Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Autors: Gundars Zaburdajevs

Pēc trim zaudētiem fināliem Dortmundes "Borussia" iegūst Vācijas kausu

Pēc trim zaudētiem fināliem Dortmundes "Borussia" iegūst Vācijas kausu
Pjērs Emeriks Obamejangs pēc vārtu guvuma
Foto: Rivierfoto/Scanpix

Šodien Berlīnes Olimpiskajā stadionā tika aizvadīta Vācijas kausa futbolā finālspēle. Pēdējos trīs finālos zaudējusī Dortmundes "Borussia" ar 2:1 pieveica Frankfurtes "Eintracht", iegūstot ceturto kausu kluba vēsturē, kā arī pirmo kopš 2012. gada. Uzvaras vārtus ar 11 metru soda sitienu 67. minūtē guva Pjērs Emeriks Obamejangs.

Dortmundes "Borussia" šovakar spēlēja jau ceturtajā kausa finālā pēc kārtas, taču iepriekšējos trijos gados bija nācies piedzīvot zaudējumus, turklāt divreiz pret Minhenes "Bayern" uzvarētāja noskaidrošanai vajadzēja vairāk nekā 90 minūtes. Šosezon Dortmunde ceļā uz finālu gan divreiz uzvarēja tikai pendelēs, gan pusfinālā pieveica tieši savu niknāko sāncensi "Bayern". Vēl jāpiemin, ka, visticamāk, šovakar pēdējo reizi pie komandas stūres bija Tomass Tuhels.

Savukārt Frankfurtes "Eintracht" šis bija pirmais kausa fināls kopš 2005. gada, kad ar 0:1 nācās zaudēt "Bayern". Lai nokļūtu finālā, "Eintracht" šosezon triumfēja pat trīs pēcspēles sitienu sērijās un cerēja uz pirmo Vācijas kausu kopš 1988. gada, kā arī tomēr iegūtu ceļazīmi uz Eirokausiem – lai arī sezonas vidusdaļā Frankfurte turējās Bundeslīgas labāko sešiniekā, tā tika noslēgta 11. vietā.

Mača sākumā Dortmunde nekavējoties pārņēma iniciatīvu, un jau pēc nospēlētas minūtes "Eintracht" bija jātiek galā ar bīstamu Marko Roisa centrējumu. "Borussia" aktīvi izmantoja malas, un tieši šādi arī radīja uzbrukumu, kurā Lukašs Piščeks labajā pusē nogādāja bumbu Usmanam Dembelē, kurš apspēlēja aizsargu un soda laukumā no asa leņķa trieca bumbu zem pārliktņa, jau 8. minūtē panākot 1:0 Dortmundes labā.

"Eintracht" pamazām atguvās no sākuma šoka, puslaika vidū radīja pāris bīstamus uzbrukumus un drīz pēc tam izlīdzināja rezultātu – pēc Mijata Gačinoviča piespēles Ante Rebičs izmantoja Dortmundes aizsargu atstāto brīvo zonu, ieskrēja soda laukumā un raidīja bumbu precīzi tālajā apakšējā stūrī. Puslaika beigās Rebičs varēja izcelties arī ar piespēli, tomēr Hariss Seferovičs pēc saspēles ar komandas biedru trāpīja pa stabu – 1:1 pēc puslaika.

Arī šo puslaiku ar ofensīvu uzsāka Dortmunde, ļoti aktīvi labajā malā spēlējot Dembelē. Talantīgais futbolists īpašu satraukumu radīja 64. minūtē, kad nodemonstrēja lielisku tehniku, tiekot galā ar vairākiem pretiniekiem un tad piespēlējot Pjēram Emerikam Obamejangam. Gabonietis sita atmuguriskā lēcienā, taču bumbu uz pašas līnijas skāra Fabians, un tā, trāpījusi pa pārliktni, izlidoja atpakaļ laukumā.

