Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Fanu iecienītā "Stuttgart" izkrīt, Bundeslīgā pirmoreiz spēlēs Berlīnes "Union"

Andrejs Siliņš

Fanu iecienītā "Stuttgart" izkrīt, Bundeslīgā pirmoreiz spēlēs Berlīnes "Union"
Aizsargs Kristofers Lencs un Berlīnes "Union" līdzjutēji svin iekļūšanu Bundeslīgā. Foto: EPA / Scanpix

Noslēgušās Vācijas Bundeslīgas pārspēles futbolā, un tajās noskaidrojies, ka nākamajā sezonā "Stuttgart" komandai nāksies spēlēt 2.Bundeslīgā, kamēr pirmo reizi vēsturē savas valsts spēcīgākajā klubu turnīrā piedalīsies Berlīnes klubs "Union".

Beidzoties Bundeslīgas sezonas, kļuva skaidrs, ka uz 2. Bundeslīgu izkrīt divas sliktākās šīs sezonas komandas "Hannover 96" un "Nurnberg", bet to vietā elites līmenī nākamsezon spēlēs 2. Bundeslīgas divas labākās vienības "Koln" un "Paderborn". Savukārt Bundeslīgas 16. komanda "Stuttgart" par palikšanu Bundeslīgā bija spiesta aizvadīt pārspēles pret 2. Bundeslīgas trešo labāko komandu "Union".

Lai gan kopš 2012. gada neviena komanda pārspēlēs nebija izkritusi no Bundeslīgas un astoņos no desmit gadījumiem pēc pārspēļu ieviešanas vietu bija noturējusi Bundeslīgas komanda, šis gads kļuva par izņēmumu. Pirmajā mačā Štutgartē mājinieki divreiz bija vadībā (1:0, 2:1), taču Berlīnes vienība allaž mācēja ātri atspēlēties, un mačs noslēdzās neizšķirti - 2:2. Vakar notikušajā otrajā spēlē Berlīnē vairāk nekā 22 tūkstošu līdzjutēju klātbūtnē "Stuttgart" piederēja neliels pārsvars pēc spēles, tomēr vārtus gūt neizdevās nevienai no komandām. Spēle noslēdzās neizšķirti 0:0, un līdz ar to divu spēļu summā uzvaru, pateicoties vairāk gūtiem vārtiem viesos, svinēja Berlīnes "Union".

Berlīnes "Union" kļūs par 56. komandu vēsturē, kas kaut sezonu spēlējusi Bundeslīgā. Berlīnieši šosezon 2. Bundeslīgā izcīnīja 14 uzvaras un sakrāja 57 punktus, paliekot trešie (tāds pats punktu skaits arī otrajā vietā palikušajai "Paderborn"). 15 neizšķirti bija atkārtots 2. Bundeslīgas sezonas rekords. Arī pārspēlēs "Union" turpināja izmantot sev izteiktās mājas priekšrocības, un mačs pret "Stutgart" kļuva par 24 nezaudēto spēli no pēdējām 25 savās mājās.

Nākamajā sezonā Bundeslīgā būs divas Vācijas galvaspilsētas komandas - bez "Union" tajā spēlēs arī "Hertha" (aizvadītajā sezonā 11. vieta). Tiesa, atšķirībā no "Hertha", kam ir trešais ietilpīgākais stadions Bundeslīgā (vairāk nekā 74 ar pusi tūkstoši vietu), "Union" būs otrais mazākais stadions (22 tūkstoši vietu, vēl mazāk tikai citai no 2. Bundeslīgas iekļuvušajai "Paderborn" - 15 000).

Savukārt "Stuttgart" ar savu "Mercedes-Benz Arena" stadionu (60 ar pusi tūkstoši vietu) būs lielākā stadiona īpašniece 2. Bundeslīgā. Štutgartes komandai ir liels līdzjutēju loks - pēc worldfootball.net publicētajiem datiem aizvadītajā sezonā "Stuttgart" mājas spēles klātienē apmeklēja vidēji 54 625 līdzjutēji, kas bija ceturtais augstākais rādītājs Bundeslīgā. Berlīnes "Union" ar vidēji 21 200 līdzjutējiem bija piektā apmeklētākā 2. Bundeslīgas komanda.

  +2 [+] [-]

, 2019-05-28 12:11, pirms 5 gadiem
Redzēju 3 un 4 puslaikiem šajās pārspēlēs un secinājums ir viens: "Stuttgart" turpināja spēlēt tikpat neizteiksmīgi kā sezonas laikā. It kā kontrolēja vairāk bumbu, bet reāli bīstami uzbrukumi bija salīdzinoši maz. Štutgartei, protams, liels līdzjutēju pulks, bet Berlīnes "Union" fani ir ne mazāk aktīvi un pamanāmi. Daļa no viņiem brīvprātīgi piedalījās sava stadiona renovācijā.

  +1 [+] [-]

, 2019-05-28 13:01, pirms 5 gadiem
Decembrī esot Berlīnē bija pāris brīvas stundas un kā reiz iekrita 2. Budeslīgas Union mačs, ko apmeklēju klātienē. Nākamreiz būs tagad laikam jāmēģina uz 1. Budeslīgu aiziet, bet nu redzēs, stadions viniem nav pārāk liels (ap 22K vietu, no kā mazāk par 4K sēdvietu, pārējās stāvvietas), lai gan ir lielākais tikai futbola stadions Berlīnē (pārējie lielākie ir ar vieglatlētikas skrejceļu ap laukumu). Jau uz to 2. Budeslīgas maču bija sold out, nopirku biļetes no rokas uz ielas.