Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Virslīga veic pārrunas par spēļu translēšanu arī ukraiņu kanālā

Agris Suveizda

Virslīga veic pārrunas par spēļu translēšanu arī ukraiņu kanālā
Maksims Krivuņecs un Edgars Pukinsks. Foto: LFF

Biedrības "Latvijas Futbola virslīga" valdes priekšsēdētājs Maksims Krivuņecs intervijā portālā "Pozitīvi par futbolu" dalījās pārdomās par līgas attīstību un tuvākajām izmaiņām.

Kamēr Latvijas Futbola federācijas pārziņā ir turnīra organizēšana, biedrības atbildība ir komerciālā puse, kurā viena no prioritātēm ir televīzijas raidtiesības. Krivuņecs uzsver to, ka ir izdevies salauzt Latvijas futbola translāciju tirgu un palielināt interesi par spēļu translēšanu. Arī šosezon spēles būs vērojamas Sportacentrs.com portālā un TV kanālā, kā arī "Best4Sport" un Latvijas Televīzijā, bet Krivuņecs atklāja, ka iespējams jauninājums ārzemju raidtiesību sakarā.

"Ir svarīgi, lai čempionāta popularitāte augtu arī ārpus valsts robežām. Tas varētu būt ukraiņu kanāls ar komentāriem krievu valodā, bet tas viss vēl ir pārrunu procesā, jo visas raidtiesības ārpus Latvijas pieder mūsu partneriem," sacīja biedrības valdes priekšsēdētājs. Krivuņecs norādīja, ka iepriekšējās sezonas statistikas dati liecina, ka visnotaļ liela interese ir arī par saturu krievu valodā.

Runājot par līgas ģenerālsponsoru, Krivuņecs sacīja, ka pirms līguma parakstīšanas ar "Optibet" bijuši vēl divi piedāvājumi, ieskaitot iepriekšējo ģenerālsponsoru ["SinotTip"]. Tiek strādāts arī pie tā, lai, izmantojot valsts ikgadējo sporta infrastruktūras attīstības programmu, kurai atvēlēti četri miljoni eiro, Virslīgas stadionos nodrošinātu mākslīgo apgaismojumu. Arī šosezon būs pieejama Virslīgas Fantasy spēle, kas debijas sezonā piesaistīja gandrīz 1200 interesentu. Krivuņecs piebilda, ka šosezon Fantasy spēles jaunievedums būšot iespēja bez sastāva izvēlēties arī treneri.

Krivuņecs apstiprināja, ka aprīlī plāno startēt federācijas valdes vēlēšanās.Pilnu interviju lasi ŠEIT.

  +2 [+] [-]

, 2020-03-02 14:55, pirms 4 gadiem
Ha

 +15 [+] [-]

, 2020-03-02 15:04, pirms 4 gadiem
Izlasei vajadzētu noslēgt raidtiesību līgumu. Ar Cartoon Networks. Pēc pusnakts.

  +6 [+] [-]

, 2020-03-02 15:11, pirms 4 gadiem
Labāk ar Žigajevu būtu parunājuši, kā viņam iesaistīties Virslīgas kontenta veidošanā

  +9 [+] [-]

, 2020-03-02 15:12, pirms 4 gadiem
Aunu bars. Jūs nodrošiniet lai var skatīties arī ārpus Latvijas robežām sportacentrs kanālā.

  -4 [+] [-]

, 2020-03-02 15:17, pirms 4 gadiem
janx13 rakstīja: Aunu bars. Jūs nodrošiniet lai var skatīties arī ārpus Latvijas robežām sportacentrs kanālā.
šoreiz laikam būsi pat auns, kas dzīvo ārpus Latvijas robežām...

  +2 [+] [-]

, 2020-03-02 15:20, pirms 4 gadiem
Tikai pāris atkāpes:
1) ja viss joprojām ir reklamēšanas līmenī, t.i., līgas sponsors pats maksā televīzijām par translēšanu... tad viss OK. Tas ir forši. Realitāte ir realitāte. Produkta virzīšanai tirgū, sākotnēji (un arī pēc tam) ir sava cena.
2) ja par translēšanu maksā līga jau no sava apstiprinātā budžeta, nevis to, ārpus budžeta ietvariem, nodrošina sponsori. Arī tad vēl ir OK. Sliktāk kā pirmais variants, bet ir OK.
3) ja par translēšanu Latvijā un arī Ukrainā grasās maksāt Latvijas futbola federācija. Tad ir PURVS! Tad federācija nodarbojas tieši ar to, ar ko nevajadzētu.
4) ja par translēšanu sponsoram, sadarbības partneriem, vai pat daļēji līgai (saskaņā ar rakstu, līgas guvums varētu būt stipri ierobežots) maksā paši kanāli. Nu tad tā ir virzīšanās pretī solīdam biznesam. Kaut kā naivi gan liekas šis variants. Bet uz to nākotnē būtu jāiet. Protams, izejot no reālijām.

