Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Pertija: "Kā var pārmest futbolistiem, ja 8 mēnešus nevar normāli trenēties!?"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Pertija: "Kā var pārmest futbolistiem, ja 8 mēnešus nevar normāli trenēties!?"
Tamazs Pertija un Mareks Zuntners pēc uzvaras pār "Riga" FC
Foto: FK "Liepāja/Mogo"

SynotTip futbola Virslīgas 16. kārtas noslēdzošajā spēlē FK "Liepāja/Mogo" izbraukumā apspēlēja FK "Jelgava". Pēcspēles preses konferencē abu komandu treneri Tamazs Pertija un Aleksandrs Kurtejans veltīja daudz skarbu vārdu Latvijas futbola infrastruktūrai.

Tamazs Pertija, FK "Liepāja/Mogo" galvenais treneris: "Sapratām, ka šis izbraukums būs ārkārtīgi sarežģīts, jo "Jelgava" vienmēr ir spēcīgi noskaņojusies uz mājas spēlēm. Sapratām, ka būs ļoti grūti. Pat pie rezultāta 3:1 mūsu labā, piecas minūtēs līdz spēles beigām nebija pārliecības, ka viss šeit ir beidzies. "Jelgava" ar savu raksturu var daudz ko, arī iesist divus vārtus divās minūtēs!

Redzu, ka ["Jelgavai"] ir sastāva problēmas. Redzu ka komandas līderi savainoti, vai arī devušies prom. "Jelgavai" pašlaik ir grūta situācija. Vēl jo vairāk, kad jāspēlē, veltīšu komplimentu saviem puišiem, ar neparocīgu pretinieku. Iespējams, mūsu uzvara ar 3:1 iziet no situācijas, ka daudzi spēlētāji ir atstājuši pretinieku komandu. Šādā brīdī vēlos izteikt atbalstu kolēģim [Kurtejanam], jo ir situācijas, kad treneri ir bezspēcīgi. Ir nepieciešams laiks, ir nepieciešama pacietība. Jebkurā gadījumā viņi šodien parādīja savu raksturu un rokrakstu.

Ja runā par manu komandu, tad esmu pateicīgs puišiem. Spēles organizācija un struktūra nonāk līdz automātismam pie uzbrukuma darbībām. Vēl izjūtam problēmas pie pretinieku pretuzbrukumiem, kad paši lieliem spēkiem dodamies uz priekšu. Šeit man būs daudz jāpadomā - jāsaliek futbolisti tā, lai nepieļautu pretuzbrukumus. Ir grūti, kad tu dominē spēlē, bet kaut kādā brīdī nonāc iedzinējos.

Jebkurā gadījumā paldies puišiem par to, ka šodien nezaudējām punktus. Paldies arī tribīnēm par ļoti labu atmosfēru. Katru brīdi, kad "Jelgavai" bija bumba, atbalsts bija jūtams. Tas priecē! Priecē, ka tik mazā pilsētā tik ļoti mīl futbolu un atbalsta komandu, pat neraugoties uz šodienas zaudējumu. Kolēģim novēlu veiksmi un pacietību. Uzskatu, ka "Jelgava" līdz pat čempionāta beigām cīnīsies par augstākām vietām."

Aleksandrs Kurtejans, FK "Jelgava" galvenais treneris: "Šodien bija ļoti emocionāla spēle. Ļoti sarežģīti spēlēt ar tik labu komandu kā "Liepāja", pie reizes pašiem sev atvedot vārtus. Tas nav pieņemami! Saprotu, kad kļūdas pieļauj jaunie futbolisti... Bet kad kļūdās veterāni, tas nav piedodami! Nedrīkst tādai komandai kā "Liepāja" dot handikapu. Bija daudz pozitīvu lietu: labi bijām izvietojušies, daudz sagādājām problēmu "Liepājas" uzbrukumam. Taču tādas kļūdas pieļaut nedrīkst...

Pēc tam metāmies uzbrukumā, pāris reizes gandrīz nokļuvām gūstā. Sanāca pretrunīga spēle. Nav patīkami, jo daudz aizsargājāmies un gaidījām savu izdevību pretuzbrukumā, ko arī izmantojām. Par 11 metru soda sitienu nevēlos komentēt, jo pie mums tās dod katrā spēlē [īuz "Jelgavas vārtiem līdz šai spēlei tika piešķirta viena pendele - aut.]. Turklāt ļoti ātri un vienkārši. Piektajā minūtē mums jau ir dzeltenā kartīte, pēc tam pendele - pat nav jēgas apspriest. "Liepāja" ir laba komandu, kuru spēles gaitā nevar panākt, ja tai iedod handikapu.

Sastāva problēmas ir futbola ikdienas sastāvdaļa. Kāds aiziet, kāds atnāk vietā. Rezumējot, man ir daudz pretenziju saviem futbolistiem, jo pieredzējušajiem puišiem nav tiesību pieļaut tādas kļūdas. Ko var prasīt no jauniešiem, ja pieredzējušie pieļauj kļūdas. Kopumā nav tik slikti. Jebkurā gadījumā mums ir raksturs! Mēģināsim izlabot pašreizējo situāciju. Apsveikšu ar uzvaru kolēģi, kuram ir ļoti laba komanda! Ja mēs sākam izdomāt piedzīvojums uz savu galvu, tik labu komandu apspēlēt ir praktiski neiespējami..."

