Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Virslīgas klubu gatavošanās sezonai (1. daļa)

Virslīgas klubu gatavošanās sezonai (1. daļa)
Ritvars Rugins "Ventspils" sastāvā kļuvis par trīskārtēju Latvijas čempionu
Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Līdz SMScredit.lv Virslīgas jaunās sezonas sākumam palikušas vairs tikai nepilnas divas nedēļas, tāpēc ir īstais brīdis atskatīties uz komandu līdz šim paveikto starpsezonā. Apskata pirmajā daļā piedāvājam uzmanībai četras vienības - 1. līgas čempioni "Gulbeni", pagājušās sezonas 8. vietas īpašnieci "Daugavpili", 4. vietas ieguvēju "Liepāju" un pēdējo divu gadu Latvijas čempioni "Ventspili".

Priekšvārds

Starpsezonā situācija komandās var mainīties ļoti strauji un daudziem klubiem ierasti patīk spēlēt arī nelielas paslēpes, līdz ar to daļa apskatā minētās informācijas vai vērtējumu nu jau var būt neaktuāla vai līdz sezonas sākumam var tikt pilnībā apgāzta. Galu galā - tieši pāreju perioda pašas beigas tradicionāli ir tas laiks, kad komandas gan Latvijā, gan citur pasaulē mēdz aizlāpīt pēdējos sastāva caurumus, pastiprināties ar kādu ļoti skaļu vārdu vai arī atsijāt pēdējos liekos.

Lai nerastos pārpratumi saistībā ar atsevišķām apskata sadaļām, jāpiebilst, ka blakus komandu aprakstiem redzamie spēlētāju izvietojumi atbilst tikai un vienīgi kādai no pēdējām pārbaudes spēlēm un tie nav jāuztver kā starta vienpadsmitnieku prognozes pirms gaidāmās sezonas. Tāpat netika uzskaitīti visi jaunpienācēji, zaudētie spēlētāji vai pārbaudes mači, ja tiem lielāka saistība ir ar otro, nevis pirmo komandu. Savukārt, vērtējot sastāva komplektāciju, ņemtas vērā katra kluba iespējas, un, ja, piemēram, klubs A saņēmis 3,5 zvaigznes, tas nenozīmē, ka sastāvs ir spēcīgāks nekā klubam B ar 2,5 zvaigznēm. Tas nozīmē to, ka klubs A pastrādājis labāk sava, autoraprāt, potenciāla ietvaros.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FB "Gulbene"

Komandu pametusi liela daļa pamatsastāva spēlētāju, taču līdz Ziemas kausa beigām jaunpienācēju bija maz un šobrīd potenciālās sastāva kontūras no malas izskatās visai neskaidras. "Gulbene" savā mājaslapā un sociālajos tīklos izziņoja par Golovizina, brāļu Savinovu, Apiņa, Ždaņko un citu aiziešanu, taču pārbaudes spēlēs nav redzēts arī Mišins un uzbrukuma līderis Vaki Atsuši, kurš, aizvadot tikai 14 spēles, ar 23 vārtiem kļuva par labāko snaiperi komandā. Februāra izskaņā japānis atradās pārbaudē Polijas 4. līgā.

Neskaitot dublieru komandu, no kuras Virslīgai vistuvāk varētu būt centra aizsargs Štrauss un jaunā galvenā trenera Vladimira Pačko dēls Ņikita, Ziemas kausā pāris spēlēs gan bija manāmi arī vairāki Virslīgā labi zināmi jaunpienācēji. Gluško iepriekšējā sezonā bija viens no "Jūrmalas" balstiem, Volkovs un Aleksandrs Ivanovs pielaikoja Daugavpils "Daugavas" kreklu (Ivanovs gan spēlēja tikai līdz maija sākumam), Budilovs agrāk pārstāvējis "Spartaku", bet vārtsargs Sazonovs vēl Ziemas kausā bija Rīgas "Daugavas" pieteikumā. Starp citu, "Gulbene" ir vienīgā no astoņām Virslīgas komandām, kas ziemā mainījusi galveno treneri.