  +1 [+] [-]

, 2020-03-02 15:31, pirms 4 gadiem
Pārfrēzējot visu manis iepriekš rakstīto vienkāršāk:
Vadošo, profesionālo līgu, kā biznesu ir jāspiež pašiem rušināties un attīstīties. Federācijai nav jānodarbojas ar biznesu. Ceru, ka tas tur tiek ievērots.
Futbola līgu ziņā... federācijai ir jānodarbojas ar visu līgu sportiskās puses kontroli un reglamentēšanu, kā arī ar zemāko, pusprofesionālo un amatieru līgu stutēšanu (mūsu reālijās).

  +4 [+] [-]

, 2020-03-02 16:23, pirms 4 gadiem
Da te LV nevienam tas futbols neinteresē , kur nu vēl Ukrainā... Kārtējais stulbums kalngals

  +3 [+] [-]

, 2020-03-02 16:43, pirms 4 gadiem
Kas notiek ar latvijas futbolu? ĀRPRĀTS!!!

  +1 [+] [-]

, 2020-03-02 16:56, pirms 4 gadiem
markkomartins rakstīja: Da te LV nevienam tas futbols neinteresē , kur nu vēl Ukrainā... Kārtējais stulbums kalngals
Iemesls varētu būt tas, ka līgai var sanākt izdoties piesaistīt vairāk sponsoru, ja to kaut kur translē. Savādāk, protams, ja neskaita skautus, arī nevaru iedomāties, kāpēc lai kaut kur ārpus mūsu zemes robežām kādu interesētu Virslīga...

     [+] [-]

, 2020-03-02 17:02, pirms 4 gadiem
DaMarcus rakstīja: Pārfrēzējot visu manis iepriekš rakstīto vienkāršāk:
Vadošo, profesionālo līgu, kā biznesu ir jāspiež pašiem rušināties un attīstīties. Federācijai nav jānodarbojas ar biznesu. Ceru, ka tas tur tiek ievērots.
Futbola līgu ziņā... federācijai ir jānodarbojas ar visu līgu sportiskās puses kontroli un reglamentēšanu, kā arī ar zemāko, pusprofesionālo un amatieru līgu stutēšanu (mūsu reālijās).
Beidz vienreiz fantazēt un pasakas stāstīt.
Futbols Latvijā nekad nav bijis un nebūs bizness. Vismaz ne likumīgā kārtā. Tas kas darās futbola aizsegā nav uzskatāms par futbola biznesu.
Viss kas līdz šim +/- turējās uz PSRS laika LV futbola tradīcijām aiziet nebūtībā, un nekas jauns klāt nenāk(s).

     [+] [-]

, 2020-03-02 17:08, pirms 4 gadiem
Deportivo rakstīja: Iemesls varētu būt tas, ka līgai var sanākt izdoties piesaistīt vairāk sponsoru, ja to kaut kur translē. Savādāk, protams, ja neskaita skautus, arī nevaru iedomāties, kāpēc lai kaut kur ārpus mūsu zemes robežām kādu interesētu Virslīga...
Ko LFV var piedāvāt iespējamiem sponsoriem?
Tukšās tribīnes stadionos, vai vienu spēli nedēļā valsts sabiedriskajā televīzijā?
Tas viss LV futbola sabiedrībā jau n-tās reizes ir apgremots, un sen jau ir saprasts, ka nekādi sponsori X LFV neuzradīsies, jo LV futbolam nav šiem iespējamiem sponsoriem ko piedāvāt. Un arī valsts nodokļu politika šobrīd ne tuvu neveicina investēt LV futbolā.
Ja kāds biznesa fantasts ir izfantazējis, ka līdz ar leģionāru limita paaugstināšanu LFV viss nu tik sāksies, tad tas ir tika viņa slimīgās fantāzijas augļi, un nekas vairāk.

