Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

"Bayern" pirmajā pārbaudes spēlē pirms Čempionu līgas pieveic Marseļu

"Bayern" pirmajā pārbaudes spēlē pirms Čempionu līgas pieveic Marseļu
Seržs Gnabrī. Foto: AFP/Scanpix

Pirmajā pārbaudes spēlē pēc Vācijas Bundeslīgas sezonas noslēguma un pirms UEFA Čempionu līgas izslēgšanas maču turpinājuma Vācijas čempionvienība Minhenes "Bayern" ar 1:0 pieveica Francijas vicečempioni "Marseille".

Bavārijas kluba jaunatnes akadēmijas bāzes stadionā notikušajā spēlē "Bayern" spēlēja ar sastāvu, kas bija tuvu optimālajam. Vienīgos vārtus minheniešu labā mača 19. minūtē izdevās gūt Seržam Gnabrī, kurš pretinieku soda laukumā eleganti nomānīja "Marseille" aizsargus, raidot bumbu vārtu labējā apakšējā stūrī - 1:0.

Kopumā šajā mačā "Bayern" izdarīja par 11 sitieniem vairāk (14:3) nekā pretinieks, kā arī krietni ilgāk un biežāk kontrolēja bumbu (69:31 (%)). Puslaiku pārtraukumā un mačam sasniedzot stundas atzīmi komandas nomainīja lielāko daļu no to sastāviem.

"Bayern" nākamā spēle paredzēta 8. augustā, kad Čempionu līgas astotdaļfināla atbildes mača ietvaros būs jāspēkojas ar Londonas "Chelsea", ko pirmajā spēlē Londonā izdevās pieveikt ar pārliecinošu 3:0. Pāra uzvarētājs ceturtdaļfinālā eksaminēs "Napoli" un "Barcelona" pāra spēcīgāko komandu. Tur pirmajā mačā Neapolē tika fiksēts neizšķirts 1:1.

Paredzēts, ka Čempionu līgas fināls notiks 23. augustā.


Nabi Keitā. Foto: Picture Alliance/Scanpix

''Werder'' par atteikšanos doties uz spēli diskvalificē Keitā līdz sezonas beigām

LETA--DPA. Vācijas futbola bundeslīgas vienība Brēmenes "Werder" līdz sezonas beigām diskvalificēja pussargu Nabi Keitā, kurš atteicās doties kopā ar komandu uz maču.
Floriāns Vircs. Foto: Bayer 04 Leverkusen
11

Neticama sezona sagādā Leverkūzenes "Bayer" pirmo Bundeslīgas titulu vēsturē

Šovakar par Vācijas Bundeslīgas čempioni pirmo reizi vēsturē kronēta Leverkūzenes "Bayer", kas savā laukumā ar 5:0 sakāva Brēmenes "Werder" un kļuva nenoķerama tuvākajiem sekotājiem. Šavi Alonso vadītā komanda šosezon nav zaudējusi nevienā spēlē.
Tims Klaindīnsts. Foto: Reuters/Scanpix
2

"Bayern" no 2:0 zaudē jaunpienācējai, Opendā 2+2 Leipcigas panākumā

Vācijas Bundeslīgas vadībā nostiprinājušies Lēverkūzenes "Bayer" futbolisti, ar 1:0 uzvarot Berlīnē, toties otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja vicelīdere Minhenes "Bayern", sabrūkot Heidenheimā (2:3).