Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Liepājā Pertija pret Miholapu, Ventspilī pirmais duelis starp medaļniekiem

Edmunds Novickis
Edmunds Novickis @EdmundsN

Liepājā Pertija pret Miholapu, Ventspilī pirmais duelis starp medaļniekiem
Epizode no pērnā gada 22. oktobra dramatiskā dueļa starp "Ventspili" un "Jelgavu"
Foto: Māris Greidāns

Izlašu pārtraukums ir noslēdzies un jau šodien laukumos atgriezīsies Virslīgas futbols. "SynotTip" Virslīgā 3. kārtas ietvaros sestdien divas spēles - plkst.14:00 "Liepāja"/"Mogo" pret "Babīti"/"Dinamo", bet plkst.16:00 "Ventspils" pret "Jelgavu". Abas spēles tiešraidē Sportacentrs TV un Sportacentrs.com.

Pirmajās divās kārtās neviena no astoņām komandām nespēja uzvarēt abas spēles un vienīgi "Metta"/LU neieguva nevienu punktu, tiesa, tikās ar pagājušā gada bronzas medaļnieci viesos un čempioni savā laukumā. Diez vai kaut viena komanda bija pilnībā apmierināta par pirmajās divās kārtās iespēto. Pateicoties izlašu pārtraukumam, bija iespēja slīpēt savstarpējo sapratni.

"Liepāja"/"Mogo" - "Babīte"/"Dinamo"

Šodien pirmās divas spēles. Virslīgas 3. kārtu iesildīs "Liepāja"/"Mogo" un "Babīte"/"Dinamo". Komandas trenē attiecīgi Tamazs Pertija un Mihails Miholaps, kuru karjeras vijušās cieši jo cieši. 2010. gada vasarā Miholaps 35 gadu vecumā debitēja Virslīgā kā galvenais treneris, vadot "Olimpu", bet mazliet vairāk nekā pēc gada šo komandu savos grožos ņēma Pertija, Miholapam kļūstot par viņa asistentu. Arī no 2013. līdz 2015. gadam abi strādāja tandēmā, tikai šoreiz jau "Skonto". Tikai 2016. gadā abu ceļi šķīrās, kad Miholaps nolēma iet savu ceļu galvenā trenera lomā "Babītē".

"Babītei/Dinamo" vairums prognozē smagu cīņu par palikšanu Virslīgā un principā pirmās divas kārtas to apliecināja - Miholapa komandai padevās ļoti sakarīgs pirmais puslaiks Olainē pret "Jelgavu", bet pārējos trīs puslaikus lielākoties nācās spēlēt no dziļas aizsardzības. Tas gan otrajā kārtā deva punktu pret RFS (0:0), taču šeit jāsaka arī liels paldies Laimes mātei.

Pie interesantiem faktiem jāmin, ka "Babīte/Dinamo" turnīrā ne tikai vēl nav guvusi vārtus, bet arī nav nopelnījusi nevienu dzelteno kartīti, lai gan tik daudz nācies spēlēt bez bumbas. Skaidrs, ka Liepājā no pirmā plākstera būs grūti izvairīties, jo Pertijas vadītie liepājnieki, visticamāk, no pirmās minūtes spēlēs agresīvu uzbrukuma futbolu. "Liepāja"/"Mogo" vēl bez sponsora komandas nosaukumā pirmajā kārtā ar 0:1 piekāpās "Riga" un ar šādu pašu rezultātu atradās iedzinējos arī otrajā kārtā pret "Jelgavu", taču Olainē izdevās lauzt cīņas gaitu un uzvarēt ar 2:1. Tagad, ņemot vērā pretinieku, izcila iespēja turpināt uz pozitīvas nots.

Viena no intrigām ir, vai Olainē divus vārtus "Liepājai"/"Mogo" sagādājušais Artūrs Karašausks šodien gūs savus pirmos vārtus šosezon. Uzbrucējs pirms cīņas pretiniekam "Babīte"/"Dinamo" izdevumā "Kurzemes vārds" veltījis atzinīgus vārdus: "Domāju, ka Miholapa rokraksts ir aptuveni tāds pats kā Tamazam. Redzēju, ka "Babīte" cenšas spēlēt pa zemi, neredzēju, ka šī komanda vienkārši sistu bumbu uz priekšu."

