Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Pirms "Euro" fināla - trīs Virslīgas spēles Sportacentrs.com

Pirms "Euro" fināla - trīs Virslīgas spēles Sportacentrs.com
Vladimirs Kamešs (centrā)
Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Šodien Virslīgā tiks izspēlētas atlikušās trīs spēles 17. kārtā. „Liepājas metalurgs” uzņems Rīgas „Daugavu”, „Ventspils” savā laukumā cīnīsies ar „Jūrmalu”, bet „Jelgava” mājās spēlēs ar „Spartaku”.

„Liepājas metalurgs” – „Daugava” (R)

Rīgas „Daugava” jau sezonas sākumā daudzus pārsteidza ar sakarīgu sniegumu, izcīnītiem punktiem, tomēr pret TOP5 komandām negāja – līdz pat 20. jūnijam bilance bija… 0-0-7, tātad tikai zaudējumi. Lūzums notika īsi pirms Jāņiem, kad Slokā pret „Spartaku”, kas bija praktiski savā labākajā sastāvā (nebija vien Tvumasi), tika nospēlēts neizšķirti 2:2. Pie tam šai mačā Popkova vienība pat bija priekšā ar 2:0 un uzvaru izlaida 90. minūtē. Pēc šī neizšķirta sekoja vēl viens iegūts punkts pret TOP5 – otrdien „Daugava” (R), ilgu laiku esot iedzinējos ar 0:1, 73. minūtē izlīdzināja rezultātu pret „Skonto”, un mačs noslēdzās neizšķirti 1:1. Apetīte rodas ēdot, un „Daugava” cer paķert kādu punktu arī šodien Liepājā.

„Metalurgs” pret vienu tabulas otrās daļas komandu nupat punktus jau zaudēja – Gulbenē neizšķirts 1:1. Tādējādi pakaļdzīšanās līderiem atkal apsīka, un atkal viss jāsāk no jauna. 1. aplī „Metalurgs” Rīgā apspēlēja „Daugavu” ar 3:1, kaut arī vairāk nekā puslaiku pie 2:1 bija jāspēlē mazākumā (toreiz tika noraidīts Šteinbors par pēdējās cerības sodu). Nupat uzzinājām, ka drīzumā Liepāju pametīs Šteinbors un Krjauklis, kuri dosies uz DĀR. Kamēr viņi vēl ir, jāsteidz to izmantot un jāgūst uzvaras kā Virslīgā, tā Eiropas līgā pret Sanmarīno klubu. Pēdējos mačos pāris vārtus guvis Afanasjevs, savukārt Kamešs ir pieklusis. Uzbrukumā joprojām liepājnieki ir pieticīgi, un šī spēle pret „Daugavu” ir izdevīgs placdarms, lai beidzot sasistu vairāk – Virslīgas ietvaros šosezon Liepāja vairāk par diviem vārtiem mačā guvusi tikai vienreiz, un tas bija tieši pret „Daugavu”… Diskvalifikācijas dēļ nespēlēs Soloņicins.

Kamešs: "Galvenais ir trīs punkti, esam tos zaudējuši par daudz. Jāvinnē, jo priekšā UEFA spēles, kurās obligāti jāiet tālāk. Ja nevaram vinnēt Latvijas čempionāta spēli, tad nav ko runāt par Eiropu. Kāpēc esam visu salaiduši grīstē, nezinu, jo komanda kā kolektīvs jūtas labi, trenējamies, viss ir kārtībā. Nevaram atrast iemeslu neveiksmēm, katrs spēlētājs ir labs un zina, ko darīt laukumā. Varbūt esam pārstājuši sev ticēt. Treneris mums ir ambiciozs un mums atliek tikai uzvarēt.''

Treneris Kalašņikovs: "Pēdējā spēle pret Gulbeni bija laba pēc snieguma, bet ne pēc rezultāta. Nu jau vairs nedrīkstam zaudēt punktus, tik daudz jau esam izsējuši. Nelaime ir tā, ka gūstam maz vārtu. Tikko ielaižam vārtus spēles sākumā, tā ir grūtāk tikt pie uzvaras. Šogad visas uzvaras ir gūtas tad, ja spēles sākumā gūstam vārtus. Komanda jūtās normāli. Ir nepieciešamas vairākas uzvaras pēc kārtas, lai atgūtu otro elpu un sāktu krāt punktus. Futbolisti mums ir pieredzējuši, nevaru teikt, ka nevaru uz viņiem paļauties. Atliek tikai noķert savu spēli un viss aizies!''