Ja paliks visi vietējie futbolisti, kuri bija redzami Ziemas kausa pāris iepriekšējās spēlēs, "Gulbenes" rindās netrūks spēlētāju, kuri komandā bija arī tās pēdējā Virslīgas sezonā 2012. gadā. Togad spēlēja, piemēram, Virslīgas rekordists Korabļovs, kurš tagad ir spēlējošais treneris, Lapss, Jeļkins, Nikoļskis, Gluško un Ivanovs. Ja kādam ir piemirsies, jāatgādina, ka tajā sezonā Koņeva vadītajā vienībā bija arī…Karašausks.

Galvenais treneris: Vladimirs Pačko

Pārbaudes spēles: Skonto-2 2:0, Valmiera Glass 1:3, Liepāja 1:6, Rēzekne 5:3, Jelgava 2:4, RFS 2:2, Rēzekne 1:2

Labākie vārtu guvēji: Fudžikava, Kurma - pa 4

Klāt: Sazonovs (Moss, Norvēģija III), Budilovs (Spjelkavik, Norvēģija IV), Ivanovs (Daugava D), Volkovs (Daugava D), Gluško (Jūrmala), Štrauss (SFK United, 1.līga), Pačko (SFK United, 1.līga)

Prom: Atsuši, Mišins, Golovizins, Mārcis Savinovs, Māris Savinovs, Ždaņko, Apiņš, A. Bespalovs, Dzelzkalējs, Idionovs

Lielākais zaudējums: Atsuši (uzbrucējs)

Lielākais ieguvums: Sazonovs (vārtsargs)

Komplektācijas vērtējums: (5 ballu skalā)

Ar pašreizējo sastāvu "Gulbene" ne tikai Virslīgā būs absolūta pastarīte, bet tai, visticamāk, būtu milzu grūtības pat uzvarēt 1. līgā. Ziemas laikā sastāva kvalitāte diemžēl ir tikai kritusies, un atliek vienīgi cerēt, ka līdz sezonas sākumam gaidāma vēl viena japāņu "krava". Jo no pirmās pašiem netika nekas, bet Fudžikava nu jau ir pie konkurentiem Daugavpilī...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

BFC "Daugavpils" 

Pagājušajā sezonā "Daugavpils" stabilitāte un attālums no izkrišanas zonas bija ļoti patīkams pārsteigums, taču tikpat patīkams pārsteigums, ka ziemā izdevies saglabāt komandas kodolu un sastāvu vēl papildināt.  Palicis gan ukrainis Lukaņuks, gan japānis Nakano, kurš nesekmīgi mēģināja iekļūt Japānas augstākajā līgā un Daugavpilī aizvadīs jau trešo sezonu pēc kārtas.

Sastāvu papildinājuši vēl trīs leģionāri. Francūzis Guels iepriekšējā sezonā 1. līgā spēlēja "1625 Liepājā", japānis Fudžikava Ziemas kausā spīdēja "Gulbenes" sastāvā, bet portugālis Sids tiek īrēts no Portugāles spēcīgākās līgas kluba "Boavista". Sids pārstāvējis arī Lisabonas "Benfica" akadēmiju, tomēr viņa CV un pieraksts "Primeira Liga" var būt nedaudz mānīgs. Līdz šai sezonai viņš nebija spēlējis augstāk par pēc trešo līgu, no kuras "Boavista", uzvarot tiesas procesā, tika pārcelta uz spēcīgāko divīziju.

Kā jau varēja gaidīt, "Daugavpils" ir viena no galvenajām ieguvējām tam, ka licenci nesaņēma tās kaimiņiene "Daugava". Visi četri jaunpienācēji vietējo spēlētāju tirgū ir tieši bijušie "Daugavas" pārstāvji – Kokins, Ņerugals (Ziemas kausa 1. kārtā pret "Daugavpili" spēlēja "Ventspils" sastāvā), Radevičs un Vērdiņš (viņu "Daugava" īrēja no "Ventspils"). Par vairākiem pašu audzēkņiem bijusi interese ārzemēs - Guzlajevs karjeru turpinās Vācijā, bet Zalaks "Daugavpilī" paliks vēl vismaz līdz vasarai.

