Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišs Upenieks

Reportāža: ''Daugavas'' stadionā izspēlēta trakākā Virslīgas spēle šogad

Reportāža: ''Daugavas'' stadionā izspēlēta trakākā Virslīgas spēle šogad
Jurijs Popkovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

1. septembra vakarā leģendārajā ''Daugavas'' stadionā bija vērojams kaut kas līdzīgs fantastikas filmai. Pie 0:3 nekas neliecināja, ka Rīgas ''Daugava'' spēlē pret ''Liepājas metalurgu'' varētu izglābties, bet Jurija Popkova motivēti rīdzinieki paveica brīnumu - septiņās minūtēs trīs vārti un šokēti gan Liepājas futbolisti, gan tālo ceļu mērojušie skatītāji.

Pirms spēles atmosfēra ne tajā mājigākajā stadionā nebija no labākajām. Tribīnes praktiski tukšas, laikapstākļi ne no tiem patīkamākajiem priekš futbola, bet patīkami bija tas, ka liepājniekiem līdzi atbraukuši bija kvēlākie komandas atbalstītāji, kas pirmajās minūtēs radīja kaut nelielu futbola atmosfēru, cik nu tas aptuveni 20 vīru sastāvā ir iespējams. Trešajam riņķim noslēdzoties, skaidrs, ka katrs punktiņš ir svarīgs, kas ļāva cerēt uz bezkompromisa cīņu līdz spēles izskaņai.

Spēles sākums bija tukšs - haotisks futbols, daudz brāķa, bet 9. minūtē atkal izcēlās Ritis Leliūga, atdodot neticamu piespēli caur vairākiem aizsargiem Genādijam Soloņicinam, kurš nekļūdīgi arī sita. Diemžēl brīžiem, komentējot spēli, likās, ka tribīnēs esmu viens ar videooperatoru - par laimi, brīžiem uzbļāva liepājnieki. 30. minūtē Ģirts Karlsons iesita otros vārtus, padarot situāciju rīdziniekiem pavisam sliktu. Kurzemnieki bija labāki gan laukumā, gan tribīnēs, kur ''Metalfans'' vietējos skatītājus arī aicināja atbalstīt Liepājas komandu...

Otrais puslaiks sākās aizraujoši - divas teicamas iespējas Edgaram Kārkliņam, bet abas reizes bez Pāvela Doroševa pārspēšanas. ''Metalurga'' fani pieprasīja trešos vārtus, un šīs vēlmes piepildīja uzbrucējs Ģirts Karlsons. Pēc trešajiem vārtiem 78. minūtē sacīju, ka bijušais Latvijas izlases uzbrucējs pieliek punktu šai spēlei. Kļūdījos... Atceroties izniekotos Rīgas ''Daugavas'' jeb Kārkliņa momentus otrā puslaika ievadā, redzot cik palicis spēlēt, redzot 3:0 uz ļoti nabadzīgā rezultāta tablo, ja kāds tagad teiktu, ka paradzēja turpmākos notikumus, visticamāk, melotu.

Gruzīns Georgijs Diakvinišvili divu minūšu intervālā noorganizēja divus vārtus guvumus - no sākuma iesita pats, gūstot tik ļoti svarīgos pirmos vārtus, bet vēlāk pa labo malu, uzņēmis labu ātrumu, pietuvojās soda laukuma, un gandrīz uz paplātes pasniedza golu Vitālijam Ziļam. Rīdzinieki turpināja cīnīties, par ko arī tika atalgoti. Spēles galvenais tiesnesis Andris Treimanis par pārkāpumu pret Kirilu Korbanu piešķīra 11 metru soda sitienu, ko realizēja Vadims Gripa. Kāds varbūt teiktu, ka pendeles nebija, bet es, vairākas reizes noskatoties atkārtojumu, uzskatu, ka Treimanis nekļūdijās. Korbans jau bija labā sitiena pozīcijā, bet Soloņicins, zaudējis epizodi, parāva aizsargu no muguras. Iespējams, Kirils varēja arī nekrist, bet arī parādīt noteikumu pārkāpumu ir jāmāk - 3:3!

Ļoti interesanti bija pavērot arī ''Daugavas'' galvenā trenera Jurija Popkova darbības spēles laikā, kura dēļ man par rīdzinieku izcīnīto punktu arī ir prieks. Popkovs ne uz brīdi neatslābinājās, tika dauzīts rezervistu soliņš, laukumā lidoja pudeles - treneris ar visu sirdi dzīvoja līdzi komandai, par ko arī komanda viņam pateicās. Jurijs paceltām rokām varēja doties laukumā pie savas komandas. Pēc spēles treneris arī ar smaidu sejā atcerējās savas darbības spēles laika - tā ir milestība pret spēli, kuru sauc futbols! Dmitrijs Kalašņikovs, protams, bija ļoti sarūgtināts, atzīstot, ka treneris šādu spēli nedrīkst izlaist.