„Ventspils” – „Jūrmala”

Kad „Ventspils” 1. apļa spēlē Arkādijas mākslīgajā laukumā 2. maijā apspēlēja „Jūrmalu” ar 2:1 (60. minūtē vēl bija 1:0 mājinieku labā), šķiet, jūrmalnieki bija savā labākajā formā – pirms tās spēles tika gūtas trīs uzvaras pēc kārtas, pēc tam arī 0:0 derbijā ar „Spartaku”. Tomēr 2. aplī jau pavisam cits stāsts, „Jūrmala” pamatīgi nometusi apgriezienus, praktiski vispār negūst vārtus, un, protams, arī punkti krājas lēni. Šobrīd grūti iztēloties, ka jūrmalnieki spēs paveikt varoņdarbu Ventspilī – pārāk maz pazīmju… Turpretī „Ventspils” pēc Pučinska stāšanās pie stūres uzņēmusi lielisku tempu, sešās spēlēs ielaidusi tikai vienus vārtus, un tā nemanot tuvojas Virslīgas tabulas galvgalim. Šobrīd „Ventspili” jau gribas saukt par galveno pretendenti uz zeltu, kaut arī priekšā vēl ir puse sezonas un arī transfēru periods.

„Ventspili” pametis E.Višņakovs, toties labā formā ir Turkovs un uzbrūkošie pussargi. Aizsardzībai diskvalifikācijas dēļ šoreiz nepalīdzēs Hščanovičs, tomēr, domājams, ventspilniekiem spēlē pret „Jūrmalu” vairāk būs jādomā par uzbrukšanu un viesu kapteiņa Davidova vārtu iekarošanu. Kas zina, iespējams, ventspilnieku centienus no malas vēros arī kāds „Molde” pārstāvis. Giļmanovs: "Pirmajā riņķī mēs"Jūrmalu" uzvarējām, bet spēle izvērsās ļoti grūta, domāju, ka arī šoreiz būs saspringta cīņa."

„Jelgava” – „Spartaks”

„Spartaks” ikvienā no pirmajām 15 kārtām izmantoja vismaz četrus (daudz biežāk 5-6) leģionārus, bet pagājušajā 16. kārtā pret „Mettu/LU” pēkšņi vairs tikai divus un… 12 nezaudēto spēļu sērija pārtrūka pret turnīra pastarīti (1:2). Blagonadeždins pēc zaudētā mača izteica cerību, ka velkošais trio Kortess, Moskera, Rua būs atpakaļ jau nākamajā spēlē, bet kluba direktors Melkumjans apsolīja Sportacentrs.com pastāstīt par situāciju komandā tieši pēc šīs spēles Jelgavā. Skaidrs, ka „Spartaka” izredzes pamatīgi ietekmēs tas, vai ierindā būs spēcīgākie leģionāri. Bez viņiem klāsies vēl grūtāk nekā pret „Mettu”, jo diskvalifikācijas dēļ nevarēs palīdzēt viens no diviem palikušajiem ārzemniekiem Mesa, kā arī Budilovs. Vismaz pret „Mettu” Jūrmalas klubam arī vietējo futbolistu rezervē nebija daudz un tika izdarīta tikai viena maiņa – tā pati piespiedu kārtā, kad traumu guva Bulvītis.

Spēcīgākajā sastāvā „Spartakam” īpašas problēmas ar „Jelgavu” neradās un 1. aplī tika gūta uzvara ar 3:1, vienīgos vārtus ielaižot pašās beigās pie 3:0. „Jelgava” šobrīd ir smagā situācijā, atrodas pēdējā vietā un skaidrs, ka tai būtu noderīgi, ja „Spartaks” joprojām būtu bez pamatspēkiem – tad varētu itin reāli pretendēt uz tik vajadzīgajiem punktiem. Šobrīd neveiksmju sērija ir ieilgusi – 2. aplī iegūts tikai viens punkts, bet piedzīvoti zaudējumi pret sava līmeņa komandām „Gulbeni”, Rīgas „Daugavu”, „Mettu”. Pieklusis arī komandas snaiperis Kozlovs, kurš visus savus piecus vārtus guvis 1. aplī. Ja „Jelgava” zaudēs arī pēdējās divās 2. apļa spēlēs pret „Spartaku” un „Skonto”, aina būs pavisam bēdīga…