Protams, ka sezonas sākumā, it sevišķi pēc šāda divu nedēļu pārtraukuma, visai grūti prognozēt sākumsastāvus. Varam pieļaut, ka spēlēs Oskars Kļava, kuram veselības likstu dēļ neizdevās atgriezties Latvijas izlasē (un tagad viņu izsaukušais Marians Pahars ir atkāpies...), jo Pertija norādīja, ka nekas ļoti nopietns nebija. Lielāka intriga gan ir par leģionāriem - tas attiecas gan uz "Babīti"/"Dinamo", gan liepājnieku afrikāņiem.

"Ventspils" - "Jelgava"

No sportiskā viedokļa lielāka intriga gaidāma Ventspilī, kur notiks sezonas pirmais duelis starp pērnā gada medaļniecēm - bronzas ieguvēja "Ventspils" uzņems "Jelgavu". Ja 2015. gadā "Ventspils" pēdējā kārtā viesos Jelgavā nocīnījās 0:0, nosargājot trešo vietu un atstājot aļņus aiz goda pjedestāla, tad 2016. gadā bija otrādi - fantastisks sezonas beigu nogrieznis ļāva "Jelgavai" no tabulas vidus izraut otro vietu, pa ceļam apsteidzot arī "Ventspili".

Sevišķi nežēlīga pret ventspilniekiem "Jelgava" bija tieši savstarpējās spēlēs. Jā, vispirms 22. un 27. aprīlī "Ventspils" ar 1:0 pārspēja "Jelgavu" gan Virslīgā, gan kausā, taču tad tikai sākās - jelgavnieki kausa atbildes spēlē viesos revanšējās ar 2:0 un uzvarēja divu spēļu summā, bet Virslīgā pārspēja "Ventspili" visos trijos atlikušajos mačos (4:3, 2:0, 2:1), pēdējā no dueļiem būtībā liedzot kurzemniekiem zelta cerības.

"Ventspils" ir kārtojami rēķini ne tikai šajā sakarībā, bet arī attiecībā uz Alana Siņeļņikovu - ir izskanējis, ka malējais pussargs esot "Ventspilij" lūdzis dot iespēju meklēt klubu ārzemēs, bet galu galā pārsteidzis ar pāreju pie tiešās konkurentes "Jelgavas". Siņeļņikovs pagaidām "Jelgavas" kreklā Virslīgā gan nospēlējis tikai sešas minūtes, bet šodien varētu spēlēt nozīmīgāku lomu. Turklāt "Jelgavai" diskvalifikācijas dēļ nevarēs palīdzēt cits malējais pussargs Mindaugs Grigaravičs, kurš nupat spēlēja Vemblija stadionā pret Anglijas izlasi. Toties laukumā mēs varētu redzēt citu lietuvieti, kurš bija Londonā - Simonu Pauļu. Viņš pret angļiem laukumā tika 87. minūtē, bet "Ventspilī" vidējā līnija bez viņa grūti iedomājama.

"Jelgavas" rindās abu gūto vārtu autors ir brazīliešu pussargs Ledesma, kurš izceļas ar nestandarta risinājumiem. Iespējams, kaut kas no šīs operas būs nepieciešams arī šodien, jo "Ventspils" aizsardzība ir ciets rieksts - pagaidām Pola Ašvorta komanda nav ielaidusi nevienus vārtus, arī pret "Riga" viesos ne. Redzēsim, vai Aleksandra Kurtejana komandai pārtraukums nācis par labu, jo pirms izlašu pauzes vicečempione bijusi viena no lielākajām vilšanām - bāla uzvara pret jaunpienācēju "Babīti"/"Dinamo" un zaudējums savā laukumā liepājniekiem.

