Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Eksperti prognozē ''Liepājas'' uzvaru Virslīgas kārtas centrālajā mačā

Krišs Upenieks

Eksperti prognozē ''Liepājas'' uzvaru Virslīgas kārtas centrālajā mačā
FK ''Liepāja''
Foto: Mārtiņš Sīlis

Piektdien, 2.oktobrī Liepājas ''Daugavas'' stadionā tiks aizvadīta SMScredit.lv Virslīgas 24.kārtas gaidītākā spēle, kurā tiksies FK Liepāja un FK Jelgava. Spēle sāksies pulksten 19:30 un tās tiešraide būs vērojama Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV7). Jūsu uzmanībai FutbolaVirsliga.lv sagatavojusi pirmsspēles ekspertu prognozes par gaidāmo maču.

'Liepājas'' (43) pārsvars pār tuvāko sekotāju Rīgas ''Skonto'' (36) pirms šīvakara spēlēm ir septiņi punkti, bet jāspēlē vairs tikai četras kārtas, kas nozīmē, ka liepājnieki jau tagad ir ļoti tuvu trofejas iegūšanai. Jautājums, vai to izdosies paveikt jau šovakar. Lai tas piepildītos Viktora Dobrecova vadītajiem vīriem šovakar savā laukumā jāsavāc trīs punkti pret ''Jelgavu'' un jācer, ka iepriekš ''Metta''/LU būs savākusi vismaz punktu pret ''Skonto''. To, kā varētu iegrozīties šī spēle, prognozē uzrunātie eksperti Agris Suveizda (Sportacentrs.com žurnālists), Almants Poikāns (ziņu aģentūras LETA sporta žurnālists) un Matīss TImofejevs (LTV sporta žurnālists).

Agris Suveizda, Sportacentrs.com: ''Kamēr "Liepājai" tikai brīnums var liegt kļūt par čempioni, šāvakara spēle daudz svarīga būs tieši jelgavniekiem. Kopš vasaras vidus "Jelgava" demonstrējusi, iespējams, kvalitatīvāko un stabilāko sniegumu kluba pastāvēšanas vēsturē, taču sāpīgais zaudējums mājās pret "Skonto" var kļūt par vēl vienu lūzuma punktu – šoreiz gan negatīvajā virzienā. Ja "Skonto" uzvarēs "Mettu"/LU, rīdzinieku pārsvars būs jau pieci punkti un "Jelgavai" Liepājā būtībā nederēs pat neizšķirts. Turklāt, ja "Jelgava" zaudēs punktus, tad tā ne tikai attālināsies no sudraba, bet arī, visticamāk, pielaidīs sev klāt "Ventspili" un riskēs ar izkrišanu no trijnieka.

Ja "Jelgavai" tādēļ nāksies pa galvu un pa kaklu mesties uzbrukumā, "Liepājai" to vien vajadzēs, jo pretuzbrukumu futbolā kurzemnieki joprojām jūtas ērtāk nekā spēlējot ar lielu bumbas kontroli – vai arī vienkārši šāds stils pagaidām ir labāk noslīpēts. Nav izslēgts, ka arī "Liepāja" pati apzināti varētu atdot teritoriju pretiniekiem. Nu ir pienācis tas sezonas posms, kad rezultāts ir daudz svarīgāks par parādīto sniegumu un skatītāju izklaidēšanu un "Liepāju" droši vien pilnībā apmierinās arī neizšķirts.

Sliktā ziņa "Jelgavai" – "Liepāja" savās mājās nav zaudējusi kopš pagājušā gada augusta. Taču tajā pašā laikā "Jelgava" pēdējo divu sezonu laikā viesos ļoti labi spēlējusi pret "Top 4" komandām un divreiz uzvarējusi arī Liepājā. Ne "Skonto", ne "Ventspils" izbraukumā "Liepāju" nav pārspējušas ne reizi.
Domāju, ka uzvarēs, taču svinības "Liepājai" būs jāatliek uz Hanzas vidusskolu.''
Prognoze: 2:1

Almants Poikāns, LETA: ''Šī ir viena no svarīgākajām spēlēm šīs sezonas virslīgas čempionātā. Panākuma gadījumā “Liepāja” var sev garantēt vismaz vicečempiones godu, turklāt uzvara ļaus deguna galā ieraudzīt arī čempionu titulu. Tikmēr “Jelgavai” šis mačs ir jāuzvar, lai vismaz saglabātu nopietnas izredzes pacīnīties par otro vietu un apsteigt “Skonto”.

