Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Butriks: "Savulaik man kāds pat ieteica patentēt terminu "Butriks""

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Butriks: "Savulaik man kāds pat ieteica patentēt terminu "Butriks""
Andrejs Butriks
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Svētdien radio "NABA" raidījumā viesojās FK "Ventspils" sporta direktors Andrejs Butriks. Piedāvājam nelielu ieskatu raidījumā runātajā.

Andrejs Butriks par darbu starpsezonā un papildinājumu meklēšanu: "Esmu ļoti apmierināts ar to, kā norit darbs. Tiek izpildītas visas prasības. Pamatsastāvu mēs praktiski esam saglabājuši. Gaidām vēl kādus 4-5 futbolistus, kuri papildinās komandu. Šogad spēlētājus meklē divi cilvēki – Pols Ašvorts caur saviem kontaktiem, un es. Mēs divatā strādājam. Skaidrs, ka viņam ir labi sakari Nigērijā, es meklēju vairāk Eiropā.
Šobrīd aktīvi meklējam futbolistu uzbrucēja pozīcijā. Ja viss izdosies, mēs vēlamies uztaisīt šogad ļoti konkurētspējīgu komandu. Var pat notikt tā, ka mūsu līderiem, kuri agrāk jutās 100% droši par savu vietu sastāvā, parādīsies liela konkurence. Tas ir mūsu tāds sapnis, bet esam pārliecināti, ka tikai šādā veidā var progresēt.”

Par video ar Mordatenko un Lazarevu: "Naktī man atnāca SMS, kur bija arī links uz šo video. Protams, ka es piecos naktī noskatījos to, tālāk aizmigt vairs nevarēju. Vienmēr, protams, ir bijušas problēmas, arī tad, kad es spēlēju. Bet tādu necieņu, kuru izrādīja abi šie futbolisti, nevar iekļaut nekādos rāmjos. Tas nav smuki, turklāt mēs vispār nesaprotam, ko sliktu mēs izdarījām šiem spēlētājiem.

Mordatenko savos 18 gados ir nospēlējis divas spēles Čempionu līgā, ir spēlējis Latvijas kausa finālā, nospēlēja pusi spēļu čempionātā. Puisis, kurš bija atbraucis uz pārbaudi, Lazarevs… godīgi pateikšu, agrāk viņu es vispār nezināju. Viņš bija atbraucis tāpēc, ka viņu personīgi uzaicināja Pols Ašvorts. Un pēc tam runāt tādas rupjības par cilvēku, kurš tevi uzaicināja... tas iziet ārpus visiem rāmjiem.”

Par sekām Mordatenko un Lazareva sakarā: "Uz mani bija veikts sava veida spiediens: “Kāpēc es intervijā pateicu, ka viņš paliek pie mums?”. Tāpēc, ka viņam (Mordatenko) ir līgums. Pagājušajā gadā bijām samaksājuši naudu “Infonet”, kur viņš spēlēja pirms tam. Mēs ieguldījām viņā līdzekļus. Vairākas komandas un aģenti vēlas, lai mēs tagad lauztu ar viņu līgumu un lai viņš aizietu par velti. Tā nebūs! Mēs vēlamies saņemt par viņu to, ko mēs bijām ieguldījuši. Tāpēc es arī pateicu, ka viņš atgriežas klubā. Trenēties vēl var, to paredz līgums, taču spēlēt pie šī trenera viņš nevarēs. To personīgi man pateica Pols Ašvorts.

Mordatenko, kaut arī viņam ir līgums, uz treniņiem nenāk. Otrs spēlētājs (Lazarevs) savāca savas mantas. Es zinu, ka brīdī, kad administrators paprasīja savākt savas mantas, Lazarevam trīcēja rokas un kājas. Viņš saprata, ko ir sadarījis.”