Galvenais treneris: Kirils Kurbatovs

Pārbaudes spēles: Latvijas U21 izlase 0:2, Ventspils 0:2, Skonto 0:6, Utenis (Lietuva) 2:1, Jelgava 2:0, Metta/LU 3:2, Kruoja (Lietuva) 0:1, Jelgava 0:3

Labākie vārtu guvēji: 7 spēlētāji - pa 1

Prom: Nakatani, Černomordijs (Lech, Polija), Fjodorovs (Lech-2, Polija), Halimons, Bovins, Bragins, Guzlajevs (Rot-Weiss U19, Vācija)

Klāt: Ņerugals, Kokins, Radevičs (visi Daugava D), Vērdiņš (Ventspils), Sids (Boavista, Portugāle), Fudžikava (Elblag, Polija IV), Guels (1625 Liepāja)

Lielākais zaudējums: Černomordijs (centra aizsargs)

Lielākais ieguvums: Sids (centra pussargs)

Komplektācijas vērtējums: (5 ballu skalā)

"Skonto" hallē tā arī īsti neuzspēlēja ar iespējami spēcīgāko pamatsastāvu, līdz ar to grūti prognozēt, kā tas izskatīsies dzīvē. Tomēr uz papīra ir jūtams progress gan kvantitātē, gan arī kvalitātē, un, ja "Daugavpili" turpina vērtēt caur pagājušās sezonas debitantes prizmu, tad komplektācija ir ļoti pieklājīga. Vēl tikai jācer, ka kluba audzēkņi no konkurences pieaugšanas iegūs, nevis zaudēs un ka vārtsargu trio sezonas kļūdu skaitu jau ir izsmēluši starpsezonā.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FK "Liepāja"

"Liepāja" Ziemas kausā bija vienīgā komanda, kas neizmantoja nevienu jaunu spēlētāju, neskaitot iepriekšējās sezonas dublierus vai iepriekš aizlienētos. Dažādu iemeslu dēļ – Sadraudzības kauss, traumas (Grebis un Savaļnieks atpakaļ tiekot gaidīti uz sezonas sākumu), ģimenes apstākļi – turnīrā liepājnieki lielākoties spēlēja ar diezgan jauktu sastāvu, un vienīgi finālā to jau varēja dēvēt par, domājams, tuvu tā brīža optimālajam. Kamēr kurzemniekiem papildinājumu nebija vai tie pat tika slēpti (klāt nācis argentīniešu pussargs Strumija un kāds bolīviešu uzbrucējs), nav šaubu, ka sezonas sākumā sastāva kontūras būs mainījušās.

Ja pieņem, ka aizsardzības labajā malā "Liepāja" ļaus augt kādam no jaunajiem spēlētājiem – Tumanovam vai Jēkabsonam -, izkristalizējas trīs problemātiskākās pozīcijas. Centra uzbrucējs, centra pussargs un centra aizsargs. Aizsardzības centrā Denisa Ivanova atstāto robu Ziemas kausā lāpīja Hmizs, kurš iepriekšējā sezonā spēlēja kā balsta pussargs. Starp citu, liepājnieku bijušais centra aizsargs slovāks Peha nu pārstāv Igaunijas čempioni "Levadia". Savukārt centra uzbrucēja pozīcijā pat ļoti labi var spēlēt Dāvis Ikaunieks, taču, domājams, ka viņa kvalitātes būs vajadzīgas dziļāk laukumā.

Galvenais treneris: Viktors Dobrecovs

Pārbaudes spēles: Jelgava 1:1, Gulbene 6:1, Valmiera 4:1, Rēzekne 7:0, Skonto 1:3

Labākie vārtu guvēji: Gucs - 4, Šadčins - 3

Prom: Jānis Ikaunieks (Metz, Francija), Deniss Ivanovs (Spartacus, Ungārija), Mežs (Spartaks)

Klāt: Strumija (Alumni, Argentīna IV)

Lielākais zaudējums: Jānis Ikaunieks (uzbrūkošais, malējais pussargs)

Lielākais ieguvums: ?