Alans [Siņeļņikovs] nevarēja nospēlēt vairāk par 45 minūtēm [pēc pārtraukuma Siņeļņikova vietā laukumā devās Gints Freimanis]?
Kurtejans: Alans nevarēja. Mums atkal ir kaudze ar savainojumiem. Mūsu laukumu laista tikai lietus. Ja lietus līst visu dienu, tad laukums ir labi laistīts. Ja lietus līst 10 minūtes, tad var teikt, ka laukums netika laistīts. Mūsu treniņi notiek faktiski uz betona. Līdz ar to ir daudz problēmu ar augšstilba aizmugurējo virsmu. Tā nedrīkst! Esam profesionāls klubs, kuram ir jānovērš šādas lietas. Diemžēl pie mums tā nenotiek… Tāpēc Alans nevarēja, Gļebs [Kļuškins] nevarēja. Ļoti daudz problēmu ar aizmugurējām virsmām. Tas ir tāpēc, ka laukums ir ļoti ciets.

Vai tad par laukumu nerūpējas?
Kurtejans: Rūpējas tikai pirms spēlēm, kad to ir jāsakopj. Zīmē kaut ko tur arī… Ar baltu krītu uz asfalta zīmēju vārdu "Pietiek!" [citāts no krievu grupas Propaganda dziesmas – aut.]. Zīmē, apgriež, nedaudz aplaista, lai nebūtu putekļu. Pēc tam cer, ka līs lietus. Ja lietus nelīs, tad laukums būs ciets… Tieši tāpēc mums arī ir tik nopietnas sastāva problēmas.

Varbūt ir vērts trenēties uz cita laukuma?
Kurtejans: Domājiet, ka citu laukumu labāk laista!? Te jums nav Liepāja vai Ventspils, kur ir klubi ar tradīcijām. Šeit [Jelgavā] ir jauns klubs, kurš tikai veidojas. Te ir sarežģītāk. Arī tāpēc, ka laukums nepieder klubam. Mēs pat nevaram izteikt pretenzijas, jo esam šeit tikai kā īrnieki.

Pie otrajiem ielaistajiem vārtiem Karašausks tika atstāts viens pret Freimani. Tā bija pozicionāla kļūda? Pret Karašausku nav jāspēlē, kā minimums, divatā?
Kurtejans: Neapspriedīšu, kā bija jāspēlē pret Karašausku – divatā vai trijatā… Viņš ir ļoti meistarīgs futbolists. Kļūda nebija tajā epizodē, tā bija pavisam citā vietā. Nevar būt vainīgs tikai viens konkrēts spēlētājs. Tur sekoja kļūdu ķēde, kas nesākās ar Freimani. Divus vārtus abos puslaikos ielaidām tikai un vienīgi divu pieredzējušo futbolistu kļūdu dēļ, kuriem vajadzēja nospēlēt citādāk. Viss ir ļoti vienkārši.

Likās, ka situācija ar Evaldu Razuli negatīvā ziņā ietekmēja spēles sākumu.
Kurtejans: Dzīvē gadās visādi. Izgāja laukumā, sajuta karstumu, paaugstinājās spiediens. Sirds ir sirds. Riskēt es, protams, nevarēju. Skaidrs, ka ar Evaldu laukumā viss būtu nedaudz citādāk.

Georgi Eristavi palika uz rezervistu soliņa leģionāru limita dēļ?
Pertija: Eristavi spēlētu pamatsastāvā, ja viņš nebūtu leģionārs. Eirokausos viņš nospēlēja visas spēlēs. Ņemot vērā to, ka mums ir jātur balanss, viņš tika pieteikumā, taču pamatsastāvā netika iekļauts.

"Liepājai" tagad ir labi rezultāti, tomēr visu laiku nākas atspēlēties – šodien, pirms tam pret "Riga" un Eiropas līgā. Kāpēc tā?
Pertija: Pēdējo trīs nedēļu laikā daudz par to bijām domājuši. Skatos vecajos pierakstos un mēģinu saprast, kas notiek. Skatos, vai savās iepriekšējās komandās nav bijušas līdzīgas situācijas. Nonācām pie secinājuma, ka futbolisti ir pārāk pārliecināti par saviem spēkiem, uzskatot, ka jau pašā spēles sākumā gūs divus-trīs vārtus. Tāds ir mans viedoklis. Ja mēs ielaižam un tikai pēc tam sākam spēlēt, tad kaut kas nav kārtībā. Skatāmies, vai kaut kas nav kārtībā ar pirmsspēles iesildīšanos vai pirmsspēles treniņu. Esam nonākuši pie secinājuma, ka pie vainas ir pašpārliecinātībā. Tas ir gan labi, gan slikti. Šis ir mūsu vājais punkts.

Vai jau tagad ir iezīmējies tas, ka par titulu savā starpā cīnīsies "Liepāja" un "Spartaks"?
Pertija: Nē, tā nav. Mēs visi atrodamies blakus. Kādam vairāk spēļu, kādam mazāk. Dzīvoju šeit 20 gadus un varu droši teikt, ka nekad nav bijusi tāda situācija, ka ir tik līdzvērtīgas komandas. Izņemot "Mettu", jo viņiem ir problēmas ar punktu krāšanu. Visi ir blakus. Nevar teikt, ka mēs tagad kādu esam apsteiguši.

