Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

RFS neizšķirts, "Ventspils" zaudē, "Riga" papildinājumi no Gruzijas un Francijas

RFS neizšķirts, "Ventspils" zaudē, "Riga" papildinājumi no Gruzijas un Francijas
Foto: FK Ventspils

Latvijas Virslīgas komandas RFS un "Ventspils" šodien aizvadīja pārbaudes spēles pret Krievijas un Austrijas klubiem, taču pie uzvarām netika. Bet "Riga" paziņoja par diviem jauniem komandas spēlētājiem.

RFS šodien pārbaudes spēlē cīnījās 2:2 pret Krievijas pirmās līgas komandu „Tyumen”, neizšķirtu panākot 70. minūtē, kad ar vārtu guvumu izcēlās Roberts Savaļnieks. Viņš izdarīja precīzu sitienu pēc tam, kad pretinieku aizsargiem neizdevās izsist bumbu no soda laukuma pēc RFS centrējuma. Savukārt RFS pirmos vārtus guva Tomašs Malecs, slovāku uzbrucējs, kurš iepriekšējā sezonā pārstāvēja Viļņas „Žalgiri”.

Spēle norisinājās Kiprā, kur RFS aizvada savu treniņnometni un pēc trim dienām tiksies ar Serbijas komandu „Cukaricki”.

„Esmu laimīgs, ka man atkal izdevās gūt vārtus, bet pirmajā vietā tomēr ir komandas rezultāts,” pēc spēles sarunā ar RFS preses pārstāvjiem teica Malecs, kurš citēts kluba „Facebook” profilā. „Esmu komandā jau divas nedēļas un man šķiet, ka komandas biedri jau jūt, kur vajag uzcentrēt/piespēlēt, lai es tiktu pie bumbas. Ar katru dienu mēs viens otru iepazīstam arvien labāk un labāk un man šķiet, ka mums veidojas ļoti laba komanda.”

RFS – Tyumen (Krievija) 2:2 (1:2)

Vārti: Malecs 24`, Savaļnieks 70` - Godrjušenko 10`, Gluhovs 22`
RFS sākumsastāvs: D.Grigorjevs, V.Isajevs, V.Jagodinskis, A.Solovjovs, V.Sorokins, T.Seto, A.Fertovs, D.Indrāns, M.Toniševs,T.Malecs, M.Marusičs

FK "Ventspils" futbolisti Spānijas treniņnometnē aizvadīja noslēdzošo pārbaudes maču. Dejana Vukičeviča komanda tikās ar Austrijas klubu LASK (Linca), piedzīvojot zaudējumu 1:4. „Ventspils” vadībā izvirzījās pirmā, komandas jaunpienācējam Žo Santuss devītajā minūtē gūstot skaistus vārtus.

Turpinājumā gan Austrijas klubs guva četrus vārtus, kas „Ventspils” mājaslapā aprakstīts šādi: „Tomēr pēc tam apbēdinošas, vienkāršas, kļūdas ļāva pretiniekam ne tikai izlīdzināt rezultātu, bet iznākumā panākt arī pilnībā pelnītu uzvaru.”

„Ventspils” līdz ar to noslēgusi savu pārbaudes maču sēriju Spānijā, taču treniņnometne vēl turpinās.

Ventspils - LASK (Austrija)- 1:4 (1:2)

Ventspils sākumsastāvs: Baturins, Soni, Koļesovs, Mamahs, Stuglis, Alfa, Kazačoks, Mordatenko, Mickevičs, Žo Santuss, Vomē
Uz maiņu izgāja: Svārups, Neziri, Tīdenbergs, Osipovs, Tālbergs, Klimaševičs, Kokarītis.

Savukārt čempionvienība „Riga” atgriezusies no savas treniņnometnes Abu Dabi un pavēstījusi, ka noslēgusi līgumus ar diviem futbolistiem – uzbrucēju Davitu Škirtladzi no Gruzijas un kreisās malas spēlētāju Džoelu Bopesu no Francijas.

Davits Škirtladze ir dzimis Gruzijas galvaspilsētā Tbilisi 1993. gada 16. martā. 2011. gadā no Gruzijas kluba ”Norchi Dinamoeli” pārcēlās uz Dānijas kluba ”Aarhus” U19 komandu. 2011./2012. gada sezonā Dānijas Superlīgā nospēlēja 14 spēles, no kurām septiņas sāka pamatsastāvā. Arī nākamās četras sezonas Škirtladze spēlēja ”Aarhus” komanda, 2014./2015. gada sezonā komandai cīnoties pēc spēka otrajā līgā, bet triumfējot un atgriežoties Superlīgā.

