Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

"Ventspils" šķiras no rezultatīvā uzbrucēja Vadima Jančuka

"Ventspils" šķiras no rezultatīvā uzbrucēja Vadima Jančuka
Vadims Jančuks
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas spēcīgākais futbola klubs "Ventspils" savā mājaslapā paziņojis, ka nepagarinās sadarbību ar krievu uzbrucēju Vadimu Jančuku, kuram pēc divām nedēļām apritēs 32 gadi.

"Atzīstos, man ir emocionāli smagi pamest "Ventspili". Bet tāda ir dzīve, jo īpaši profesionāla futbolista," kluba mājaslapā citēts Vadims Jančuks. "Man laiks, kuru pavadīju klubā, ir ļoti dārgs un neaizmirstams. Kopā uzvarējām, guvām panākumus, izcīnījām trofejas – ko tādu neaizmirst. No sirds pasakos "Ventspils" līdzjutējiem, kuri vienmēr ir silti pret mani attiekušies un nemitīgi atbalstījuši. Ceru, ka ar savu spēli man izdevās jūs iepriecināt."

"Protams, milzīgs paldies komandas biedriem un treneriem, ar kuriem "Ventspilī" izdevās satikties un strādāt – mēs spēlējām un uzvarējām kopā, jo vienatnē futbolā neko nevar sasniegt," Jančuks turpināja. "Esmu patiesi pateicīgs arī kluba vadībai un tāpat visiem, kuri strādā "Ventspilī" un dara visu iespējamo, lai komanda atrastos vadošajās pozīcijās valstī un cienīgi to pārstāvētu Eirokausos. Vēlreiz – liels paldies par visu, FK "Ventspils"!"

"Jančuks ir viens no labākajiem uzbrucējiem mūsu kluba vēsturē," sacīja kluba sporta direktors Andrejs Butriks. "Tas vien jau pasaka daudz, un protams, mums ir žēl šķirties no Vadima. Jo īpaši, ka pavisam drīz "Ventspils" piedalīsies Čempionu līgā. Bet traumas dēļ uzbrucējs jebkurā gadījumā šajās spēlēs nevarētu spēlēt. Rūpīgi apspriedām situāciju ar Vadimu un beigās pieņēmām lēmumu izbeigt sadarbību."

"Tas ir kopējs lēmums, un šķīrāmies ar pašām labākajām attiecībām. Tā ka ceru, ka Vadims vēl dos "Ventspilij" labumu kādā citā lomā. Esam ļoti pateicīgi Vadimam par visu, ko viņš ir paveicis kluba labā, par spēli un vārtiem, un patiesi vēlam viņam drīzu izārstēšanos un veiksmi nākotnē!" Butriks turpināja.

Jančuks "Ventspilij" pievienojās 2011. gada vasarā un ar 12 vārtiem 16 spēlēs deva krietnu artavu kurzemnieku izcīnītajā čempionu titulā. Šajā sezonā Jančuks, kuru "Ventspils" karjerā diemžēl pavadījuši arī savainojumi, 13 spēlēs ir guvis septiņus vārtus. Pavisam Latvijas čempionātā krievu uzbrucējs 63 spēlēs ir guvis 32 vārtus, ieņemot septīto vietu kluba visu laiku labāko snaiperu sarakstā. Vairāk vārtu spējuši gūt tikai Vīts Rimkus (135), Andrejs Butriks (66), Jevgēņijs Landirevs (47), Jurijs Žigajevs (39), Vladimirs Žavoronkovs (37) un Deimants Bička (37).

