Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Dortmundes "Borussia" apstiprina, ka Gece vasarā atstās komandu

Rolands Eliņš

Dortmundes "Borussia" apstiprina, ka Gece vasarā atstās komandu
Mario Gece. Foto: PA/Scanpix

Vācijas futbolists Mario Gece, kurš guva 2014. gada svarīgākos vārtus pasaulē, šovasar atstās Dortmundes „Borussia”, klubu, kurā pavadījis lielāko daļu savas profesionāļa karjeras.

„Mūsu sadarbība ar Mario tiks pārtraukta šajā vasarā,” publiski apstiprinājis Dortmundes „Borussia” sporta direktors Mihaels Zorks. „Šis lēmums ir abpusējs un pieņemts ar cieņu vienam pret otru. Mario ir lielisks cilvēks.”

„Borussia” galvenais treneris Lusiens Favre šonedēļ sarunā ar medijiem bija atklājis, ka Gece neiederas viņa piekoptajā taktiskajā shēmā: „Šobrīd mēs spēlējam pēc sistēmas 3-4-3. Esmu par to runājis ar Mario, un diemžēl šī nav sistēma priekš viņa. Mums vajadzēja runāt skaidri un pateikt patiesību.”

27 gadus vecais Gece Dortmundes klubā aizvada otro posmu savā karjerā. Tieši šajā komandā viņš debitēja Bundeslīgā un ienāca lielajā futbolā, spēlējot tajā no 2009. līdz 2013. gadam. Sekoja pāreja uz Vācijas grandu Minhenes „Bayern”, taču 2016. gadā Gece atgriezās Dortmundē, kur spēlē arī vēl tagad, taču šosezon viņa spēles laiks ir krietni sarucis.

Gece „Borussia” sastāvā Bundeslīgas mačos astoņu sezonu garumā ir guvis 35 vārtus 157 spēlēs. Viņš ir kļuvis par pasaules čempionu, spēlējot Vācijas izlases sastāvā, turklāt tieši Gece kļuva par galveno varoni 2014. gada Pasaules kausa finālmačā. Viņš guva vienīgos vārtus finālā, papildlaikā nodrošinot Vācijas uzvaru 1:0 pār Argentīnu.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/football/...

  +1 [+] [-]

, 2020-05-23 23:00, pirms 4 gadiem
Šobrīd mēs spēlējam pēc sistēmas 3-4-4...
Neesmu liels eksperts, bet man liekas ka vienu vārtussargu ir ieteicams uzlikt...
Tā vismaz vairums klubu dara.

     [+] [-]

, 2020-05-24 11:33, pirms 4 gadiem
Žēl, ka Mario slimību vēsture pamatīgi iedragāja viņa potenciālu, jo, iespējams, mēs neredzēsim pilnā krāšņumā futbolista prasmes, kuram bija jābūt vismaz spēlētāju top10, ja ne augstāk..

     [+] [-]

, 2020-05-24 15:29, pirms 4 gadiem
Number 0 rakstīja: Žēl, ka Mario slimību vēsture pamatīgi iedragāja viņa potenciālu, jo, iespējams, mēs neredzēsim pilnā krāšņumā futbolista prasmes, kuram bija jābūt vismaz spēlētāju top10, ja ne augstāk..
kadu top 10,ko tu tur pipe klauns atpalikusais!!!!! viens no daudzajam viduvejibam, staigulis, ze ka Borussia panema atpakal pec Bayern!!!!

     [+] [-]

, 2020-05-24 15:46, pirms 4 gadiem
Savā pirmajā piegājienā ar Borussia bija ļoti perspektīvs.
Potenciāls bija ļoti liels.

Ko tu pīpē, viduvējības Vācijas izlasē netiek!