Komplektācijas vērtējums: (5 ballu skalā)

Pienemot, ka "Liepāja" turpinās uzņemto kursu uz savu audzēkņu progresu un šajā sezonā par katru cenu vēl neforsēs notikumus turnīra tabulā, vairāk par diviem trim - bet laba līmeņa! - jaunpienācējiem diez vai ir nepieciešams. Ja vēl Savaļnieks un Grebis beidzot tiks vaļā no traumām, priekšējā līnija pat bez Jāņa Ikaunieka izskatīsies pietiekami iespaidīgi. Lielākās bažas par nepieredzējušo aizsardzību. Šobrīd vērtējums tikai trīs balles, taču esmu drošs, ka līdz pieteikumu paziņošanai tas uzlabosies.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

FK "Ventspils"

"Ventspils" starpsezonā šķīrās no sešiem pamatsastāva spēlētājiem, zaudējot tādus līderus kā Kaspars Dubra un Maksims Uvarenko. Jaunpienācēju vai spēlētāju, kuri atgriezušies no īres, skaitliski pat ir vairāk nekā prom aizgājušo, tomēr šobrīd diemžēl ir iespaids, ka kvalitātes ziņā jaunā maiņa ir jūtami vājāka.  Galvenokārt tas attiecas uz aizsardzību. Pirmkārt, vārtsargs Meļņičenko un centra aizsargu duets Jemeļins/Krjauklis uz papīra nav līdzvērtīgi aizstājēji Uvarenko un Dubram/Rodem. Un, otrkārt, labajā flangā pēc Timofejeva un Freidgeima aiziešanas valda tukšums. Pārbaudes spēlēs labajā malā uzspēlēja gan kreilis Kurakins, gan Mukins, Krjauklis un Barinovs. Turcijā izmēģināts arī risinājums ar trim centra aizsargiem.

Toties daudz rožaināka aina ir vidējā un priekšējā līnijā, kur palikuši gandrīz visi spēlētāji. Prom devušies vien Abdultaofiks un Tarhnišvili, kuru aizvietotāji, šķiet, jau ir atrasti. Centra un balsta pussarga pozīcijā klāt nācis Rugins un serbs Džoričs. Tāpat atgriezies Ignatāns, kurš gan bieži tiek izmantots flangā, un kā balsta pussargs var spēlēt arī Barinovs. Savukārt flangos ļoti vērtīgam papildinājumam vajadzētu būt Siņeļņikovam, kurš laukumā atgriezās tikai iepriekšējās sezonas izskaņā. Pārbaudes spēlēs Latvijā Siņeļņikovu iespēlēja labajā malā, bet Turcijā viņš jau spēlēja ierastajā kreisajā flangā. Uzbrukumā palikuši visi četri – Karlsons, Mujeci, Diaņs un Svārups.

Kaut arī sezonas sākumā aizsardzība kurzemniekiem varētu radīt lielākas vai mazākas galvassāpes, Turcijā ventspilnieki palika sausā visos trīs mačos. Pirmajā spēlē "Ventspils" cīnījās 0:0 ar Luhanskas "Zorya", kas Ukrainas Premjerlīgā ieņem augsto 4. vietu. Turklāt "Zorya" tā bija pēdējā pārbaudes spēle un ukraiņi spēlēja labākajā sastāvā. Savukārt abos pārējos mačos ar 1:0 tika uzvarēts Baltkrievijas gan 4. spēcīgākais klubs Torpedo- BelAZ", gan 3. spēcīgākais klubs Soļigorskas "Shaktyor". Kā liecina abu iepriekšējo Turcijas nometņu pieredze, varam gaidīt, ka Virslīgas pirmajā spēlē laukumā dosies ļoti līdzīgs pamatsastāvs tam, kāds bija pēdējā pārbaudē.

Galvenais treneris: Jurģis Pučinsks

Pārbaudes spēles: Daugavpils 2:0, Metta/LU 5:1, Skonto 0:5, Nomme Kalju (Igaunija) 3:2, Zorya (Ukraina) 0:0, Torpedo-BelAZ (Baltkrievija) 1:0, Shakhtyor (Baltkrievija) 1:0

Labākie vārtu guvēji: Karlsons, Mujeci - pa 3

Prom: Uvarenko (CSKA, Bulgārija), Dubra (BATE, Baltkrievija), Timofejevs (Skonto), Rode (Skonto), Freidgeims (Utenis, Lietuva), Vērdiņš (Daugavpils), Abdultaofiks, Tarhnišvili

Klāt: Meļņičenko (Spartaks), Jemeļins (Atlantas, Lietuva), Krjauklis (Spartaks), Rugins (Skonto), Džoričs (Botev, Bulgārija), Ignatāns (Daugava D, atgr. no īres), Svārups (Nadwislan Gora, Polija III, atgr. no īres)

Lielākais zaudējums: Dubra (centra aizsargs)

Lielākais ieguvums: Rugins (centra pussargs)

Komplektācijas vērtējums: (5 ballu skalā)

Ņemot vērā, ka ne visas pozīcijas ir nokomplektētas, bija liels pārsteigums, ka spēlēs Turcijā netika pārbaudīts neviens (!) jauns futbolists. Jā, arī šādam sastāvam nedrīkst izvirzīt citu mērķi kā vien čempionu tituls, taču, ja papildinājumi netiks atrasti, starpība starp konkurentēm ne tikai saruks, bet "Ventspils" pat zaudēs galvenās favorītes statusu.


