Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

"Spartaka" direktors: "Rua, Moskera, Kortess ir prom, vietā nāks citi"

"Spartaka" direktors: "Rua, Moskera, Kortess ir  prom, vietā nāks citi"
"Spartaka" leģionāri uguņo
Foto: www.spartaks.lv

Sportacentrs.com sazinājās ar Virslīgas kluba Jūrmalas „Spartaka” direktoru Spartaku Melkumjanu, lai noskaidrotu par notikušajām un gaidāmajām pārmaiņām komandā. Viņš atzina, ka trīs līdz šim vadošie futbolisti Davids Kortess, Hairo Moskera un Karloss Rua visdrīzāk šosezon komandā neatgriezīsies.

Vai „Spartakā” atgriezīsies ganietis Patriks Tvumasi un nesen komandu pametušie kolumbieši Hairo Moskera, Karloss Rua un Davids Kortess?
Moskera, Rua un Kortess šobrīd atrodas uz pārbaudi Krievijas 1. divīzijas klubā. Dodu 99%, ka viņi visi trīs ar šo klubu parakstīs īres līgumu un šosezon pie mums neatgriezīsies. Ideāli būtu bijis viņus pieturēt līdz transfēru loga sākumam, taču Krievijas 1. divīzijas čempionāts sākas jau pēc nedēļas, tāpēc nācām pretī futbolistiem – devām viņiem iespēju aizvadīt treniņnometni ar komandu. Savukārt ar Tvumasi sazinos katru dienu, Ganas U-20 izlasē vienas treniņnometnes vietā viņš ir aizvadījis jau divas. Viņš ir gudrs puisis, saprot, kāpēc ir jēga spēlēt Latvijā, kopā strādājam pie tā, lai Tvumasi jau tuvākajā laikā atgrieztos.

Kādā sastāvā spēlēsiet 8. jūlijā pret „Jūrmalu”?
Pēc „Jūrmalas” lūguma šī spēle ir pārcelta uz 19. jūliju.

Kādas būs „Spartaka” aktivitātes šajā transfēru periodā, atskaitot minētā trio iespējamo pievienošanos Krievijas 1. divīzijas klubam?
Būs jauni leģionāri un ne sliktāki par iepriekšējiem. Daži jau atrodas komandā. Esam šķīrušies no ukraiņa Sokola un itāļa Kasimiri – viņu līmenis nav pietiekami augsts, lai spēlētu Virslīgā.

Vai klubā viss ir kārtībā ar finansēm? Kurš ir galvenais komandas sponsors? Par kādu naudu tiek iegūti leģionāri un vai viņiem tiek maksāta alga?
Klubs nepērk futbolistus, visi leģionāri pārnāk pie mums par velti. Mums ir līgums ar kolumbiešu skolu. Nav noslēpums, ka klubs pelna ar šo futbolistu pārdošanu un izīrēšanu ārzemju komandās. Vasarā Naļčikas „Spartak” izpirka Danielu Buitrago, tagad Ezekviels Palomeke ir pievienojies baltkrievu komandai. Vēl par trim jau teicu. Tāpēc finanšu ziņā jūtamies pārliecināti par sevi. Ir piedāvājumi arī par mūsu vietējiem futbolistiem. Mēs necenšamies noturēt spēlētājus, ja viņiem ir cienīgi piedāvājumi spēlēt ārzemēs – tāds ir mūsu kredo.

Vai šobrīd „Spartaks” atmetis cerības pacīnīties par TOP3 šī gada Virslīgā?
Mūsu mērķi paliek augsti. Līderi bieži zaudē punktus, viss vēl ir priekšā.

Vai Jūs kā kluba direktors esat apmierināts ar Blagonadeždina darbu?
Blagonadeždins bija mana izvēle, tāpēc, ja būšu neapmierināts, tad tikai ar sevi. Tas, ka „Spartaks” zaudēja divām pastarītēm, ir mūsu visu vaina.

