Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Žigajevs: "Atgriešanās "Ventspilī" bija likteņa dāvana"

Agris Suveizda

Žigajevs: "Atgriešanās "Ventspilī" bija likteņa dāvana"
Jurijs Žigajevs pret Dzintaru Zirni
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas futbola kluba "Ventspils" pussargs Jurijs Žigajevs intervijā kluba mājaslapai teica lielu paldies par to, ka kurzemnieki viņam uzticējās un par viņu atcerējās arī pēc smaga savainojuma. Tāpat Žigajevs mēģināja salīdzināt pašreizējo Virslīgu un "Ventspili" ar to, kuru atstāja pirms pusotra gada. Jurijs uzskata, ka "Ventspilij" ir ļoti talantīga komanda, tomēr īsti vairs netic brīnumam jeb tam, ka "Ventspils" šogad spēs nosargāt čempiones titulu.

Žigajevs par 200 spēļu jubileju

"Banketu par godu jubilejai nesarīkoju (smaida). Kāds pats pakojoja, ka labāk nosvinēt 50 spēļu jubileju Spānijas čempionātā, nekā 200 spēļu Latvijas (smaida). Bet, ja runā nopietni, ļoti patīkami, ka ir izdevies sasniegt tādu solīdu robežu," teica Žigajevs. "Jubilejas spēle sanāca ļoti smaga, bet galvenais, ka uzvarējām – tas vienmēr ir pats galvenais. Vispār uzskatu, ka šajā sezonā vēl neesmu aizvadījis nevienu spēli, pēc kuras varētu ar sevi būt pilnībā apmierināts. Skaistie vārti pret "Mettu"? Man bija ļoti svarīgi gūt šos vārtus, lai noticētu pats sev, lai pārliecinātos, ka joprojām kaut ko spēju un varu. Šie vārti man bija ārkārtīgi svarīgi!"

Žigajevs par savainojumu un atgriešanos Ventspilī

"Vai neuztraucos, ka pēc atgriešanās laukumā tikšu kritizēts? Par to nepavisam nedomāju. Atkal spēlēju – lūk, tas man bija patiess prieks. Cik daudz laika bez futbola – tas bija ļoti smagi. Bet kritika...Tā ir tiem, kas uz manu spēli skatās no malas. Saprotams, ka visiem ir tiesības domāt tā, kā viņi uzskata par pareizu," Žigajevs turpināja. "Ne reizi vien uzsvēru, ka, ja atgriezīšos Latvijā, tad par 99% tā būs Ventspils. Komandā, kuru uzskatu par dzimto. Viens procents – gadījumiem, ja "Ventspilij" nebūšu vajadzīgs. Saprotams, ka pēc operācijas bijia iespējams, ka nebūšu Dzeltenzilo interešu lokā. Taču, kad "Ventspils" tomēr izrādīja interesi, tad man citi varianti vairs neeksistēja."

""Ventspils" piedāvājums man bija likteņa dāvana. Protams, Polijā bija lielisks laiks, izjutu īstu futbola atmosfēru, izjutu, kā cilvēki mīl futbolu. Bet pēc traumas bija acīmredzams, ka "Widzew" ar mani vairs nerēķinās. Un tad mani uzaicināja dzimtais klubs, kas man noticēja, kas par mani neaizmirsa pat pēc smagas traumas. Par to "Ventspilij" liels paldies," teica Žigajevs. "Cik daudz līdzīga trauma un cīņa ar to padara cilvēku stiprāku? Domāju, ka vēl nav laiks izdarīt secinājumus. Paskatīsimies...Skaidrs, ka atgriešanās ir ļoti smags process. Piemēram, sešus mēnešus bez bumbas – tas ir mokoši...

Protams, šādas lietas māca skatīties uz visu citādi. Nav iespējams palikt bez sekām, kad pats uzzini, ka vienā brīdī viss var uzreiz mainīties. It kā viss ir labi, bet pēkšņi...Tagad saprotu, ka vajag izbaudīt katru treniņu un spēli. Un uz visu lūkoties pozitīvi. Vai atceros to bēdīgo dienu, kad uz līdzenas vietas savainoju ceļgalu? Jā, un diezgan bieži. Pietam to dienu atceros ļoti skaidri, līdz sīkākajai detaļai. Kā gūstu traumu, kā mani nones no laukuma..."

