Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

No BFC "Daugavpils" aizgājis viens no dibinātājiem Sipailo

Rolands Eliņš

No BFC "Daugavpils" aizgājis viens no dibinātājiem Sipailo
Andrejs Sipailo. Foto: BFC Daugavpils

Latvijas Virslīgas klubs BFC „Daugavpils” paziņojis, ka savu darbību tajā pārtraucis treneris Andrejs Sipailo, kurš pirms desmit gadiem bija viens no kluba dibinātājiem. „Daugavpils” prezidents Aleksandrs Isakovs portālam Sportacentrs.com atklāja, ka Sipailo aizgājis pēc paša vēlēšanās.

„BFC „Daugavpils” ar nožēlu paziņo, ka turpmāk mūsu akadēmijā vairs nestrādās viens no labākajiem treneriem, kā arī viens no biedrības dibinātājiem un idejiskajiem līderiem Andrejs Sipailo. Visas mūsu akadēmijas vārdā milzīgs PALDIES, Andrej!” vēstīts Daugavpils komandas paziņojumā.

„Andrejs Sipailo bija viens no biedrības dibināšanas idejas autoriem 2009. gadā, kad Daugavpils futbola vārds asociējās ar negodīgām spēlēm un dažādiem skandāliem. Šo nepilnu desmit gadu laikā Andrejs Sipailo veiksmīgi strādāja kā futbola treneris, kā arī bija mūsu futbola akadēmijas sporta direktors, palīdzot attīstīt un spodrināt Daugavpils futbola tēlu! Sipailo audzēkņi vairākkārt kļuva par valsts čempioniem, piedalījās un ieguva starptautisku sacensību godalgas, kā arī viņa audzēkņi regulāri tika izsaukti uz Latvijas jaunatnes izlasēm. Vairāki no viņa trenētajiem futbolistiem arī šobrīd spēlē mūsu galvenās komandas rindās,” vēsta BFC „Daugavpils”.

Kluba prezidents Aleksandrs Isakovs mūsu portālam pastāstīja, ka Sipailo no darba aizgājis vakar, tas noticis pēc viņa vēlēšanās, un klubs nožēlo, ka sadarbība beigusies.

Jau ziņots, ka Sipailo bija viens no trim Daugavpils sporta skolas pārstāvjiem, par kuriem tika raisītas aizdomas, ka viņi viltojuši savus augstskolas diplomus, ar kuriem apliecinājuši savu kvalifikāciju. Iepriekš portālā „Delfi” tika vēstīts, ka Daugavpils Sporta pārvalde ierosinājusi izmeklēšanu, kuras noslēgšanās bija paredzēta 18. aprīlī.

Isakovs norādīja, ka Daugavpils sportā pēdējā laikā ir vairāki skandāli, ar kuriem jātiek galā visiem. Viņš pastāstīja, ka Sipailo atstājis arī amatu Daugavpils sporta skolā, bet vakar izlēmis par aiziešanu arī no BFC, nevēloties radīt vēl lielāku spiedienu.

„Visas BFC Daugavpils akadēmijas vārdā novēlam Andrejam Sipailo veiksmi turpmākajos darbos, kā arī sakām tev milzīgu PALDIES! Paldies, paldies un vēlreiz paldies! Tu vienmēr būsi daļa no mums!” vēstīts „Daugavpils” paziņojumā.

Tāpat Isakovs apstiprināja, ka pamatīgu jezgu apvītajā Daugavpils Futbola sporta skolas direktora pozīcijā par pienākumu izpildītāju iecelts Vladimirs Šteinbergs. Šteinbergs ir Rīgas Futbola skolas direktora vietnieks un apvienos amatus. Daugavpilī viņš darbosies amatā, no kura nesen tika atbrīvots Nauris Mackevičs – par to nobalsoja domes vairākums. Rīkojumu par Mackeviča atstādināšanu uz pārbaudes laiku novembrī izdeva nu jau bijušais Daugavpils mērs Rihards Eigims, vietā nozīmējot Aleksandru Vlasovu, kurš gan drīz no pienākumu izpildītāja vietas drīz tika atbrīvots.

Februāra sākumā domē par Mackeviča atlaišanas iemesliem tika minētas neprecizitātes atsevišķu darbinieku darba uzskaitē, iespējamais interešu konflikts, biedrības BFC "Daugavpils" izpilddirektora pienākumu pildīšana bez pašvaldības atļaujas, biedrības interešu stādīšana augstāk par sporta skolas interesēm un necaurspīdīgums biedrības finanšu apritē. Tāpat sporta skolas direktoram tika pārmests tas, ka pašvaldība negūst finansiālu labumu no sportistu pārejas uz citiem klubiem, kaut arī iegulda viņu sagatavošanas procesā lielus līdzekļus.

Izmantotie resursi:
https://www.facebook.com/bfcdaugavp...

  +3 [+] [-]

, 2019-04-03 01:38, pirms 5 gadiem
RFS direktora vietnieks ir Daugavpils direktora izpilditajs,abi klubi spele viena liga,tagad tie klubi sava starpa ir kas,bračkas?

Iespejams tikai Latvija..

     [+] [-]

, 2019-04-03 08:07, pirms 5 gadiem
Nezinu,kas tur bija ar augstskolas diplomiem,bet Sipailo ir futbola cilvēks un žēl ,ka tādi cilvēki pamet šo darbu.Varbūt citur? Ventspilī jau daugavpiliešu netrūkst.Viens vairāk viens mazāk,toties būtu labs speciālists dzeltenzilajiem.

     [+] [-]

, 2019-04-03 15:25, pirms 5 gadiem
Izklausās pēc nekrologa par Andreju...domāju,ka galvenā problēma ir papīros ,kuri acīmredzot īsti legāli nav ,kas 90 un 2000 gadu sākumā bija normāla padarīšana (pirka diplomus,tiesības utt).
Bet nu jā,futbola cilvēks ir bijis un cerams arī paliks , tikai savadākā formātā !