Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

Šabala: "Ja "Skonto" nespēlēs, "Ventspilij" jau tagad var pasniegt zelta medaļas"

Šabala: "Ja "Skonto" nespēlēs, "Ventspilij" jau tagad var pasniegt zelta medaļas"
Valērijs Šabala
Foto: fkjablonec.cz

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Valērijs Šabala, kurš agrāk pārstāvēja Rīgas "Skonto", bet šobrīd spēlē Čehijas kluba "Jablonec" rindās, intervijā portālam skontofc.com atklājis savas domas par "Skonto" iespējamo nepielaišanu Virslīgai - sak, tādā gadījumā uzreiz var pasniegt zelta medaļas "Ventspilij".

Kā noris gatavošanās Čehijas čempionāta otrajai daļai? Kā vērtē savu fizisko kondīciju?
Komandā ir pozitīva gaisotne, cītīgi gatavojamies, tagad esam ieradušies treniņnometnē Portugālē un šodien aizvadīsim pirmo pārbaudes spēli pret "Göteborg" ["Jablonec" šo maču zaudēja ar 1:3, Šabala nospēlēja 2.puslaiku - aut.]. Pats neesmu labākajā fiziskajā formā, tādēļ strādāju vairāk nekā pārējie komandas biedri. Pēc testiem aprunājāmies ar treneriem, un viņi nolēma, ka man individuāli jāstrādā ar fitnesa treneri. Labāk tagad pastrādāt vairāk un būt gatavākam sezonai, pērn spēlēju maz, tādēļ esmu izsalcis pēc futbola un gribu atkal gūt vārtus.

Vai tas, ka komandā jau spēlē tavs ilggadējais "Skonto" komandas biedrs Ruslans Mingazovs, palīdzēja iejusties kolektīvā?
Nevarētu teikt, ka palīdzēja, jo Ruslanu es nemaz neesmu saticis. Viņam bija no jauna jākārto darba atļauja un viņš komandai pievienosies tikai otrdien. Tagad viesnīcas numuriņā esmu viens un gaida viņa atlidošanu. Bet komandā mani uzņēma labi. Tā kā tas, ka viņš nebija šeit, nav liels mīnuss.

Vai "Brugge" bija kāda loma pārejā uz "Jablonec"?
Nevarētu tā teikt, viņi piekrita un bija priecīgi, ka ātri tika atrasts jauns klubs. Ar pāreju palīdzēja latviešu aģents Aleksandrs Čekulajevs. "Brugge" vadība novēlēja veiksmi jaunajā klubā un teica, ka tagad es spēlēšu daudz tuvāk, tādēļ viņi biežāk varēs atbraukt mani vērot. Viņi apstiprināja, ka ar mani rēķinās nākotnē, tādēļ man ir jācenšas pēc iespējas labāk sevi apliecināt šeit, domu par spēlēšanu Beļģijā es neesmu atmetis.

Vai interesējies arī par to, kas notiek Latvijas futbolā un tieši "Skonto"?
Protams, rīdzinieku rindās uzsāku savu karjeru un aizvadīju vairākus labus gadus, satiku daudz lieliskus cilvēkus, to nemaz nevar aizmirst. Sazinos ar vairākiem spēlētājiem, zinu, kā notiek gatavošanās sezonai un citas lietas.

Tad jau zini, ka sarkanbaltie arī šogad nesaņēma licenci startēšanai Virslīgā. Kā uztvēri šo ziņu?
Domāju, ka ne tikai es, bet arī lielākā daļa futbola līdzjutēju Latvijā arī pēc šāda lēmuma nemaz nepieļauj domu, ka "Skonto" varētu nestartēt Virslīgā. Šogad šāds lēmums bija lielāks pārsteigums, jo zinu, ka ziemas periodā kluba vadība cītīgi strādāja un sakārtoja daudzas lietas, atdeva lielu daļu veco parādu. Tādēļ biju domājis, ka viss ies tikai uz augšu. Ja "Skonto" nespēlēs, tad Ventspilij jau pirms čempionāta var pasniegt zelta medaļas.