Šo gadu laikā ”Aarhus” sastāvā Škirtladze nospēlēja 57 spēles un guva piecus vārtus – divus Superlīgā un trīs 1. divīzijā. 2016. gadā Davits pārcēlās uz zināmo Dānijas klubu ”Silkeborg”, kur pirmajā sezonā piedalījās 13 spēlēs un guva sešus vārtus. 2016./2017. gada sezonā Škirtladze jau bija viens no komandas līderiem, nospēlēja 32 spēles, 29 mačos devās pamatsastāvā un guva septiņus vārtus. Nākamajā sezonā gruzīnam 29 spēles un seši vārti.

2018./2019. gada sezonu Škirtladze uzsāka ”Silkeborg” sastāvā, bet tad pārcēlās uz UEFA Eiropas līgas grupu turnīra komandu Slovākijas ”Trnava”. Slovākijas čempionātā Škirtladzem astoņas spēles, bet UEFA Eiropas līgā Škirtladze piedalījās četros mačos – abos mačos pret Zagrebas ”Dinamo”, mājās pret ”Anderlecht” un viesos pret ”Fenerbahce”. Sešās spēlēs ”Trnava” izcīnīja divas uzvaras, vienu reizi spēlēja neizšķirti un piedzīvoja trīs zaudējumus, ar septiņiem punktiem netiekot ārā no grupas.

2018. gadā ar ”Silkeborg” Škirtladze spēlēja Dānijas kausa finālā. Karjeras laikā Dānijas Superlīgā Škirtladze aizvadījis 102 spēles, kuru laikā guvis 16 vārtus un atdevis 12 rezultatīvas piespēles. Par gruzīna pamatpozīciju uzskatāma desmitā numura pozīcija, proti, zem centra uzbrucēja. Gruzīns pārstāvējis savas valsts U17, U19, U21 izlases. Jaunatnes izlasēs Škirtladze guva astoņus vārtus. Četros mačos Davits cīnījās arī Gruzijas nacionālās izlases rindās.

Par otru ”Riga” FC papildinājumu kļuvis 1995. gada 25. janvārī Kongo dzimušais Džoels Bopesu, kuram ir Francijas pilsonība. Kreisās malas futbolists karjeras ievadā spēlēja Francijas komandās ”Arles-Avignon”, ”Epinal” un ”Calais RUFC”. No 2014. līdz 2017. gadam Bopesu uzspēlēja Francijas ”Ligue 1”, ”National 1” un ”National 2” čempionātos.

2017./2018. gada sezonu Bopesu aizvadīja Maķedonijas spēcīgākajā čempionātā ”Skopje” sastāvā. 18 spēlēs kreisās malas aizsargs, kuram patīk pieslēgties uzbrukumiem, guva vienus vārtus un nopelnīja četrus brīdinājumus. 2018./2019. gada sezonā Bopesu pārstāvēja citu Maķedonijas klubu ”Rabotnički”, kur spēlēja līdz pat decembrim. Bopesu piedalījās 18 spēlēs un 14 no tām sāka pamatsastāvā. Maķedonijas čempionātā Bopesu trīs rezultatīvas piespēles.

Gan Davits, gan Džoels jau trenējas Rīgā un kopā ar komandu 5. janvārī lidos uz treniņnometni Kipras pilsētā Pafā, kur ”Riga” FC piedalīsies arī FNL kausa izcīņā.

Izmantotie resursi:
https://rigafc.lv/riga-fc-vienojas-...
https://fkrfs.lv/lv/kalendars/fk-tj...


, 2019-02-02 21:55, pirms 5 gadiem
Diezgan labus leģionārus šosezon piesaista
, 2019-02-02 22:11, pirms 5 gadiem
Gan Davits, gan Džoels jau trenējas Rīgā un kopā ar komandu 5. janvārī lidos uz treniņnometni Kipras pilsētā Pafā
Atrodi kļūdu autor šajā teikumā))
Gruzīns pēc CV izskatās labs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-02-03 10:16, pirms 5 gadiem
Renegads rakstīja: Pie labas veiksmes Riga varĕtu aikļūt tălak par otro kval kārtu un čempionats laikam būs interesants gan augśgalā,gan apakšā.veiksmi visiem
Pēc tā kas redzams, piesaistot spēlētājus, pārbaudes spēles, var secināt, ka šogad būs izteikts pirmais 4, tad dziļā vientulībā pa vidu kulsies Spartaks un Jelgava, nu apakšā atkal cīņa uz izdzīvošanu ne pa jokam. Būs interesanti. Pagaidām krīt ārā Spartaks ar Jelgavu, jo nevar viņus patreiz pieskaitīt ne četriniekam, ne atpalicējiem.
, 2019-02-03 10:23, pirms 5 gadiem
Skat, kādi brašuļi izauguši! Mūsu izlases nākotne ir drošās kājās.
, 2019-02-03 11:51, pirms 5 gadiem
5.janvari??????????
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
43

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
14

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.