Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

DK lēmumi: par fanu pirotehnikas lietošanu klubiem soda naudās 1100 eiro

Andrejs Siliņš

DK lēmumi: par fanu pirotehnikas lietošanu klubiem soda naudās 1100 eiro
"Ventspils" ultras spēlē pret "Riga", Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Publicēti Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komisijas (DK) lēmumi - par līdzjutēju pirotehnikas lietošanu kopumā klubiem soda naudās jāšķiras no 1100 eiro, bet "Jelgavai" par ārzemnieku limita pārsniegšanu pienākas 200 eiro liela soda nauda.

Iepriekšējā Virslīgas kārtā ar pirotehnikas izmantošanu izcēlās vairāku komandu līdzjutēji, un tas rezultējies ar naudas sodiem klubiem. No 100 eiro nāksies šķirties Jūrmalas "Spartakam", "Mettai/Latvijas Universitātei" un "Riga". Pēdējiem vēl arī tikpat liels sods par apsardzes darbinieku paviršu darbību. Savukārt "Ventspils" līdzjutēju aktīvā pirotehnikas izmantošana "Skonto" stadionā klubam izmaksājusi 700 eiro.

"Riga" un "Ventspils" spēlē aizraujošu notikumu netrūka ne laukumā, ne tribīnēs, ne arī uz komandu soliņiem, kur savstarpējā konfliktā iesaistījās abu komandu treneri. DK sodījusi pa vienam pārstāvim no katra kluba - Nikolajs Djakins ("Ventspils") un Kristaps Blanks ("Riga") saņēmuši attiecīgi divu un vienas spēles diskvalifikācijas, kā arī 140 eiro lielu soda naudu.

Abi klubi arī saņēmuši brīdinājumus par Ētikas kodeksa p.1 pārkāpumu - neētiska rakstura spēlētāju kreklu izmantošana pirms spēles sākuma. Kā vieniem, tā otriem pirms mača mugurā bija krekli, kas bija vērsti pret citu klubu (RFS) un rosināto 17/8 sistēmu, par ko rakstīts jau iepriekš. Par to pašu brīdinājums ticis arī "Spartakam".

Naudas sods ticis arī "Jelgavai", kas pārkāpusi reglamenta 4.4. punktu - tas paredz, ka uz laukuma jābūt sešiem futbolistiem ar Latvijas pilsonību, bet 83. minūtē Valērijs Redjko, nomainot pret Maksimu Širjajevu, uz laukuma palika tikai pieci vietējie spēlētāji.

Nākamo maču būs jāizlaiž "Ventspils" pussargam Vadimam Žuļevam, kurš līdz ar to nepiedalīsies mačā pret RFS, bet "Jelgavai" ļoti svarīgajā cīņā pret "Mettu/LU" par nepalikšanu priekšpēdējai un izvairīšanos no pārspēlēm būs jāiztiek bez diskvalifikāciju saņēmušā Andra Krušatina.

Ar visiem DK lēmumiem iespējams iepazīties šeit: https://lff.lv/zinas/11312/lff-dk-3...

  -4 [+] [-]

, 2018-11-01 15:39, pirms 5 gadiem
Pozitīvi, ka fani arvien biežāk pyro Virslīgā izmanto. Ventspils ultras vispār šajā ziņā ļoti kvalitatīvi šosezon.

     [+] [-]

, 2018-11-01 16:14, pirms 5 gadiem
Ja pirotehniku izmanto pēc atbalstītās komandas vārtu guvuma un/vai pēc atbalstītās komandas uzvarētas spēles, tad sodiem jābūt mazākiem (pirotehnika kā prieku izpausmes).
Pārējos gadījumos (piemēram ja rezultāts ir 0:0) - lielākiem sodiem.

  +2 [+] [-]

, 2018-11-01 16:15, pirms 5 gadiem
Vienmēr jāizvērtē apsardzes darbinieku darbība - tas ir viņu pienākums pārbaudīt, lai stadiona teritorijā netiktu ienesta pirotehnika (lasiet LFF drošības reglamentu).

  +1 [+] [-]

, 2018-11-01 16:46, pirms 5 gadiem
Īsti nav saprotams,kā fani ienes pirotehniku.Latvijas kausa finālā Daugavas stadionā katru komandas līdzjūtēju pārbaudīja pa vīlītei.Acīmredzot Skonto stadionā apsardze strādā pavirši.

  +1 [+] [-]

, 2018-11-01 16:58, pirms 5 gadiem
FKJ štābs vienreizējs. Šausmas kā tāds vēl izlasi varēja vadīt ...