Kazakevičs: "Lai arī pēdējās spēlēs mums ir izdevies uzlabot sniegumu, tas nav devis vēlamo rezultātu punktu izteiksmē. Tas vēlreiz apliecina, ka pāreju periodā nepieciešams veikt izmaiņas komandas sastāvā, piesaistot jaunus spēlētājus, lai saasinātu konkurenci par vietu pamatsastāvā un būtiski pastiprinātu uzbrukuma līniju. 15 čempionāta spēlēs esam guvuši tikai 13 vārtus. Ar šādu rezultativitāti mums nav pamata cerēt uz pozitīvu iznākumu. Spēlē pret ''Spartaku'' centīsimies spēlēt tikpat organizēti kā pret "Ventspili". Spēlētājiem jāatgūst pārliecība par sevi, tad arī spēsim realizēt tos momentus, kurus izveidojam. Mums vairs nav iespēju šķirot pretiniekus, katrā spēlē cīnīsimies par uzvaru, lai uzlabotu savu situāciju turnīra tabulā. Arī šī spēle nebūs izņēmums. Mūsu līdzjutēji ir noilgojušies pēc pozitīvām emocijām, jo šosezon mājās vēl neesam izcīnījuši nevienu uzvaru. Centīsimies iepriecināt mūsu līdzjutējus jau spēlē pret ''Spartaku''."

Latvijas Virslīga, 17. kārta

DatumsLaiksSpēleRezultātsVārtu guvēji
30.06.14:00Skonto – Metta/LU5:0 (2:0)Šabala 27'; 34'; 72'; Rioss 82'; Blanks 90'
30.06.19:00Gulbene - Daugava (D)0:2 (0:1)Gongadze 38' 53'
01.07.18:00Liepājas metalurgs – Daugava (R)
01.07.19:00Ventspils – Jūrmala
01.07.19:00Jelgava – Spartaks

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Daugava (D)17104328:1834
2.Skonto1695228:1332
3.Ventspils1592429:1129
4.Spartaks1675429:2026
5.Metalurgs1464417:1222
6.Daugava (R)1645718:2717
7.Gulbene1744915:3016
8.Jūrmala1537518:1816
9.Metta/LU17341016:3513
10.Jelgava15321013:2711

Rezultatīvākie spēlētāji

VSpēlētājsKlubsVārti
1.Mamuka GongadzeDaugava (D)12 (3)
2.Josuke SaitoGulbene9 (1)
3.Davids KortessSpartaks7
Daniils TurkovsVentspils7
Valērijs ŠabalaSkonto7
6.Hairo MoskeraSpartaks6 (1)
Antons JemeļinsSpartaks6 (1)

Izmantotie resursi:
Futbola Virslīga - Sākums


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-01 10:40, pirms 12 gadiem
Latvijas Virslīgu gaidu vairāk par EURO 2012 finālu
, 2012-07-01 10:57, pirms 12 gadiem
davai Novicki zvani uz Spartaku,bus vai nebus leģionāri Spartakiem.Ir man vērts l braukt uz Jelgavu 150km vai nē?
, 2012-07-01 11:08, pirms 12 gadiem
Tas vēlreiz apliecina, ka pāreju periodā nepieciešams veikt izmaiņas komandas sastāvā, piesaistot jaunus spēlētājus, lai saasinātu konkurenci par vietu pamatsastāvā un būtiski pastiprinātu uzbrukuma līniju. 15 čempionāta spēlēs esam guvuši tikai 13 vārtus. Ar šādu rezultativitāti mums nav pamata cerēt uz pozitīvu iznākumu.