, 2015-03-02 19:01, pirms 9 gadiem
Grūti tagad pateikt, kā Liepāja izskatīsies, kad pamatsastāvā būs Strumia, Alekss, Grebis un Savaļnieks, jo gandrīz nevienu ZK spēli no šī kvarteta nebija, ja atskaita epizodiski Grebi. Ja Strumia ( ja nav safabricēts jūtubs ) vidū būs labs spēks, tad par pārējo, īpašas pārliecības nav. Ja tā godīgi, tad uz "papīra" Liepāja patreiz balansē uzreiz aiz medaļniekiem, kā būs dzīvē, redzēsim. Progresa iespējas Liepājai ir pat lielākas nekā Ventspilij, atliek tikai pareizi strādāt.
, 2015-03-02 19:17, pirms 9 gadiem
Key Nr.23 rakstīja: Ja tā godīgi, tad uz "papīra" Liepāja patreiz balansē uzreiz aiz medaļniekiem, kā būs dzīvē, redzēsim. Progresa iespējas Liepājai ir pat lielākas nekā Ventspilij, atliek tikai pareizi strādāt.
Kuri ir tad tie stabilie trīss medaļnieki?
Liepājai jebkurš jaunais zellis uzņem dienu no dienas apgriezienus,ne vienmēr no malas pieņemtais iederēsies šai kolektīvā,tiesa ja tas saistīts ar kādu no argentīniešiem,tad jau gan tie tehniski būs atbilstoši,kas ar būtu nepieciešams,citādi 2014 gadā gan japānis gan slovāks krita laukā!
Par uzbrukumu ja domājam nedrīkst aizmirst par Kupču!Šis zellis pattiesi ir labs!Tāpat ZK Hmizs tīri solīdi izskatījās(bija viena rupja kļūda pret skontu,bet visumā spēle priecēja)!
Vienīgi satrauc ka komandā ir vaičulis,tas var daudz ko negatīvu pienest!
Varažinskis ir daudzkārt labāks par Vaičuli!
, 2015-03-02 19:26, pirms 9 gadiem
Būs interesanta sezona!
, 2015-03-02 19:29, pirms 9 gadiem
Černomordijs nebija BFC audzēknis un šajā starpsezonā pievienojās Lech? Vai arī es kautko jaucu?
, 2015-03-02 19:32, pirms 9 gadiem
Fidels rakstīja: Černomordijs nebija BFC audzēknis un šajā starpsezonā pievienojās Lech? Vai arī es kautko jaucu?
Pāreja notika pagājušās sezonas laikā. Pie zaudējumiem gan var pieskaitīt, taisnība. Tāpat kā Fjodorovu.
, 2015-03-02 19:36, pirms 9 gadiem
Bez pieminētā Strumijas, Liepāja vēl paņēmusi Bolīvieti, tīri solīdi. Šķiet Liepāja šosezon būs no sērijas ''Sitiet vārtus cik gribiet, iesitīsim Jums vairāk'', ceru, ka maldos un Vaičulis ar Varažinski būs pielikuši! Jebkurā gadījumā šis, manas pilsētas klubs ir viens liels homeopātisks tīrāmais līdzeklis Virslīgas podā, par to neizsakāmi lepojos.
Slēpts komentārs: TINKIJSVINKIJS
, 2015-03-02 20:18, pirms 9 gadiem
Īsumā par apraksīto četrinieku.
Gulbene. Viss iet uz to , ka jācer, lai Gulbene nezaudē ar graujošiem rezultātiem regulāri un "nesaplīst" sezonas gaitā kad spēlētāji zaudē ticību sev.
Daugavpils. Pirms gada paredzēju komandai izkrišanu no virslīgas, bet sezonas laikā ne brīdi neradās šaubas par to, ka Daugavpils paliks virslīgā.
Šogad komanda kļūst vēl simpātiskāka. Apetīte rodas ēdot, bet laikam par ātru tomēr cerēt uz ko vairāk kā labākā gadījumā stabilu vidusmēra komandu (un arī par to Daugavpilij būs pamatīgi jāpacenšas).
Interesanti, kā viņi Sidu pierunājuši spēlēt Latvijā.
Liepāja. Ja aizsardzība "negāzīs podus" medaļas ir ļoti reālas. Sastāvs tīri iespaidīgs Latvijas virslīgai, bet ļoti iespējams ka tomēr to "podi tiks gāzti", bet par to vēl laiks ir domāt(papildinājums izskatās ticamāka versija nekā esošo aizsargu spēle medaļu kandidātu līmenī).
Ventspils. Laikam ir "padomājuši" , kā Latvijas čempionātā uzturēt intrigu par čempionu, nesteidzās ar papildinājumiem. Ja nekas nenāks klāt Venspils negaidot var kļūt par "tumšo zirdziņu". Varbūt pārāk spēcīgs apgalvojums, bet intuīcija saka, ka Ventspils var nospēlēt arī negaidīti slikti.
Bet ar pāris labiem pirkumiem var stabili būt labākā komanda virslīgā. No vadošām komandām visgrūtāk prognozējamā.
Vasarā eirokausi, bet vai ar šo sastāvu kaut ko var tur iespēt..iespējams ka var jo ir arī Sanmarino , Gibraltārs, Andora, bet gribas ko vairāk...
