Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Kurtejans par jauno "Ventspils" vadītāju: "Apsveicu Latvijas futbolu! Būs jautri!"

Arkādijs Birjuks
Arkādijs Birjuks

Kurtejans par jauno "Ventspils" vadītāju: "Apsveicu Latvijas futbolu! Būs jautri!"
Aleksandrs Kurtejans kļuvis par Lietuvas 1. līgas kluba treneri
Foto: FK "Panevežys"

Pēc pārbaudes spēles starp RFS un Lietuvas 1. līgas vienību "Panevežys", ar kolēģi satikām bijušo futbola kluba "Jelgava" treneri Aleksandru Kurtejanu. Kolorītais moldāvu speciālists janvārī sācis strādāt Panevēžas futbola klubā.

Sveicam ar atgriešanos Baltijā! Kā tikāt līdz variantam ar Lietuvas 1. līgas komandu?
Viss notika tieši pirms Jaunā gada. Tikos ar kluba vadību, veicām pārrunas un panācām mutisko vienošanos. 8. vai 9. janvārī stājos amatā.

Ko darījāt pēc "Jelgavas" pamešanas?
Komentēju futbolu televīzijā. Sniedzu intervijas. Tas viss Pēterburgā, kur dzīvoju. Ar ko vēl nodarbojos? - Ar futbolu!

Dēls arī tagad Panevēžā?
Viņš pašlaik ir pārbaudē vienā Krievijas komandā.

Bija arī citi piedāvājumi? Jūsu CV netrūkst zīmīgu ierakstu...
Piedāvāja trenēt Krievijas 2. līgā. Tomēr vēlējos kaut ko citu, augstāku līmeni. Kāpēc Panevēža? - Jo viņi liek augstus mērķus. Uzstādījums ir tikt augstākajā līgā. Palika patīkams iespaids pēc sarunas ar vadību, tāpēc pieņēmu šo izaicinājumu.

Sastāvs un budžets atbilst uzstādītajam mērķim?
Nav ne jausmas, kādi ir citu komandu budžeti. Visur apkārt saka, ka Panevēžai ir lielākais budžets. Es gan par to stipri šaubos... Par sastāvu agri spriest. Aizvadījām tikai otro pārbaudes spēli. Ir ļoti liela rotācija, katru dienu viss mainās. Visi runā par budžetu, uzdevumiem, taču visu izšķirs spēles kvalitāte.

Moldovā interesējās par jūsu trenera karjeras līkločiem? Vēl nesen vadījāt nacionālo izlasi...
Nepārtraukti! Kāpēc minējāt tikai faktu, ka iepriekš vadīju izlasi? Esmu viens no visu laiku labākajiem futbolistiem un treneriem valstī!

Kāpēc tad neaicināja Moldovas klubi?
Viss nav tik vienkārši. Esmu cilvēks, kurš ies uz klubu, kur ir visaugstākie mērķi. Moldovas klubos, kuri risina nopietnus uzdevumus, strādā Itālijas un Rumānijas treneri... Pie mums vadošie klubi man nezināmu iemeslu dēļ dod priekšroku ārzemniekiem.

Viens bijušais Moldovas vadošā kluba vadītājs tagad strādā Latvijā. Adlans Šišhanovs tagad "Ventspilī"!
Apsveicu jūs! No visas sirds! Mērķtiecīgi atnāca cilvēks, kuram ir pieredze klubu vadībā. Apsolu, ka būs ļoti interesanti! Viņš ir cilvēks, kurš visu savu enerģiju dod komandai, klubam. Ir ļoti emocionāls. Tāpēc jums būs ļoti jautri! Uzskatu, ka viņš padarīs Latvijas futbolu interesantāku.

Zināt kādu traku stāstu, kas saistās ar šo cilvēku? Dzirdēju, ka viņš ir kārtojis trenera licenci.
Tik tuvu viņu nepazīstu. Visiem zināms, ka, vadot klubu, viņš ļoti iedziļinās visos procesos. Tas bija iemesls, kāpēc izdomāja kļūt par treneri. Cilvēkam ir liela vēlme apgūt jaunas zināšanas. Šišhanovs labi sevi pierādīja biznesā, tagad vēlas realizēties futbolā.

Runā, ka viņu interesē ne tikai futbols...
Neko tādu neesmu dzirdējis. Kurš jums to ir teicis? Moldovā un Krievijā tā runā? Sauciet vārdus, paroles, adreses! Teikšu godīgi, neesmu tuvs blakusfutbola lietām. Neko sliktu Adlana darbībās neesmu novērojis.

Vai sanācis uzturēt kontaktu ar bijušajiem padotajiem "Jelgavas" komandā?
Nupat pasveicināju Arti [Jaudzemu] un Gļebu [Kļuškinu]. Diemžēl, nav izdevies ar kādu saglabāt kontaktu.

