Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Bundeslīga gatava spēlēt jau 9. maijā, taču gala lēmums būs valdības rokās

Agris Suveizda

Bundeslīga gatava spēlēt jau 9. maijā, taču gala lēmums būs valdības rokās
Roberts Levandovskis Foto: AP/Scanpix

Vācijas Futbola līga vakardienas sēdē oficiāli apstiprinājusi 9. maiju kā orientieri sezonas atsākšanai, taču uzsvēra, ka futbola sacensību aizvadīšana būs iespējama tikai ar valdības atļauju – apzinoties, ka tā varētu sekot arī pēc noteiktā datuma. "Ja drīkstēsim, būsim gatavi spēlēt 9. maijā. Ja atļauju saņemsim vēlāk, arī tad būsim gatavi spēlēt," bilda līgas vadītājs.

Pašlaik Bundeslīgas un 2. Bundeslīgas sezona ir apturēta līdz 30. aprīlim, un klubi jau kopš mēneša sākuma ir atsākuši treniņus, pakāpeniski samazinot ierobežojumus. Līgas vadība ir panākusi nepieciešamās vienošanās ar televīzijas un medicīnas uzņēmumiem un ir gatava aizvadīt sezonas izskaņu, ja varasiestādes to ļaus. Līga piebilda, ka ar mediju kompānijām ir vienošanās par visu līdzšinējo līgumsaistību izpildi, taču gadījumā, ja sezona netiks atsākta vai atkal tiks apturēta pēc atsākšanās, tas, saprotams, nozīmēs līgumu pārskati un visdrīzāk finansiālus zaudējumus.

Lai nodrošinātu iespējami labākos medicīniskos apstākļos, līga vienojās par darbības protokolu, kas iekļauj striktas higiēnas prasības, vērienīgu pārbaužu veikšanu un nepārtrauktu novērošanu. Līga ir vienojusies ar piecām akreditētām laboratorijām, kuras rakstiski apliecinājušas, ka Bundeslīgas vajadzības nebūs pārlieku liels slogs ikdienišķajai sabiedrības pārbaudīšanai. No 818 tūkstošiem, kas tiek veiktas vidēji nedēļā, Bundeslīgai nebūs nepieciešami pat 0,4%. Lai kompensētu pārbaudes, Bundeslīga sabiedrības pārbaužu kapacitātes palielināšanai ziedos 500 tūkstošus eiro un atvēlēs arī atlikušo pārbaužu skaitu, kas rezervētas Bundeslīgas vajadzībām, ja nu klubiem tik augsts testēšanas temps tomēr nebūs nepieciešams.

Tāpat līga oficiāli apstiprinājusi plānu, ka Bundeslīgas spēlē vienlaikus stadionā drīkstēs būt ne vairāk kā 213 personas – 98 personas uz un ap laukumu un vēl 115 tribīnēs. Atkarībā no stadiona, tā apkārtējā teritorijā drīkstēs būt vēl maksimums 109 personas. 2. Bundeslīgā attiecīgi drīkstēs būt maksimums 188 personas stadionā (90 personas laukumā un ap to, kāarī 98 personas tribīnēs) un vēl maksimums 82 ap stadionu.

Līgas Izpildkomiteja lēma, ka no Čempionu līgas četrinieka (Minhenes "Bayern", Dortmundes "Borussia", "Leipzig" un Lēverkūzenes "Bayer") solidaritātes fonda 7,5 miljoni eiro tiks novirzīti 3. līgas, kā arī sieviešu augstākās līgas klubiem. Tā kā šī nauda nepienāksies Bundeslīgas klubu dublieriem vai Bundeslīgas klubu sistēmā esošajām dāmu vienībām, kopumā šos 7,5 miljonus sadalīs 25 klubi – 19 no 3. līgas un seši no Bundeslīgas sievietēm. Katram tiks vienāda summa – 300 tūkstoši eiro.

Izmantotie resursi:
https://www.dfl.de/en/news/agreemen...

     [+] [-]

, 2020-04-24 17:49, pirms 4 gadiem
Jādoma kad šiem valdība visi pie pilna prāta..un atļaus sākt