Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Šeļenkovs: "Gavrilovam ar klubu nav nekāda sakara"

Nauris Mackevičs
Nauris Mackevičs

Šeļenkovs: "Gavrilovam ar klubu nav nekāda sakara"
Jurijs Šeļenkovs
Foto: Ivars Račko, Sportacentrs.com

Šodien pēc Daugavpils "Daugavas" uzvaras pār "Gulbeni" daugavpiliešu ģenerāldirektors Jurijs Šeļenkovs komentēja veidu, kā Ravils Sabitovs tika atlaists no amata, kādēļ tas notika, kā arī noliedza Oļega Gavrilova kaut kāda veida saistību ar klubu.

Kā arī bija solīts, "Daugavas" puses pārstāvji pēc uzvarētās cīņas ar Gulbeni sīkāk pastāstīja par neseno Ravila Sabitova atlaišanu no amata. Plašākus komentārus sniedza ģenerāldirektors Jurijs Šeļenkovs. Sākumā gan taujājām, kad būs zināms jaunā trenera vārds: "Tuvāko dienu laikā būs skaidrība. Šobrīd runājam ar iespējamajiem kandidātiem, domāju, ka drīzuma jūs visu uzzināsiet. Visticamāk, tas būs ārzemju treneris, kaut gan sarunas norisinās arī ar vietējiem speciālistiem."

Daudzus jau sen interesējis jautājumus, kādā veidā klubs ir saistīts ar diskvalificēto Oļegu Gavrilovu. Nevienam nav noslēpums, ka viņš turpina apmeklēt kluba spēles, regulāri kontaktējas ar futbolistiem un treneriem, taču Šeļenkovs noliedz Gavrilova saistību ar komandu:

"Es varu pateikt, ka Oļegam Gavrilovam nav nekāda sakara ar mūsu klubu. To pārvalda Maskavas cilvēki, kurus pārstāvu personīgi es. Es sekoju līdzi kluba darbībai, pieņemu lēmumus. Tas ir mans ģenerāldirektora pienākums. Gavrilovs Maskavas pārstāvjiem tikai palīdz - veic selekcijas darbus, konsultē, neko vairāk! Man nav skaidrs, kāpēc treneris Sabitovs teica, ka viņu no darba atlaida Gavrilovs. Iespējams, ka to var saistīt ar to, ka viņš ir ļoti ambiciozs treneris. Acīmredzot, viņam nepatika, ka kāds viņam teica kaut ko priekšā. Neizslēdzu variantu, ka viņam gribējās pateikt kaut ko karstu. Jums, presei, jau tas patīk. Jūs ķeraties klāt kaut kādām frāzēm, mēģināt no tām kaut ko uzpūst. Es varu pateikt, ka es personīgi atlaidu Sabitovu. Tas nenotika autobusā, bet gan mierīgā sarunā pēc "Jūrmalas" spēles. Mēs apsēdāmies viesnīcā "Latgola", parunājāmies un mierīgi šķīrāmies. Nokārtojām arī visas finansiālās saistības."

Šāda lēmuma pieņemšanu Šeļenkovs skaidroja ar neapmierinošajiem rezultātiem: "Tas nebija spontāns lēmums. Kādi vēl var būt jautājumi pēc zaudējuma 1:6? Mums ir nokomplektēts čempionu sastāvs. Ir izdevies saglabāt visu iepriekšējo gadu pamatkodolu, atskaitot Afanasjevu. Piesaistīti kvalitatīvi leģionāri. Es negrasos iesaistīties kaut kāda veida polēmikā ar žurnālistiem, mūsu mērķis ir zelta medaļas. Jā, pirms katras spēles mēs apspriedām sastāvu, bet tas ir normāli - tas notika draudzīgā atmosfērā.

Pirmās nopietnās pretenzijas radās pēc neuzvarētā mača pret "Mettu/LU". Treneris pateica, ka viss būs labi, darbs turpināsies utt. Vāji nospēlējām mājās pret tiešajiem konkurentiem "Skonto" un "Metalurgu". Mums bija jāspēlē aktīvāk, biežāk jāuzbrūk. Ļoti iespējams, ka trenerim trūka motivācijas šajā čempionātā. Pēdējā laikā šajā klubā bija enerģiski treneri kā Romāns Grigorčuks un Tamazs Pertija. Komanda bija pieradusi, ka to dzen uz priekšu. Diemžēl Ravilam Sabitovam tas neizdevās. Viņš ir labs treneris, bet viņš nespēja uzlādēt klubu ar savu enerģiju."