  +1 [+] [-]

, 2020-03-02 17:27, pirms 4 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ko LFV var piedāvāt iespējamiem sponsoriem?
Tukšās tribīnes stadionos, vai vienu spēli nedēļā valsts sabiedriskajā televīzijā?
Tas viss LV futbola sabiedrībā jau n-tās reizes ir apgremots, un sen jau ir saprasts, ka nekādi sponsori X LFV neuzradīsies, jo LV futbolam nav šiem iespējamiem sponsoriem ko piedāvāt. Un arī valsts nodokļu politika šobrīd ne tuvu neveicina investēt LV futbolā.
Ja kāds biznesa fantasts ir izfantazējis, ka līdz ar leģionāru limita paaugstināšanu LFV viss nu tik sāksies, tad tas ir tika viņa slimīgās fantāzijas augļi, un nekas vairāk.
Es vienkārši pieļauju, ka piemēram, kāda kompānija, kas orientējas uz Ukrainas tirgu, varētu vai nu stadionos izlikt banerus, vai arī translācijas laikā reklamēties. Respektīvi, tāda varētu būt doma šim apakšā.

  -1 [+] [-]

, 2020-03-02 17:45, pirms 4 gadiem
Namej, nav tā, ka es Tevi vainotu, jo... nu Tu lielāko dzīves daļu esi nodzīvojis vienā attiecīgā laikā, vai arī vnk biznesa sadali noskatījies no malas 90jos. Tāpat, es Tevi nevainoju tajā, ka Tev par dažām lietām vnk. nav izpratnes, bet:
1) ar demagoģiju, atkal un atkal uzstājot uz to, ka nekas nav iespējams un par to, ka Latvijas Virslīga nekad nevarēs attīstīties mazā biznesā, nodarbojies tu pats.
Gari neiedziļināšos, bet vai Tu seko jebkādai konsekvencei iepretim tam, ko pats saki?
Kāds "sponsors x" nekad nebūs Virslīgai? Virslīgai gadu no gada jau ir ģenerālsponsors un sponsori. LFV jau ir reklāmas tirgus dalībnieks ilgu laiku. Tas pirmkārt. Respektīvi, te demagoģējot, Tu diskreditē jau to mazumiņu, kas ir.
2) Tieši Tu pats nemitīgi aizstāvi komandekonomiku, kur nu to vari. Tu pats jau cik reižu neesi te minējis, ka futbols jāattīsta valstij un klubiem, ceļot infrastruktūru, izmantojot naudu, kura rodas... no zila gaisa!?! Bet... problēma jau ir tajā, ka nauda nekad neradīsies no zila gaisa un privātas investīcijas nekad nebūs, ja investīcijām nebūs atbilstošš potenciālais atdeves koeficients, t.i., biznesa brīvība. Šeit beidz darboties komandekonomika. Tieši šeit komandekonomika sevi izsmeļ. Komandekonomika, kurā valsts tur dzelzs tvērienā visas nozares, kurā redzama profesionalitāte un bizness, ilgtermiņā noved pie zemas kvalitātes, kvalitātei neatbilstošām cenām un, ilgstošā procesā, pie nabadzības un pat deficīta.
Un Tu vari man strīdēties pretī. Mani Tu vari lamāt. Bet ekonomika vnk ir tāda, kāda tā ir. Ar saviem likumiem, kurus Tu vari lamāt, vai nelamāt, bet... vienalga neizmainīsi 😁
3) Valsts, kā arī sporta federāciju pienākums ir:
a) veicināt biznesam labklājīgus apstākļus jomās, kur saredzams biznesa potenciāls (sportā tas būtu profesionālajās (!!) līgās, respektīvi augstākajās līgās)
b) rūpēties par sabiedrības labklājību un veselību (sportā tas būtu celt sporta masveidību un popularitāti nodarboties ar to)
c) rūpēties par kritisko infrastruktūru (sportā tas, ideālā gadījumā, ir saprotams ar nacionālās nozīmes sporta objektu uzturēšanu + to sporta objektu uzturēšanu un attīstību, kuri pilda punktu b - sabiedrības labklājības un veselības veicināšana)
d) pārvaldīt stratēģiski svarīgās un valsts drošības jomas. Arī ar komercdarbību saistītās. Šī ir vienīgā joma, kurā attaisnojams dzelžains, bezierunu monopols pat it kā brīvā tirgus ekonomikā.
4) atgriežoties pie jau daudzkārt teiktā. Tieši klubu brīvības palielināšana potenciālās pelnīšanas un finanšu plūsmas celšanas virzienā, var veicināt pakāpenisku līgas kā produkta attīstību. Spēcīgāki klubi = spēcīgāka līga. Aksioma. Arī te var strīdēties pretī, cik grib. Jēgas no tā vnk nav.

