Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Reportāža: Liepājas ātrums, "Daugavas" (R) nespēja un Sabitovs

Reportāža: Liepājas ātrums, "Daugavas" (R) nespēja un Sabitovs
Rīgas "Daugavas" futbolisti pirms soda sitiena izpildīšanas
Foto: R.Vambuts (Sportacentrs.com)

Šodien klātienē apmeklēju Rīgas "Daugavas" un "Liepājas metalurga" spēli, kurā ar 3:1 uzvarēja liepājnieki. Kā allaž, dalīšos ar gūtajiem iespaidiem.

Atkal jāsāk ar sāpīgāko tematu - skatītāju bija maz, tie paši 100 laikam. Attaisnojums varētu būt tāds, ka praktiski vienlaicīgi Rīgā notika vēl divas spēles (Arkādijā "Jūrmala" pret "Ventspili" un 49. vidusskolas laukumā "Metta/LU" pret "Skonto"), kā arī Sportacentrs.com translēja mačus no Daugavpils un Jelgavas, taču man ir aizdomas, ka vismaz pārējās divās Rīgas spēlēs diez vai bija vairāk skatītāju nekā "Daugavas" stadionā, kur cīnījās Rīgas "Daugava" un "Liepājas metalurgs".

Starp citu, organizatoriskā ziņā bija šķietami niecīgs, taču patiesībā būtisks uzlabojums - beidzot daudz maz tīri bija soliņi. Tiesa, joprojām putrojās informators - tā jau visu pareizi ziņoja, bet uzvārdus nekādi nespēja salasīt (varbūt tika iedots protokols nesalasāmā rokrakstā?), bet viesu komandu gandrīz vai nodevēja par "Liepājas Sarkano metalurgu", apraujoties vien pusvārdā.

Redzot spēles sākumu, kurā ar neapbruņotu aci varēja redzēt Liepājas pārākumu, ne velti kāds no līdzjutējiem noteica, ka "pēc 1. puslaika varēs iet mājās". Tā tam arī bija jābūt, jo "Metalurgs" 34. minūtē panāca jau 2:0 savā labā, dominējot arī teritoriālā ziņā. Šeit gan neliela atkāpe - līdz pirmajam golam (22. minūtē) izcilu iespēju viesiem praktiski nebija, vien tāds teritoriāls spiediens. Ne pirmo reizi "Daugava" (R) aizstāvējās ļoti organizēti, un tās spēles plānu sabojāja negadījums, kad nevainīgā situācijā bumba trāpīja pa roku nelaimes putnam Broderam, kurš pagājušo kārtu izlaida diskvalifikācijas dēļ. Pie 2:0 gan bija grūti noticēt, ka var rasties intriga, jo, par spīti momentu nelielajam skaitam, Liepājas futbolisti galvenokārt bija pārāki domāšanas un kustību rīcībā, divcīņās (pareizi un fiziski spēcīgi darbojoties ar korpusu), paveica lielāku darba apjomu - šeit var tikai piekrist Popkovam, kurš atzīst, ka "Daugavai" trūkst funkcionālās sagatavotības.

Un tomēr radās - Vitālijs Ziļs, viens no retajiem tehniskajiem futbolistiem "Daugavas" sastāvā (nobrīnījos, kad viņu 70. minūtē nomainīja, paturot lēno Diakvnašvili un ukraini Gripu), apzaga liepājniekus viņu vārtu tuvumā, kā arī izprovocēja Šteinboru uz pārkāpumu pendeles un sarkanās kartītes vērtībā. 1:2 un vairāk nekā puslaiks skaitliskajā pārsvarā. Šķita, ka nedrošs ir Liepājas rezerves vārtsargs Varažinskis, taču "Daugavas" spējas uzbrukumu veidošanā bija nepietiekamas (protams, malači liepājnieki, kuri ar lielu pašatdevi darbojās aizsardzībā). Tālsitienus izpildīja tikai Gospodarjs (vienreiz bija bīstami, Varažinskis svarīgā brīdī tika galā), bet tuvāk vārtiem tikt nebija rīdzinieku spēkos. Amizants bija Askerova vārtu gūšanas brīdis - pirmkārt, skaists tālsitiens, otrkārt, rupja Vaičuļa pozicionāla kļūda, bet, treškārt, jautras Askerova svinības. Šis azerbaidžānis visnotaļ klusajā atmosfērā skrēja kā traks, kliedza un spiedza, novilka kreklu (dzeltenā kartīte) un pie rezervistu soliņa kādu jūsmīgi apskāva. Ļoti emocionāls puisis. Bet vārti patiešām bija svarīgi - kas zina, kā izvērstos pēdējās minūtes, ja "Daugavai" būtu 1:2, nevis 1:3.