Izmantotie resursi:
All about Skonto FC


, 2015-02-01 20:59, pirms 9 gadiem
Haha, labs joks
, 2015-02-01 21:00, pirms 9 gadiem
Jā,varētu padomāt ,ka bez Skonto Latvijā vairs nav neviena kluba,kurš nespētu konkurēt ar FK Ventspili.
Slēpts komentārs: v5_karstgalvis
, 2015-02-01 21:10, pirms 9 gadiem
Tieši otrādāk - jo mazāk tādu veidojumu kā Skonto, jo labāk. Vienīgais ar ko viņi tiek glorificēti ir sen aizgājuši ziedu laiki.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-02-01 21:23, pirms 9 gadiem
Kur problēma? Lai Skonto izpilda saistības un spēlē.
TOTOANSIS2 rakstīja: Piekrītu, Skonto ir jāpielaiž!
Pa lielam ir skaidrs ka tikai divi klubi nopietni cīnīsies par zeltu.

Ventiņi tāpat kā 90tajos gados Skonto visus pēc kārtas drāzīs ja Skonto netiks pielaista, bez intrigas paies sezona.
, 2015-02-01 21:23, pirms 9 gadiem
Pirmkārt, ir jāzina, kādi sastāvi būs „Ventspilij” un citiem klubiem.
Otrkārt, tas nekādā gadījumā nevar būt attaisnojums Villeruša un pārējo „Skonto” darbinieku neizdarībai.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Pukuzirnis12
, 2015-02-01 21:36, pirms 9 gadiem
Varētu domāt, ka šeit ir kāda 'Dzīvnieku ferma', kur visi klubi ir vienlīdzīgi, bet citi ir vienlīdzīgāki par pārējiem.

Dzīvnieku ferma — Vikipēdija

Ja nespēj izpildīt nosacījumus, tad nevari spēlēt. Blata sistēma ir jāizskauž no sporta!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-02-01 21:48, pirms 9 gadiem
TOTOANSIS2 rakstīja: Nav nekāda blata. Ja būtu blats tad Skonto neviens pērn nemocītu. Pieci atņemti punkti ja pareizi atceros!
Dēļ mākslīgi atņemtajiem puntkiem no virslīgas pazudusi arī FK Jūrmala
Kura persona vienbalsīgi pieņēma lēmumu par Skonto un Daugavpils Daugavas licenzēšanu 2014. gada sezonai? Kur šī persona strādā tagad, kam KV laiza rociņu un murrā pie sāniem?

Blats Latvijas futbolā ir tikai no GI puses. Tikai nevajag stāstīt par to cik daudz viņš ir devis futbolam un ziedojis savus labākos biznesa gadus. Viņa laiks jau sen ir aizgājis. Vajag jaunu vadītāju.
, 2015-02-01 21:49, pirms 9 gadiem
Uldis pats rakstu izdomājis. Vienreizēji.
, 2015-02-01 21:58, pirms 9 gadiem
Nu jā, totoansis un Skonta, roka roku mazgā!
, 2015-02-01 22:07, pirms 9 gadiem
kasparello99 rakstīja: Čau, Rozentāl! Atceries mani? Kopā ogu rāvām
Neatceros, jo neesmu nekāds Rozentāls!
, 2015-02-01 22:09, pirms 9 gadiem
Es,piemēram,domāju,ka šogad par zeltu varētu pacīnīties arī Liepāja,kā nekā sastāvs bija labs + noteikti būs ,kāds labs papildinājums,jo par Ikaunieka pāreju dabūja labu naudiņu.
, 2015-02-01 22:10, pirms 9 gadiem
mrPO rakstīja: Uldis pats rakstu izdomājis. Vienreizēji.
kā to saprast?