Jurijs Popkovs pēc spēles pastāstīja, ka ir liels prieks, kad tevi apsveic apsargi. Fanu īstu komandai vēl nav, bet ir cerības, ka tādi parādīsies. Viens jau esot bļāvis...Skatītāji, ko Jums vēl vajag? Virslīga šogad ir aizraujoša!

Pilna preses konference, kur gan biju viens, tiks publicēta mazliet vēlāk. Būs interesanti! Labāko momentu apskatu varat noskatīties ŠEIT, bet kvēlākie fani var noskatīties arī visu spēli ŠEIT.


Slēpts komentārs: guntarsr
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-02 11:57, pirms 12 gadiem
Kāds varbūt teiktu, ka pendeles nebija, bet es, vairākas reizes noskatoties atkārtojumu, uzskatu, ka Treimanis nekļūdijās.
----------------
Tātad pārāk maz skatījies!
Bet piedodami Krišs!Citu jau nemaz tak nedrīkstēji rakstīt!
Tā bija tīrākā simulācija!
, 2012-09-02 12:04, pirms 12 gadiem
Andris5 rakstīja: Kāds varbūt teiktu, ka pendeles nebija, bet es, vairākas reizes noskatoties atkārtojumu, uzskatu, ka Treimanis nekļūdijās.
----------------
Tātad pārāk maz skatījies!
Bet piedodami Krišs!Citu jau nemaz tak nedrīkstēji rakstīt!
Tā bija tīrākā simulācija!
šī bija līdzīga situācija par kādu reiz runāja Garijs Nevils - Vai bija pārkāpums ? - Jā, bija. Vai spēlētājs varēja palikt kājās un nepārādīt tik uzskatāmi pārkāpumu? - Jā varēja.
, 2012-09-02 12:22, pirms 12 gadiem
imants rakstīja: šī bija līdzīga situācija par kādu reiz runāja Garijs Nevils - Vai bija pārkāpums ? - Jā, bija. Vai spēlētājs varēja palikt kājās un nepārādīt tik uzskatāmi pārkāpumu? - Jā varēja.
Izceltais-simulācija!Par to jau ir runa.Uzbrucējam ar aizsargu kontakts būs vienmēr!Šoreiz pats uzbrucējs bija iniciators kritienam!
, 2012-09-02 12:33, pirms 12 gadiem
Ģirts Karlsons spēles 78.minūtē spilgti parādīja, kas notiek liepājnieku galvās...ja futbolists nemaz, nu nemaz nepriecajas par gūtajiem vārtiem!...ko Tur vēl piebilst....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-02 13:50, pirms 12 gadiem
Ja vienpadsmitmetrinieks bija no sērijas "varēja dot, varēja nedot", tad labi zināms, ka Treimanis tādus parasti dod, tāda ir viņa tiesāšanas maniere neatkarīgi no konkrētās spēles -- starp citu, līdzīgi kā savulaik Sipailo.
Ar faniem Daugavai švaki, jo trūkst identitātes; ceturtais vai piektais mēģinājums klonēt kādreizējo Daugavu drīzāk kaitina, nekā piesaista.
, 2012-09-02 14:22, pirms 12 gadiem
olga rakstīja: Ja vienpadsmitmetrinieks bija no sērijas "varēja dot, varēja nedot", tad labi zināms, ka Treimanis tādus parasti dod, tāda ir viņa tiesāšanas maniere neatkarīgi no konkrētās spēles -- starp citu, līdzīgi kā savulaik Sipailo.
Ielieci LM vietā skontu,un atkārto šo tekstu!
Tādā gadījumā treimanis kartiņu rādītu par simulāciju!Un viņam tad pārmest nevarētu!
, 2012-09-02 14:39, pirms 12 gadiem
Andris5 rakstīja: Izceltais-simulācija!Par to jau ir runa.Uzbrucējam ar aizsargu kontakts būs vienmēr!Šoreiz pats uzbrucējs bija iniciators kritienam!
nezināju, ka kavēt ar spēlētāju ar rokām ir atļauts. būs jāieskatās noteikumos