Var mani lamāt, cik grib.
Un atvainojos par palagu 😁
Bet pārvaldot Latvijas futbolu komandekonomikas stilā, naudas nekad nebūs. Jo vnk tiks dzīvots ar to, cik kāds no malas futbolam iedos. Un tie kāds būs tikai un vienīgi valsts, pašvaldības, FIFA un UEFA. Jo bizness tādās nerentablās labdarībās vnk nav un nekad nebūs ieinteresēts. Tas attiecas gan uz investoriem futbola klubos, gan uz JAU ESOŠAJIEM un topošajiem LFV sponsoriem.

  +1 [+] [-]

, 2020-03-02 17:51, pirms 4 gadiem
Deportivo rakstīja: Es vienkārši pieļauju, ka piemēram, kāda kompānija, kas orientējas uz Ukrainas tirgu, varētu vai nu stadionos izlikt banerus, vai arī translācijas laikā reklamēties. Respektīvi, tāda varētu būt doma šim apakšā.
Iespējams ir viss, bet Rīgas Dinamo ir labs piemērs, ka Latvijas uzņēmēji nesteidzas reklamēties arēnā pret daudz plašāko Krievijas tirgus.
Neredzu nevienu iemeslu, lai viņi tagad steigtos uz LV stadioniem likt banerus priekš Ukrainas tirgus.

  +1 [+] [-]

, 2020-03-02 17:59, pirms 4 gadiem
.... vai tas ir ar domu, lai totalizatoru var spēlēt arī ukraiņi?
lai likmju organizēšanu veic ukraiņi... līdz kuriem LV rokas būtu par īsu...

kaut kā tā

     [+] [-]

, 2020-03-02 17:59, pirms 4 gadiem
DaMarcus rakstīja: Namej, nav tā, ka es Tevi vainotu, jo... nu Tu lielāko dzīves daļu esi nodzīvojis vienā attiecīgā laikā, vai arī vnk biznesa sadali noskatījies no malas 90jos. Tāpat, es Tevi nevainoju tajā, ka Tev par dažām lietām vnk. nav izpratnes, bet:
1) ar demagoģiju, atkal un atkal uzstājot uz to, ka nekas nav iespējams un par to, ka Latvijas Virslīga nekad nevarēs attīstīties mazā biznesā, nodarbojies tu pats.
Gari neiedziļināšos, bet vai Tu seko jebkādai konsekvencei iepretim tam, ko pats saki?
Kāds "sponsors x" nekad nebūs Virslīgai? Virslīgai gadu no gada jau ir ģenerālsponsors un sponsori. LFV jau ir reklāmas tirgus dalībnieks ilgu laiku. Tas pirmkārt. Respektīvi, te demagoģējot, Tu diskreditē jau to mazumiņu, kas ir.
2) Tieši Tu pats nemitīgi aizstāvi komandekonomiku, kur nu to vari. Tu pats jau cik reižu neesi te minējis, ka futbols jāattīsta valstij un klubiem, ceļot infrastruktūru, izmantojot naudu, kura rodas... no zila gaisa!?! Bet... problēma jau ir tajā, ka nauda nekad neradīsies no zila gaisa un privātas investīcijas nekad nebūs, ja investīcijām nebūs atbilstošš potenciālais atdeves koeficients, t.i., biznesa brīvība. Šeit beidz darboties komandekonomika. Tieši šeit komandekonomika sevi izsmeļ. Komandekonomika, kurā valsts tur dzelzs tvērienā visas nozares, kurā redzama profesionalitāte un bizness, ilgtermiņā noved pie zemas kvalitātes, kvalitātei neatbilstošām cenām un, ilgstošā procesā, pie nabadzības un pat deficīta.
Un Tu vari man strīdēties pretī. Mani Tu vari lamāt. Bet ekonomika vnk ir tāda, kāda tā ir. Ar saviem likumiem, kurus Tu vari lamāt, vai nelamāt, bet... vienalga neizmainīsi 😁
3) Valsts, kā arī sporta federāciju pienākums ir:
a) veicināt biznesam labklājīgus apstākļus jomās, kur saredzams biznesa potenciāls (sportā tas būtu profesionālajās (!!) līgās, respektīvi augstākajās līgās)
b) rūpēties par sabiedrības labklājību un veselību (sportā tas būtu celt sporta masveidību un popularitāti nodarboties ar to)
c) rūpēties par kritisko infrastruktūru (sportā tas, ideālā gadījumā, ir saprotams ar nacionālās nozīmes sporta objektu uzturēšanu + to sporta objektu uzturēšanu un attīstību, kuri pilda punktu b - sabiedrības labklājības un veselības veicināšana)
d) pārvaldīt stratēģiski svarīgās un valsts drošības jomas. Arī ar komercdarbību saistītās. Šī ir vienīgā joma, kurā attaisnojams dzelžains, bezierunu monopols pat it kā brīvā tirgus ekonomikā.
4) atgriežoties pie jau daudzkārt teiktā. Tieši klubu brīvības palielināšana potenciālās pelnīšanas un finanšu plūsmas celšanas virzienā, var veicināt pakāpenisku līgas kā produkta attīstību. Spēcīgāki klubi = spēcīgāka līga. Aksioma. Arī te var strīdēties pretī, cik grib. Jēgas no tā vnk nav.