Pie rezultāta 3:1 divreiz pamainījāt centra aizsargu pāri. Kāpēc tā?
Pertija: [Mihailo] Tomkoviču noņēmām, jo vajadzēja laukumā sūtīt leģionāru [uzbrucēju Sergeju Ševčuku], kurš saasinātu spēli. Pēc tam sāku saprast, ka "Jelgava" spēlē ar garām piespēlēm, savācot visas atlēkušās bumbas. Pieņēmām lēmumu, ka ir jāmaina Karašausks, lai atbrīvotu kreiso malu un skatītos otrās bumbas, pievienojot vēl vienu cilvēku [Denisu Ivanovu] centrā. Diemžēl bija dažas situācijas, kur tāpat netikām galā. Nebijām gatavi tam, ka [Mārcis] Ošs pārāk agri dosies uz priekšu. Saprastu, ja tas būtu uz pēdējām 5-7 minūtēm, bet viņš devās uzbrukumā krietni agrāk. Daudz cīnījās gaisā, tāpat izpildīja savas džokera darbības pie sāna iemetieniem. Visa pasaule to zina, taču tāpat nevar tikt galā. Ošs ir lielisks puisis, kurš dod daudz labuma savai komandai.

Tad jau Ošs labi iejūtās uzbrucēja lomā!
Pertija: Jā! (smejas) Sāku domāt, vai viņu vispār pārkvalificētu par uzbrucēju.

Zinu, ka jums patīk lasīt pašmāju presi – nesen parādījās "Sūduvas" trenera komentāri
Pertija: Atkal provocējiet! Jebkuram no mums ir savs viedoklis. Katram speciālistam ir viedoklis. Katrs redz futbolu citādāk. Jums, žurnālistiem, patīk skaisti uzpušķot. Tāda ir jūsu profesija. Šodien tev neatbildēšu uz šo jautājumu. Novēlēšu "Sūduvai" tikt tālāk. Lepojos, ka esam viņus apspēlējuši izbraukumā, kur viņi uzvarēja "Sion" ar 3:0. Sanāk, ka esam apspēlējuši kvalificētu komandu. Tā ir atbilde tiem, kuri nesaprata, kā var zaudēt Lietuvas komandai. Viņi paņēma un apspēlēja spēcīgu Eiropas klubu ar 3:0! Lepojos ar savu komandu, kas apspēlēja "Sūduvu" izbraukumā. Nekomentēšu sava kolēģa [Vladimira Čeburina] komentāru. Cienu viņa vecumu un cienu to, ka viņš ir mans kolēģis.

Jau pusgadu esat Latvijā. Ir kaut kas tāds, kas pārsteidza vai nesakrita ar to, ko gaidījāt sākumā?
Kurtejans: Lielākā vilšanās ir pilnīga infrastruktūras neesamība. Stadioni ir tikai "Liepājai", "Ventspilij", plus ir "Skonto" stadions. Mums ir stadions, ja to var tā nosaukt. Arēna ar skrejceliņiem. Tā ir liela vilšanās. Ja Latvija vēlas attīstīt futbolu, ir jābūt vairāk stadionu un kvalitatīvu laukumu. Tad arī parādīsies labi futbolisti.

Ko teiksiet par čempionāta līmeni?
Kurtejans: Nevaru salīdzināt, esmu šeit pirmo gadu. Patīk, ka nav nevienas vienkāršas spēles. Tagad dažiem sāk parādīties atrāviens, taču kādam ir mazāk spēļu. Nevienam nebūs viegli. Salīdzināt ar Moldovas līmeni? Nevēlos to darīt.

Pertija: Es varu salīdzināt! Latvijā ir zemāks līmenis.

Kurtejans: Ir dažas komandas, kuras var būt…

Pertija: Pirmkārt, Moldovā spēlē pavisam cita līmeņa futbolisti. Otrkārt, tur ir divas-trīs komandas, kurām budžets pārsniedz visu Latvijas klubu kopējo budžetu. Piemēram, Tiraspoles "Sheriff". Infrastruktūra? Jūs taču bijāt, kad spēlējām Eirokausos [2013. gadā "Skonto" Eiropas līgā tikās ar "Tiraspol" – aut.]. Latvija var tiekties uz Moldovas pusi. Šķiet, ka tādas bāzes kā "Sheriff" bijušās PSRS teritorijā nav gandrīz nevienam. Varbūt ir Kijevas "Dinamo", "Shakhtar", "Zenit" vai "Spartak"… Latvijā un Gruzijā tādas bāzes nav nevienam. Ir jāmīl šī lieta, jāattīsta un jābūvē. Viss sākas ar infrastruktūru. Viss sākas ar laukumiem un treniņprocesu. Ko mēs varam gribēt no futbolistiem, ja Latvijā ir tikai viena manēža. To pašu uzcēla Guntis Indriksons. Pārējie tikai par to runā. Pēc tam tikai sūdzas, ka futbolists nevar bumbu apstrādāt. Kā var apstrādāt bumbu, ja astoņus mēnešus ir sniegs, sals vai lietus. Ir jābūvē manēžas, stadioni un jaunie laukumi. Pēc tam var kaut ko prasīt.

Kurtejans: Spēlēt arī vajadzētu biežāk. Bez šīm pauzēm.

Pertija: Jā, nedaudz biežāk nekā reizi divos mēnešos. Varētu pastiprināt čempionātu, pievienojot dažas komandas. Lūk, cik daudz futbolistu! Bail iedomāties, ka tagad divas nedēļas nespēlēsim [nākamā spēle "Liepājai" 12. augustā pret RFS – aut.].

