Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Dortmundes "Borussia" nopērk arī Brantu un jau ir iztērējusi gandrīz 100 miljonus

Agris Suveizda

Dortmundes "Borussia" nopērk arī Brantu un jau ir iztērējusi gandrīz 100 miljonus
Juliāns Brants. Foto: imago images/Eibner/Scanpix

Vācijas futbola vicečempione Dortmundes "Borussia" vakar pavēstīja arī par Vācijas izlases uzbrūkošā pussarga Juliāna Branta iegādi. Līgums noslēgts līdz 2024. gadam, bet Lēverkūzenes "Bayer" iekasēs 25 miljonus eiro.

Jau vēstījām, ka Dortmundes "Borussia" aizvakar parakstīja līgumu ar Vācijas izlases kreisās malas aizsargu Niko Šulcu, kurš par 25,5 miljoniem tika nopirkts no "Hoffenheim", bet vakar vienošanās tika noslēgta arī ar Beļģijas izlases malējo uzbrucēju Torganu Azāru, kurš par 25 miljoniem iegādāts no Menhengladbajas "Borussia". Nedaudz vēlāk Dortmunde pavēstīja arī par Branta transfēru.

"Lai arī Brants Bundeslīgā ir spēlējis jau ilgu laiku un viņam ir daudz pieredzes gan vietējā, gan starptautiskā līmenī, viņš joprojām ir ļoti jauns profesionālis ar lielu potenciālu attīstībai," kluba mājaslapā citēts sporta direktors Mihaels Corks. "Viņš var spēlēt dažādās pozīcijās priekšējā līnijā un bagātinās mūsu spēli ar savu radošumu."

23 gadus vecais Brants ir "Wolfsburg" audzēknis, bet profesionālo karjeru sāka Lēverkūzenes "Bayer", kas viņu 2014. gadā nopirka par 350 tūkstošiem eiro. Šajā sezonā Brants 33 spēlēs guva septiņus vārtus un izdarīja 11 rezultatīvas piespēles, bet Bundeslīgas karjerā viņš kopumā 165 spēlēs ticis pie 34 vārtiem un 27 rezultatīvām piespēlēm. "Bayer" sezonu pabeidza ceturtajā vietā 18 punktus aiz Dortmundes "Borussia".

Vācijas izlasē Brants ir aizvadījis 24 spēles un guvis divus vārtus. Viņš ir 2014. gada Eiropas U19 čempions, 2016. gada olimpisko spēļu vicečempions un 2017. gada Konfederāciju kausa ieguvējs. Šulcs, Azārs un Brants Dortmundei kopā izmaksājuši ap 75,5 miljoniem eiro, taču vasarā jau ir rezervēts vēl 21 miljons par Pako Alkaseru – Dortmundes "Borussia" par lēmumu viņu izpirkt no "Barcelona" paziņoja jau februārī. Janvārī par 64 miljoniem eiro Londonas "Chelsea" tika pārdots viens no komandas līderiem Kristians Pulisiks, kurš sezonas otro pusi Dortmundē pavadīja īrē.

Izmantotie resursi:
https://www.bvb.de/News/Uebersicht/...

  +2 [+] [-]

, 2019-05-23 21:30, pirms 5 gadiem
Dortmunde nopietni bruņojas! Varbūt tiešām beidzot izdosies nostumt no troņa Bayern?