Var mani lamāt, cik grib.
Un atvainojos par palagu 😁
Bet pārvaldot Latvijas futbolu komandekonomikas stilā, naudas nekad nebūs. Jo vnk tiks dzīvots ar to, cik kāds no malas futbolam iedos. Un tie kāds būs tikai un vienīgi valsts, pašvaldības, FIFA un UEFA. Jo bizness tādās nerentablās labdarībās vnk nav un nekad nebūs ieinteresēts. Tas attiecas gan uz investoriem futbola klubos, gan uz JAU ESOŠAJIEM un topošajiem LFV sponsoriem.
Tu, protams, vari rakstīt garus palagus, kurus šeit tāpat neviens nelasa, jo saprot, ka neproti īsi un koncentrēti uzrakstīt elementāras lietas.
Attiecībā uz tēmu, tad, saprotu, Tu kā importa latvietis skaties uz mums no augšas, bet tas nemaina lietas būtību, ka daudz gudrāki vīri LV futbola iespējas ir atkoduši no A līdz Ž, un sapratuši kas ir kas LV futbolā.
Netaisos Tev liegt ticēt, ka melno Āfrikas dēlu imports baigi pacels LV futbola līmeni, un biznesa iespējas tajā. Ir cilvēki, kuri tic ka zeme ir plakana un drīz būšot pasaules gals.

     [+] [-]

, 2020-03-02 18:03, pirms 4 gadiem
Negribās te ielaisties lielās diskusijās,bet tikai nedaudz salīdzināšu šī gadsimta pirmo desmitgadi ar tikko pagājušo.Nav jau tā ,ka nekas nevirzās uz priekšu,kaut gan varētu protams ātrāk un labāk.Gribu uzsvērt divus aspektus.Jauno futbola žurnālistu darbu un televīzijas pāraides.Manā skatījumā virslīgai tagad ir pievērsta daudz lielāka uzmanība,nekā tas bija divtūkstošā gada sākumā.Gan atsevišķi žurnālisti krietni labāk strādā,tiesa te interneta iespējas dod lielāku iespēju un protams,mēs pat sapņot gadus 10 atpakaļ nevarējām,ka iespējams būs noskatīties visas virslīgas spēles.Nu jau pukstam par kvalitāti utt,kas arī saprotami.Tā kā šajos jautājumos viss ,manuprāt iet pareiza virzienā.Daudzu klubu mājas lapas gan brīžam besī.Šeit nu virslīgas vadībai nevajadzētu dot klubiem nekādas atlaides.Ir kur piestrādāt.Neesmu nekāds specs ekanomikā,tāpēc šajā jautājumā diskusijā neiejaukšos.