Izdomājāt, ka aizpildīt pauzi?
Pertija: Ar treniņiem, kā gan citādāk! Četru dienu laikā trenēsimies divreiz dienā.

Var nospēlēt draudzības spēli ar "Sūduvu"!
Pertija: Mierīgi!

  +7 [+] [-]

, 2017-08-01 09:26, pirms 7 gadiem
Tamazs jau daudz ko pasaka arī pareizi.Sevišķi šis komentārs vietā-
Latvijā ir tikai viena manēža. To pašu uzcēla Guntis Indriksons. Pārējie tikai par to runā. Pēc tam tikai sūdzas, ka futbolists nevar bumbu apstrādāt. Kā var apstrādāt bumbu, ja astoņus mēnešus ir sniegs, sāls vai lietus. Ir jābūvē manēžas, stadioni un jaunie laukumi. Pēc tam var kaut ko prasīt.
Kurtejans: Lielākā vilšanās ir pilnīga infrastruktūras neesamība. Stadioni ir tikai "Liepājai", "Ventspilij", plus ir "Skonto" stadions. Mums ir stadions, ja to var tā nosaukt. Arēna ar skrejceliņiem.

PS.Īstākā taisnība mūsu sejā.

  +3 [+] [-]

, 2017-08-01 09:48, pirms 7 gadiem
Virkne interesantu spriedumu protams ari domu Pateicoties saujinai LFF funkcionariem futbols Latvija ir un paliks trudoss koks Nav stadioni nav manezas ir solijumi bus bus! Nauda nak iet mistiski pazud LFF infrostrukturas vaditajs tikai plata rocinas pazuda kur pazuda kas pazuda nezinu! Skatoties translacijas TV no fiziski novecojusa ''Skonta'' stadiona rodas sajuta atrodamies graustu rajona Fona redzamas pussabrukusas majas zemas kvalitates autosstavieta liels tukss nezalem aizaudzis laukums laikam tas viss pieder pie lietas! To redz ne tikai Latvija to redz ari Eiropa kad spele izlase un kads te var but prieksstats par Latvijas futbolu kopuma ja tiek spelets graustu rajona! Ir ceriba bus Daugavas stadions bet ne jau futbolam un diemzel Daugavai nebus jumta bet visi Eiropas stadioni pamata ir apjumti tacu ta ir nakotne sodien ka ir ta ir! Jau gadiem tiek runats par virsligas sakartosanu bet runas paliek runas Ja cempionata speletu vismaz desmit komandas butu stingrs reglaments turnira regulara kontrole tad ari butu mazak odiozu atgadijumu ap futbolu un pasa futbola Futbola funkcionariem mazak vajadzetu braukat ar glauniem dzipiem vairak pieversties futbola saimniecibai! Protams dzipi ari ir prestiza lieta tie pieder pie futbola kopainas jo futbols tacu ir viens no bagatakajiem sporta veidiem pasaule Tacu Latvija ta nav visa pasaule Musu mazajai futbola funkcionaru saujinai deretu parskatit attieksmi savu attieksmi pret futbolu Stadionus manezas turniru reglamentus tos tacu neviens nepienesis gatavus ''uz paplates'' Ir jadoma jastrada nevis janodarbojas ar demagogiju tuksu plapasanu Tacu ta vien liekas ka Latvijas futbola ''saimnieki'' sodien tam vel nav gatavi nav nobriedusi labak ka ir ta ir

  +1 [+] [-]

, 2017-08-01 09:50, pirms 7 gadiem
Ventspilī 20 gadus bez apgaismojuma jau atzīmēja?

  -2 [+] [-]

, 2017-08-01 10:03, pirms 7 gadiem
Diemžēl atkal emocijas ņem virsroku pār konstruktīvu sarunu, tāpēc parādās pārspīlējumi
Kurtejans jūt spiedienu no vadības puses. Pirms sezonas bija trīs mērķi-Eirokausos 3. kārta, Latvijas kauss un medaļas Latvijas čempionātā. Ļoti izskatās, ka nebūs izpildīts neviens mērķis. Širmelis latiņu pacēla augstā līmenī, pārāk augstu, lai nākamajā sezonā to izdotos atkārtot. Tāpēc nākas taisnoties piesaucot laukuma slikto kvalitāti, personālijas, kuras vainīgas zaudējumā
Pertija savukārt cenšas attaisnot leģionāru kolonijas uzturēšanu+ izdevīgā situācijā atkal paslavēt sevi. Moldovā ir viens kaut cik nopietns futbola klubs Eiropas līmenī- Sheriff. Pārējie Eirokausos cieš sakāves 1. kārtā pret maķedoniešu viduvējiem klubiem un luksemburgiešu amatieriem. Pertija gan vēlas uzturēt mītu par Moldovas klubu lielo spēku, lai palielītos, ka Skonto reiz uzvarēja Tiraspol. Budžeti Moldovas klubiem ir kritušies un nekāds kosmoss ar Latvijas spēcīgākajiem klubiem tas nav. Šeit atkal Pertija grib sevi uzslavēt. Tik der atgādināt, ka Liepāja knapi uzvarēja Ziemeļīrijas amatieru klubu un zaudēja Sūduvai, kurai budžets ir mazāks kā Liepājai. Pertija grib pateikt, ka Latvijā nav mesitarīgu spēlētāju, lai attaisnotu atvestā leģionāra bara uzturēšanu. Liepājā vienmēr ir auguši talantīgi spēlētāji, tāpēc nevajag tagad stāstīt, ka nav labu vietējo spēlētāju. Stāsts par 8 ziemas mēnešiem nav nopietns. Mēs nedzīvojam nekādos nenormālos ziemeļos. Cik tad gadā mums ir to nopietno ziemas mēnešu? Pertija grib, lai 8 mēnešus rukā hallēs? Un lietus kā traucēklis futbolistu attīstīšanai. Tas tak nav nopietni. Tāpat kā nav patiesība, ka Latvijā ir tikai 1 halle, kur spēlēt futbolu. Nekādā gadījumā negribu teikt, ka Latvijā ir laba infrastruktūra. Tā tiešām ir švaka. Bet nevajag ar to attaisnot sava darba nepilnības, t.sk., apjukumu komandas komplektācijā. Mēs tak visi labi zinām, ka ir aģenti, kuri spiež, lai Liepājā spēlētu viņu ārzemnieki. Kāpēc, piemēram, vēl bija jāņem ukrainis Sevčuks. Kāda loma viņam ir paredzēta komandā? Leģionārs uz 10 minūtēm laukumā?