Tās visas ir prognozes, kas ir ļoti nepateicīgas jebkuram...Sports ir patīkams ar to ka prognozes bieži nepiepildās, bet tāpēc jau ir (būs)interesanti.
, 2015-03-02 20:56, pirms 9 gadiem
TINKIJSVINKIJS rakstīja: Ā, kā Liepājai šosezon ar ultrām? To pļēguru bariņu pagājušosezon negribētos saukt par faniem (mātes valoda, alkohols). Šķiet no pašiem liepājniekiem iniciatīvu šajā jautājumā nesagaidīsim. Ja klubs visu noorganizētu, domāju tālāk viss aizietu (izteikts mājiens kluba vadības virzienā).
FK Liepājai ultru nav bijis.
, 2015-03-02 21:05, pirms 9 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: FK Liepājai ultru nav bijis.
Cilvēkos nav entuziasma, ja kāds šo kultūru Liepājā spēj atdzīvināt, tad tas noteikti ir Māris.
, 2015-03-02 21:27, pirms 9 gadiem
Laikam Gulbene būs šogad galvenā TOTO komanda. Runājot par 1.līgu, kam tur ir savi audzekņi un kam ir pirkumi, kurš var par to sīkāk pastastīt?
, 2015-03-02 22:35, pirms 9 gadiem
TINKIJSVINKIJS rakstīja: Cilvēkos nav entuziasma, ja kāds šo kultūru Liepājā spēj atdzīvināt, tad tas noteikti ir Māris.
Liepājai bija solīds jauniešu fanu klubs ar savām šallēm utt
nejaukt ar tiem hokeja faniem Ļēpaja
, 2015-03-02 22:52, pirms 9 gadiem
Zelta sietiņš rakstīja: FK Liepājai ultru nav bijis.
Kas ir ultras, kuru nav bijis? Kādiem ir jābūt ultrām? Kādi ir Daugavpils ultras? Ja nav grūti, uzraksti detalizētāk. SC lietotājiem, arī man, būtu interesanti palasīt.
, 2015-03-02 23:09, pirms 9 gadiem
balkons rakstīja: Kas ir ultras, kuru nav bijis? Kādiem ir jābūt ultrām? Kādi ir Daugavpils ultras? Ja nav grūti, uzraksti detalizētāk. SC lietotājiem, arī man, būtu interesanti palasīt.
)))))
, 2015-03-02 23:59, pirms 9 gadiem
TINKIJSVINKIJS rakstīja: Cilvēkos nav entuziasma, ja kāds šo kultūru Liepājā spēj atdzīvināt, tad tas noteikti ir Māris.
Njā. Māris vienmēr ir bijis baigais ultra ?!!! Kaut gan vairāk viņu zināja kā futbolistu.Būtu interesanti paskatīties, kā kluba prezidents sektorā vada ultru sektoru. Pirms spēles kluba prezidents,pirmajā puslaikā viņš ir ultra, otrajā "dobriks" viņu uzmaina laukumā. Loģika skaidra, unikāls cilvēks-orķestris!
, 2015-03-03 00:09, pirms 9 gadiem
FKV For-Knockout-Victory!
, 2015-03-03 08:53, pirms 9 gadiem
FK Ventspils rezultāti Turcijas treniņnometnē rada optimismu.Lai arī sastāvs šosezon nav papildināts ar Latvijas līmenim labiem leģionāriem,domāju konkurenci cīņā par titulu komanda spēs radīt.
Gulbene man nerada nekādu uzticību,Liepāja kā vienmēr būs konkurenti,sevišķi ,ja palaimēsies ar leģionāriem,bet BFC Daugavpils šosezon varētu būt komanda,kura reizi pa reizei būs spējīgi iekost līderiem.Līderi varētu būt Skonto,Ventspils un Jelgava un Liepāja(manas subjektīvās domas)
, 2015-03-03 09:22, pirms 9 gadiem
TINKIJSVINKIJS rakstīja: Cilvēkos nav entuziasma, ja kāds šo kultūru Liepājā spēj atdzīvināt, tad tas noteikti ir Māris.
Tas būtu ļoti neparasti, ja kluba oficiālās personas kūrētu ultru dzīvi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-03-03 17:23, pirms 9 gadiem
Gaskoins_2 rakstīja: Tas būtu ļoti neparasti, ja kluba oficiālās personas kūrētu ultru dzīvi.
Nebiju tā to domājis, klubam jānoorganizē mītings, gan jau sanāktu kāds bariņš ar savām idejām un visu iekustinātu!
, 2015-03-03 18:39, pirms 9 gadiem
Man jau šķiet, ka arī šāds FKV sastāvs būs ļoti varošs. Ja paskatāmies pamatsastāvu, tad tas, pirmkārt, ir ļoti pieredzējis. Tas varētu būt viens no FKV trumpjiem, lai gan skaidrs, ka cīņa ar Skonto un noteikti arī Jelgavu un Liepāju būs sīva. FKV šosezon beidzot varētu savus jaunos iesaistīt un domāju, ka arī no Ignatāna, Tīdenberga un Svārupa varam lielas lietas sagaidīt.
Andris Riherts. Foto: Eduards Grencmanis
2

