Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Koļesovs par Bristoli, ārzemju interesi un baumām par jauno "Ventspils" vadītāju

Agris Suveizda

Koļesovs par Bristoli, ārzemju interesi un baumām par jauno "Ventspils" vadītāju
Ņikita Koļesovs
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Otrdien Latvijas futbola izlase nepilnā sastāvā sāka gatavošanos sestdien gaidāmajai pārbaudes spēlei Turcijā pret Dienvidkoreju. Pēc pirmā treniņa Sportacentrs.com uz sarunu aicināja 21 gadu veco valstsvienības un "Ventspils" pamatsastāva centra aizsargu Ņikitu Koļesovu, kurš pastāstīja par došanos uz Bristoli un notikušo vadības maiņu Kurzemes klubā.

- Vai tev ir skaidrība, kur sāksi sezonu?
- Šobrīd skaidrības vēl nav. Ir vairāki piedāvājumi [no ārzemēm], un pāreju logs [daudzās valstīs] vēl būs vaļā. Skatīsimies. "Ventspils" teica, ka laba piedāvājuma gadījumā mani neturēs un ir gatava palaist, pat iegriežot pati sev. Tā ka, ja būs labs piedāvājums, "Ventspilī" acīmredzot nepalikšu.

- Tā ka "Ventspils" tevi ir gatava palaist vaļā arī bez lielas transfēra maksas?
- Cenu viņi pēc latviešu spēlētāju mēroga ir noteikuši diezgan labu. Cik? Nedrīkstu teikt, tā ir konfidenciāla informācija. Ir klubi, kuri tādu summu it kā būtu gatavi samaksāt – varbūt ne uzreiz visu summu, taču, sadalot vairākos maksājumos, būtu gatavi.

- Bez Bristoles esi bijis vēl kaut kur?
- Nē, tikai Bristolē. Tur pavadīju desmit dienas, nospēlēju pārbaudes spēli. Bija diezgan laba nometne. Vairāk nekur citur neesmu bijis, taču aģenti rakstīja, ka ir arī citi piedāvājumi – starp citu, tajā pašā Anglijā, gan arī daudzos citos Eiropas un Skandināvijas klubos.

- Bristoles variants radās Pola Ašvorta sakaru dēļ?
- Jā, ar Pola palīdzību. Galvenais treneris ir Lī Džonsons [Gerija Džonsona dēls – A.S.], un palīdzēja viņu pazīšanās. Pols viņam uzrakstīja, ka ir tāds spēlētājs, centra aizsargs. Īpaši neuzbāzās ar to, lai mani paskatītos, taču viņi nolēma to izdarīt un sacīja, lai brauc šurp uz pārbaudi.

- Kādas no kluba bija atsauksmes par tevi?
- Runāju ar galveno treneri, arī ar pārējiem treneriem. Visi it kā bija ļoti apmierināti, un treneris teica, ka vēlas mani ņemt. Tomēr viņiem ir arī savas kluba lietas – vajadzēja pārdot centra aizsargu, jo šajā pozīcijā viņiem ir ļoti daudz spēlētāju. Ja viss šajā ziņā izdotos, es bez problēmām varētu nokļūt Bristolē.

- Bet tam vajadzēja notikt jau līdz janvāra beigām, vai runa par tevi bija arī vasaras sakarā?
- Tas varētu notikt kaut šodien [saruna notika 30. janvārī]. Varētu tagad paskatīties telefonā, un tur varbūt Pols jau būtu uzrakstījis, ka jābrauc uz Bristoli. Taču skaidrs, ka tam jānotiek vai nu līdz 31. janvārim, vai tad jau vēlāk [vasarā].

- Bristole ir starp klubiem, kas par tevi būtu gatava maksāt?
- Tādas runas it kā bija. Pats nezinu, taču Pols runāja ar turienes galvenajiem treneriem, nosauca summu un viņi it kā neesot teikuši "nē, mūs tāda summa neapmierina". Taču tāpat nav skaidrs, vai nav kāda piedāvājuma no Bristoles un vai "Ventspils" tam piekristu.

- Bristolē trenējies ar pirmo komandu?
- Jā. Taču viņiem ir tāds grafiks, ka ik pa trim četrām dienām ir spēle, tā ka nevarētu teikt, ka trenējos kopā ar visiem labākajiem spēlētājiem. Vairāk trenējos ar tiem, kuri vai nu netika spēles pieteikumā, vai arī nespēlēja un palika rezervē. Spēlētāji, protams, labi. Daudz leģionāru – labi spēlētāji no Francijas, Zviedrijas. Arī paši angļi bija labi. Bija ļoti interesanti, protams, ka pavisam cits līmenis. Pats jutu, ka šo nieka desmit dienu laikā progresēju.