  +1 [+] [-]

, 2017-08-01 10:07, pirms 7 gadiem
alguns rakstīja: Tamazs jau daudz ko pasaka arī pareizi.Sevišķi šis komentārs vietā-
Latvijā ir tikai viena manēža. To pašu uzcēla Guntis Indriksons. Pārējie tikai par to runā. Pēc tam tikai sūdzas, ka futbolists nevar bumbu apstrādāt. Kā var apstrādāt bumbu, ja astoņus mēnešus ir sniegs, sāls vai lietus. Ir jābūvē manēžas, stadioni un jaunie laukumi. Pēc tam var kaut ko prasīt.
Kurtejans: Lielākā vilšanās ir pilnīga infrastruktūras neesamība. Stadioni ir tikai "Liepājai", "Ventspilij", plus ir "Skonto" stadions. Mums ir stadions, ja to var tā nosaukt. Arēna ar skrejceliņiem.

PS.Īstākā taisnība mūsu sejā.
Rīgā droši var spēlēt un arī spēlē Elektrum centrā
Man rodas jautājums, kur Pertija dzīvo, ja viņš šādi raksturo Latvijas klimatu. Kā 8 mēnešu sasaluma un 4 mēnešu lietusgāžu periodu

  +1 [+] [-]

, 2017-08-01 10:12, pirms 7 gadiem
vilnis_stana_106649 rakstīja: Virkne interesantu spriedumu protams ari domu Pateicoties saujinai LFF funkcionariem futbols Latvija ir un paliks trudoss koks Nav stadioni nav manezas ir solijumi bus bus! Nauda nak iet mistiski pazud LFF infrostrukturas vaditajs tikai plata rocinas pazuda kur pazuda kas pazuda nezinu! Skatoties translacijas TV no fiziski novecojusa ''Skonta'' stadiona rodas sajuta atrodamies graustu rajona Fona redzamas pussabrukusas majas zemas kvalitates autosstavieta liels tukss nezalem aizaudzis laukums laikam tas viss pieder pie lietas! To redz ne tikai Latvija to redz ari Eiropa kad spele izlase un kads te var but prieksstats par Latvijas futbolu kopuma ja tiek spelets graustu rajona! Ir ceriba bus Daugavas stadions bet ne jau futbolam un diemzel Daugavai nebus jumta bet visi Eiropas stadioni pamata ir apjumti tacu ta ir nakotne sodien ka ir ta ir! Jau gadiem tiek runats par virsligas sakartosanu bet runas paliek runas Ja cempionata speletu vismaz desmit komandas butu stingrs reglaments turnira regulara kontrole tad ari butu mazak odiozu atgadijumu ap futbolu un pasa futbola Futbola funkcionariem mazak vajadzetu braukat ar glauniem dzipiem vairak pieversties futbola saimniecibai! Protams dzipi ari ir prestiza lieta tie pieder pie futbola kopainas jo futbols tacu ir viens no bagatakajiem sporta veidiem pasaule Tacu Latvija ta nav visa pasaule Musu mazajai futbola funkcionaru saujinai deretu parskatit attieksmi savu attieksmi pret futbolu Stadionus manezas turniru reglamentus tos tacu neviens nepienesis gatavus ''uz paplates'' Ir jadoma jastrada nevis janodarbojas ar demagogiju tuksu plapasanu Tacu ta vien liekas ka Latvijas futbola ''saimnieki'' sodien tam vel nav gatavi nav nobriedusi labak ka ir ta ir
Ar ko Slokas stadions vai dabīgais Arkādija ir nederīgs spēlēšanai?
Lielāki stadioni Latvijā nav vajadzīgi (ir vajadzīgs viens izlases stadions), jo 10 000 vai vismaz 5000 uz virslīgas spēlēm savākt ir zinātniskā fantastika
Daugavas stadionā futbols būs. Dokumenti ir sakārtoti. Nav pamata domāt, ka būs citādi

  +3 [+] [-]

, 2017-08-01 10:12, pirms 7 gadiem
Indriksons, Skonto vadītājs, viena halle

Indriksons, LFF vadītājs, 20 gados 0 halles (pat ne jāmaksā, tiksi jāorganizē)

un Moldovas augstais līmenis tāds pats mīts, ka uzcels stadionu un "parādīsies futbolisti"

  -4 [+] [-]

, 2017-08-01 10:14, pirms 7 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Ventspilī 20 gadus bez apgaismojuma jau atzīmēja?
Un ko dotu apgaismojums Ventspils stadionā, ja stadionā notiek tikai virslīgas spēles. Ierīkot apgaismojumu neatmaksājas ieguldījums pret pielietojuma nepieciešamību

  +3 [+] [-]

, 2017-08-01 10:20, pirms 7 gadiem
Man vispār liekas jocīgi, ka tādā valstī kā Moldova, klubiem ir tik lieli budžeti. Ja ņem vērā, ka valstī ir milzīga nabadzība ar 200eur mēnesī vidējo algu.