Par apzīmējuma “Butriks” rašanos: "Manuprāt, es iesitu piecus golus Pāvelam Šteinboram. Tagad ir interesanti atcerēties, jo viņš ir diezgan labs vārtsargs, spēlē augstā līmenī. Šī stāsta sakarā man pat kāds ir teicis, ka šo terminu var patentēt - piecu vārtu gūšanu nosaukt par “Butriku”. Cik es zinu, tas tomēr tiek saukts par Penta-triku. Kas svarīgi, tad pēc šīs spēles Aleksandrs Starkovs mani izsauca uz Latvijas izlasi. Šī bija patiešām zīmīga spēle.”

Par savas karjeras labākiem brīžiem: "Spēli pret “Newcastle” uzskatu par labāko savā karjerā. Bija liela interese, un bija tā, ka mēs ceturtdien spēlējām pret “Newcastle”, bet svētdien pret Liepāju. Es iesitu vārtus, uzreiz guvu traumu un uz diviem mēnešiem biju prom no spēlēšanas. Šī iemesla dēļ arī izlaidu izbraukuma spēli pret “Newcastle”. Tādi ir tie sīkumi, kuri manai turpmākajai karjerai nepalīdzēja.

Pie Grigorčuka bija lieliska komanda, visi bija profesionāļi. Pat tad, ja aizbrauca uz šašliku un izdzēra lieku alus pudeli, tad nākamajā dienā visi kārtīgi strādāja. Visi saprata, ko mēs gribam un mums bija viens mērķis – uzvarēt čempionātā un virzīties uz priekšu, progresēt. Visi bija spēcīgi profesionāļi.”

Par treneru maiņu: "Manuprāt, komanda vairs nebija kontrolējama. To pašu atzina arī pats Jurģis, kad mēs ar viņu runājām par to, ka iespējams nāksies šķirties. Vajadzēja kaut ko mainīt. Vajadzēja izmaiņas, jo komanda gāja pa sezonu vaļīgi. Es vēl cerēju uz pašiem spēlētājiem, jo viņiem bija pieredze, gandrīz visi bija latvieši, visi lieliski zināja viens otru. Sanāca tā, ka vajadzēja noņemt Jurģi. Mēs atradām viņam darbu kluba akadēmijā, un mēs ceram, ka viņš daudz ko vēl iedos mums. Liels paldies Jurģim par to laiku, kad viņš bija kopā ar mums. Daži vainoja mani par to, ka nepieņēmu tādu lēmumu agrāk. Bet es vēl ticēju, ka varēja kaut ko labot... Bet tad bija jau viss, jo mums vajadzēja saglabāt vietu trijniekā. Vajadzēja steidzami kaut ko mainīt.”

Par infrastruktūru Ventspilī: "Uzskatu, ka tā ir ļoti labā līmenī. Nezinu, vai Baltijā ir kaut kur labāka infrastruktūra. Vienmēr cenšos salīdzināt tieši ar Baltiju. Tie puiši, kuri atbrauc pie mums no citām valstīm, ļoti novērtē un slavē. It īpaši jauniešiem viss ir līmenī. Tu vari iet uz trenažieriem, iet uz baseinu, tev ir ēdiens, dzīvošana dzīvoklī, tev maksā algu, ir iespēja trenēties ar nacionālās izlases spēlētājiem. Ir visi apstākļi progresam, tikai jāmāk pareizi tos izmantot.”

Par finansiālo situāciju un problēmām: "Nevar jau teikt, ka mums viss ir viegli un parocīgi. Lielu daļu no līdzekļiem mēs paši nopelnam, spēlējot Eirokausos. Veiksmes gadījumā tie pat ir 50–70 % no mūsu budžeta. Vienmēr nauda ir, un jāatzīst, ka ļoti labi strādā Guntis Blumbergs. Viņš dara milzīgu darbu, lai puiši saņemtu algas. Vienmēr ir kaut kādas nianses, bet cenšamies, lai 10. datumā spēlētāji regulāri saņemtu algu.”