- Kādas bija pārrunas ar Bristoli – teorētiski, ja viņi tevi nopirktu, spēlētu U23 komandā vai tiktu atdots īrē?
- Runa bija tāda, ka viņi mani ņemtu kā projektu. Tas ir, vēl esmu jauns spēlētājs un varētu turpināt pilnveidoties viņu akadēmijā. Protams, ka nebūtu tā, ka es uzreiz spēlētu pamatsastāvā. Bija variants, ka varētu braukt kaut kur īrē – piemēram, uz "League One", spēlētu tur līdz sezonas beigām un atgrieztos jau gatavāks.

- Atgriežoties Latvijā – tev ir skaidrs, kas pašlaik notiek "Ventspilī"?
- Izmaiņas ir, bet neteiktu, ka tādas, ka tagad viss būtu sagrauts un būtu pilnīgi citādi. Nē, ir pat labāk. Atnācis jauns prezidents [ingušs Adlans Šiškanovs] ar saviem mērķiem, ir jauns treneris [melnkalnietis Dejans Vukičevičs], kurš vēlas uzreiz kļūt par čempionu. Ambīcijas ir lielas. Tagad jāstrādā, viss vēl ir priekšā. Treneris it kā ir labs. Šobrīd vairāk strādājam pie fiziskās gatavības, ko nebijām darījuši jau sen. Brauksim uz trim nedēļām uz Spāniju. Redzēsim.

- Tev pašam īpašnieku maiņa bija pārsteigums?
- Visas pārmaiņas vienmēr ir riskantas. Nekad nevar zināt, kas notiks un kā būs. Nepazīstam jauno prezidentu. Jā, zinām, kā viņš izskatās, taču [pēc savas pieredzes] nezinām, kā viņš strādā. "Ventspilī" biju sešus gadus, un it kā viss bija skaidrs, kā notiek. Tas ir risks, taču domāju, ka viss būs labi.

- Esi dzirdējis baumas par jauno prezidentu?
- Nedomāju, ka viņš Krievijā ir vienīgais, kurš kaut kur ir bijis iesaistīts. Runāju ar kluba direktoru, un esot bijis vēl daudz citu piedāvājumu, cilvēku, kuri gribējuši nopirkt "Ventspili". Izvēlējās tieši viņu, tā ka acīmredzot viņam uzticas.

- Esi dzirdējis arī to, ka viņš esot labos draugos ar Oļegu Gavrilovu?
- Jā, esmu. Kā saka, draugus neizvēlas.

- Draugus, kā reiz, tieši izvēlas.
- Redzēsim. Šobrīd nekādu sliktu priekšnojautu nav. "Ventspils" ir klubs ar senu vēsturi, un nedomāju, ka viņš šeit ir ieradies kaut ko sabojāt. Domāju, ka tieši pretēji – tikai palīdzēt.

- Kāds iespaids radies par treneri? Pieļauju, ka viņš runā krieviski.
- Jā, viņš runā krieviski. Ne izcili, taču ikdienas darbā viņu saprast nav nekādu problēmu. Viņš ir treneris ar savu futbola redzējumu. Pirmajā dienā, kad viņš ieradās uz treniņu, uzreiz noskrējām 30 apļus. Tā ka darbs vairāk notiek pie fiziskās gatavības. Redzams, ka sākām trenēties tikai 13. janvārī. Kad vairums citu komandu jau aizvadīja pārbaudes spēles, mēs vēl tikai sākām trenēties. Tāpēc vajadzēja zaudēto atgūt.

- Kā Pols atvadījās no komandas?
- Nebija gluži tā, ka viņš atnāca uz ģērbtuvi un visiem pateica paldies. Viss notika diezgan klusi. Ja kāds gribēja, varēja viņam piezvanīt un atvadīties.

  -3 [+] [-]

, 2018-02-01 21:01, pirms 6 gadiem
starp citu, tajā pašā Anglijā, gan arī daudzos citos Eiropas un Skandināvijas klubos.

Nez kuros? Varbūt drīzumā mums būs savējais Barselonā vai Čelsi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2018-02-01 21:07, pirms 6 gadiem
Cerams,ka nestrēbs karstu un nekur neskries,citādi iznāks tāpat kā ar Ikaunieku.Mētāsies pa Eiropu kā veca nauda.
Tālāk,šis teikums vērsa manu īpašu uzmanību- Runāju ar kluba prezidentu, un esot bijis vēl daudz citu piedāvājumu, cilvēku, kuri gribējuši nopirkt "Ventspili". Izvēlējās tieši viņu, tā ka acīmredzot viņam uzticas.
Nu tad par gala rezultātu runāsim ar Blumberga kungu.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-01 21:14, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: Cerams,ka nestrēbs karstu un nekur neskries,citādi iznāks tāpat kā ar Ikaunieku.Mētāsies pa Eiropu kā veca nauda.
Tālāk,šis teikums vērsa manu īpašu uzmanību- Runāju ar kluba prezidentu, un esot bijis vēl daudz citu piedāvājumu, cilvēku, kuri gribējuši nopirkt "Ventspili". Izvēlējās tieši viņu, tā ka acīmredzot viņam uzticas.
Nu tad par gala rezultātu runāsim ar Blumberga kungu.
Šajā citātā kļūda no manas puses - direktoru, nevis prezidentu. Izlaboju. Būtību tā gan nemaina.