Tomēr priekšrocības šajā mačā ir liepājniekiem, jo viņi ne tikai ir virslīgas līderi, bet arī maču pret “Jelgavu” aizvadīs savā laukumā, kur atbalsts mājiniekiem ierasti bijis liels. Patiesībā, “Liepājai” šodien ir šīs sezonas svarīgākais mačs, jo pēc tam trīs atlikušajās spēlēs būs jātiekas ar pastarītēm “Metta”/LU un “Daugavpili”, kā arī pagājušā gada čempioniem “Ventspili”, kas saglabā tikai teorētiskas izredzes nosargāt titulu.

Arī pēdējos mačus Liepājas klubs aizvadījis labāk, turklāt “Jelgava” iepriekšējā kārtā piekāpās “Skonto”, pēc tam par pārāk lielu leģionāru skaitu saņemot arī tehnisko zaudējumu. Šajā mačā “Liepāja” būs ļoti motivēta, atzīstami spēlē arī viens no tās līderiem Dāvis Ikaunieks, kurš nupat tika nosaukts par apļa labāko jauno spēlētāju. Visas kārtis ir liepājnieku rokās.''
Prognoze: 3:1

Matīss TImofejevs, LTV: ''Kārtējo reizi šīs sezonas izskaņā mūs sagaida ļoti intereseanta un pats galvenais ļoti svarīga spēle. Daudzi jau Liepāju kronējuši par čempioni, bet paši kurzemnieki, protams, saka, ka darbs vēl nav padarīts līdz galam. Liepāja ir neapšaubāma spēles favorīte - visās līnijās Liepājai ir ļoti augsta līmeņa futbolisti (virslīgas mērogā). Galvenais Jelgavas bieds būs Dāvis Ikaunieks, viņš sezonas otrajā pusē pielicis fiziskajā spēlē, bieži apzog pretinieku aizsargus un pēc tam izveido bīstamus momentus. Jelgavniekiem kā jau vienmēr spēle balstīsies uz dzelžainu aizsardzību ar Mārci Ošu priekšgalā. Jelgava ielaiž ļoti maz vārtu, bet pārliecību mazinājis iepriekšējā spēlē piedzīvotais 0-2 zaudējums skontiešiem.

Skaidrs ir tas, ka mūs sagaida ļoti aizraujoša spēle - uzvara abām komandām ir ļoti vajadzīga, taču favorīti, manuprāt, ir liepājnieki, viņiem arī paredzu uzvaru.''
Prognoze: 3:1

Izmantotie resursi:
24.kārtas centrālā spēle: ekspertu prognozes -...

     [+] [-]

, 2015-10-02 10:05, pirms 9 gadiem
Tu par sevim vai kaa?

     [+] [-]

, 2015-10-02 10:31, pirms 9 gadiem
un, kas ir tie "eksperti"
Arjis Švīzda??

  -3 [+] [-]

, 2015-10-02 13:27, pirms 9 gadiem
Liepaaja nevinnees, garanteeju.

  +1 [+] [-]

, 2015-10-02 13:45, pirms 9 gadiem
Liepāja ir zirgā,bet uz skonto - metta ir ļoti liels koeficents,lai šie nospēlē pat neizšķirti ---redzēsim

     [+] [-]

, 2015-10-02 16:33, pirms 9 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Liepaaja nevinnees, garanteeju.
1-1
es sak

     [+] [-]

, 2015-10-02 17:54, pirms 9 gadiem
Šoreiz ir tā reize, kad par kausiem divu gadu garumā ( jo īpaši kremt pirmais Liepājas gads ) atriebties dubultā, atstājot Jelgavu bez EK.

     [+] [-]

, 2015-10-04 01:19, pirms 9 gadiem
Slabo sasperjod-k un H.E.N.R.Y.???? Liepāja vinnēja, vai ne?