Šeļenkovs komentēja nesen presē pavīdējušies Sabitova komentārus par savu atlaišanu [ka viņu atlaidis Gavrilovs]: "Esmu pārsteigts, ka šādi Sabitova izteicieni vispār parādījušies presē. Taisnību sakot, vēl no rīta ar viņu runāju, un viņš teica, ka neko tādu nav teicis. Jā, viņš esot runājis ar presi par atlaišanu no amata, bet neko tādu [par Gavrilovu un atlaišanu autobusā] nav teicis."

Uz jautājumu, kas tad īsti pārvalda klubu no Maskavas, Šeļenkovs nevēlējās atbildēt, sakot, ka konkrēti uzvārdi netiks nosaukti, jo šie cilvēki nevēlas sevi afišēt: "Tas nav tik svarīgi, par visiem jautājumiem atbildu es. Jebkurā laikā varat man zvanīt, atbildēšu uz visiem jautājumiem. Žurnālistiem būtu jācenšas atbalstīt komandu, nevis meklēt netīrumus. Neredzu tajā visā jēgu."

Viens no žurnālistiem spēli pret "Gulbeni" pēc sarunas ar Oļegu Gavrilovu (mača laikā vairs neatradās stadionā) tika izdzīts no stadiona. Uz jautājumu, ar kādām tiesībām Gavrilovs varēja viņu izdzīt, Šeļenkovs atbildēja: "Cik es noprotu, jums nebija akreditācijas kartes, kura bija jāizņem kluba ofisā. Acīmredzot, jūs vienīgais neesat to saņēmis. Gavrilovam nebija nekādu tiesību izdzīt kādu ārā. To varēja izdarīt tikai tehniskais direktors, kuram ir tādas tiesības."

Apbižotais žurnālists nerimās, sakot, ka tieši Gavrilovs personīgi viņu izdzinis ārā, uz ko Šeļenkovs atbildēja skarbi: "Es saku jums, ka tas nav iespējams, bet jūs nepiekrītat. Negribu ielaisties polēmikā. Jautājiet man par futbolu, jautājiet par Sabitova atlaišanu. Es tikai gribētu, lai jūs rakstītu taisnību. Kā varēja izdomāt, ka pret "Jūrmalu" spēlēja kaut kāds dīvains sastāvs. Paskatieties protokolus, kur visur figurē vieni un tie paši uzvārdi! Vai tad tā nav?"

  +4 [+] [-]

, 2012-05-02 22:23, pirms 12 gadiem
Blēži!

Totopils stāsts turpinās.... Žēl.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +8 [+] [-]

, 2012-05-02 22:24, pirms 12 gadiem
Videonovērošanas kamerās ir uzfilmēts, kā Gavrilovs mēģina iekļūt 49.vidusskolas stadionā uz spēli Metta - Daugava un apsardzei kliedz "laidiet mani iekšā, es esmu FC Daugava kluba prezidents!!!"
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +9 [+] [-]

, 2012-05-02 22:33, pirms 12 gadiem
*Uz jautājumu, kas tad īsti pārvalda klubu no Maskavas, Šeļenkovs nevēlējās atbildēt, sakot, ka konkrēti uzvārdi netiks nosaukti, jo šie cilvēki nevēlas sevi afišēt

*Šeļenkovs atbildēja skarbi: "Es saku jums, ka tas nav iespējams, bet jūs nepiekrītat. Negribu ielaisties polēmikā

--
Izsmeļošas un skaidras atbildes, kas noņem pat mazāko aizdomu ēnu no Daugavburgas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +6 [+] [-]

, 2012-05-02 22:36, pirms 12 gadiem
Pēdējā laikā šajā klubā bija enerģiski treneri kā Romāns Grigorčuks un Tamazs Pertija.

Grigorčuka pēdēja spēle kā ''Dinaburg'' trenerim bija 2005.gada vasarā. Nez kāpēc viņu te pieminēja. Tad jau labāk pateiktu, kāpēc no komandas savulaik izmeta Burlakovu, Borunu, Žuromski.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2012-05-02 22:57, pirms 12 gadiem
Nāves ēnā, gadījumā neesi Gavrilova personīgā sekretāre, ka tik centīgi aizstāvi totopili un tik cītīgi laid gar acīm un ausīm acīmredzamas sakarības?

  +3 [+] [-]

, 2012-05-02 23:39, pirms 12 gadiem
Cerams, ka no 2013.gada Virslīgā varēs startēt tikai tie futbola klubi, kas varēs norādīt precīzu informāciju par faktiskajiem kluba īpašniekiem un pierādīt, ka to nauda ir legāli iegūta