Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilvars Grīslis

Mežeckis: "Šā gada čempionāts ir visinteresantākais!"

Latvijas Futbola federācijas (LFF) ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis uzskata, ka šā gada virslīgas čempionāts ir interesantākais kopš valsts neatkarības atjaunošanas pirmsākumiem.

Jau ziņojām, ka trešdien "Ventspils" futbolisti izbraukumā pieveica Rīgas "Skonto" komandu ar rezultātu 1:0 (1:0), tādējādi kļūstot par 2007. gada Latvijas čempionvienību futbolā. Kaut arī čempioni noskaidroti, pirms svētdien paredzētās turnīra pēdējās kārtas joprojām nav skaidrs vietu sadalījums no otrās līdz ceturtajai vietai. Par šīm pozīcijām cīnīsies "Liepājas Metalurgs", "Rīga" un "Skonto".

"Domāju, ka šogad mēs piedzīvojam interesantāko virslīgas čempionātu, kāds bijis kopš deviņdesmito gadu sākuma. Un pat tagad intriga nav beigusies, jo nav skaidri sudraba un bronzas medaļu ieguvēji," sarunā ar eSports.lv sacīja Mežeckis.

LFF ģenerālsekretārs arī pauda pārliecību, ka federācijas valdes pirmdien pieņemtais lēmums par virslīgas paplašināšanu līdz desmit klubiem nav bijis pārsteidzīgs. "Desmit komandas ir gan Igaunijā, gan Lietuvā. Nesaku, ka "špikojam" no viņiem, bet tas ir pozitīvs paraugs. Mums ir jāpaplašina virslīgā spēlējošo klubu ģeogrāfiskais stāvoklis. Jādod iespēja sevi apliecināt jaunajiem futbolistiem. Piemēram, PSRS laikā Latvijas čempionātā spēlēja pat 16 klubi," sacīja Mežeckis.

Vairāki Latvijas klubi, kā piemēram, "Jūrmala" un "Dinaburg" šīs sezonas vidū piedzīvoja nopietnas problēmas, taču nākamajā sezonā pēc Mežecka domām viss būs kārtībā. "Uz jauno sezonu skatos ar optimismu. Domāju, ka vairāki klubi kļūs stiprāki. To varu teikt par "Daugavu" un "Olimpu". Tāpat no grūtībām ārā jātiek "Jūrmalai" un "Dinaburg". Visiem mums dzīvē gadās grūti periodi, bet pēc tam ir atkal labāk," uzsvēra LFF ģenerālsekretārs.

Lai piesaistītu lielāku skatītāju uzmanību nākamā gada virslīgas čempionātam, LFF kopā ar turnīrā spēlējošajiem klubiem plāno izstrādāt speciālu programmu. Taču vispirms nopietns darbs būtu veicams klubu stadionos, lai nodrošinātu līdzjutējiem kvalitatīvu un komfortablu vidi.

"Tieši šodien runājām par šo jautājumu [skatītāju piesaisti - aut.] gan ar komercdaļu, gan sacensību daļu. Šeit būs nepieciešams izstrādāt speciālu programmu. Pavisam nesen tādu realizēja Zviedrijā. Taču sākumā jāsaved kārtībā stadioni - lai ar kāds būtu futbols, ja nebūs jumts virs galvas, tad skatītāji nenāks uz spēlēm," skaidroja LFF ģenerālsekretārs.

"Kopumā tomēr domāju, ka, salīdzinot ar citiem sporta veidiem, Latvijas futbola čempionāts ir labi apmeklēts. Jo īpaši futbola tradīcijām bagātākajās pilsētās. Ja paskatāmies statistiku, tad, piemēram, Somijā un Norvēģijā organizatori arī saskaras ar skatītāju problēmu. Visur Eiropā cīnās par faniem," viņš piebilda.