Kurā vietā Virslīgas sezonu pabeigs Spartaks?

  • 60

  • 170

  • 57

  • 19



, 2012-07-02 18:42, pirms 12 gadiem
tukshums rakstīja: Normaļna, klubs vismaz pats sevi atpelna..
kur teikts ka atpelna? Tāds sašliku bodes variants.
, 2012-07-02 18:44, pirms 12 gadiem
palika tikai peramais Spartaks
, 2012-07-02 19:05, pirms 12 gadiem
Neatminos vārdu tam aģentam, kas tur visus ārzemniekus atved, bet katrā ziņā tīri lai selekcionē, tikai šādi par titulu gan necīnīties, jo komandas, kam sastāvs tik ļoti nemainās tomēr spēlē stabilāk. Protams, ar būt tā, ka aptrūkstās nauda un nākās pārdod labākos. Kā to pirms pāris gadiem vasarā izdarīja Skonto. Bet šaubos, ka tā notiks Vpilī un Liepājā.
, 2012-07-02 19:41, pirms 12 gadiem
Pelniit shaadi var, bet tas ne tik labi izskataas, liidzjuteeji var nesaprast. Tas taads draudziigs padoms. Shosezon saaku buut par Spartaku kaa savu nr.1. komandu, bet tagad piebremzeeshu savas simpaatijas, jo komanda jau nedaudz cita.
, 2012-07-02 19:51, pirms 12 gadiem
Nu biznesa projekts un nekas vairāk!
, 2012-07-02 20:16, pirms 12 gadiem
redzeeju spartaka 2.liigas speeli. viens melnais tieshaam labs un veel viens kolumbietis ar normaals.. bet saka, ka spartakam esot lieli paraadi un tur ir liels melns bizness, aiz taa visa staav liels melnums
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-02 20:44, pirms 12 gadiem
Cerams, ka jauni leģionāri tiešām būs un laba līmeņa. Šis trio, kas tagad komandu pametis, bija ļoti labs. Spēlētāji sevi veiksmīgi apliecināja. Un tāpat kā Saito Gulbenē, tā arī viņu prom došanās bija tikai laika jautājums. Jāvēl veiksmi karjerās.
, 2012-07-02 21:34, pirms 12 gadiem
Белгородский футбольный клуб продолжает просматривать потенциальных новичков для участия в стартующем через месяц первенстве Футбольной национальной лиги. 8 июня в Белгород приехали сразу три колумбийских футболиста – Карлос Андрес Флорес Руа, Давид Армеро Кортес и Хайро Андрес Мендоса Москера.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-03 16:41, pirms 12 gadiem
No aizejošā trijnieka īsti labs bija Moskera, šī futbolista spēli skatīties bija baudījums, un vismaz tas ir "Spartaka" `(resp., tā īpašnieku) nopelns, ka šāds baudījums Latvijas skatītājiem bija pieejams vairāk nekā pusgadu (kopš pagājušā rudens vēl 1. līgā).
Foto: Aiga Veisa/Virslīga
4

Liepājā divas Virslīgas spēles pēc kārtas - vispirms RFS, pēc tam "Jelgava"

"TonyBet" futbola Virslīgā šodien paredzētas divas spēles, kas abas norisināsies Liepājas "Daugavas" stadiona laukumā. Jau plkst. 13.00 sāksies pārceltā "Grobiņas/LFS" spēle pret RFS, bet 17.30 ieplānota "Liepājas" spēle pret "Jelgavu".
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.
Foto: Aigars Prūsis
19

Cīruļputeņa dēļ pārcelta "Grobiņas" un RFS cīņa - rīt Liepājā divas spēles

"TonyBet" Virslīgā šovakar bija plānotas divas futbola spēles, no kurām agrais mačs Valmierā jau ir sācies, tomēr vēlā cīņa starp "Grobiņas SC"/LFS un RFS ir pārcelta uz rītdienas plkst. 13.00, paziņojuši abi klubi, līga un federācija.