Par atsevišķiem spēlētājiem. Manuprāt, nemanāms bija Tamošausks (varbūt jūtas apbižots par kapteiņa apsēja zaudēšanu?), vienu pozicionālu kļūdu pieļāva Kļava, tāpat reizi parupji kļūdījās Krjauklis (apzaga veiklais Kārkliņš). Patika Prohorenkova, Soloņicina sniegums. Tālejošus secinājumus gan neizdarīšu, jo "Metalurgu" klātienē redzēju tikai pirmo reizi un mazākuma dēļ lielu spēles daļu liepājniekiem nācās spēlēt bez bumbas no aizsardzības. "Daugavas" līderis ir tās kapteinis Gospodarjs, kuram ir labs tālšāviens, tāpat izceļas ar piespēlēm (labi redz laukumu), taču izteikti trūkst ātruma. Cerīgs bija minētais Ziļs, maz kas šoreiz izdevās Kārkliņam, taču šķita potenciāli bīstams. Toties katastrofāla spēle ukrainim Gripam - jā, pie 0:2 (mirkli pirms Šteinbora sarkanās) viņam padevās teicams tālšāviens, vārtsargam ar pirkstu galiem aizsniedzoties līdz bumbai, taču kļūdu noteikti bija vairāk nekā desmit. "Daugava" uztic Gripam standartsituācijas, un lielāko daļu no tām viņš izšķērdēja, tāpat dalīja sliktas piespēles, viegli zaudēja divcīņas utt. Varbūt tikai viena neveiksmīga spēle?

Par amizantām situācijām. Popkovs bija sašutis (un pamatoti!) par kādu epizodi, kurā "Metalurgs" soda sitienu izspēlēja vismaz 10 metru attālumā no pārkāpuma vietas (tiesnesis Direktorenko to nepamanīja), radot izgājienu viens pret vienu - galveno tiesnesi glāba asistents, fiksējot aizmuguri (kuras, šķiet, nebija). Citā epizodē ļoti dusmīgi viens uz otru bija Vaičulis un Kārkliņš, atrodoties tālu viens no otra, bļaustoties viens uz otru. Bija sajūta, ka Vaičulis tik ļoti grib palīdzēt komandai glābt maču ("Daugavas" pozicionālos uzbrukumos viņš dažbrīd stāvēja tuvu centra līnijai!), ka šī vēlme patraucēja trešajos ielaistajos vārtos, kad Artūrs neatkāpās pietiekami tuvu saviem vārtiem. Visbeidzot - patīkami bija redzēt, ka pēc spēles abu komandu spēlētāji korekti un draudzīgi atsveicinājās, vēlāk arī Popkovs ar daudziem saviem bijušajiem audzēkņiem apskāvās kā tēvs ar dēliem.

P.S. Gandrīz vai aiz rokas "Daugavas" stadionā noķēru pie rokas nu jau bijušo Daugavpils treneri Sabitovu, kurš gan bija ļoti izvairīgs, nekomentējot situāciju par savu atlaišanu. Uzzināju vien, ka mantiņas jau sapakotas, tūdaļ viņš došoties mājup uz Maskavu, pirms aizbraukšanas vēlējies pie reizes apskatīt šo spēli. Apsolīja man piezvanīt, ja gribēs pateikt ko vairāk...


