Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: mammal

Virslīgas 17. kārtas simboliskā izlase

Virslīgas 17. kārtas simboliskā izlase

Vārtsargi

Danylo Kucher (RFS) – spēles MVP. Vairākas reizes glāba savu komandu un palīdzēja atgriezt Virslīgā intrigu cīņā par zelta medaļām.

Aizsargi

Vitālijs Jagodinskis (RFS) – lieliska piespēle, kas jau tālāk pārvērtās vārtu guvumā. Laba spēle divcīņās, kur vajadzēja savākt arī Lipuščeka pieļautās kļūdas.
Julien Celestine (Valmiera FC) – noguruma fonu nebija grūti pamanīt, jo spēle bija kļūdām bagāta, tomēr Valmieras aizsardzības mugurkauls vēlreiz pierādīja savas kvalitātes un bija viens no labākajiem spēlētājiem laukumā.
Raivis Jurkovskis (FK Liepaja) – spēlē pret Tukumu guva savus pirmos vārtu sezonā. Par sezonu kopumā jāteic, ka no izlases spēlētāja, protams, būtu gribējies krietni saturīgāku spēli, tomēr par trenera uzticību Raivis šajā sezonā nevar sūdzēties – pārliecinoši lielākais spēles laiks komandā.
Marko Simic (FK Liepaja) – iespaidīgi rādītāji statistikas ailēs, kur rādās 100% uzvarētu divcīņu un 91% precīzu piespēļu.

Pussargi

Jānis Ikaunieks (RFS) – lai arī nāca no soliņa, tomēr kļuva par Rīgas derbija varoni. Jāņa temps Virslīgā iepriecina – piecās spēlēs trīs vārti un divas piespēles.
Leonel Strumia (RFS) – jāteic, ka Virslīgas piespiedu pauze pirms sezonas sākuma RFS nāca par labu, lai nostiprinātu viduslīniju ar Strumiju un Šariču. Jau no sezonas pirmās spēles Strumija ir galvenais komandas balsts viduslīnijā (pretinieku plānu jaucējs) un arī spēlē pret Rīgu bija nenogurdināmi bieži klāt tā sauktajām otrajām bumbām.
Jorge Teixeira (Valmiera FC) – nav nekāds noslēpums, ka šīs sezona Teixeiram ne tuvu nav tik spoža kā iepriekšējā, tomēr bez viņa komandas uzbrukumam trūkst ideju un individuālās meistarības.
Daniils Ulimbaševs (FK Ventspils) – jau šķita, ka Ventspils no Daugavas stadiona atvadīsies ar vienu punktu, tomēr Ulimbaševa tālsitiens un Helmuta Saulīša kļūda vārtos ļāva līksmot ventspilniekiem.

Uzbrucēji

Krollis Raimonds (FK Metta) – otrajā puslaikā ļoti veikli apspēlēja Litvinski un izvirzīja komandu vadībā. Patīkami, ka bieži nāca pretī bumbai, spēlēja flangos un bija ļoti aktīvs uzbrukuma momentu veidošanā.
Artūrs Karašausks (FK Liepaja) – Tukums šosezon ir labs poligons, kur palielināt savu vārtu krājumu un Karaušausks to izmantoja pilnībā – trīs vārti un var meklēt Kazakēviča telefona numuru.

Kārtas mīnusnieki

Dāvis Ošs (FK Spartaks) – nu jau izlases vārtsargam kārtējā kļūda, kas noved pie vārtu zaudējuma. Sniegums pēdējās spēlēs ir bijis ļoti vājš un izskatās, ka uz izlasi ticis izsaukts tikai risinot vārtsargu deficīta jautājumu.
Dmytro Semenov (FK Jelgava ) – šobrīd izskatās viens no vājākajiem virslīgas leģionāriem, kurš tiek pie regulāra spēļu prakses Virslīgā.
Giorgi Eristavi (FK Ventspils) – līdz momentiem kaut kā tika, bet to izpildījums bija ļoti vājš. Laikam bija uzlicis zirga klapes, jo spēlēja ļoti individuāli.


Mirklis no "Liepājas" un "Jelgavas" spēles. Foto: FK Liepāja
47

Video tiesneši izlabo paši sevi, "Liepāja" iesit vairāk, taču zaudē "Jelgavai"

Kārtējo reizi šosezon neizteiksmīgu sniegumu parādīja Tamaza Pertijas trenētā "Liepāja", savā laukumā spēli uzsākot tikai ar diviem Latvijas futbolistiem sākumsastāvā un beigās ar 0:1 piekāpjoties kopvērtējuma pēdējā ailē esošajai "Jelgavai".
Ismaels Diomande. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS
15

RFS sarūpē "Grobiņai" pirmo lielo sakāvi Virslīgā

"TonyBet" futbola Virslīgas pārceltajā mačā RFS Liepājā ar 4:0 pārspēja līgas jaunpienācēju "Grobiņu/LFS", kas ļaus RFS astotās kārtas beigas sagaidīt kā līgas līderei. "Grobiņai" līdz ar šo neveiksmi aprāvusies trīs nezaudēto spēļu sērija.
Leu Gaušu pret Raivi Skrebelu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
27

"Daugavpils" sniega dienā uzvar Valmierā un atgriežas Virslīgas trijniekā

Par vēl vienu pārsteigumu "TonyBet" Virslīgā parūpējušies "Daugavpils" futbolisti, kuri ar rezultātu 1:0 uzvarēja Valmierā un apsteidza mājiniekus arī turnīra tabulā, atgriežoties trešajā pozīcijā.