Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Starp Virslīgas mēneša labākā futbolista kandidātiem divi Valmieras spēlētāji

Rolands Eliņš

Starp Virslīgas mēneša labākā futbolista kandidātiem divi Valmieras spēlētāji
Šunsuke Nakamura. Foto: Jānis Līgats

„Optibet” futbola Virslīga turpina tradīciju noteikt mēneša labāko futbolistu, un sezonas ievadā par marta otrās puses un aprīļa labākā spēlētāja titulu sacentīsies pieci futbolisti – valmierieši Šunsuke Nakamura un Vladislavs Lazarevs, RFS spēlētājs Tomāšs Šimkovičs, Darko Lemajičs no „Riga” un „Daugavpils” uzbrucējs Vugars Askerovs.

Virslīgas mēneša labākā spēlētāja titula kandidātus izvirza LFF Treneru padome un biedrība „Latvijas futbola Virslīga”. Labāko noteiks žurnālistu balsojums, kuru vērtējumam papildus vērā tiks ņemts arī līdzjutēju balsojums sociālajos tīklos.

No pieciem nominētajiem futbolistiem trīs pieder komandām, kuras pagājušajā sezonā nebija Virslīgas labāko septiņu komandu pulkā. „Daugavpils” tikai tagad atgriezusies Virslīgā, bet Vugars Askerovs par sevi licis runāt skaļi un ar pieciem vārtiem ir līgas labākais bombardieris.

Savukārt „Valmiera Glass ViA” pēc pagājušajā sezonā iegūtās tikai astotās vietas tagad sezonu iesākusi lieliski un ieņem trešo vietu. Komandas panākumos tiek atzīmēts vārtsarga Vladislava Lazareva nopelns – ar sešiem ielaistiem vārtiem Valmiera aizsardzībā bijusi otra labākā līgā. Valmiera ir vienīgā komanda, kurai mēneša spēlētāja balvai ir divi kandidāti – arī japāņu leģionārs Šunsuku Nakamura, kurš sevi Virslīgā pieteicis iespaidīgi, guvis uzvaras vārtus pret „Liepāju” un iepriekšējā mačā pret „Mettu” izcēlās ar trim rezultatīvām piespēlēm.

No Rīgas komandām balvai nominēti divi spēlētāji, kuri guvuši pa četriem vārtiem sezonas ievadā. „Riga” uzbrucējs Darko Lemajičs izcēlās pret „Daugavpili”, „Ventspili” un divas bumbas iesita „Spartakam”, tiesa, Lemajičam arī sarkanā kartīte spēlē pret „Ventspili”. Bet RFS leģionārs Tomāšs Šimkovičs palīdzēja komandai pirmo apli pabeigt pirmajā vietā un iesita vārtus Liepājai, Jelgavai, Valmierai un „Riga”, taču arī viņam Virslīgas sezonas sākumā ir nopelnīta sarkanā kartīte.

Izmantotie resursi:
https://optibetvirsliga.lv/news/opt...