Foto: Romualds Vambuts


, 2007-11-01 16:37, pirms 16 gadiem
sis auns man taa besi,vins naw tiirs,iesaistiits...visos tiesasanas jautaajumos,toto(bet viss tik nogruusts uz KK,protams arii KK nav enjgjelis),nemaz naw jaarunaa pa too kaa sis ar Ieleneem deva valjaa...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-11-01 16:46, pirms 16 gadiem
ko var gribēt no izbijuša čekas stukača...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-11-01 16:55, pirms 16 gadiem
Es nesaprotu cilveki kur ir jusu problema, itka kads no jums ir paveicis ko varak, kada starpiba ko vins ir izdarijis ja vins censaas popularizet futbolu Latvija...
, 2007-11-01 16:56, pirms 16 gadiem
Man personīgi sezonas otrajā pusē interese par čempionātu pazuda
, 2007-11-01 17:03, pirms 16 gadiem
techa =>

problema ir tur ka vinjam maksaa par to vinja it kaa darbu,bet auglju nekaadu dizo naw,ir tikai gudras runas...
, 2007-11-01 17:04, pirms 16 gadiem
apsveicama doma, jārūpejas par līdzjūtējim
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-11-01 17:19, pirms 16 gadiem
Jaa savam deleenam varbuut sogad medaali vilks kaklaa...
, 2007-11-01 17:22, pirms 16 gadiem
Da ko Jūs piesienaties tam nabaga Mežeckim...
Kad Skonto uzvar - Mežeckis vainīgs, tagad Ventspils uzvar - tik un tā Mežeckis vainīgs! Pat varu iedomāties , kā viņu noliks, kad Rīga iegūs otro vai trešo vietu...
Varbūt tu "nos89" ej par ģenerālsekretāru - kaut gan domāju, ka pat savā sēta nevarētu futbola maču noorganizēt!
, 2007-11-01 17:28, pirms 16 gadiem
Seeta fubola macu noorganizeet..
Nebriidi neteicu ka buutu labaaks pa vinju,bet TAPEC jau neesmu,bet ir citi kas ir gatavi sakartot futbolu Latvija(Vismaz censties,bet tas gruuti izdaraams),es domaaju ja tavam divpadsmit gadiigajam beernam 30 gadiigs tiesnesis draudeetu domaaju ka tu nebutu tik optimistisks + Cita aciss vins skabargu redz,savaa pat baljkji NEE!
, 2007-11-01 17:30, pirms 16 gadiem
Kuri tad ir tie, kas grib sakārtot futbola saimniecību? Lūdzu miniet pāris?
, 2007-11-01 17:32, pirms 16 gadiem
Jau zinaaju ka tas buus jautaajums ko tu prasisi!!! isti atbildeet uz to newaru!
Bet pasaki ko duets Indriksons/Mezeckis ir labu izdarijis Latvijas futbolam???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-11-01 17:35, pirms 16 gadiem
Japeikrīt, čempis tiešām labs bija! Jācer ka būs labāk!
UN BEIDZOT ir sakts runat par to, kā dabūt skatītajus un ka jāsakārto stadioni! Laikam redzēja sporta studiju! Jo tiešām! Nu cik tad maksātu tajā pašā LU savest kārtībā mazo tribīni! Nocementēt no jauna trepes, uzlikt jaunus beņķus un pāri vieglas konstrukcijas jumteli. Lielā tribīne gan laikam jārekonstruē pamatīgi!
Daugavas stadions, skumīgi skatīties! Zinot, ka kādreiz tūkstošiem tur gāja uz fūzi un ka pat ASK 17 000 skatītaju priekša tur baša spēli aizvadījuši!
Nu tiešām jācer, ka lietas ies uz labo pusi!
, 2007-11-01 17:37, pirms 16 gadiem
The View-->
vakar bija kādi 2000!!!
, 2007-11-01 17:38, pirms 16 gadiem
Ja nebūtu Indriksona miljonu vērtie ieguldījumi, tad vispār tāda Latvijas futbola nebūtu. Nebūtu tāda "leģendāra" futbolista kā Verpakovskis. Nebūtu Skonto stadions utt
, 2007-11-01 17:45, pirms 16 gadiem
Par stadioniem runājot - pilnīgi saprotu LFF, jo visur vajag naudu. Bet kapēc ieguldīt naudu svešā īpašumā? Var finansiāli atbalstīt ar kaut kādu naudas summu, bet, lai LFF sāktu mūrēt trepes, celt tribīnes - tas ir apsurds! Iniciatīvai jābūt no klubu un stadionu īpašnieku puses. LFF uzdevums ir organizēt spēles un ap to saistītās lietas.