  +2 [+] [-]

, 2017-08-01 10:25, pirms 7 gadiem
Pertija kā vienmēr''lej ūdeni''neaizķeroties. Nedod ēst, iedod parunāt.

     [+] [-]

, 2017-08-01 10:26, pirms 7 gadiem
file rakstīja: Man vispār liekas jocīgi, ka tādā valstī kā Moldova, klubiem ir tik lieli budžeti. Ja ņem vērā, ka valstī ir milzīga nabadzība ar 200eur mēnesī vidējo algu.
Nav Moldovā nekādi budžeti. Pertijas izdomājums. Sheriff kaut kas ir, bet pārējie Latvijas līmenis

     [+] [-]

, 2017-08-01 10:41, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Ar ko Slokas stadions vai dabīgais Arkādija ir nederīgs spēlēšanai?
Lielāki stadioni Latvijā nav vajadzīgi (ir vajadzīgs viens izlases stadions), jo 10 000 vai vismaz 5000 uz virslīgas spēlēm savākt ir zinātniskā fantastika
Daugavas stadionā futbols būs. Dokumenti ir sakārtoti. Nav pamata domāt, ka būs citādi
Protams ka Daugavas stadiona futbols bus nav tacu citas izejas bet diemzel tur futbols nebus ''saimnieka'' loma bus jadalas ar visiem un visu Par Arkadiju un Sloku mazi simpatiski mini stadioni tacu Eiropas standartiem par mazu Vel varetu pieminet Jelgavu un Ventspili tiri simpatisks ir Dalina stadiona Valmiera renovacijas projekts ja tas istenosies bus jauks stadions Tacu Valmiera nebut neraujas uz Latvijas futbola eliti Valmiera toni nosaka basketbols un florbols Senas tradicijas saistas ar Liepajas stadionu ka ari Daugavpili un Rezekni kur gan vel daudz darama lai stadions iegutu savu seju

  -1 [+] [-]

, 2017-08-01 11:05, pirms 7 gadiem
vilnis_stana_106649 rakstīja: Protams ka Daugavas stadiona futbols bus nav tacu citas izejas bet diemzel tur futbols nebus ''saimnieka'' loma bus jadalas ar visiem un visu Par Arkadiju un Sloku mazi simpatiski mini stadioni tacu Eiropas standartiem par mazu Vel varetu pieminet Jelgavu un Ventspili tiri simpatisks ir Dalina stadiona Valmiera renovacijas projekts ja tas istenosies bus jauks stadions Tacu Valmiera nebut neraujas uz Latvijas futbola eliti Valmiera toni nosaka basketbols un florbols Senas tradicijas saistas ar Liepajas stadionu ka ari Daugavpili un Rezekni kur gan vel daudz darama lai stadions iegutu savu seju
Jāņem vērā, ka izlase mājās spēlē dažas spēles gadā. Un ar izlases spēlēm stadions speciāli futbolam neatmaksājas. Var jau piesaistīt vēl kādu klubu šādam speciālam futbola stadionam. Bet jāņem vērā reālā situācija, cik skatītāju nāk uz virslīgas mačiem
Latvijā lielāki stadioni par Sloku virslīgas klubiem nav nepieciešami. 2 spēlēm Eirokausos nav vērts būvēt lielu stadionu. Ja kāds klubs iekļūs grupu turnīrā, pietiks ar vienu valstī esošu lielu stadionu
Par Valmieru tiešām gribētos, lai spēlē virslīgā. Basketbols ir OK. Bet mana nostāja pret florbolu ir noliedzoša. Nezinu, vai vispār ir vērts dikti kultivēt šādu amatieru sportu. Latvijā visus sportus augstā līmenī nepacelsi. Ja arī kādreiz florbols kļūs par OS sportu, Latvija tik un tā nebūs reāla medaļu pretendente. Jau šobrīd mēs atpaliekam gaismas gadus no florbola elites vienībām. Ja florbols kļūs par OS, vēl pievilksies visādas amerikas, krievijas un citas lielās valstis un Latvijai pat nebūs viegli kvalificēties OS

  -3 [+] [-]

, 2017-08-01 11:39, pirms 7 gadiem
Ko tad bomārs no Liepājas klusē?? Varbut uz vahtes staav vai galus pin?