, 2012-09-02 14:44, pirms 12 gadiem
Andris5 rakstīja: Izceltais-simulācija!Par to jau ir runa.Uzbrucējam ar aizsargu kontakts būs vienmēr!Šoreiz pats uzbrucējs bija iniciators kritienam!
iniciators kritienam, jo bija atrāks par aizsargu
dillēma palikt kājās un nenopelnīt savai komandai priekšrocības, vai pievērst tiesneša uzmanību situācijai un krist zemē
man personīgi arī nepātīk epileptiski spēlētāji, kas krīt zemē it kā būtu snaiperis sašāvis.
, 2012-09-02 15:11, pirms 12 gadiem
imants rakstīja: nezināju, ka kavēt ar spēlētāju ar rokām ir atļauts. būs jāieskatās noteikumos
Apstādini uz 4:30 iespējams bija aizmugure(bet pilnīgi precīzi nepateiksi pēc šī video),ja Daugavas spēlētājs pēc tam piedalījās uzbrukumā tātad nebija pasīvā!Tai pašā kadrā var redzēt ka Daugavas futbolista roka visu laiku skar Soloņicinu!
Bet vai tad Daugavas futbolists pats neaizķeksējās aiz Soliņicina rokas?Tādas lietas arī atstrādā!Viennozīmīgi simulācija!
Tieši tā!Pats Daugavas futbolists apzināti aizķeksējās aiz Soloņicina!
, 2012-09-02 15:17, pirms 12 gadiem
Andris5 rakstīja: Apstādini uz 4:30 iespējams bija aizmugure(bet pilnīgi precīzi nepateiksi pēc šī video),ja Daugavas spēlētājs pēc tam piedalījās uzbrukumā tātad nebija pasīvā!Tai pašā kadrā var redzēt ka Daugavas futbolista roka visu laiku skar Soloņicinu!
Bet vai tad Daugavas futbolists pats neaizķeksējās aiz Soliņicina rokas?Tādas lietas arī atstrādā!Viennozīmīgi simulācija!
Tieši tā!Pats Daugavas futbolists apzināti aizķeksējās aiz Soloņicina!
Viss ko varu atbildēt ir kļūsti par tiesnesi un novērs visas šīs netaisnīas
, 2012-09-02 15:37, pirms 12 gadiem
imants rakstīja: Viss ko varu atbildēt ir kļūsti par tiesnesi un novērs visas šīs netaisnīas
Piekrīti ka pendele nebija jādod?
Diskutēt par Latvijas futbolu tas nav noziegums,protams ka nekā jau nemainīsim šai mačā,bet treimanis noraka maču!Nenoliedzu ka paši vien arī vainīgi,jo jāspēlē visas 90`!
, 2012-09-02 15:42, pirms 12 gadiem
Andris5 rakstīja: Piekrīti ka pendele nebija jādod?
Diskutēt par Latvijas futbolu tas nav noziegums,protams ka nekā jau nemainīsim šai mačā,bet treimanis noraka maču!Nenoliedzu ka paši vien arī vainīgi,jo jāspēlē visas 90`!
mans subjektīvais viedoklis, ka pārkāpums bija. bet spēlētājs varēja palikt kājās un netaisīt no epizodes "teātri" un tad rodas jautājums vai tiesnesis būtu nosvilpis pārkāpumu ....
, 2012-09-02 16:39, pirms 12 gadiem
sētas līmenī viss iespējams !!!!
, 2012-09-02 16:52, pirms 12 gadiem
imants rakstīja: mans subjektīvais viedoklis, ka pārkāpums bija. bet spēlētājs varēja palikt kājās un netaisīt no epizodes "teātri" un tad rodas jautājums vai tiesnesis būtu nosvilpis pārkāpumu ....
Teātris jau nozīmē simulācija!Un par simulācijām rāda kartiņu,nevis nozīmē pendeli!Pie tā arī paliekam!
, 2012-09-02 17:08, pirms 12 gadiem
Andris5 rakstīja: Teātris jau nozīmē simulācija!Un par simulācijām rāda kartiņu,nevis nozīmē pendeli!Pie tā arī paliekam!
Tu dzirdi vārdus, bet interpretē, kā Tev ir ērtāk.