, 2012-05-03 01:15, pirms 12 gadiem
Varbūt varu pieminēt, ka ap 60. min (katrā ziņā 2.puslaika vidusdaļā) pie 1-2 Daugava iesita vārtus, ko Direktorenko neieskaitija.
Daugava bija sākusi veidot solīdus uzbrukumus, bet pēc tam, kad neieskaitija vārtus, centieni noplaka.

Tāpēc man ir jautājums,'vai kāds zin, kā Direktorenko pamatoja vārtu neieskaitīšanu, jo pārkāpumu tā īpaši nesaskatiju. Vārti tika gūti ar tālšāvienu mazliet ārpus soda laukuma robežām.

...Arī spēles informators nebija uzdevumu augstumos.
Sākumā jau nosaukdams LM par Sarkano Metalurgu...
Pēcāk nereti netika paziņoti kartiņas nopelnijušie, maiņas, manuprāt 1x pat vārtu guvējs.

Plusi.
Jāpasakās par iespēju vērot fuci bez maksas. Mačs bija izdevies man, kā cilvēkam, kas nefano ne par LM, ne Daugavu. Daudz momentu, emociju utt.

Prieks par LM faniem, kas bija atbraukuši no Liepājas lai atbalstītu savējos.
Latvijā fucis nav miris, šābrīža situācija ir mūsu (fanu) kūtruma atspulgs, jo kurš gan cits popularizēs futbolu, ja ne mēs paši.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-05-03 09:21, pirms 12 gadiem
Daugavas stad. informators taads vienmeer ir bijis (nu vismaz peedeejos ~10 gadus). Shkjiet ka tur seesh kaads, krietni paari pensijas vecumam, onkulis, kursh slikti redz un veel ik pa briidim ierauj kaadu glaaziiti.
, 2012-05-03 09:23, pirms 12 gadiem
pickenroll rakstīja: Varbūt varu pieminēt, ka ap 60. min (katrā ziņā 2.puslaika vidusdaļā) pie 1-2 Daugava iesita vārtus, ko Direktorenko neieskaitija.
Daugava bija sākusi veidot solīdus uzbrukumus, bet pēc tam, kad neieskaitija vārtus, centieni noplaka.

Tāpēc man ir jautājums,'vai kāds zin, kā Direktorenko pamatoja vārtu neieskaitīšanu, jo pārkāpumu tā īpaši nesaskatiju. Vārti tika gūti ar tālšāvienu mazliet ārpus soda laukuma robežām.
Jā, bija tālšāviens, bet vārtu priekšā viens cits pielaboja sitienu ar galvu. Un tas cits bija aizmugurē.
, 2012-05-03 13:28, pirms 12 gadiem
Gribu aizlikt pusvārdiņu informatora labā: vainu mīkstinošs apstāklis ir tas, ka Daugavas stadionā informatora kabīne ir nepiemērotā vietā, tālu no laukuma centra, tāpēc saskatīt precīzi, kas notiek otrā laukuma galā, bieži vien patiešām nav iespējams. Kartiņas arī tiesneši palaikam novicina tā, ka tiešām nevar saprast, kuram spēlētājam.
Par skatītājiem: pati biju biju uz Mettas spēli, tur noteikti bija vairāk, vismaz kādi 250.
, 2012-05-03 13:46, pirms 12 gadiem
Precizējums: Mettas spēles protokolā minēti 450 skatītāji.
, 2012-05-03 20:28, pirms 12 gadiem
>>>olga
Informatoram jau vajadzētu tādos gadījumos būt pie rokas binoklim
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.
Mirklis no "Riga" un "Audas" spēles. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
9

Regža imitē pirms nedēļas paveikto, "Riga" desmitā sausā uzvara pār "Audu" pēc kārtas

Otro panākumu ar 1:0 Latvijas futbola Virslīgā šosezon izcīnīja "Riga", kura pieveica "Audu". Vicečempione pret šo pretinieku guva desmito uzvaru bez ielaistiem vārtiem pēc kārtas.