Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Bundeslīgas optimistiskākais variants – sezonas atsākšana maija ievadā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Bundeslīgas optimistiskākais variants – sezonas atsākšana maija ievadā
Ērlings Holanns. Foto: Leon Kuegeler/Reuters/Scanpix

Vācijas Bundeslīgas klubi jau iepriekš lēma, ka sezona ir apturēta līdz aprīļa beigām, un šodien notikušajās sarunās lēmums apstiprināts. Līdzās formalitātēm tika apspriesta iespēja sezonu atsākt maija ievadā.

Vācijas klubi – 36, kas spēlē Bundeslīgā un valsts otrajā spēcīgākajā līgā – šodien runāja par sezonas iespējamo turpinājumu. Kā optimistiskākais scenārijs izskanēja iespēja mačus sākt aizvadīt maija pirmās nedēļas nogalē. "Nekas nav mainījies – mūsu nostāja joprojām paliek, ka gribam sezonu pabeigt līdz 30. jūnijam. Gribam pēc iespējas drīzāk atsākt mačus, lai tas būtu iespējams," pauda Kristians Zeiferts, Vācijas Futbola līgu vadītājs.

Tomēr viņš preses konferencē atteicās nosaukt konkrētus plānus vai datumus par sezonas atsākšanu. Skaidrs, ka spēlēm būtu jānotiek bez līdzjutēju klātbūtnes, tāpat tiek strādāts pie plāna, kā pēc iespējas samazināt stadiona personāla skaitu, tādējādi mazinot veselības riskus.

Ja Anglijas Premjerlīgas atgriešanās sakarā izskanējis plāns par spēļu aizvadīšanu katru dienu, tad Zeiferts norādīja, ka Vācijā šāda plāna neesot. "Pagaidām negribu runāt par plāniem, kas mums nav aktuuāli," teica Zeiferts. "Mēs ticam, ka varam pabeigt sezonu līdz 30. jūnijam. Viss pārējais – tie ir ārkārtas scenāriji."

Viņš arī atzina, ka koronavīrusa pandēmija skars arī nākamo sezonu, proti, spēļu grafiks piedzīvos lielas izmaiņas, jo būs ceļošanas ierobežojumi. "Domāju, ka normālās sliedēs atgriezīsimies ar 2021./22. gada sezonu. Nākamajā sezonā jārēķinās ar fleksibliem lēmumiem, sagaidāma arī neapmierinātība," atklāts bija Zeiferts.

Izmantotie resursi:
https://www.kicker.de/773106/artike...

  +1 [+] [-]

, 2020-03-31 19:13, pirms 4 gadiem
kāda atsākšana?

kad pārtrauca spēles, tad situācija bija daudz labāka nrkā tagad. un patlaban turpina pasliktināties..

     [+] [-]

, 2020-04-01 06:47, pirms 4 gadiem
Tieš tā, kāda vel atklāšana. Visas sporta līgas tiks pārtrauktas. To visi zin, bet kāds te meigina vel kko naivi cerēt. Sportam pauze uz vismaz gadu. Nekas vairs nebus ka agrāk