Futbola virslīga atgriezīsies ar ''Jelgavas'' un ''Mettas'' maču

Šodien plkst. 16:00 gaidāma Latvijas futbola Virslīgas trešās kārtas pirmā spēle. Tajā ''Jelgava'' uzņems ''Mettu'', ko pagājušajā sezonā apspēlēja trīs reizes. Tiešraide kanālā TV4 un portālā ''Sportacentrs.com''.
Deņiss Rogovs. Foto: FK Tukums 2000
22

Negaidītais varonis Rogovs un vēla pendele ļauj Tukumam izcīnīt otro uzvaru

Šodien Latvijas futbola Virslīgas otrās kārtas beidzamajā spēlē "Tukums 2000"/"Telms" izbraukumā otrajā puslaikā pazaudēja vadību, taču ar pendeles palīdzību pieveica "Jelgavu" – 3:2. Divus vārtus guva aizsargs Deņiss Rogovs, kurš iepriekš nebija izcēlies ar rezultatīviem sitieniem.
Daugavpiliešu vārtsargs Frenks Orols. Foto: Ruslans Antropovs
16

Orols glābj, "Daugavpilij" otrā sausā spēle, noraidījums un pirmā uzvara

Jau otro sauso spēli un pirmo uzvaru "TonyBet" Virslīgas sezonā nopelnījusi "Daugavpils", kas savā laukumā pārspēja debitanti "Grobiņas SC"/LFS (2:0), kas vēl turpina gaidīt pirmos vārtus augstākajā līgā. Pa vārtiem guva leģionāri Bartelemī Djedjū un Aleksejs Golijanins, bet mača izskaņā noraidīts tika Rinalds Aizups. LFF teksta tiešraidē norādīta 600 skatītāju klātbūtne.