Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

"Bayern" pēcspēles sitienos salauž Dortmundi un iegūst Vācijas kausu

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

"Bayern" pēcspēles sitienos salauž Dortmundi un iegūst Vācijas kausu
Foto: AP/Scanpix

Šovakar tika aizvadīts Vācijas kausa futbolā finālmačs. Emocionāli saspringtā un fiziski smagā cīņā Dortmundes "Borussia" un Minhenes "Bayern" nenoskaidroja uzvarētāju ne pamatlaikā, ne papildlaikā (0:0). Pēcspēles sitienu sērijā ar 4:3 pārāka bija "Bayern".

Vācijas futbola sezonas noslēgumā ierasti notiek kausa izcīņas fināls. Tajā šogad savā starpā tikās komandas, kuras gana sīvi spēkojās par uzvaru arī Bundeslīgā – Dortmundes "Borussia" un Minhenes "Bayern". Lai arī "Bayern" bija pirmajā vietā lielāko daļu sezonas, Dortmunde neļāva Minhenei atslābt līdz pat priekšpēdējai kārtai un arī pati savāca ļoti iespaidīgu punktu summu.

Šis mačs bija īpašs arī citu iemeslu dēļ, ja uz brīdi piemirstam par fināla nozīmīgumu kā tādu. Matss Hummelss, Dortmundes aizsargs, aizvadīja pēdējo maču kluba sastāvā un nākamsezon spēlēs tieši "Bayern" sastāvā. Pēdējo gadu laikā Hummelss ir jau trešais "Borussia" atslēgas spēlētājs, kurš pievienojies Minhenei. Tāpat šis bija pēdējais Pepa Gvardiolas mačs pie "Bayern" stūres – jau nākamsezon viņš trenēs Mančestras "City".

Pirmajā puslaikā laukumā valdīja saspringts un līdzīgs futbols. Abas komandas nebaidījās mesties uzbrukumos, taču sastapās ar labu pretdarbību aizsardzībā. Duglašs Kosta 33. minūtē nopietni pārbaudīja Dortmundes vārtsarga Birki meistarību, savukārt dzeltenmelnajiem ierasti aktīvs uzbrukuma smailē bija Pjērs Emeriks Obamejangs. Neiztika arī bez vairākiem konfliktiem spēlētāju starpā. Kaujiniecisks 0:0 pēc pirmā puslaika.

Pēc pārtraukuma abas komandas redzami palielināja uzbrukumu intensitāti – pēc vairākām Dortmundes standartsituācijām Levandovska bīstamu gājienu vispirms apturēja Sokratis, bet pēc brīža polis sita garām no vārtu priekšas. Otrā laukuma pusē Roiss pēc gara skrējiena atrada Obamejangu labā pozīcijā soda laukuma labajā malā, taču bumba lidoja pāri. 64. minūtē Dortmundes aizsardzība apturēja Millera izgājienu vienatnē pret Birki, bet Levandovskis sita pāri un joprojām neizšķirts.

Tuvojoties pamatlaika beigām, spriedze turpināja pieaugt, un Birki atvairīja bīstamu Riberī sitienu no tuva attāluma, savukārt vēl vienu iespēju nespēja izmantot Obamejangs, 85. minūtē straujā pretuzbrukumā sitot pāri. 90 minūtes noslēdzās bez vārtu guvumiem – papildlaiks. Tajā "Bayern" kontrolēja bumbu redzami vairāk un vairākas reizes varēja nodrošināt uzvaru, taču Dortmunde izturēja gan pretinieka spiedienu, gan savainojumus, noveda maču līdz pendelēm.

1. sērijā trāpīja gan Kagava, gan Vidals (1:1), bet otrajā Noiers atvairīja Bendera sisto bumbu, savukārt Levandovskis bija aukstasinīgs (2:1). Sokratis trāpīja pa stabu, vēl vairāk pasliktinot Dortmundes situāciju, taču Kimihs nespēja apmānīt Birki. Obamejangs un Millers nekļūdījās (3:2). Pēdējā sērijā Roiss bija precīzs, taču arī Kosta bija nesatricināms, triecot bumbu zem pārliktņa un nodrošināja "Bayern" triumfu un dubultuzvaru Vācijā šosezon. "Bayern" Vācijas kausā uzvarēja 18. reizi kopumā un trešo reizi pēdējo četru gadu laikā. Dortmunde savukārt pēdējos trīs gados spēlējusi visos finālos, taču visas trīs reizes palikusi bez trofejas.

Vācijas kausa fināls

Minhenes "Bayern" – Dortmundes "Borussia" 0:0
Pēcspēles sitienu sērijā ar 4:3 uzvarēja "Bayern"
Brīdinājumi: Riberī, Kimihs, Vidals, Millers – Kastro, Hummelss, Papastatopuloss
Bayern: Noiers, Lāms, Kimihs, Boatengs, Alaba, Vidals, Kosta, Millers, Tjagu, Riberī (Komans 108'), Levandovskis
Borussia: Birki, Papastatopuloss, Benders, Hummelss (Ginters 78'), Piščeks, Kastro (Kagava 106'), Vīgls, Šmelcers (Durms 70'), Mhitarjans, Obamejangs, Roiss

     [+] [-]

, 2016-05-21 23:52, pirms 8 gadiem
Paņēma atkal to Dortmundi... Un katru gadu Minhene kādu noslauc no Dortmundes. Kā donors.
Peps forši atvadās. Tas gan. Asaras daudz ko nozīmē.

     [+] [-]

, 2016-05-21 23:53, pirms 8 gadiem
Naudas maisi uzvar savu fārmklubu, žēl...

  -1 [+] [-]

, 2016-05-21 23:58, pirms 8 gadiem
Skaisti. Gvardiolai 7 trofejas. Lai visi heiteri aizrijas. Paldies Gvardiolai! Un, protams, apsveicu savu klubu ar uzvaru!

  +4 [+] [-]

, 2016-05-21 23:59, pirms 8 gadiem
Vāji no Bayern puses..Vajag vēl pārīti nopirkt no Dortmundes

     [+] [-]

, 2016-05-22 00:07, pirms 8 gadiem
Dortmunde bija šogad pelnījuši dabūt kausu, jo sezona bija tik laba, tiešām žēl..

  +2 [+] [-]

, 2016-05-22 00:32, pirms 8 gadiem
zeel,biju par Dortmundi,bet nu ko,jaaskataas kaa Anceloti mainiis Bayern un kaa Tuchelam klaasies otrajaa sezonaa,Maurinjo vienmeer saka ka no vinja rezultaatu var gaidiit tik peec vienas aizvadiitas sezonas

     [+] [-]

, 2016-05-22 01:18, pirms 8 gadiem
Zheel Dortmundes gan, tik nesaprotu, kapeec Tuhels ljaava pendeles sist Sokratim un Benderam?... bet nu Gvardiola aiziet ar paceltu galvu...buus interesanti vinju paveerot pie MC stuures.