  -3 [+] [-]

, 2017-08-01 11:43, pirms 7 gadiem
b.k.h. rakstīja: Ko tad bomārs no Liepājas klusē?? Varbut uz vahtes staav vai galus pin?
Tikko braucu ar trambuli pāri tiltam, kaut kādi jūras spoku manevri notiek. Gan jau bomārs ir uz kādas no pelēkām lamatām virsū
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2017-08-01 12:12, pirms 7 gadiem
Neatceros, ka kāds no iepriekšējiem Jelgavas treneriem par šādu problēmu būtu sūdzējies. Vai arī, ka kādai Jelgavas komandai būtu bijušas šādas problēmas ar traumām. Varbūt kāds var mani palabot šajā ziņā. Bet, ja tā patiešām nav bijis, tad ir arī cits jautājums vietā. Ticu Kurtejanam un viņa viedoklim. Gan jau arī, ka nav ideāla tā situācija. Bet varbūt arī pats treneru korpuss ir atbildīgs par šiem savainojumiem, ja nav pareizi sadalītas slodzes/atlabšanas periodi treniņiem uz ne tā labākā seguma.

  +4 [+] [-]

, 2017-08-01 12:14, pirms 7 gadiem
b.k.h. rakstīja: Ko tad bomārs no Liepājas klusē?? Varbut uz vahtes staav vai galus pin?
Kurš nu būtu rakstījis par bomariem, ja pats nodarbojies ar tukšo pudeļu lasīšanu, jo zini kur un kādas tukšās pudeles var nodot.
Ar to arī jebkādu komunikāciju ar vatņiku tukšo pudeļu lasītāju izbeidzu! IGNORĒTS!

  +1 [+] [-]

, 2017-08-01 12:16, pirms 7 gadiem
fkscd rakstīja: Jāņem vērā, ka izlase mājās spēlē dažas spēles gadā. Un ar izlases spēlēm stadions speciāli futbolam neatmaksājas. Var jau piesaistīt vēl kādu klubu šādam speciālam futbola stadionam. Bet jāņem vērā reālā situācija, cik skatītāju nāk uz virslīgas mačiem
Latvijā lielāki stadioni par Sloku virslīgas klubiem nav nepieciešami. 2 spēlēm Eirokausos nav vērts būvēt lielu stadionu. Ja kāds klubs iekļūs grupu turnīrā, pietiks ar vienu valstī esošu lielu stadionu
Par Valmieru tiešām gribētos, lai spēlē virslīgā. Basketbols ir OK. Bet mana nostāja pret florbolu ir noliedzoša. Nezinu, vai vispār ir vērts dikti kultivēt šādu amatieru sportu. Latvijā visus sportus augstā līmenī nepacelsi. Ja arī kādreiz florbols kļūs par OS sportu, Latvija tik un tā nebūs reāla medaļu pretendente. Jau šobrīd mēs atpaliekam gaismas gadus no florbola elites vienībām. Ja florbols kļūs par OS, vēl pievilksies visādas amerikas, krievijas un citas lielās valstis un Latvijai pat nebūs viegli kvalificēties OS
Nu florbolā Latvijai ir labākas vietas kā, piemēram, hokejā...

  +2 [+] [-]

, 2017-08-01 12:22, pirms 7 gadiem
reinis2408 rakstīja: Neatceros, ka kāds no iepriekšējiem Jelgavas treneriem par šādu problēmu būtu sūdzējies. Vai arī, ka kādai Jelgavas komandai būtu bijušas šādas problēmas ar traumām. Varbūt kāds var mani palabot šajā ziņā. Bet, ja tā patiešām nav bijis, tad ir arī cits jautājums vietā. Ticu Kurtejanam un viņa viedoklim. Gan jau arī, ka nav ideāla tā situācija. Bet varbūt arī pats treneru korpuss ir atbildīgs par šiem savainojumiem, ja nav pareizi sadalītas slodzes/atlabšanas periodi treniņiem uz ne tā labākā seguma.
Nu, bet ko viņiem citu teikt, ja uz to preseni iet ir obligāts pasākums? Viņi tikai aizmirsuši, ka arī pirms viņiem LV futbols bija, un pat iespējams, ka krietni augstāka līmeņa. Īpaši nultajos gados.
Protams, nav LV tie labākie apstākļi, lai gada lielāko daļu trenētos, bet kurš pie tā ir vainīgs? Vai gadījumā LFF vadību nevēl klubu pārstāvji, kuriem ir jādomā par savu spēlētāju treniņu apstākļiem. Tas viss LV futbolā ir tik cieši savijies, ka šis mezgls neatraisīsies tik ilgi kamēr paši klubi ies LFF vadības pavadā.
Un apgalvot, ka Jelgavā ir jauns klubs un šai pilsētā nav futbola tradīcijas ir stipri ne par tēmu, jo šai pilsētā laba līmeņa futbola tradīcijas ir krietni senākas nekā tai pašā V-pilī. Jā bija zināms klusuma periods pēc RAF pajukšanas, bet tas jau nenozīmē. ka tradīcijas ir pazudušas.

     [+] [-]

, 2017-08-01 13:54, pirms 7 gadiem
Jelgavai joprojām ir neslikts kvalificēts 1/2latvisks sastāvs, salīdzinoši ar Širmeli moldāvs ir daļējs iegrābiens, visu sezonu čīkst un dzen kaut kādu demagoģiju LV reāliem apstākļiem, vienu viņa ievērojamāku tautieti rumāni Lučesku tapēc patrieca no Zenit..