  -3 [+] [-]

, 2020-03-02 18:18, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Negribās te ielaisties lielās diskusijās,bet tikai nedaudz salīdzināšu šī gadsimta pirmo desmitgadi ar tikko pagājušo.Nav jau tā ,ka nekas nevirzās uz priekšu,kaut gan varētu protams ātrāk un labāk.Gribu uzsvērt divus aspektus.Jauno futbola žurnālistu darbu un televīzijas pāraides.Manā skatījumā virslīgai tagad ir pievērsta daudz lielāka uzmanība,nekā tas bija divtūkstošā gada sākumā.Gan atsevišķi žurnālisti krietni labāk strādā,tiesa te interneta iespējas dod lielāku iespēju un protams,mēs pat sapņot gadus 10 atpakaļ nevarējām,ka iespējams būs noskatīties visas virslīgas spēles.Nu jau pukstam par kvalitāti utt,kas arī saprotami.Tā kā šajos jautājumos viss ,manuprāt iet pareiza virzienā.Daudzu klubu mājas lapas gan brīžam besī.Šeit nu virslīgas vadībai nevajadzētu dot klubiem nekādas atlaides.Ir kur piestrādāt.Neesmu nekāds specs ekanomikā,tāpēc šajā jautājumā diskusijā neiejaukšos.
Nenoliedzami, ka mūsdienu IT un TV tehnoloģiju dinamiskā attīstība ir veicinājusi Latvijas futbola atpazīstamību, bet, kā jau itin visā, arī šeit ir koks ar diviem galiem. Neskatoties uz LV futbola atpazīstamības uzplaukumu šīs pašas IT un TV tehnoloģijas ir gana strauji veicinājušas līdzjutēju atplūdus no spēļu apmeklējumiem stadionos. Kāpēc iet uz stadionu, ja spēles var vērot PC vai TV?

  -1 [+] [-]

, 2020-03-02 18:24, pirms 4 gadiem
Tagad tāds ašs ieskicējums nākotnes Latvijas Futbola Virslīgas vīzijā.
Skaitļi izdomāti (!). Kompānija izmantota tikai kā, šobrīd futbolā jau esošš, uzskates līdzeklis (!) Kompānijas attiecību raksturs ar futbola klubu tikai pieņēmuma līmenī.

LNK sasniedz potenciālo peļņu pirms UIN 10 000 000 eiro apmērā.
Tā vietā, lai maksātu valstij 2 000 000, LNK to atvēl RFS nākamā gada budžetam. T.i., investīcijas radniecīgu uzņēmumu kapitālā.
LNK samaksā 1 600 000 eiro UIN un pārējo izdala akcionāri. 6 400 000 eiro.
Veiksmīgi darbojoties transfēru tirgū un sekmīgi aizvadot eirokausos, RFS atgūst 1 700 000 eiro no LNK investīcijām, to paturot savam nākamā gada budžetam. Tātad, nemaz neatgriežot LNK bilancē.
RFS darbojies ar 15% zaudējumiem pret investoru ieguldījumiem.
Savukārt LNK savā un radniecīgo kompāniju kapitālā, ieskaitot izmaksātās dividendes, noturējis 8 100 000 eiro, iepretim 8 000 000 eiro, ja investīcijas RFS nekad nebūtu notikušas.
Investori zaudējuši 1 600 000 eiro lielas dividendes, savukārt RFS ar LNK logo uz krūtīm uzspēlējis pret Hertha Berlīnes olimpiskajā stadionā, to, biznesa sarunu laikā pirtiņā, vācu sadarbības partnerim izceļot LNK vadītājam. Pēc kā sekojis nākamais tosts un 2 500 000 eiro liels pasūtījums no sadarbības partnera 😁😁😁

  +1 [+] [-]

, 2020-03-02 18:31, pirms 4 gadiem
>>>Namejs 9999
Arī sava taisnība,bet domāju ,ne pati būtiskākā.Tie kas gāja uz stadionu ,tie arī turpina iet.Es tikai vienu no saviem paziņām zinu,kurš izmanto tehnoloģiju un ir pārstājis iet uz stadionu,bet nenoliedzami ,ka tādu arī pietiek.Tomēr domāju,ja spēles nerādītu,tad diez vai būtiski pieaugtu apmeklētāju skaits.Šo skatītāju"fenomenu" un ne tikai futbolā,tā arī neviens nespēj pagaidām atrisināt.