Šķīrāties bez kaut kādām domstarpībām, pretenzijām?
Man nekad nav pretenziju. No kluba puses pārmetumu arī nebija. Kāpēc tāds lēmums? Grūti pateikt. Vasarā aizgāja daži vadošie futbolisti. Kaut kur izdomāja ieekonomēt. Kur, manuprāt, ekonomēt nedrīkstēja. Iespējams, tāpēc komanda arī palika priekšpēdējā vietā. Teicu, ka nedrīkst palaist labākos spēlētājus.

Pēdējo apli komanda aizvadīja spēcīgi.
Kas tur bija spēcīgs? Izstājās no kausa un palika 6. vietā! Nospēlēja 2:2 ar "Riga", uzvarēja RFS? Es arī apspēlēju RFS! Tāpat "Ventspili", ko "Jelgava" rudenī neizdarīja. Tas ir subjektīvi. Jums vienkārši patīk Raviļs [Sabitovs]. Būtu bijusi spēcīga galotne, ja turnīra tabulā paceltos augstāk.

Starp citu, ļoti labi attiecos pret Raviļu. Personīgi nepazīstu, bet manā komandā Sanktpēterburgā ir spēlējušu viņa audzēkņi. Es trenēju "Smena-Zenit" komandu, kamēr viņš strādāja Krievijas jaunatnes izlasē.

Pēc intervijas Aleksandrs prasīja izteikti pateicību nu jau bijušajam "Jelgavas" direktoram Jānim Vugulam. Moldāvu treneris atzina, ka nekad nebija strādājis ar tik kompetentu speciālistu. Kad treneris steidzās uz savas jaunās komandas autobusu, saskatījām, ka pāri plecam viņam mugursoma ar futbola kluba "Jelgava" logotipu.

  -2 [+] [-]

, 2018-02-01 18:42, pirms 6 gadiem
Būs jautrāk nekā Daugavpilī, Babītē ?

     [+] [-]

, 2018-02-01 18:50, pirms 6 gadiem
Gribas Kurtejanam atgādināt ka nevienmēr labs futbolists ir labs treneris.Vņa vadībā Jelgava izskatījās ļoti vāji un vēl melo ka nezin ar ko nodarbojas jaunais FKV vadītājs.Gan jau šosezon būs rezultatīvas spēles ar FKV piedalīšanos.

  -2 [+] [-]

, 2018-02-01 19:09, pirms 6 gadiem
Ble, panikotāji, jūs varat nosaukt faktus vai tikai klaigājat, jo jums tā šķiet?

  -3 [+] [-]

, 2018-02-01 19:55, pirms 6 gadiem
Kaut kur arī dzirdēju, ka Ventspilī ir ievākušies "ne futbola spēlētāji". Būs jautri, ja sāks "dripāt" ne to, ko vajag. Uzrausies

  +4 [+] [-]

, 2018-02-01 20:02, pirms 6 gadiem
Visai nesakarīga runa. Izskatās, ka cilveks lidinās mākoņos un vada vismaz AC Milan

     [+] [-]

, 2018-02-01 21:55, pirms 6 gadiem
Nu beidz Saša,būs kā Dukuram.Izklaigājās par ātru ,bet beigās viss būs OK.

  -1 [+] [-]

, 2018-02-02 01:39, pirms 6 gadiem
Redz, ka Kurtejans vēl ar Jelgavas mugursomu staigā.

     [+] [-]

, 2018-02-02 01:43, pirms 6 gadiem
Redzēsim, kā izskatīsies Ventspils, nu pagaidīsim sezonu. Nopelt kādu par kaut kādām tantu teiktām baumām nav īsti pareizi - ne mēs pazīstam šo cilvēku, neko. Ja būs kaut kas aizdomīgs, tad arī runāsim atklātu valodu. Ar Babīti pārliecinājāmies, ka no Virslīgas komanda var tikt izslēgta ātri un bez žēlastības, ne tā kā tas kādreiz bija ar DD vai FC Jūrmalu.

     [+] [-]

, 2018-02-02 09:51, pirms 6 gadiem
reikons rakstīja: Redzēsim, kā izskatīsies Ventspils, nu pagaidīsim sezonu. Nopelt kādu par kaut kādām tantu teiktām baumām nav īsti pareizi - ne mēs pazīstam šo cilvēku, neko. Ja būs kaut kas aizdomīgs, tad arī runāsim atklātu valodu. Ar Babīti pārliecinājāmies, ka no Virslīgas komanda var tikt izslēgta ātri un bez žēlastības, ne tā kā tas kādreiz bija ar DD vai FC Jūrmalu.
Pajautā spēlētājiem kas bijuši moldāvu klubā un kā prezidents tur noteica rezultātu.

     [+] [-]

, 2018-02-02 20:55, pirms 6 gadiem
Moldāvu DACIA labs klubs.