Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

papildināts "Skonto" atspēlējas un uzvar "Mettu", Pahars atceras savus laikus

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

"Skonto" atspēlējas un uzvar "Mettu", Pahars atceras savus laikus
Alans Siņeļņikovs
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Šodien Virslīgas 26. kārtas spēlē Rīgas derbijā turnīra vicelīdere "Skonto" ar 2:1 apspēlēja pastarīti "Mettu/LU". Pirmie vārtus guva nominālie mājinieki, kas skontiešus uzņēma "Skonto" stadionā". To jau devītajā minūtē paveica Artjoms Loginovs, tomēr puslaiku pārtraukumā uz ģērbtuvēm vadībā devās "Skonto" - divreiz precīzs bija Alans Siņeļņikovs. Pēc pārtraukuma rezultāts vairs nemainījās, un "Skonto" izcīnīja 15.uzvaru šosezon.

Līdzšinējās abās savstarpējās spēlēs uzvarēja "Skonto" - 2:1 un 5:0. Šodien, kaut arī nomināli mājiniece bija "Metta/LU", cīņa risinājās "Skonto" stadionā. Jau 4. minūtē Mareks Zuntners uzsita ar galvu, un Germans Māliņš pārcēla bumbu pāri vārtiem. "Skonto" atbildēja ar pāris bīstamiem bumbas iecēlieniem vārtu priekšā, Kristapa Blanka neprecīzu sitienu ar galvu, kā arī Alana Siņeļņikova asu raidījumu pēc Minori Sato piespēles, bumbai spēcīgi trāpot pa vārtu stabu. Taču 9. minūtē negaidīti vadību ieguva tieši "Metta/LU". Ātrā uzbrukumā Artūrs Pallo ieskrēja savā labajā malā un izjusti piespēlēja pa apakšu uz tālo stabu, kur paspēja Artjoms Loginovs, ieraidot bumbu tukšos vārtos - 1:0!

"Skonto" gan ātri izdevās atspēlēties. Mariana Pahara vienībai izpildot stūra sitienu, Rūdolfs Puķītis pieturēja Renāru Rodi, kurš krita - 11 metru soda sitiens, kuru realizēja Alans Siņeļņikovs, bumbai ceļā uz vārtiem atsitoties pret vārtu stabu. Pie 1:1 iniciatīvu savās rokās ņēma "Skonto", kaut arī jāsaka, ka pārsvars nebija ļoti izteikts. Puslaika vidū pie sitieniem tika gan Tads Labuks, gan Blanks, taču abi sita mazliet garām. Vienubrīd spēle iegāja mierīgākā gultnē un tieši šādā brīdī 34. minūtē pēkšņi iesita "Skonto". Pēc tālas piespēles uz kreiso malu bumbu Siņeļņikovs ar pirmo pieskārienu lieliski pasita bumbu sev skrējienā uz priekšu, viegli tiekot garām Jurim Skābardim un triecot bumbu vārtu tīklā no neliela attāluma - 2:1 jau "Skonto" labā! Siņeļņikovs panāca lūzumu mačā, bet varēja arī pilnībā izšķirt spēles likteni, kad pēc neveiksmīga Artūra Biezā izgājiena bumba atleca pie viņa - Alans sita vārtos, taču glāba Puķītis.

Pēc pārtraukuma sākotnēji ritēja cīņa bez momentiem, līdz 55. minūtē fantastisku iespēju neizmantoja "Metta/LU". Lielisku piespēli ar pēdas ārējo daļu izdarīja Mārtiņš Milašēvičs, radot tīru izgājienu viens pret vienu - Pallo neuzsita pārāk veiksmīgi, un Māliņš glāba. Pēc brīža Pallo nomainīja Gatis Kalniņš. Puslaika vidū abām komandām bija vēl pa pusmomentam - Siņeļņikovs teicami uzsita no soda laukuma stūra, un bumba tikai drusku lidoja pāri, savukārt Loginovs no ne tās vieglākās situācijas neprata izmantot kļūdainu Māliņa izgājienu, sitot krietni pāri. Ap 60. minūti sāka arī stipri līt un kļuva arī diezgan tumšs, bet "Skonto" stadiona apgaismojums netika darbināts... "Metta/LU" nepadevās un centās uzbrukt gan ar ātriem, gan pozicionāliem uzbrukumiem, tomēr "Skonto" aizsardzībā spēlēja visai droši un noveda spēli līdz uzvarai - 2:1.