Es saku, ka mans subjektīvais viedoklis ir - BIJA PĀRKĀPUMS (turēšana ar rokām futbolā ir pārkāpums). Vai spēlētājs var varēja palikt kājās, jā, jo turēja jau ķermeņa augšdaļu, bet (ŠAI VIETAI PIEVĒRS UZMANĪBU) tas nenozīmē, ka nav pārkāpums. Ja ielido kājās un spēlētājs krīt, ir pākāpums, ja paliek kājās, arī ir pārkāpums. Tas kā rīkojas spēlētājs ir viņa ziņā.

Cits jautājums ir vai tiesneši pievērstu uzmanību situācijām, kur spēlētāji klusiņām paliktu kājās un sakostiem zobiem dotos pēc bumbas un neiegūtu to, tādējādi neigūstot priekšrocību savai komandai.

Un ēnas puses šai lietai ir simulācijas.

!!!!!! MANS SUBJEKTĪVAIS VIEDOKLIS Dau -LM SPĒLĒ BIJA PĀRKĀPUMS, SPĒLĒTĀJS VARĒJA PALIKT KĀJĀS, BET TO NEDĀRĪJA. UZSVERU VIETU - BIJA PĀRKĀPUMS!!!
Slēpts komentārs: entropija
, 2012-09-02 17:27, pirms 12 gadiem
entropija rakstīja: Mans subjektīvais viedoklis ir ka LV virslīgu droši var likvidēt un lai tajā spēlējošie slāvi labāk iet skolā un iemācās runāt latviski. A citādi sabiedrībai jēgas no viņiem nav pilnīgi nekādas - ne viņi ir labi futbolisti ne spēj darīt ko citu.
dzīvot ar šizofrēniju no slāviem ir grūti jūtu Tev līdz
, 2012-09-02 17:54, pirms 12 gadiem
vispār pārkāpuma tur īsti nebija, tāds viegls kontakts
, 2012-09-02 18:19, pirms 12 gadiem
>>>Imants
!!!!!! MANS SUBJEKTĪVAIS VIEDOKLIS Dau -LM SPĒLĒ BIJA PĀRKĀPUMS, SPĒLĒTĀJS VARĒJA PALIKT KĀJĀS, BET TO NEDĀRĪJA. UZSVERU VIETU - BIJA PĀRKĀPUMS!!!
Tu dzirdi vārdus, bet interpretē, kā Tev ir ērtāk.

Labi paskaidrots,bet attiecībā uz otro teikumu 100% taisnība.
, 2012-09-02 19:08, pirms 12 gadiem
Juri$$$ rakstīja: vispār pārkāpuma tur īsti nebija, tāds viegls kontakts
Tieši tā!Tur vēl jautājums kurš bija tas kurš turēja !Ja skatīsimies video maķenīt iepriekš kad tiek centrēta bumba,tad Daugavas futbolists bija tas kas visulaiku meklēja šo kontaktu ar Soloņicinu!Un visbeidzot atrada!
Tīrakā simulācija,ko šeit arī Imants bija pieminējis,bet olgas teiktais varēja dot varēja nedot,vēlreiz apliecina ka arī viņu nepārliecināja pendeles nozīmēšana!Bet priekš pendeles ir jābūt tomēr pārkāpumam par visiem 100%.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-09-03 11:03, pirms 12 gadiem
"Daugava Rīga" šogad ir patiešām ļoti interesanta komanda, iespējams, pat viena no interesantākajām virslīgā. Par daugaviešu uzbrukuma potenciālu daudz ko pasaka tas, ka viņi iesituši tikai par sešiem vārtiem mazāk (30) nekā Liepājas metalurgs (36)...

Vēl - "Daugava Rīga" ir vienīgā komanda turnīra tabulas lejasdaļā, kurai uzvaru+neizšķirtu ir vairāk nekā zaudējumu. Pat 5. vietā esošajam "Spartakam", kam ir par14 punktiem vairāk, ir tikai par diviem zaudējumiem mazāk nekā Popkova blicei...
"Valmieras" kapteinis Daniels Balodis. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
100

Algas ilgi nesaņēmušie "Valmieras" spēlētāji boikotē treniņu

Latvijas nosacīto lielbudžeta klubu vidū ir arī "Valmiera", taču par tās algu grūtībām ik pa laikam tiek dzirdēts ne pirmo sezonu. Kā savā Patreon ziņo futbola apskatnieks Edmunds Novickis, valmieriešu spēlētāji šorīt neieradās uz atjaunošanās treniņu, tādējādi cerot paātrināt vadības reakciju.
Luka Silagadze. Foto: Jānis Līgats
29

Silagadze iesit un nesvin, "Liepāja" no Valmieras mājās ved trīs punktus

Šodien Latvijas futbola Virslīgas sestās kārtas noslēdzošajā spēlē "Liepāja" izbraukumā ar 1:0 pārspēja "Valmieru". Pirmā puslaika izskaņā realizējot soda sitienu, vienīgos vārtus guva Luka Silagadze, kurš iepriekš trīs sezonas pavadīja "Valmieras" kreklā.
Ivo Minkevičs (pa labi). Foto: Ruslans Antropovs
4

"Audas" jelgavniekam Minkevičam noraidījums, "Jelgava" tiek pie otrā punkta sezonā

Otro punktu "TonyBet" sezonā nopelnījusi pēdējā vietā esošā "Jelgava", kas, ieskaitot arī kompensācijas laiku, vairākumā pavadīja aptuveni 25 minūtes, norībināja pārliktni un savā laukumā samierinājās ar neizšķirtu pret "Audu", kas arī sezonu sākusi mazrezultatīvi.