Par Virslīgas potenciālu ar Liepājas piemēru: "Var redzēt, ka “Liepāja” ir veikusi labu darbu tieši mārketinga jomā. Labs līmenis, superīgas spēles. Es pat dažreiz biju aizdomājies, ka šīs spēles dažreiz nedaudz pat pārsniedza Virslīgas līmeni. Ja tādas spēles būtu katru nedēļu, tad, protams, skatītāju būtu krietni vairāk tribīnēs.”

Pilns raidījuma ieraksts oriģinālvalodā pieejams šeit, bet ar tulkojumu šeit.

Informāciju sagatavoja:
Raidījuma "OIe" vadītāji

  +3 [+] [-]

, 2016-02-02 09:19, pirms 8 gadiem
redz kur atradu atsauci uz komentāru, bet pašu komentāru neizdevās atrast... ';

  +3 [+] [-]

, 2016-02-02 11:03, pirms 8 gadiem
Nu nezinu, nezinu Andrej, vai vari tik pārliecinoši uzlielīt V-pili par Baltijas labāko infrastruktūru. Vēl nesen Tamošausks teica, ka Baltijā viennozīmīgi labākā infrastruktūra bija Liepājā, un viņa viedokli nedz vai varētu apšaubīt, jo bijis Baltijā visur + spēlējis arī Maskavas Dinamo sistēmā. Tagad gan nezinu, vai Viļņas Žalgiris visus nesit pušu, tam klubam baigais progress.

Lai V-pils no sākuma ievelk beidzot stadionā apgaismojumu un tad parunāsim par infrastruktūru!

     [+] [-]

, 2016-02-02 12:02, pirms 8 gadiem
Fiasko rakstīja: Nu nezinu, nezinu Andrej, vai vari tik pārliecinoši uzlielīt V-pili par Baltijas labāko infrastruktūru. Vēl nesen Tamošausks teica, ka Baltijā viennozīmīgi labākā infrastruktūra bija Liepājā...
Lai V-pils no sākuma ievelk beidzot stadionā apgaismojumu un tad parunāsim par infrastruktūru!
Pēc tā, ko redzu un dzirdu, man Ventspils infrastruktūra vismaz Latvijā liekas labākā. Viss (izņemot galveno laukumu) pie viņiem ir ļoti labā līmenī!

  -2 [+] [-]

, 2016-02-02 14:49, pirms 8 gadiem
Mordatenko prot ideāli latviešu valodu. Lai māca Butriku .
Slēpts komentārs: pleesonja

     [+] [-]

, 2016-02-02 18:24, pirms 8 gadiem
pleesonja rakstīja: " Trenēties vēl var, to paredz līgums, taču spēlēt pie šī trenera viņš nevarēs."

Personisko nesaskaņu dēļ atteiksies no laba spēlētāja?
Personisko nesaskaņu? Noskaties video, ja tas vēl kaut kur ir pieejams. Ašvorts būtu bez mugurkaula kājslauķis, ja pēc tāda video un personiski vērstām rupjībām neizslēgtu spēlētāju no komandas. (Tur gan vairāk Lazarevs par Ašvortu konkrēti vervelēja). Skaidrs, ka, ja treneris nesodīs spēlētāju pēc tāda incidenta, tad neviens cits spēlētājs tādu treneri nerespektēs.

     [+] [-]

, 2016-02-02 18:26, pirms 8 gadiem
Gaidām ziņas par FKV papildinājumiem, ja paredzama tāda konkurence, kādu min Butriks. Pagaidām oficiāli izskanējušas vien Uvarenko un Vasiča pārejas, cik man zināms.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-02-03 01:45, pirms 8 gadiem
Iespējams, ka Mordatenko tagad aizies pa pieskari. Nevaru iedomāties, kas varētu gribēt viņu pirkt, līdz ar to Ventspilij arī maz izredžu atgūt ieguldīto naudu. Ja nu kāds Krievijas trešā līmeņa klubs? Bet diezin vai... Ak, jā, vēl gan Pertija šad tad uzņemas pāraudzināšanu -- bet šobrīd nevar samaksāt.