"SynotTip" Virslīga, 3. kārta

DatumsLaiksVietaSpēle
01.04.14:00"Daugavas" stadiona rezerves laukums LiepājāLiepāja/Mogo - Babīte/Dinamo
01.04.16:00Ventspils 2. pamatskolas laukumsVentspils - Jelgava
02.04.14:00Kauguru vsk. laukumsSpartaks - Riga
02.04.17:00Hanzas vsk. laukumsMetta/LU – RFS

Turnīra tabula

VKomandaSUNZVārtiP
1.Ventspils21102:04
2.RFS21102:14
3.Riga FC21101:04
4.Spartaks21015:43
5.Liepāja/Mogo21012:23
6.Jelgava21012:23
7.Babīte/Dinamo20110:11
8.Metta/LU20022:60

  +2 [+] [-]

, 2017-04-01 08:27, pirms 7 gadiem
Interesanti būs pavērot divu ambiciozu treneru divcīņu Liepājā.Gribētos ticēt,ka Babīte būs spējīga izrādīt cienījamu pretestību,ņemot vērā ka sastāvā būs atgriezušies pēc traumu sadziedēšanas daži pamatsastāva spēlētāji.Un vēl aizraujošāks duelis solās būt Ventspilī.Visu uzmanību Lielajam futbolam Kurzemē un īpaša pateicība Sportacentram par iespējām to vērot.

  -1 [+] [-]

, 2017-04-01 10:03, pirms 7 gadiem
Redzēs, kādi leģionāri būs piebraukuši Babītei. Vajadzīgs pastiprinājums visās pozīcijās. Jāspēlē būs labāk, jo otrreiz tādas veiksmes kā pret RFS nebūs. Liepāja pirmajās divās spēlēs uzbrukuma darbībās ar nepārliecināja. Būs interesanti redzēt mauritāniešus
Ventspils- Jelgavas spēlē visu var izšķirt 1 gols. Jāatzīst, ka abas komandas pagaidām rāda pārāk vienkāršotu speli uzbrukumā, ko pretinieki visai viegli atkož. Ašvorts runā par kaut kādu jaunu taktiku, spēlētājiem aktīvi mainot savas ierastās pozīcijas. (Boranjasevic, piemēram, pret Rigu spēlēja gandrīz vai uzbrukumā). Taču jebkurā gadījumā ventiņu galvenais trumpis paliek centrējumi un standarti. Jelgavai nepārliecina leitis Razulis. Izskatās, ka meistarība nav tik liela, lai spētu turēt pretiniekus pastāvīgās briesmās. Vairāk tad jācer uz pussargiem Ledesmu, Kluskinu, Pereplotkinu

     [+] [-]

, 2017-04-01 10:50, pirms 7 gadiem
Šī ir pirmā sezona pēc ilgiem laikiem, kad ar nepacietību gaidu Latvijas futbola virslīgas spēles.

  +1 [+] [-]

, 2017-04-01 10:54, pirms 7 gadiem
Par Kurzemes līderpozīcijām šodien!!!

     [+] [-]

, 2017-04-01 10:55, pirms 7 gadiem
FUNS rakstīja: Šī ir pirmā sezona pēc ilgiem laikiem, kad ar nepacietību gaidu Latvijas futbola virslīgas spēles.
50. Eiropas stiprākā futbola valsts esam. Mana teorija dzīvē pirms pārmaiņām, jo sliktāk, jo labāk!!!
Jo vairāk cilvju pievērsīsies, jo ātrāk notiks pārmaiņas!

     [+] [-]

, 2017-04-01 11:56, pirms 7 gadiem
sasperjods-k rakstīja: 50. Eiropas stiprākā futbola valsts esam. Mana teorija dzīvē pirms pārmaiņām, jo sliktāk, jo labāk!!!
Jo vairāk cilvju pievērsīsies, jo ātrāk notiks pārmaiņas!
Latvija ir 41.vietā no 54. Šosezon man virslīga ļoti interesē.
Member associations - UEFA rankings - Country...

     [+] [-]

, 2017-04-01 12:41, pirms 7 gadiem
Laiciņš Ventspilī šobrīd super! Saulīte spīd,zemīti silda.Īsts pavasaris.Joku gan nekādu,jo spēle būs pārāk nopietna.

  -1 [+] [-]

, 2017-04-01 18:20, pirms 7 gadiem
Vairāk tādu leģionāru kā Babītei un virslīgas līmenis sasniegs Spānijas līmeni hahahha.Vai Latvijā nav puikas kas grib uzsist futeni?Tāds jautājums varētu būt par daudziem kuri te sabraukuši.Ventspilī nigērieši spēlē par paiku un jumtu virs galvas?A kur spēlētāji no akadēmijas kura jau darbojas gadus 15?Ko dara treneri ka šajā laika posmā nevienu nevar sagatavot,a algu ta saņem.