     [+] [-]

, 2020-03-02 19:07, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: >>>Namejs 9999
Arī sava taisnība,bet domāju ,ne pati būtiskākā.Tie kas gāja uz stadionu ,tie arī turpina iet.Es tikai vienu no saviem paziņām zinu,kurš izmanto tehnoloģiju un ir pārstājis iet uz stadionu,bet nenoliedzami ,ka tādu arī pietiek.Tomēr domāju,ja spēles nerādītu,tad diez vai būtiski pieaugtu apmeklētāju skaits.Šo skatītāju"fenomenu" un ne tikai futbolā,tā arī neviens nespēj pagaidām atrisināt.
Es vairāk biju domājis par potenciāliem gājējiem nākotnē. Tas ir skaidrs, ka tie kas gāja, tad tie arī turpinās iet, jo tradīcijām ir liels spēks.

     [+] [-]

, 2020-03-02 20:14, pirms 4 gadiem
DaMarcus rakstīja: Tikai pāris atkāpes:
1) ja viss joprojām ir reklamēšanas līmenī, t.i., līgas sponsors pats maksā televīzijām par translēšanu... tad viss OK. Tas ir forši. Realitāte ir realitāte. Produkta virzīšanai tirgū, sākotnēji (un arī pēc tam) ir sava cena.
2) ja par translēšanu maksā līga jau no sava apstiprinātā budžeta, nevis to, ārpus budžeta ietvariem, nodrošina sponsori. Arī tad vēl ir OK. Sliktāk kā pirmais variants, bet ir OK.
3) ja par translēšanu Latvijā un arī Ukrainā grasās maksāt Latvijas futbola federācija. Tad ir PURVS! Tad federācija nodarbojas tieši ar to, ar ko nevajadzētu.
4) ja par translēšanu sponsoram, sadarbības partneriem, vai pat daļēji līgai (saskaņā ar rakstu, līgas guvums varētu būt stipri ierobežots) maksā paši kanāli. Nu tad tā ir virzīšanās pretī solīdam biznesam. Kaut kā naivi gan liekas šis variants. Bet uz to nākotnē būtu jāiet. Protams, izejot no reālijām.
LFV joprojām ir spiesta maksāt par spēļu translācijām, bet televīzijas arvien vairāk iesaistās un ir gatavas radīt pašas savu pievienoto vērtību. Neesmu drošs, bet pieļauju, ka par translācijām ukraiņu TV netiks maksāts, vismaz no LFV puses noteikti. Ja kādam ir jautājumi, kurš gan varētu būt ieinteresēts pārraidēs, tad viennozīmīgi tās ir dažādi sporta likmju kantori, kas arī ir galvenie sporta finansētāji. Īpaši jau Latvijā, kur sporta atbalstīšana nav tik izplatīta un prestiža lieta, kā varētu gribēties. P.S LFF palīdz (sedz izdevumus) par tiesnešiem, un TV translācijas nav viņu atbildības sfēra

  -1 [+] [-]

, 2020-03-02 20:52, pirms 4 gadiem
METTA ČEMPIONI!!!

     [+] [-]

, 2020-03-02 21:16, pirms 4 gadiem
Tas Sport 1 un Sport 2 mums kabeltelevizija ir, vini rada lietuvas cempionatu.

     [+] [-]

, 2020-03-03 08:31, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: >>>Namejs 9999
Arī sava taisnība,bet domāju ,ne pati būtiskākā.Tie kas gāja uz stadionu ,tie arī turpina iet.Es tikai vienu no saviem paziņām zinu,kurš izmanto tehnoloģiju un ir pārstājis iet uz stadionu,bet nenoliedzami ,ka tādu arī pietiek.Tomēr domāju,ja spēles nerādītu,tad diez vai būtiski pieaugtu apmeklētāju skaits.Šo skatītāju"fenomenu" un ne tikai futbolā,tā arī neviens nespēj pagaidām atrisināt.
nevis tehnologjijas bet lupatgalva . un kameer basmacjs goriisies pa v-pili es miiljaa mieraa luureesju pat 4 futenes reizee , jo lff speelju kalendaarus sastaada aunubars . kaa teiktu alguns -tas ir mans viedoklis . lff ieteiktu biezjaak likt speeles darbdienaas speeles 2 vai 3 , tad sezonas beigaas vareetu ar jaunu sparu briiniities ka gjiimji neiet uz futeni . kaa teica kreipjaans - lai izdodas .

  +3 [+] [-]

, 2020-03-03 10:14, pirms 4 gadiem
Viens iemesls, kāpēc neiet uz futbolu ir tas, ka spēlē komanda X pret komandu Y un ne vienai ne otrai komandai nav savas identitātes, respektīvi iemesla, kādēļ potenciālajam līdzjutējam lai nebūtu pilnīgi vienalga, kurš uzvar.