  +3 [+] [-]

, 2018-02-01 21:21, pirms 6 gadiem
Gribētos jau mūsējos redzēt augsta līmeņa klubos, taču ja runā par Koļesovu vai Uldriķi, jāatzīst, ka Virslīga un Championship ir divi dažādi līmeņi un es neredzu veidu, kā no viena varētu mierīgi ielēkt otrā - tad ir smagi jāstrādā...

  +3 [+] [-]

, 2018-02-01 21:27, pirms 6 gadiem
Slēpts komentārs: teemu_saxon_121788018329042

Nu bļin,te viņš ar ir klāt.Beidz taču troļļot.Ja kaut ko sajēdzi no Kurzemes futbola,tad kādus klubus tu vēl vēlies ieraudzīt labā līmenī-Aizputes Kurzemi,Kuldīgas Vulkānu,Tosmāres ciematu,Brocēnu Startu,Ventspils Ventu,Talsu Daugava?Tā visa ir vēsture.Jeb tas bij mājiens Liepājas virzienā?Ak jā ,aizmirsu,ka tracini Liepājas līdzjutējus,bet Namejs šajā rakstā nelīdīs
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-01 21:33, pirms 6 gadiem
teemu_saxon_121788018329042 rakstīja: Uldriķis ir neapstrādāts dimants.. Viņu jau skata tīri pieklājīgi klubi, kuri ar viņu ir gatavi strādāt.
kremlin- piebremzē

  +1 [+] [-]

, 2018-02-01 21:33, pirms 6 gadiem
Nu Agri!!! Tā nav kļūda,tā ir LIELA kļūda.Ja nemaldos kluba direktors bija Butrika kungs un viņa uzdevums bija pārdot kluba akcijas,ko viņš arī veiksmīgi izdarīja.Tātad Blumbergu pieminēju nevietā ,par ko esmu spiests atvainoties tavā vietā

  -1 [+] [-]

, 2018-02-01 21:35, pirms 6 gadiem
>>>Agrim Suveizdam.Paldies vismaz,ka izlaboji kļūdu.

  -1 [+] [-]

, 2018-02-01 21:40, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja:
Tam teikumam nav vispār nekāda sakara ar to, kurš pārdeva vai nepārdeva akcijas. To nu pats būsi izsecinājis.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-01 21:52, pirms 6 gadiem
>>>Agris Suveizda>
Runāju ar kluba prezidentu, un esot bijis vēl daudz citu piedāvājumu, cilvēku, kuri gribējuši nopirkt "Ventspili". Izvēlējās tieši viņu, tā ka acīmredzot viņam uzticas.

Nu beidz taču pataisīt mani par muļķi.Runa gāja par prezidentu,kurš FK Ventspils klubā bija Blumbergs.Atzini,ka kļūdījies,OK.

  -3 [+] [-]

, 2018-02-01 21:55, pirms 6 gadiem
alguns rakstīja: >>>Agris Suveizda>
Runāju ar kluba prezidentu, un esot bijis vēl daudz citu piedāvājumu, cilvēku, kuri gribējuši nopirkt "Ventspili". Izvēlējās tieši viņu, tā ka acīmredzot viņam uzticas.

Nu beidz taču pataisīt mani par muļķi.Runa gāja par prezidentu,kurš FK Ventspils klubā bija Blumbergs.Atzini,ka kļūdījies,OK.
Protams, bet tu no tā teikuma izsecināji pavisam ko citu, kas tajā bija rakstīts. Teikuma būtība no minētā amata nosaukuma nemainījās.

  +2 [+] [-]

, 2018-02-01 22:17, pirms 6 gadiem
Agri! Par ko strīds?Protams,ka teikuma būtība nemainās,vai tas prezidents,vai tas direktors.Mainās ,kas cits.Personība,kura to ir teikusi.Ja tas bija Butriks,tā ir viena nots,ja tas bija Blumbergs,tā pavisam cita melodija.Tur jau visa tā sāls.Un par to ir runa.Izlasot rakstu ,es atļāvos uzbraukt Blumbergam,kurš izrādās .ņe pričom,kā saka krievi.

     [+] [-]

, 2018-02-02 01:53, pirms 6 gadiem
Uz Bristoli Koļesovs vismaz šoziem nepārcelsies - tas ir skaidrs. Jautājums - kas tie par variantiem Skandināvijā? Ja tiešām ir tāda iespēja vasarā pārcelties uz Angliju, tad pusgads Latvijā būtu worth a wait, kā saka angļi.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-02 20:49, pirms 6 gadiem
klubu vajadzēja pārdot jo nauda ta čuš.Pagājušo gadu noslēdz ar - 275 tūkstošiem.Arī premijas par uzvarām nebija,tā kā tā.Tagad pelnīs kādu laiciņu naudu,bet ir jau mums bijuši visādas ventas,bitītes un pārējie zvēriņi.Tāda ir visu iespēju zeme Latvija.A varbūt būs čempionu līga .......