Izmantotie resursi:
FK Ventspils


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-01 11:26, pirms 10 gadiem
DJ_EV rakstīja: Es to nesaprotu...
Tad vēlreiz uzmanīgi jāizlasa: "Bet traumas dēļ uzbrucējs jebkurā gadījumā šajās spēlēs nevarētu spēlēt."
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-01 11:37, pirms 10 gadiem
DJ_EV rakstīja: Bet vai tādēļ, ka spēlētājs ir traumēts, ar viņu ir jāšķiras? Vēlāk noteikti būtu noderējis, ja sadziedētu savainojumu...
iespējams ka ne tikai trauma zem tā visa slēpjas
, 2014-07-01 12:54, pirms 10 gadiem
Protams,trauma ir tikai iemesls.
, 2014-07-01 13:02, pirms 10 gadiem
Varbūt trauma ir smaga un viņš nevarētu spēlēt vairākus mēnešus. Paldies Vadimam par ļoti labu sniegumu FKV rindās un veiksmi turpmākajā karjerā. Paraugs tam, kādu leģionāru ir vērts piesaistīt. Nu ko, es teiktu, ka šī ir Svārupa lielā iespēja teikt savu vārdu Latvijas futbolā. U-21 rindās Sadraudzības kausā uzspīdēja un pat piesaistīja Aston Villa uzmanību. Pret Jūrmalu pēdējā mačā 2 teicami goli.
Slēpts komentārs: Bayern/Heat fans
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-01 13:56, pirms 10 gadiem
Jančukam arī līdzšinējā karjerā ir bijušas pagaras pauzes traumu dēļ, taču tad, kad vesels, viņš komandai ļoti noderējis. Un izmest no komandas sezonas vidū traumētu spēlētāju jau nu vispār nav solīdi (lai cik diplomātiski izteiktos Jančuks pats). Tas atsauc atmiņā dažus fragmentus no Dmitrija Hohlova intervijas.
, 2014-07-01 13:57, pirms 10 gadiem
pec pilnigi drosiem avotiem,komanda ir DRAUSMIIGAS nesaskanas(speletajiem ar treneri) .sadzivo ka suns ar kakiem,precizak sakot vispar nesadzivo.mikroklimats zem 0. un tas ir likumsakarigs rezultats ,kas sobrid notiek ar Vpili
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2014-07-01 16:47, pirms 10 gadiem
Tu tak neesi normāls !
Bayern/Heat fans rakstīja: Skaisti, grimstošo kuģi pamet labākie un drīz nokritiis uz pelniitu 6-7 vietu, Skonto celjs uz chempiontitulu jau noklāts
, 2014-07-01 17:33, pirms 10 gadiem
Badij4 es vismaz nedziivoju iedomu pasaule, 9 uzvaras pec kartas bija tikai veiksmi un tgd pelniiti viss nak atpakalj. skonto čempioni!
, 2014-07-01 18:37, pirms 10 gadiem
Skaisti, spēlētājs notraumējās - komanda ar kāju pa dibenu izlidina ārā .
, 2014-07-01 20:03, pirms 10 gadiem
olga, 13:56, pirms 6 stundām, ignorēt, atbildēt
Jančukam arī līdzšinējā karjerā ir bijušas pagaras pauzes traumu dēļ, taču tad, kad vesels, viņš komandai ļoti noderējis. Un izmest no komandas sezonas vidū traumētu spēlētāju jau nu vispār nav solīdi (lai cik diplomātiski izteiktos Jančuks pats). Tas atsauc atmiņā dažus fragmentus no Dmitrija Hohlova intervijas.

Es zinu arī pretējus piemērus,kad komandā tiek uzņemts traumēts spēlētājs,lauj vinam izārstēties(Žigajevs un vēl viens otrs).Arī pats Jančuks ilgu laiku ārstējās ,bet diemžēl tā sportiskā forma ,kas viņam bija atnākot uz Ventspili,sen jau ir vēsture.Spēlē tikai uz tīrām bumbām,vēlams piespēli iedot kājās.(mans subjektīvais skatījums)Tā kā liels paldies Jančukam par visu, ko devis klubam un uz veiksmi viņam.Tāds ir profesionālais sports.
, 2014-07-01 20:10, pirms 10 gadiem
varenais_eksperts rakstīja: Skaisti, spēlētājs notraumējās - komanda ar kāju pa dibenu izlidina ārā .
Jančukam beidzās līgums un viņš viņu nepagarināja.
, 2014-07-01 20:24, pirms 10 gadiem
Pēdējo gado noteikti viens no labākajiem uzbricējiem virslīgā! Žēl, ka trauma sabojā tā sezonu, jo domāju, ka noteikti to pabeigtu Ventspilī ar vismaz padsmit gūtajiem vārtiem. Neviens cits uzbrucējs zem izvirzītā partnera uzbrukumā nespēj Ventspilī nospēlēt tik kvalitātīvi!
, 2014-07-01 20:32, pirms 10 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: Jančukam beidzās līgums un viņš viņu nepagarināja.
FKV šo pasūtīja!
, 2014-07-02 02:20, pirms 10 gadiem
Leģionāram ar traumām ir jagūst vārti LV VL
Ja to nav, tad sacenšamies daiļvārdos
, 2014-07-02 14:23, pirms 10 gadiem
Cik atceros no Hohlova intervijas, tieši pret Žigajeva ņemšanu vārdā nenosauktajam kluba darbiniekam (kurā komentētāji sazīmēja Butriku) arī bija lieli iebildumi.
Ir taisnība, ka Jančuks nebija tādā formā kā savā pirmajā sezonā Ventspilī un varbūt nekad vairs arī nebūs, FKV uzbrukums ar Jančuku ierindā šogad nebija spīdošs, taču bez Jančuka kļuvis katastrofāls (varbūt šis vārds ir mazliet par stipru, bet kopsakarības ir acīmredzamas).
, 2014-07-02 14:28, pirms 10 gadiem
P.S. Vēl viens līdzīgs gadījums -- Gabovs, kura izārstēšanos no traumas FKV arī nevēlējās gaidīt (uz šī skopuma rēķina ieguvēji izrādījās Metta un pēc tam Skonto),
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
"Grobiņa" svin Deivida Dobrecova vārtu guvumu. Foto: Aiga Veisa
121

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".