Pēcspēles komentāri

Marians Pahars, "Skonto" treneris: "Grūta spēle, nervoza. Spēli var sadalīt divās daļās. 1. puslaikā pilnībā kontrolējām spēles gaitu un, neskaitot ielaistos vārtus, kurā tika pieļauta muļķīga kļūda, pat divas, mēs nedevām "Mettai" nekādas iespējas. Tieši tā, kā tam jābūt un kā plānojām - radījām momentus, iesitām divus vārtus. 2. puslaikā vajadzēja vienkārši iesist trešos vārtus un viss. Tā pietrūka. Šādās spēlēs, kad nespēj iesist, un rezultāts ir slidens, jebkura komanda var atspēlēties. Bija vēl arī slidens laukums. Šādās spēlēs parādās kļūdas, bet pretiniekiem iespējas. Diemžēl mēs beigās nedaudz sabrukām, tiesa, ar to pietika, lai noturētu vadību, un "Metta" reālas iespējas neradīja. Tomēr saspringums bija, arī laukuma centrā "Metta" mūs apspēlēja noteiktos brīžos.

Varu teikt, ka Andris [Riherts] paveica labu darbu - redzams, ka spēlējām jau trešo reizi un šādos apstākļos katru komandu var izpētīt, atrast ceļus un veidus, lai spēlētu kā līdzīgs ar līdzīgu. Kad komanda cīnās, redziet, lielas starpības nav. Skatījos rezultātus un tur tas pats - "Ventspils" 1:0, tikai vieni vārti, Liepāja 3:3 ar Rīgas "Daugavu". Daugavpilij tikai 1:0 ar "Gulbeni". Līderi cīnās līdzīgi ar komandām, kas cīnās par palikšanu - tagad tāds rudens futbols. Nevienu viegli neapspēlēsi.

Kāpēc nebija Šabala un Mingazovs? Viņi ir uz pārbaudēm. Siņeļņikovam vairāk momentu nekā uzbrucējam Labukam? Jebkura uzbrūkoša pussarga uzdevums ir gūt vārtus, radīt momentus, izdarīt piespēles un centrējumus. Skaidrs, ka dažos brīžos jānoņem spriedze no uzbrucēja. Patiesībā ir mums problēmas uzbrukumā. Nevar iesist ne Kriss [Kristaps Blanks], ne Tads [Labuks], kaut arī cenšas un ir momenti. Pagājušajā spēlē divatā viņiem kopā bija astoņi momenti. Tas ir ļoti daudz, bet diemžēl nevienu vārtu. Šodien līdzīgs stāsts.

Atceros, kad pats spēlēju futbolu, ne vienmēr spēlēju uzbrucēja pozīcijā. Bieži spēlēju tieši malējā pussarga pozīcijā, un tā man bija vieglāk gūt vārtus, jo tur ir brīvas vietas, vari ar pretspēlētāju palikt viens pret vienu, viņu apspēlēt un uzsist - tur nav tik blīvas aizsardzības. Kad prasām Tadam sasiet centra aizsargus, viņam visu laiku uzkārušies divi spēlētāji, ir grūti... Taču mēs to arī paredzējām, un vēl pirms spēles nolēmām akcentu likt uz flangiem un tur meklēt laimi.

Vai jau skaitām punktus? Mēs dzīvojam no spēles uz spēli - uzdevums ir uzvarēt un paņemt pēc iespējas vairāk punktu. Vēl tikai 3. apļa beigas un viss 4. aplis. Skaidrs, ka "Daugava" (D) ir sabalansēta komanda visās līnijās un laikam jau rāda pašu stabilāko sniegumu. Būs grūti, tepat arī Ventspils ar Liepāju. Visi ir blakus, galvenā cīņa risināsies 4. aplī. Esam apmierināti, ka šodien uzvarējām - pirms izlašu pārtraukuma gribējās aiziet labā noskaņojumā."

