Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Latvijas čempionē "Riga" treneru maiņa: Skripņiku aizstāj portugālis

Latvijas čempionē "Riga" treneru maiņa: Skripņiku aizstāj portugālis
Luišs Pimenta. Foto: nordlys.no

Kā noskaidrojis Sportacentrs.com, Latvijas čempionvienību "Riga" FC jaunajā sezonā vadīs Portugāles treneru štābs ar Luišu Pimentu priekšgalā.

2018. gadā, kad "Riga" kļuva par čempioni, sākumā to vadīja maķedoniešu speciālists Goce Sedloskis, bet pēc neveiksmīga sezonas sākuma vispirms galvenā trenera pienākumus veiksmīgi pildīja pašmāju speciālists Mihails Koņevs, savukārt pēc tam līdz titulam komandu aizveda ukrainis ar Vācijas Bundeslīgas pieredzi Viktors Skripņiks. Viņš ziemas periodā tika minēts arī kā viens no Latvijas izlases galvenā trenera amata pretendentiem, un, kā zināms mūsu portālam, LFF ar viņu risināja pārrunas. Tomēr vienošanās netika panākta un arī "Riga" Skripņiks nepaliks.

Jau labu laiku "Riga" treniņus vada trīs portugāļu treneri un, kā noskaidroja Sportacentrs.com, galvenā trenera amatu ieņēmis Lisabonā dzimušais 37 gadus vecais Luišs Pimenta. Viņš nav bijis profesionāls futbolists, taču ļoti agrā vecumā (16) nolēma kļūt par treneri, ķeroties klāt attiecīgas izglītības iegūšanai. Galvenā trenera amatā viņš pirmo reizi stājās 2014.gadā, pārņemot Norvēģijas trešās līgas komandu "Kongsvinger". Ar to Pimenta iekļuva otrajā līgā, kā arī sensacionāli iekļuva 2016. gada Norvēģijas kausa finālā, kur piekāpās "Rosenborg".

Pēc gada (2017.) pauzes pērn vadīja Zviedrijas augstākās līgas klubu "Brommapojkarna", kas finišā ieņēma 14. vietu 16 komandu konkurencē un pēc dramatiska zaudējuma "play-off" spēcīgāko sabiedrību pameta. Tiesa, sezonas beigas "Brommapojkarna" aizvadīja jau bez Pimentas, kurš sestajā oktobrī pēc skandāla, kurā viņu anonīmi apsūdzēja rasismā un citos grēkos, klubu pameta. Zviedru komanda Pimentas vadībā uzrādīja 5-1-13 bilanci, pārsvarā izmantojot 4-3-3 shēmu.

"Riga" pēdējās nedēļās atradās treniņnometnē AAE, kur aizvadīja divas pārbaudes spēles pret Krievijas "Krylya Sovetov" (0:1) un Ķīnas "Guangzhou" (1:1).


, 2019-02-01 11:06, pirms 5 gadiem
Šabala uz RFŠa?
, 2019-02-01 12:31, pirms 5 gadiem
Virsraksts ar kļūdu. Bet nu treneris ok. Vismaz nav kartejais vatņiks.
, 2019-02-01 12:57, pirms 5 gadiem
Vismaz no Eiropas, ne rašas. . .
Varbūt paķers līdzi kādu tehnisku uzbrucēju?!
, 2019-02-01 14:38, pirms 5 gadiem
Aiziešana no "Brommapojkarna" bija ultraliberālā mīksto Skandināvu spiediena dēļ. Sūrajiem VL spēlētājiem vajag tādu pašu treneri, kas var arī skarbi pateikt, kā bumba jādzenā!
, 2019-02-01 14:39, pirms 5 gadiem
Nez, vai palaidu garām, bet pamanīju info, ka Krautmanis no Liepājas arī esot pievienojies Valmierai
, 2019-02-02 08:11, pirms 5 gadiem
Ir paklīdušas baumas,ka Valmierā varot būt galvenā trenera maiņa.Nez,cik tur tā taisnība?
, 2019-02-03 09:47, pirms 5 gadiem
alguns rakstīja: Ir paklīdušas baumas,ka Valmierā varot būt galvenā trenera maiņa.Nez,cik tur tā taisnība?
Valmierā Trubačova vietā būs Vladimirs Babičevs. Palīdzēs Gatis Ērglis un Gatis Kalniņš.
Andris Krušatins ar "Liepāju" kļuvis par Latvijas čempionu, bet nu ir "Grobiņas" kapteinis. Foto: Aiga Veisa

Ilgi gaidītais derbijs: bagātā "Liepāja" pret liepājnieku iemīļoto debitanti "Grobiņu"

"TonyBet" Virslīgas septītā kārta futbolā noslēgsies ar divām spēlēm ceturtdienas vakarā. Vispirms plkst. 17.30 tiksies "Grobiņas SC"/LFS un "Liepāja", bet plkst. 19.30 "Jelgava" uzņems "Valmieru". Abu maču tiešraides portālā Sportacentrs.com, pirmās spēles tiešraide arī kanālā TV4.
Petrs Marešs. Foto: Sanita Ieva Sparāne/FK RFS
14

Marešam meistarīgs tālsitiens, RFS pasniedz "Mettai" baranku un pārņem vadību

Latvijas futbola Virslīgas līderpozīcijā izvirzījusies titula glabātāja RFS, savā laukumā ar 2:0 pārspējot citu galvaspilsētas vienību "Mettu".
Iļja Korotkovs un Mors Tallā. Foto: Kristians Putniņš
8

Vārti puslaika beigās un pusstunda vairākumā ļauj "Audai" tikt pie otrās uzvaras

Šovakar otro uzvaru Latvijas futbola Virslīgas 2024. gada sezonā izcīnīja "Auda", kas ar 1:0 pieveica vairāk nekā pusstundu mazākumā spēlējušo "Daugavpili". Vienīgos vārtus iesita senegāliešu uzbrucējs Mors Tallā.