Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

"Borussia" uzbrucējam piecu spēļu diskvalifikācija par spļāvienu pretiniekam sejā

Rolands Eliņš

"Borussia" uzbrucējam piecu spēļu diskvalifikācija par spļāvienu pretiniekam sejā
Markuss Tirams un Stefans Pošs. Foto: Pool via REUTERS/Scanpix

Vācijas Bundeslīgas futbola kluba Menhengladbahas "Borussia" uzbrucējam Markusam Tiramam piespriesta piecu spēļu diskvalifikācija un 40 tūkstošu eiro liels naudas sods par epizodi sestdienas mačā, kad viņš iespļāva pretiniekam sejā.

Markuss Tirams sestdienas spēlē pret "Hoffenheim" sastrīdējās ar pretinieku aizsargu Stefanu Pošu, iebilstot pret viņa veikto izklupienu. Tirams iespļāva viņam sejā, par ko tika noraidīts, kamēr Pošs saņēma brīdinājumu.
Tiramam ticis arī papildus sods – Vācijas Futbola federācija viņu diskvalificējusi uz piecām spēlēm (ieskaitot Vācijas kausā), kā arī piespriedusi vienas spēles nosacītu diskvalifikāciju, kas stāsies spēkā nākamā pārkāpuma gadījumā. Tāpat Tiramam būs jānomaksā soda nauda 40 tūkstošu eiro apmērā.

Tirama finansiālie zaudējumi gan būs vēl lielāki, jo viņa pārstāvētais klubs piespriedis arī savu disciplinārsordu. Francijas futbolistam piespriesta soda nauda viena mēneša algas apmērā, ko klubs ziedos labdarībai.

Tirams pēc sava izgājiena publiski atvainojās, norādot, ka šāda rīcība neatbilst viņa raksturam un bijusi izņēmuma gadījums, kad viņš sakāpinātās emocijās netīšām izdarījis ko tādu, ko nevēlējās. Tirams atvainojās gan pretiniekam, gan komandas biedriem un norādīja, ka akceptēs sodu. Arī "Borussia" sporta direktors Makss Eberls Vācijas medijiem norādīja, ka spļāviens, visticamāk, bijis nejaušs un izdarīts asu vārdu apmaiņā.

23 gadus vecais Tirams saņēma līdzīgu sodu kā Santjago Askasibars pirms pusotra gada, kad viņš Bundeslīgas mačā uzspļāva Kajam Havercam. Tirama gadījums gan piesaistīja papildu uzmanību Covid-19 pandēmijas dēļ.

Izmantotie resursi:
https://apnews.com/article/marcus-t...

  +4 [+] [-]

, 2020-12-21 20:42, pirms 3 gadiem
Kāpēc par šo gadījumu, kad melnais iespļauj sejā baltajam, nerunā kā par rasistisku izlēcienu? Melnajiem būtu jānotupjas uz ceļa un jāietur klusuma pauze

     [+] [-]

, 2020-12-21 22:04, pirms 3 gadiem
👴🏿

     [+] [-]

, 2020-12-22 09:27, pirms 3 gadiem
kā meitene spļauj.