Pāris minūtes vēlāk vārtu virzienā izrāvās uz maiņu iznākušais Kristians Pulišičs, taču Frankfurtes vārtsargs Hradeckis viņu acīmredzami nogāza – 11 metru soda sitiens. Vārtsargs lēca uz kreiso stūri, bet Obamejangs aukstasinīgi sita pa vidu, atjaunojot Dortmundes pārsvaru. Tuvojoties beigām, "Eintracht" izmisīgi devās uz priekšu, taču nespēja vēlreiz panāk neizšķirtu, un "Borussia", kura pretuzbrukumos arī varēja palielināt pārsvaru, pēc trim zaudētiem fināliem atkal ieguva Vācijas kausu, kas tai ir ceturtais kluba vēsturē.

Eintracht Frankfurt – Borussia Dortmund 1:2 (1:1)

Vārti: Rebičs 29' – Dembelē 8'; Obamejangs 67'(11m)

Pēdējie 10 Vācijas kausa fināli

GadsUzvarētājsZaudētājsRezultāts
2017.Borussia DortmundEintracht Frankfurt2:1
2016.Bayern MünchenBorussia Dortmund0:0 (4:3 11m)
2015.VfL WolfsburgBorussia Dortmund3:1
2014.Bayern MünchenBorussia Dortmund2:0 (papild.)
2013.Bayern MünchenVfB Stuttgart3:2
2012.Borussia DortmundBayern München5:2
2011.SchalkeMSV Duisburg5:0
2010.Bayern MünchenWerder Bremen4:0
2009.Werder BremenBayer Leverkusen1:0
2008.Bayern MünchenBorussia Dortmund2:1 (papild.)

Visvairāk kausu ieguvušie klubi

KlubsSk
Bayern München18
Werder Bremen6
Schalke5
Köln4
Nürnberg4
Eintracht Frankfurt4
Borussia Dortmund4

, 2017-05-27 23:12, pirms 7 gadiem
tas jaunais amerikanis Pulisic no Dortmundes,viens no lilaakajiem naakotnes futbola talantiem,taapat kaa Dembele
, 2017-05-28 00:43, pirms 7 gadiem
Urā
, 2017-05-28 01:06, pirms 7 gadiem
Tuhels un Dortmunde bija pelnijushi sho titulu. Bet neez ko Auba tgd izdomaas, mosk uz Real, taada iespeeja pastaav.
, 2017-05-28 01:14, pirms 7 gadiem
djimanti rakstīja: Tuhels un Dortmunde bija pelnijushi sho titulu. Bet neez ko Auba tgd izdomaas, mosk uz Real, taada iespeeja pastaav.
Gribētos Tev jau,ne?
Nabi Keitā. Foto: Picture Alliance/Scanpix

''Werder'' par atteikšanos doties uz spēli diskvalificē Keitā līdz sezonas beigām

LETA--DPA. Vācijas futbola bundeslīgas vienība Brēmenes "Werder" līdz sezonas beigām diskvalificēja pussargu Nabi Keitā, kurš atteicās doties kopā ar komandu uz maču.
Floriāns Vircs. Foto: Bayer 04 Leverkusen
11

Neticama sezona sagādā Leverkūzenes "Bayer" pirmo Bundeslīgas titulu vēsturē

Šovakar par Vācijas Bundeslīgas čempioni pirmo reizi vēsturē kronēta Leverkūzenes "Bayer", kas savā laukumā ar 5:0 sakāva Brēmenes "Werder" un kļuva nenoķerama tuvākajiem sekotājiem. Šavi Alonso vadītā komanda šosezon nav zaudējusi nevienā spēlē.
Tims Klaindīnsts. Foto: Reuters/Scanpix
2

"Bayern" no 2:0 zaudē jaunpienācējai, Opendā 2+2 Leipcigas panākumā

Vācijas Bundeslīgas vadībā nostiprinājušies Lēverkūzenes "Bayer" futbolisti, ar 1:0 uzvarot Berlīnē, toties otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja vicelīdere Minhenes "Bayern", sabrūkot Heidenheimā (2:3).