Šobrīd gandrīz nevienu Latvijā neinteresē spēle starp divām virslīgas komandām, jo vienalga, kas uzvar. Šīs komandas nav klubi ar identitāti, vērtībām un atbalsta bāzi. Netiek veidotas nekādas tradīcijas. Viss ir tikai slavinātās īstermiņa biznesa intereses. Šodien ir komanda, rīt varbūt nebūs. Neviens tak nav tāds muļķis, lai to neredzētu.

Un otrādi - iemesls, kāpēc uz izlases spēlēm ir bijis labs apmeklējums pārsvarā ir tas, ka vismaz vēl dažus gadus atpakaļ cilvēkiem patiešām bija svarīgi, kā veiksies Latvijas izlasei.

  -1 [+] [-]

, 2020-03-03 12:46, pirms 4 gadiem
mndvolk rakstīja: Viens iemesls, kāpēc neiet uz futbolu ir tas, ka spēlē komanda X pret komandu Y un ne vienai ne otrai komandai nav savas identitātes, respektīvi iemesla, kādēļ potenciālajam līdzjutējam lai nebūtu pilnīgi vienalga, kurš uzvar.

Šobrīd gandrīz nevienu Latvijā neinteresē spēle starp divām virslīgas komandām, jo vienalga, kas uzvar. Šīs komandas nav klubi ar identitāti, vērtībām un atbalsta bāzi. Netiek veidotas nekādas tradīcijas. Viss ir tikai slavinātās īstermiņa biznesa intereses. Šodien ir komanda, rīt varbūt nebūs. Neviens tak nav tāds muļķis, lai to neredzētu.

Un otrādi - iemesls, kāpēc uz izlases spēlēm ir bijis labs apmeklējums pārsvarā ir tas, ka vismaz vēl dažus gadus atpakaļ cilvēkiem patiešām bija svarīgi, kā veiksies Latvijas izlasei.
Te man jāpiekrīt.
Par tradīciju neesamību. Par neprognozētību.
Visi izgājieni, likteņi saistībā ar Skonto, Dinaburg, Ditton, Rīgas un Daugavpils Daugavām, Jūrmalu, FK Rīga...
Tam pa virsu vēl Kuldīgas Venta epopeja.
Protams, ka tas viss rosina vnk smieklus.
Rosina sajūtu, ka viss ir viens liels joks un pieķerties kādam konkrētam klubam nav jēgas.
Es reiz sāku nedaudz pieķerties Rīgas Daugavai. Bet tas klubs bija viendienīte 😁

Nav nekādas pārliecības, ka Riga FC, RFS, Valmiera, pat Ventspils... nebūs tādi paši viendienīši... maksimums divdienīši 😁

Piekrītu...
Dēļ spēcīgi sačakarētās vēstures un pieredzes, vēl gadu desmitiem būs jāpaiet ar daudz maz novērojamu stabilitāti, lai klubiem rastos līdzjutēji lēnām, nostiprinātos identitāte un lai spēles sāktu apmeklēt līdzjutēji, nevis... šī brīža auditorija, kuru praktiski sastāda:
1) personīgi ieinteresētas klubu ultras
2) spēlētāju ģimenes un radinieki
3) nejauša rakstura vienkārši ieklīduši futbola vērotāji, kāds esmu arī es, apmeklējot Riga FC.

Šobrīd man Riga FC liekas simpātiska, jā.
Bet līdz līdzjutējam man kā līdz kosmosam vēl. Tieši dēļ visiem iemesliem, kas minēti.

  +1 [+] [-]

, 2020-03-03 16:00, pirms 4 gadiem
maris_baris_109547500094332 rakstīja: nevis tehnologjijas bet lupatgalva . un kameer basmacjs goriisies pa v-pili es miiljaa mieraa luureesju pat 4 futenes reizee , jo lff speelju kalendaarus sastaada aunubars . kaa teiktu alguns -tas ir mans viedoklis . lff ieteiktu biezjaak likt speeles darbdienaas speeles 2 vai 3 , tad sezonas beigaas vareetu ar jaunu sparu briiniities ka gjiimji neiet uz futeni . kaa teica kreipjaans - lai izdodas .
Tu redz ko? Pats atsaucās?

     [+] [-]

, 2020-03-03 20:39, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Tu redz ko? Pats atsaucās?
kaut ko nepareizi pateicu?