Varbūt tomēr paņemt kādu veterānu uz pussezonu (Pelcis, Rimkus)?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-01 11:51, pirms 12 gadiem
Jācer, ka LM šodien izdosies beidzot uzvarēt zemāka ranga komandas. Savukārt Andrim5 varu pasviest svaigāko informāciju no ļoti ticamiem avotiem, ka Gulbenei ir cieša sadarbība ar Daugavpils Daugavu. Labi, tas ka Daugavpils stimulē Gulbeni spēlēs pret tiešiem konkurentiem, būtu saprotams, bet tas, ka iepriekšējā spēlē tika pavēlēts Gulbenei apzināti zaudēt Daugavpilij, tas nu nekādos rāmjos nelien. Gulbenē algas nemaksā un viņi ir gatavi nolaisties līdz Čaku ielas meiteņu līmenim. Atgādinu vēlreiz, informācija ir no tiešiem un precīziem avotiem. Bēdīgi, līdz pēdējam ticēju, ka Latvijā netiek spēlēts futbols šādā līmenī.
, 2012-07-01 11:53, pirms 12 gadiem
Yosuke Saito parakstījis līgumu ar FK Ventspils. Improve Your Experience | Facebook
, 2012-07-01 12:30, pirms 12 gadiem
Ap Daugavpils komandu (Gavrilovu) jau gadiem visādi nesmukumi (sākot ar to, ka pirms gadiem desmit paši pedējā vai priekšpēdējā kārtā pārdevās Skonto), tā kā nekāds brīnums nebūtu. Tiesa, arī Gulbenes zaudējums, salīdzinot sastāvus, nu nepavisam nav pārsteigums, un pirkt to varēja ja nu spēku taupīšanas nolūkā. Savukārt Gulbenes punkti pret Liepāju -- nu jā, tas gan ir mazs brīnums.
, 2012-07-01 12:33, pirms 12 gadiem
Par Lajuka un Gavrilova sadarbību bija zināms gan 2005.gadā (piemēram, Popkova teiktais Raksta izdruka: Apollo ), gan pērn (komentāri rakstam ''Jelgava'' pārbaudes spēlē uzvar ''Gulbeni'' ).
, 2012-07-01 12:37, pirms 12 gadiem
olga rakstīja: Ap Daugavpils komandu (Gavrilovu) jau gadiem visādi nesmukumi (sākot ar to, ka pirms gadiem desmit paši pedējā vai priekšpēdējā kārtā pārdevās Skonto), tā kā nekāds brīnums nebūtu. Tiesa, arī Gulbenes zaudējums, salīdzinot sastāvus, nu nepavisam nav pārsteigums, un pirkt to varēja ja nu spēku taupīšanas nolūkā. Savukārt Gulbenes punkti pret Liepāju -- nu jā, tas gan ir mazs brīnums.
Esmu pavērojis kā Lajuks spēlēs priecājas un pārdzīvo, kad punkti tiek atņemti piemēram LM, FKV. Pat tribinēs ir aizdzīts. Protams, ka tur ir savi zemakmeņi. Tātad Gulbenes komanda un Lajuks pelna neslikti piemēram pret tādām komandām kā LM un Ventspils, bet ar norunu, ka pašiem jāatdod parāds kaimiņiem. Spēlētajiem algas Gulbenē nemaksā, pirms spēles tikai kā gladiatorus pirms kaujas paēdina. Kas attiecas uz Gulbenes -Daugavas attiecibām, necerēju, kamēr pats neuzzināju no tādiem cilvēkiem, kuriem uzticos un esmu par viņu godīgumu pārliecināts.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-01 13:19, pirms 12 gadiem
, 2012-07-01 13:48, pirms 12 gadiem
kasparello99 rakstīja: Jācer, ka LM šodien izdosies beidzot uzvarēt zemāka ranga komandas. Savukārt Andrim5 varu pasviest svaigāko informāciju no ļoti ticamiem avotiem, ka Gulbenei ir cieša sadarbība ar Daugavpils Daugavu. Labi, tas ka Daugavpils stimulē Gulbeni spēlēs pret tiešiem konkurentiem, būtu saprotams, bet tas, ka iepriekšējā spēlē tika pavēlēts Gulbenei apzināti zaudēt Daugavpilij, tas nu nekādos rāmjos nelien. Gulbenē algas nemaksā un viņi ir gatavi nolaisties līdz Čaku ielas meiteņu līmenim. Atgādinu vēlreiz, informācija ir no tiešiem un precīziem avotiem. Bēdīgi, līdz pēdējam ticēju, ka Latvijā netiek spēlēts futbols šādā līmenī.
Ticama informācija!
Es maču Gulbene-LM neredzēju,tāpēc nemāku spriest,kāpēc LM nepaņēma 3p.(Negribēja,vai neatļāva..........tas viss palika laukumā)
Par stimulēšanu piebildēšu!
Ko var izdarīt galvas tiesu zemāka līmeņa klubs,pret spēcīgāku klubu(runa ir par to ja šis spēcīgākais klubs ir noskaņojies uz uzvaru)?
Stimulē cik spēcīgi vēlies,bet no tā jau meistarību tādai Gulbenei uz to maču neuzcelsi!
Papildus vēl jāstimulē tiesneši!Tas lai būtu garantēts galarezultāts!
---------------------
Interesanti Spartaku & Treimani arī kāds stimulē pret līderiem?
LM-spartaks 1-2
Spartaks-LM 2-2
Spartaks-Daugava(D) 2-2
Šajos 3 mačos Treimanis darbojās kā spartakietis!Un viņu uzkurināja sauklis ,,spartak v perjod!''
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-01 14:35, pirms 12 gadiem
[quote andris5]
Ticama informācija!
Es maču Gulbene-LM neredzēju,tāpēc nemāku spriest,kāpēc LM nepaņēma 3p.(Negribēja,vai neatļāva..........tas viss palika laukumā)
Par stimulēšanu piebildēšu!
Ko var izdarīt galvas tiesu zemāka līmeņa klubs,pret spēcīgāku klubu(runa ir par to ja šis spēcīgākais klubs ir noskaņojies uz uzvaru)?
Stimulē cik spēcīgi vēlies,bet no tā jau meistarību tādai Gulbenei uz to maču neuzcelsi!
Papildus vēl jāstimulē tiesneši!Tas lai būtu garantēts galarezultāts!
---------------------
Interesanti Spartaku & Treimani arī kāds stimulē pret līderiem?
LM-spartaks 1-2
Spartaks-LM 2-2
Spartaks-Daugava(D) 2-2
Šajos 3 mačos Treimanis darbojās kā spartakietis!Un viņu uzkurināja sauklis ,,spartak v perjod!''
[/quote