Andris Riherts, "Mettas/LU" treneris: "Kā jau Marians teica, ir jau 3. aplis, un pretinieki vairāk vai mazāk ir viens otru iepazinuši. Spēles gan ir dažādas - mums ar "Skonto" bija 1:2, tad 0:5, kur saplīsām, tagad līdzīgs rezultāts. Divās spēlēs, kurās esam bijuši vadībā pret "Skonto", punktus neesam guvuši, bet vēl ir viena spēle priekšā. Runājot par šo spēli, labi iesākām, guvām vārtus un bija vēl viens pusmoments, kad pie 1:0 Loginovs iesistu - tur varbūt Mārtiņš [Milašēvičs] neripināja bumbu tik labi. Ja iesistu, pretinieks nervozētu vēl vairāk. Spēli izšķīra standartsituācijas, tāpat kā iepriekšējā spēlē [pret "Spartaku"]. 11 metru soda sitiens. Otros ielaidām pēc aizsarga pozicionālas kļūdas, un Siņeļņikovs malacis, ka paņēma spēli uz sevi. 2. puslaikā spēle bija nervoza, laukums slapjš un smags, bet tai pašā laikā mums bija iespēja - Artūrs Pallo viens pret vienu. Tur pamet garām bumbu vārtsargam un ripini tukšos vārtos iekšā. Diemžēl viņam ar to vārtu gūšanu ir, kā ir. Pie 2:2 vēl nevarētu zināt, kā spēle beigtos. Zinājām, ka "Skonto" piekusīs, tik daudz kontrolējot bumbu. Mēs diemžēl pagaidām nemākam to izmantot.

Pendele? Ja jau tiesnesis iedeva, tad bija. Iepriekšējā spēlē mums bija trīs 11 metru soda sitieni, šeit tāds. Varbūt viņš [tiesnesis] pasteidzās, bija pats spēles sākums. Beigās viņam grūti gāja - kas gribēja, skraidīja pa laukumu ar asiņainu galvu pa laukumu. Tas viņam ir jākontrolē. Bet tiesnešiem ir inspektori, delegāti - lai viņi paši tiek ar tiesnešiem galā.

Vai skaitām punktus? Viens ir skaidrs - par čempioniem šogad nebūsim un par to neuztraucamies. Katru mēnesi tagad būs liels spēļu konveijers un nav lielas jēgas sekot līdzi, jo ir jātaupa laiks un jāgatavojas katrai nākamajai spēlei. Katru nedēļu būs divas spēles un vairāk jāuztraucas par savu komandu, kondīciju. Tai pašā laikā, protams, pēc katras spēles paprasām, kā nospēlējuši pretinieki, tas ir interesanti. Piemēram, šodien Liepāja pa sešām minūtēm no 3:0 nospēlēja 3:3 - tātad Rīgas "Daugava", kas ir kaut kur blakus mums, ir parādījusi raksturu. Pēc spēles teicu puišiem, ja šeit būtu paņēmuši punktu, tas būtu raksturs. Ar "Spartaku" bija 4:3, malači, bet arī šeit bija iespēja, stūra sitiens. Taču pašatdeve bija, vēl 10 spēles priekšā."

Virslīgas 26. kārtas spēle

"Metta/LU" - "Skonto" 1:2 (1:2)
Vārti: Loginovs 9' - Siņeļņikovs 14' (11m), 34'.
"Metta/LU": Biezais, Rožkovskis, Mārcis Savinovs, Puķītis, Skābardis, Gabovs, Loginovs (Parfjonovs 72'), Priedēns (M.Riherts 46'), Zuntners, Pallo (Kalniņš 60'), Milašēvičs.
"Skonto": Māliņš, Rode, Savčenkovs, Maksimenko, Giorgievskis (Fertovs 46'), Rugins, Rioss, Siņeļņikovs (Pētersons 76'), Blanks, Sato (Amirhanovs , Labuks.
Brīdinājumi: Zuntners, M.Riherts - Fertovs.

Latvijas futbola Virslīgas 26. kārta

DatumsLaiksSpēleRez.
31.0818:00Spartaks - Jelgava2:0
1.0913:00Daugava (D) - Gulbene1:0
1.0916:00Jūrmala - Ventspils0:1
1.0918:00Daugava (R) - Liepājas metalurgs3:3
1.0918:00Metta/LU - Skonto1:2

Virslīgas turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Daugava (D)26176349:2257
2.Skonto26158340:1753
3.Ventspils25154643:1749
4.Metalurgs25137536:2446
5.Spartaks261061047:3936
6.Jūrmala26791035:3130
7.Jelgava26651526:4423
8.Daugava (R)264101230:5222
9.Gulbene26471522:5019
10.Metta/LU26461626:5818

Rezultatīvākie spēlētāji

VFutbolistsKlubsVārti
1.Mamuka GongadzeDaugava (D)15 (3)
2.Josuke SaitoGulbene/Ventspils12 (2)
3.Davids KortessSpartaks11
4.Daniils TurkovsVentspils9 (1)
5.Antons JemeļinsSpartaks9 (3)
6.Valērijs ŠabalaSkonto8
7.Alans SiņeļņikovsSkonto8 (3)
8.Patriks TvumasiSpartaks7
Stenlijs IbeDaugava (D)7
Vitālijs ZiļsDaugava (R)7
11.A.OsipovsJūrmala7 (4)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-09-01 20:08, pirms 12 gadiem
Labi vēl ,ka Skonto uztur intrigu cīņā par čempiona titulu.Ventspils un Liepāja uz pārmaiņām zaudē punktus otrajam pieciniekam.