nekādam Uldim ar šo rakstu nav nekāda sakara
, 2015-02-01 22:16, pirms 9 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Neatceros, jo neesmu nekāds Rozentāls!
tas pats Key Nr.23 viņš tiek ar pie šī profila,jeb šis profils ir arī viņa īpašumā!
ventspilnieks pēc pieraksta!
, 2015-02-01 22:17, pirms 9 gadiem
alguns rakstīja: Jā,varētu padomāt ,ka bez Skonto Latvijā vairs nav neviena kluba,kurš nespētu konkurēt ar FK Ventspili.
kas tad pēdējos 2 gadus ir konkurējis ar fkv?
, 2015-02-01 22:18, pirms 9 gadiem
Fredža rakstīja: Es,piemēram,domāju,ka šogad par zeltu varētu pacīnīties arī Liepāja,kā nekā sastāvs bija labs + noteikti būs ,kāds labs papildinājums,jo par Ikaunieka pāreju dabūja labu naudiņu.
Piekrītu,pat nepastiprinoties Liepāja būs krietni spēcīgāka kā 2014 gadā,arī spēle nu būs meistarīgāka kā pērn!
, 2015-02-01 22:24, pirms 9 gadiem
[quote and
tas pats Key Nr.23 viņš tiek ar pie šī profila,jeb šis profils ir arī viņa īpašumā!
ventspilnieks pēc pieraksta!
[/quote]

Cik lēti! Ļoti prognozējams solis. Kaut gan man tā pat bija skaidrs. Tava IP rullē, tāpēc jau uzrakstīju, lai dabūtu ārā arī Andri
, 2015-02-01 22:37, pirms 9 gadiem
Ferdinands Lieliskaisss rakstīja: Kā skudras viens pēc otra no alas lien ārā! Kasparello profilu jau biju piemirsis, pats uzskrēja virsū man! Nevajadzēja tā darīt tam bezsmadzenim...
Te var redzēt troļla gajienus,un ka nekāds sakars šim pat nevar būt ar ,,zvejnieku,, bijušo futbolistu,par ko šis Key Nr.23 un kasparello99 uzdodās!
Tagad šos daudz neņemu pierē,un diskutēju līdz zināmam mirklim( šā ventspilnieka smadzenes ir manās rokās) ,un kā redzams šamam sākas rasties problēmas,ka es neatbildu!
trollim ir savs plāns,strādā katru dienu, šodien arī ko pafunktierējis,bet nejaukšos viņu darbībās,jo arī trollim ir savas tiesības,kuras negribu aizskart!
, 2015-02-01 22:43, pirms 9 gadiem
Andris5 rakstīja: Te var redzēt troļla gajienus,un ka nekāds sakars šim pat nevar būt ar ,,zvejnieku,, bijušo futbolistu,par ko šis Key Nr.23 un kasparello99 uzdodās!
Tagad šos daudz neņemu pierē,un diskutēju līdz zināmam mirklim( šā ventspilnieka smadzenes ir manās rokās) ,un kā redzams šamam sākas rasties problēmas,ka es neatbildu!
trollim ir savs plāns,strādā katru dienu, šodien arī ko pafunktierējis,bet nejaukšos viņu darbībās,jo arī trollim ir savas tiesības,kuras negribu aizskart!
Man patīk tas viņu izrādītais aizvainojums pret mani un tevi! Puiši eksplodē pie kompjiem! Bet es eju tālāk, man šie troļļi neietekmē! Lai sulojās visi vienā barā! Es tikai pasmaidu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-02-01 22:55, pirms 9 gadiem
ko tur liepaja uzvareja Zkausa,kad tagad zeltamedalas jau pasniedz?
ar sho sastavu 3 vieta
1ventspils 2 jelgavu , 3 spartaks, 4 liepaja ,5metta 6/7 gulbene/rezekne

baigi intresantais chempionats
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-02-01 23:08, pirms 9 gadiem
Ferdinand, atvaino. Skatos Barsas maču un steigā kļūdījos. Tas taču nebija Apinitis, bet 11 grādīgais. (nosaukumu aizmirsu)
, 2015-02-01 23:09, pirms 9 gadiem
fans366 rakstīja: Aizgāja līderis
Jaunie vēl ir zaļi
Kurš ir aizgājis?
Janka? Tad gadu atpakaļ neviens pat iedomāties nevarēja ka tieši viņš izšaus tik spēcīgi!Un šosezon nav izslēgts ka kāds cits arī var izšaut!

Ivanovs? Viņš tik komandai 2014 g. pievienojās sezonas otrajā pusē,un domāju ka šā futbolista atrašanās komandā kaut neilgu laiku tas bija,daudz ko deva jaunajiem aizsargiem!

2014 gadā jaunie bija vēl zaļāki kā 2015 gadā!Tik nez kāpēc Ikaunieks bija labākais LV izlases rindās pret Turciju....(tak zaļš vēl....)