Es tagad runāju par to, kāpēc vienkārši no zila gaisa Gulbenei būtu jāatdod uzvara Daugavai?? Tikai tāpēc, ka kāds lika?? Tad priekš kam mums tāda komanda "palaistuve" Latvijā ir vajadzīga?? Parasti šādās situācijās skatos neitrāli, bet šeit kad man pateica, biju šokā. Vienkārši tāpat zaudēt, tāpēc ka tā liek.....Par Gulbenes-LM spēli nemāku teikt, vienkārši vairāk akcentēju šo spēļu atdošanu, nevis stimulēšanu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-01 14:56, pirms 12 gadiem
kasparello99 rakstīja: [/quote

Es tagad runāju par to, kāpēc vienkārši no zila gaisa Gulbenei būtu jāatdod uzvara Daugavai?? Tikai tāpēc, ka kāds lika?? Tad priekš kam mums tāda komanda "palaistuve" Latvijā ir vajadzīga?? Parasti šādās situācijās skatos neitrāli, bet šeit kad man pateica, biju šokā. Vienkārši tāpat zaudēt, tāpēc ka tā liek.....Par Gulbenes-LM spēli nemāku teikt, vienkārši vairāk akcentēju šo spēļu atdošanu, nevis stimulēšanu.
Protams sapratu arī to!Nožēlojams fakts!Bet es vienkārši par tādām lietām īpaši nebrīnos,un jau diezgan sen pieņēmu iespēju, ka mestas spēles šeit ir!Tas būtu jāņem vērā Gulbenes konkurentiem,par izdzīvošanu!Ja Gulbenei būs čempja beigās problēmas ar palikšanu,bet Daugavai vieta puslīdz skaidra,tad Gulbene tiks pie šiem 3 punktiem!
, 2012-07-01 15:14, pirms 12 gadiem
Par Daugavu, Jūrmalu un Spartaku!
, 2012-07-01 15:19, pirms 12 gadiem
Nāves ēnā rakstīja: un ko tad FKJ doma darit transferu perioda?
Kaut kas jau būs. Pēdējā laikā daži melnādainie redzami klīstam gar laukumu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2012-07-01 18:21, pirms 12 gadiem
Nāves ēnā rakstīja: kasparello , kas ir tie ´loti ticamie avoti´?
Ko streso?Viss ir kārtībā!Būs iemesls pasekot, šo abu klubu duelim!
, 2012-07-01 18:26, pirms 12 gadiem
Aladeen rakstīja: KUR LM-DAUGAVA SPELE??? translacija kur??????
Ļoti labs jautājums. vai būs arī atbilde?
, 2012-07-01 18:38, pirms 12 gadiem
KristapsRadkēvičs rakstīja: Ļoti labs jautājums. vai būs arī atbilde?
Spēli tiešraidē netranslēs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
"Grobiņa" svin uzvaru. Foto: Aiga Veisa
109

Liepāja pieder "Grobiņai": Dobrecova vīri derbijā satriec bagātākos kaimiņus

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas sezonā izcīnīja debitante "Grobiņa"/LFS, kas principiālajā derbijā ar 3:2 pieveica "Liepāju". Uzvaras vārtus guva galvenā trenera Viktora Dobrecova 27 gadus vecais dēls Devids.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
4

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
15

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".