  +4 [+] [-]

, 2017-08-01 14:05, pirms 7 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nu, bet ko viņiem citu teikt, ja uz to preseni iet ir obligāts pasākums? Viņi tikai aizmirsuši, ka arī pirms viņiem LV futbols bija, un pat iespējams, ka krietni augstāka līmeņa. Īpaši nultajos gados.
Protams, nav LV tie labākie apstākļi, lai gada lielāko daļu trenētos, bet kurš pie tā ir vainīgs? Vai gadījumā LFF vadību nevēl klubu pārstāvji, kuriem ir jādomā par savu spēlētāju treniņu apstākļiem. Tas viss LV futbolā ir tik cieši savijies, ka šis mezgls neatraisīsies tik ilgi kamēr paši klubi ies LFF vadības pavadā.
Un apgalvot, ka Jelgavā ir jauns klubs un šai pilsētā nav futbola tradīcijas ir stipri ne par tēmu, jo šai pilsētā laba līmeņa futbola tradīcijas ir krietni senākas nekā tai pašā V-pilī. Jā bija zināms klusuma periods pēc RAF pajukšanas, bet tas jau nenozīmē. ka tradīcijas ir pazudušas.
Nevienam nav drosmes iet pret cekistu. Tikai Klavinam bija, un programma bija laba jo solija celt ziemas halles un no si solijuma vinam nebutu kur atkapties ja butu ievelets. Bet Tu jau biji pret KK.

  -3 [+] [-]

, 2017-08-01 14:35, pirms 7 gadiem
Skatos klauns Nr.1 un klauns nr.2 atkal grib terzet beztolka viens ar otru. lašaras

  +3 [+] [-]

, 2017-08-01 16:06, pirms 7 gadiem
bondža rakstīja: Skatos klauns Nr.1 un klauns nr.2 atkal grib terzet beztolka viens ar otru. lašaras
Tu kādreiz kaut ko konstruktīvu un jēgpilnu vari pateikt? Visu laiku tikai vienas vienīgas lamas un citu apsaukāšana. Uzvedies kā piecgadīgs sīkais bērnudārzā. Tas skaitoties pieaudzis vecis. Jāsmejas.

  +3 [+] [-]

, 2017-08-01 16:48, pirms 7 gadiem
Daudz kam var piekrist, bet Jelgavas futbola vēsturi Kurtejanam tomē kāds varētu pastāstīt, tad viņš neteiks: "Te jums nav Liepāja vai Ventspils, kur ir klubi ar tradīcijām. Šeit [Jelgavā] ir jauns klubs, kurš tikai veidojas."

Te viņam nav taisnība ne formāli, ne pēc būtības. Ja formāli, tad "Liepāja" ir daudz jaunāks klubs. Ja pēc būtības, tad Jelgavā, protams, bija ilga pauze, bet pašreizējais klubs jau nu neizveidojās tušā vietā.
Pauze gan bija ieligusi - atceros, kad ap kādu 2008.gadu rakstījām Jelgavas attīstības stratēģiju, es domei norādīju, ka Jelgava ir vienīgā no lielajām Latvijas pilsētām, kas augstākajā līmenī nav pārstāvēta nevienā no Latvijā populārākajiem sporta veidiem - šie atbildēja, paga, drīz būs.

     [+] [-]

, 2017-08-01 23:54, pirms 7 gadiem
Tamaz klausies, es trenejos florbola kad man nebija naudas nebija kur dzivot man bija 29 gadi un man pat nebia naudu uz nuju hahah lol es savu nah1j nop1zd1ju no kada florbolista vins ebl1nis pat ne zin ka tas biju es vot, un tu man gribi teikt ka jums nav kur treneties??? man nebija bumbas bet es trenejos un tagad es tacu ne esmu florbolists, bet esmu loti veiksmigs cilveeks speleju book of ra un starburst kazino
es domaju uzlikt uz jusu komandu mammas saulesbrilles, tapec es ceru ka jus spelesiet labak neka pret SUDS UVA XD
Esmu loti avtoritetnijs cilveks un man bedigi teikt ka dopingota tamaza pertija komanda nevar uzvaret marijapoles studentus un celtniekus! SKUMJI!
Kad es biju bez naudas es trenejos ja tu nemaki tu ne zini ka ir motivacija pakskaties ka dueins dzhonsons THE ROCK pacelas no nulles lol

     [+] [-]

, 2017-08-02 11:42, pirms 7 gadiem
FKSKONTOFANNUMEREINS rakstīja: Tamaz klausies, es trenejos florbola kad man nebija naudas nebija kur dzivot man bija 29 gadi un man pat nebia naudu uz nuju hahah lol es savu nah1j nop1zd1ju no kada florbolista vins ebl1nis pat ne zin ka tas biju es vot, un tu man gribi teikt ka jums nav kur treneties??? man nebija bumbas bet es trenejos un tagad es tacu ne esmu florbolists, bet esmu loti veiksmigs cilveeks speleju book of ra un starburst kazino
es domaju uzlikt uz jusu komandu mammas saulesbrilles, tapec es ceru ka jus spelesiet labak neka pret SUDS UVA XD
Esmu loti avtoritetnijs cilveks un man bedigi teikt ka dopingota tamaza pertija komanda nevar uzvaret marijapoles studentus un celtniekus! SKUMJI!
Kad es biju bez naudas es trenejos ja tu nemaki tu ne zini ka ir motivacija pakskaties ka dueins dzhonsons THE ROCK pacelas no nulles lol
Spriežot pēc šī teksta, Tu varētu būt Kanta Janeka radinieks.

  +1 [+] [-]

, 2017-08-05 04:00, pirms 7 gadiem
Fiasko!Nē spriezot pēc šī teksta viņš varētu būt Tamaza vai zuntnera radinieks! Tieši tik pat neadekvāts!