Lielāko daļu komandā spēlē padsmitgadnieki un šo futbolistu meistarība nenoliedzami sezonas laikā aug,un komanda sezonas beigās būs krietni spēcīgāka kā sezonas sākumā!
Pat ja sezonas laikā kāds atradīs kādu klubu ārzemēs,Fk Liepāja no tā nezaudēs,būs cits vietā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-02-01 23:44, pirms 9 gadiem
fans366 rakstīja: 1. Runa ir par komandu, kas var būt reāls konkurents Ventspilij cīņā par titulu. Pats atbildi, ka sezonas laikā komanda progresē, bet tam ir vajadzīgs laiks. No sākuma līdz galam jaunie nevar turēt līdzi pieredzei
2. Jānis Ikaunieks ir īpašs talants. Tādu spēlētāju Latvijā, vēl jo vairāk Liepājā nav kaudzēm. Iespēja, ka parādīsies otrs Jānis Ikaunieks ir stipri apšaubāma
bus vai nebūs konkurents to jau sezona parādīs,bet tādu variantu nedrīkst izslēgt!
FKV nebūs spēcīgāks sastāvs kā 2014g. Liepāja būs spēcīgāka spēles ziņā nekā 2014!Pēdējā riņķī(2014) Liepājā bija gandrīz līdzīga spēle starp FKV un LIE,tas nozīmē ka sezonas beigās jau +/- bija puslīdz līdzvērtīgu komandu spēle,abas uzvaras 2014 gadā FKV guva pār LIE tik mača beigās.To pašu skontu LIEPĀJA 2014 apspēlēja!

17 gadīgais Tumanovs!Ir vēl zeļļi , no kā varam daudz ko sagaidīt!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2015-02-02 00:00, pirms 9 gadiem
fans366 rakstīja: 1. Nedrīkst izslēgt variantu, ka piemēram arī Spartaks cīnīsies par titulu
Bet objektīvi vērtējot iespēju nav daudz
2. Pēc kā tu spried, ka Liepājai šogad sastāvs būs spēcīgāks?
3. Kā jau teicu, pāris spēles, kādu nogriezi Liepāja var iet līdzās, bet sezonas griezumā kopumā - neredzu īsti variantus
4. Tumanovs šobrīd diez vai ir gatavs aizvietot Jāni Ikaunieku
Ar tevīm netaisos te rakstīties vairs,savu uzrakstīju un punkts!
Es nekur neesmu rakstījis ka Liepājai būs spēcīgāks sastāvs!

Andris5, 23:44, pirms 9 minūtēm
Liepāja būs spēcīgāka spēles ziņā nekā 2014!


Tumanovs ir aizsargs,bet ļoti perspektīvs,tā kā janku viņam nebūs jāaizvieto,toties pases pāri puslaukumam precīzas šis spēj iedot!
Grobiņas līdzjutēji. Foto: Aiga Veisa
15

Parādniecei "Valmierai" draud atņemt punktus, "Grobiņai" derbijs izmaksās 900 eiro

Latvijas Futbola federācijas Disciplinārlietu komiteja pēc Virslīgas 7. kārtas spēlēm publicējusi garu sankciju sarakstu.
Edgars Maļcevs. Foto: Aiga Veisa
15

Nepalīdzēja arī video: LFF atzīst tiesneša kļūdu - "Liepājai" derbijā bija jāsit pendele

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Tiesnešu nodaļa sniegusi savu skaidrojumu par vakardienas derbiju, kurā "Liepāja" ar 2:3 piekāpās "Grobiņai"/LFS un 68. minūtē pie rezultāta 1:2 pat ar VAR palīdzību netika pie 11 metru soda sitiena.
Leu Gaušu. Foto: Jānis Līgats/Valmiera FC
6

Gaušu triju vārtu spēle "Valmierai" sniedz pirmo uzvaru kopš marta

Triju neuzvarēto spēļu virkni pārtrauca "Valmiera", Latvijas futbola Virslīgas septītās kārtas noslēgumā izbraukumā ar 3:0 sakaujot "Jelgavu". Visas trīs bumbas brazīlietim Leu Gaušu.