Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Svārups: "Vārti pret Jūrmalas "Spartaku"? Biju samulsis..."

Svārups: "Vārti pret Jūrmalas "Spartaku"? Biju samulsis..."
Kaspars Svārups
Foto: Mārtiņš Jankovskis, Sportacentrs.com

Šodien "SynotTip" Virslīgā 24. kārtas spēlē ļoti svarīgu uzvaru viesos pār Jūrmalas "Spartaku" guva "Ventspils", kuras labā vienīgos vārtus, uznācis uz maiņu, iesita Kaspars Svārups. Sarunā ar Sportacentrs.com uzbrucējs dalījās ar pārdomām.

Kaspars Svārups neslēpj, ka kļūt par lielu maču galveno varonim viņam nav ikdiena: "Pēc vārtu gūšanas biju nedaudz samulsis. Tai pašā laikā sajūtas, protams, bija fantastiskas un neaprakstāmas." Taujāts, vai rezultatīvais sitiens ar galvu tika izpildīts precīzi tā, kā bija plānots, Svārups godīgi atzīst: "Es vienkārši mēģināju aizsniegties līdz bumbai - tālāk jau sanāca tā, kā sanāca."

Kaspars laukumā nāca uz maiņu 75. minūtē un jau 77. minūtē guva mača izšķirošos vārtus, kas sezonas izskaņā var nozīmēt tik daudz - kas zina, varbūt pat Latvijas čempionu titulu. "Ventspils" trenerim Polam Ašvortam šodien bija 100. spēle pie dzeltenzilo stūres (protams, ieskaitot arī pirmo posmu (2001.-2003.)), un viņš centies Svārupam uzticēties visai daudz. Svārups, salīdzinot laiku pie Jurģa Pučinska un Ašvorta saka: "Jurģim varbūt vienkārši nepatiku. Ar Polu jau ir labāk. Bet vispār to visu tā grūti noraksturot. Sarežģīta situācija."

Jāsaka, ka arī pie Ašvorta, lai gan spēles laiks ir lielāks, Svārupu par pamatsastāva spēlētāju nevar uzskatīt - starta vienpadsmitniekā viņš iznācis tikai trīs reizes. Vaicāju, vai nav izdevies attaisnot Ašvorta uzticību. Svārups: "Jā, tā laikam ir. Kad viņš mani pirmo reizi ielika pamatsastāvā, ilgi nebiju spēlējis, un bija grūti tā uzreiz veiksmīgi ieiet spēlē."

Savukārt, atceroties brīdi, kad angļu speciālists laida latvieti šodien uz maiņu pret līderi "Spartaku", Kaspars atklāj: "Viņš man pateica tikai divus vārtus - iesit golu! Un viss. No centra uzbrucēja jau neko citu negaida, tā ka neko papildus viņš neteica." Ventspilnieku 22 gadus vecais un 1.91 metru garais uzbrucējs atzīst, ka šodien gūtie vārti - ar galvu - ir viņa tipisks gols. Provocēts, kurš no "Ventspils" malējiem pussargiem vislabāk centrē, un vai tas ir šodienas rezultatīvās piespēles autors Alans Siņeļņikovs, Svārups ir korekts un diplomātisks: "Alans šai elementā ir ļoti labs, bet arī Eduards Tidenbergs to dara tikpat kvalitatīvi - abi divi viņi ir ļoti labi."

Kaspars mazliet pavēra priekškaru, cik ļoti un kādā veidā "Ventspils" noskaņojās mačam ar "Spartaku": "Īstenībā noskaņojums bija ļoti labs. Mūsu autobuss pa ceļam uz Sloku apstājās, un mēs uzlikām atbilstošu mūziku - vēl vairāk uzlādējāmies. Noskaņojums uz šo spēli bija spēcīgs."

Tagad "Ventspils" no "Spartaka" atpaliek vairs tikai par diviem punktiem, un izredzes izcīnīt titulu ievērojami pieaugušas. Svārups neieslīgst detaļās, vien tieši nosaka: "Mums ir visas iespējas kļūt par čempioniem, kaut, protams, jācer arī, ka atkal paklups "Spartaks". Jelgavnieki? Nedomāju, ka viņi var kļūt par čempioniem - domāju, mēs uzveiksim arī viņus."


, 2016-10-01 22:22, pirms 8 gadiem
FKV! FKV! FKV!
, 2016-10-02 01:55, pirms 8 gadiem
Veiksmi atlikušajās spēlēs!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-10-02 10:01, pirms 8 gadiem
Tie bija super vārti !!! MALACIS !!!
, 2016-10-02 10:11, pirms 8 gadiem
Ja tā turpinās,tad varbūt būs iespēja pagarināt līgumu.Lai puisim veicās!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-10-02 11:35, pirms 8 gadiem
alguns rakstīja: Ja tā turpinās,tad varbūt būs iespēja pagarināt līgumu.Lai puisim veicās!
Kaspar novēlējums ļoti labs,strādā,strādā un vēlvienreiz strādā!
Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.