PS bez pārmetumiem - neesmu nekādīgi saistīst ar LFF vai kā citādi ar futbolu...
, 2007-11-01 17:47, pirms 16 gadiem
Indriksons to naudu iegulda lai lielaaka atlektu atpakalj kabaataa,bet tas ta...
, 2007-11-01 17:50, pirms 16 gadiem
ai lab neesmu seit lai kasiitos ka mazs beerns,bet nepatiik tas kaa sis vecis noliek citus...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-11-01 17:55, pirms 16 gadiem
Tici man Indriksons tās summas, kas ieguldītas futbolā mierīgi varēja ieguldīt citur un būtu 100 x vairāk nopelnījis - tā kā tas nav darīts peļņas nolūkā. Vienmēr jau ir skauģi, kuri domā - ja viņi būtu Indriksona vietā, tad Latvija sen jau būtu futbola lielvalsts. Man gan liekas, ka viņi stipri maldās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-11-01 18:12, pirms 16 gadiem
bez indriksona futbola chempis buutu taadaa pashaa liimenii kaa hokeja, un nav vinjsh vainiigs, ka nav sakaartoti stadioni, vinjam jau nav tie jaasakaarto par saviem liidzekljiem. visiem taksh skaidra ir valst attieksme pret sportu, tapeec arii LU un Daugavas stadioni ir taadaa paskataa tagad...
, 2007-11-01 18:37, pirms 16 gadiem
Paldies Indriksonam par to ,ka futbols vēl vispārībā ir Latvijā un mēs spēlējām EČ finālturnīrā.Pateicoties viņam aug jaunā Skonto paaudze.Ir jābūt visai šaurai
pierītei lai viņu kritizētu.Federāciju gan derētu atjaunināt,lai nāktu ar jaunām idejām.Vecie futbola buki tur ir aizsēdējušies.Bet stadioni jau nu gan nav jāceļ vai jāremontē federācijai.Par to jādomā klubiem un pašvaldībām.
, 2007-11-01 20:03, pirms 16 gadiem
kads sporta liimenis taads arii priekshnieka domaashanas liimeenis
sory bet lai es gribeetu iet skatiities lv fucha speelees tad jau labaak gulleet maajaas un pimpimm aadu staipiit jo chempis ir garlaiciigs jo paskatoties viasataa kaa speelee anglija spaanijaa uc uzreiz asins dziislaas sarosaas taa kaa māžecki tev daudz jaamaacas piemeeru netruukst
, 2007-11-01 20:09, pirms 16 gadiem
Pateicoties Rīgas Futbola klubam!
, 2007-11-01 20:48, pirms 16 gadiem
Futbolā vismaz ir kaut kāda kartība un sistēma atšķirībā no citiem itkā populārajiem sporta veidiem Lātvijā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-11-01 21:53, pirms 16 gadiem
Jus zeni minat Indriksonu,cepuri nost vina prieksa,bet nepelniti visi aizmirst Zaharjina kungu,kurs ir Latvijas futbola laba izdarijis tik pat daudz!Ventspilnieku un ridzinieku naids pret Liepajas futbolu nelauj to pieminet!Tada laukuma ka LIEPAJA del tek siekalas!Un kadi laukumi ir uzbuveti puiseliem-pie tam apgaismoti!Citur nevar apgaismot pat meistaru cinu arenas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-11-01 22:50, pirms 16 gadiem
mežeckim vienmēr futbols ir labs.. vienmēr.. drusku jocīgi šķiet, ka raksta autors ievietojis tādu nekritisku informāciju, kas vairāk velk uz LFF preses relīzes pusi..
īstenībā viss čempionāts bija galīgā dirsā.. vienīgi beigu intriga paglāba.. kalendāru sastādījis plānprātiņš- nākamjā gadā to sastādīt būs vēl grūtāk, jo vairāk spēļu, a klubi jau tagad čīkst, ka pārāk bieži spēles..
eirokausi ir vislabākais rādītājs, ka Eiropas savienības futbolā mēs nekotējamies..
par stadioniem arī jau runā cik gadus- LU, Daugavpils, Daugava.. nekas jau nav mainījies..
par lamāšanos laukumā un tribīnēs, par totalizatoru skandālu ne vārda..
Apmeklējuma vērtēšana ir nekorekta- to vajag rēķināt procentos no stadiona vietu skaita.. jo Jūrmalā gar laukuma malām 500 skatītāji ir Ok, bet Rīgā uz Skonto- izsmiekls.. pie kam jārēķina ne jau haļavčiki, bet tie, kas pērk biļetes..
un galu galā- šogad ar Arēnas ieņemšanu - ASK un Barons nomazgās futbolu vienos vārtos...
Negribas tiem večiem zaudēt savas iesildītās vietiņas ar labiem komandējumiem un Eiropas futbola piešpricēm.
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
11

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
15

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.