Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Vācijas Bundeslīgas mačos iesaka spēlēt speciālās maskās

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Vācijas Bundeslīgas mačos iesaka spēlēt speciālās maskās
Foto: AFP/Scanpix

Vācijas Darba ministrija izstrādājusi piesardzības pasākumus gadījumam, ja koronavīrsusa pandēmijas apstākļos risināsies Bundeslīgas futbola mači. Tiek piedāvāti divi varianti, kā atsākt spēlēt: 1) karantīnas noteikšana komandām un kontaktpersonām, 2) spēlēšana maskās.

Kā jau ziņots, Vācijas Bundeslīga gatava spēlēt jau no 9. maija, ja to atļaus valdība.

---

Pirmais variants paredz visaptverošu karantīnu līdz sezonas beigām. Saskaņā ar to visi spēlētāji, treneri, treneri, medicīnas darbinieki un citas personas, kurām ir tiešs kontakts ar spēlētājiem, nonāktu karantīnā - piemēram, pietiekami lielā viesnīcā, kur izmitinātu atsevišķi.

Otrais variants ir spēlēšana maskās. Saskaņā ar to spēlētājiem un tiesnešiem jāvalkā sportam piemērotas aizsardzības maskas mutei un degunam. Tām nevajadzētu būt ikdienas maskām, bet gan tādām, kas nenoslīd pat sprintos, spēlē ar galvu un divcīņās. Ja maska tomēr noslīd, spēle nekavējoties jāpārtrauc. Tā kā intensīvas elpošanas dēļ maska ātri kļūs slapja un vairs nebūs izmantojama, tā ir jāmaina vismaz ik pēc 15 minūtēm. Masku nomaiņas dēļ būtu vajadzīgi īsi spēles pārtraukumi, kuru laikā jāievēro minimālā 1.5 metru distance vienam no otra. Spēles laikā futbolistiem nevajadzētu pieskarties maskām ar rokām. Jāierobežo fiziskais kontakts ārpus faktiskās spēles - nav pieļaujama jebkāda turpmāka saskarsme ar komandas biedriem vai pretiniekiem, tostarp apskaušanās pēc vārtu gūšanas un tā tālāk.

---

Par šiem noteikumiem vēl būs jālemj politiski. Darba ministrijas idejas rūpīgi jāizvērtē, lai nodrošinātu noteikumu nevainojamu īstenošanu maču apstākļos.

Izmantotie resursi:
spiegel.de

  +2 [+] [-]

, 2020-04-25 10:00, pirms 4 gadiem
Idi oti

  +2 [+] [-]

, 2020-04-25 10:20, pirms 4 gadiem
nu redz , kad aizies līdz reālai spēlēšanai izrādīsies, ka gāzmaskās un bioloģiskās aizsardzības tērpā būs jāspēlē

  +1 [+] [-]

, 2020-04-25 11:01, pirms 4 gadiem
Pastāvēs, kas mainīsies. Nākotnē, trakāka vīrusa gadījumā, citi ceļi jau nebūs - vai nu atcelt, vai pielāgoties. Šis varētu būt bezkontakta sporta veidu uzvaras gājiens (ilgākā laika posmā), lai gan, aizliegtais auglis vienmēr ir saldāks, tāpēc sporta karaļa pozīcijas tuvākā nākotnē nav apdraudētas

  +2 [+] [-]

, 2020-04-25 11:37, pirms 4 gadiem
Kaut kas līdzīgs šim: https://www.facebook.com/aleksey.ba...

     [+] [-]

, 2020-04-25 14:52, pirms 4 gadiem
Otram punktam varētu vēl pievienot apakšpunktu par sišanu pa vārtiem tikai un vienīgi esot ārpus soda laukuma. Kā arī ievērot 1,5 m distanci no citiem spēlētājiem, respektīvi, nedrīkst grūst pretinieku spēlētāju ar korpusu, nekādu izklupienu, nekādu divcīņu. Par spīti masku esamībai, sist ar galvu es tomēr aizliegtu, tomēr saskarsme ar sviedriem būs.

Vai nu spēlē kā pienākas, bet pie tukšām tribīnēm un visu karantīnu (Vismaz 1. variants), vai nespēlē nemaz. Kāda jēga būs no tā pasākuma ar masku mainīšanu ik pēc 15 minūtem?