  +4 [+] [-]

, 2012-09-01 20:20, pirms 12 gadiem
UEFA neliekas aizdomiigi ka katru gadu tieshi skonto par labu tiek pieshkirtas pendeles visvairaak no visaam komandaam?

  +3 [+] [-]

, 2012-09-01 20:33, pirms 12 gadiem
rronijs rakstīja: UEFA neliekas aizdomiigi ka katru gadu tieshi skonto par labu tiek pieshkirtas pendeles visvairaak no visaam komandaam?
Kuram iekš UEFA interesē tā Virslīga? Tikpat labi Chelsea - 3 spēles 3 pendeles.

  +4 [+] [-]

, 2012-09-01 20:51, pirms 12 gadiem
Rūdolfs Puķītis pieturēja Renāru Rodi, kurš krita - 11 metru soda sitiens

''Skonto'' citāds apraksts: Pēc stūra sitiena soda laukumā ar abām rokām gar zemi nogāž Savčenkovu un nepašaubāma "pendele". To ar spēcīgu sitienu realizē Alans! - SKONTO FC - jaunumi

  +4 [+] [-]

, 2012-09-01 20:59, pirms 12 gadiem
skonta atpendeļojas!Kārtējo reizi!

  +2 [+] [-]

, 2012-09-01 21:00, pirms 12 gadiem
Vai tad klātienē neviens spēlii neredzēja? Gan jau kāds uzrakstīs ,kurš bija stadionā.

  +5 [+] [-]

, 2012-09-01 21:35, pirms 12 gadiem
Stadionā biju. Pendeli redzēju, pārkāpumu ne. Saka it kā esot pieturējis ar rokām, nu varbūt pieturēja. Bet nu lielais Rode arī krita apbrīnojami viegli!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2012-09-01 23:23, pirms 12 gadiem
"atcers savus laikus"
savus spēlētāja gadus?

  -1 [+] [-]

, 2012-09-02 00:05, pirms 12 gadiem
Kārtējā Mettas sarunātā spēle. Cik var?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2012-09-02 01:16, pirms 12 gadiem
Liepāja vienmēr kaut kur paklūp, pat pret Dižvanagiem savulaik sadomāja.

p.S. Komentāru skaits laikam šai kārtai vislielākais no visām kārtām.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-09-02 03:06, pirms 12 gadiem
alguns rakstīja: Labi vēl ,ka Skonto uztur intrigu cīņā par čempiona titulu.Ventspils un Liepāja uz pārmaiņām zaudē punktus otrajam pieciniekam.
Ko muldi LFFieti?LM zaudēja tava drauga treimaņa dēļ!Uz FKV vārtiem jau šis tādas pendeles nenozīmē!

     [+] [-]

, 2012-09-02 03:08, pirms 12 gadiem
kegums rakstīja: Liepāja vienmēr kaut kur paklūp, pat pret Dižvanagiem savulaik sadomāja.


p.S. Komentāru skaits laikam šai kārtai vislielākais no visām kārtām.
Šoreiz (jeb kartējo reizi) uz treimani paklupa!

  +3 [+] [-]

, 2012-09-02 03:09, pirms 12 gadiem
futbolasirds rakstīja: Stadionā biju. Pendeli redzēju, pārkāpumu ne. Saka it kā esot pieturējis ar rokām, nu varbūt pieturēja. Bet nu lielais Rode arī krita apbrīnojami viegli!
cepuri nost par komentu!

  -2 [+] [-]

, 2012-09-02 10:35, pirms 12 gadiem
simeks rakstīja: Izmest Skonto no virslīgas ! Guņu ielikt cietumā!
saņēmi picas šķēlīti no mettas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2012-09-02 13:31, pirms 12 gadiem
Nāves ēnā rakstīja: Blaviens LM taču var uzvarēt Čempionu Līga , tikai viņiem Guņa to nedot , vai nē? LM kādreiz pelnīti ir zaudējusi??
profilu pavēlniek!Ko tu ar to gribēji teikt?Izsakies skaidrāk!