Žigajevs par Virslīgu un Ventspili pirms un pēc

"Salīdzināt pašreizējo Virslīgu ar 2010.gada čempionātu? Tas ir diezgan sarežģīti. Pašreizējā Daugavpils "Daugava", manuprāt, ir acīmredzami stiprāka, nekā bija pirms diviem gadiem. Arī tas pats "Metalurgs", manuprāt, nekādi nav vājāks, nekā tolaik. Par vidusmēra klubiem un autsaideriem pat nav, ko runāt – tie ir kļuvuši ievērojami stiprāki un organizētāki. Tā kā neteikšu, ka tas čempionāts būtu stiprāks par pašreizējo," sacīja Žigajevs.

"It kā pagājis tikai pusotrs gads, kopš aizgāju uz "Widzew", taču tagad "Ventspilī" esmu gandrīz pats vecākais futbolists. Galvenā atšķirība ir tā, ka tagad mums ir ļoti daudz jaunu, talantīgu, spēcīgu puišu, kuriem tikai trūkst pieredzes. Nekas, ar laiku atnāks arī tā," Jurijs turpināja. "Pašreiz ļoti atšķiras komandas mentalitāte. Kad "Ventspils" bija vadošais Latvijas klubs, tā sastāvā bija daudz pieredzējušu spēlētāju, kuriem tobrīd varbūt nebija daudz titulu, bet kas zināja, kā spēlēt un uzvarēt. Vaņins, Rimkus, Bička, Butriks, Zangarejevs, daudzi citi – viņi futbolā zināja visu. Bet tagad mums ir daudz jauniešu, kas labā ziņā ir izsalkusi pēc trofejām, pēc lielām uzvarām.

Arī pats, ja tā nopietni paskatās, nemaz neesmu izcīnījis tik daudz titulu. Tā kā pašreizējā "Ventspils" ir ceļā uz to, lai līdzinātos agrākajai. Ja viss būs kārtībā, domāju, ka nākamsezon mums būs lieliskas izredzes finišēt pirmajiem. Šogad? Ja "Ventspils" kļūs par čempioni, tad tas noteikti būs brīnums. Protams, gribētos tam ticēt. Bet, objektīvi runājot, ir neiespējami iztēloties, ka "Daugava" neuzvarēs "Gulbeni". Ja daugavpilieši šajā spēlē zaudēs punktus, tas arī būs kas līdzīgs brīnumam," uzskata Žigajevs. Tāpat Jurijs piebilda, ka ir runājis ar izlases galveno treneri Aleksandru Starkovu, kurš esot sacījis, ka viss ir atkarīgs no paša Žigajeva – viņam ir jāspēlē, jāuzņem sportiskā forma un jāpierāda, ka viņš ir cienīgs tikt izsauktam.

Izmantotie resursi:
FK Ventspils

  +1 [+] [-]

, 2012-11-01 19:58, pirms 11 gadiem
Un tad mani uzaicināja dzimtais klubs.....

Pag, kā pie velna Vpils var būt viņa dzimtais klubs? tad sanāk, ka viņš pats uzskata, ka sāka futeni spēlēt tikai 23 gadu vecumā?

  -1 [+] [-]

, 2012-11-01 20:07, pirms 11 gadiem
Dzimtais klubs? Hmmm... Biju labākās domās par Žigu.

     [+] [-]

, 2012-11-01 20:15, pirms 11 gadiem
Kārlis Villerušs rakstīja: Dzimtais klubs? Hmmm... Biju labākās domās par Žigu.
nu jā, var jau teikt, ka tur jūtās kā mājās utt...
bet tomēr kkādam patriotismam ir tak jābūt pret pirmo klubu,
lab, ja ne Ilukste, tad tak Virslīgā sevi pierādīja ilgu laiku FK Rīgas sastāvā. Bet te dzimtais pēkšņi ir tas klubs, kurš lielāko algu maksājis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-11-01 20:25, pirms 11 gadiem
Ziga,bija citas domas par tevi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja