Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Ar 0:6 zaudējusi Augsburgā, "Stuttgart" atlaiž galveno treneri

Agris Suveizda

Ar 0:6 zaudējusi Augsburgā, "Stuttgart" atlaiž galveno treneri
Markuss Vaincīrls. Foto: imago images/Sportfoto Rudel/Scanpix

LETA--DPA. Vācijas futbola bundeslīgas klubs "VfB Stuttgart" no galvenā trenera amata atbrīvojis komandas galveno treneri Markusu Vaincīrlu.

Štutgartes futbolisti sestdien ar 0:6 kapitulēja "Augsburg" komandai, un smagā sakāve bija pēdējais piliens kluba vadībai. "VfB Stuttgart", kas nav uzvarējusi sešās spēlēs pēc kārtas un iepriekšējās 15 spēlēs uzvarējusi tikai vienreiz, turnīra tabulā ar 21 punktu 30 mačos ieņem 16.vietu, un pēdējās četrās spēlēs tai gaidāma smaga cīņa par vietas saglabāšanu bundeslīgā. Vaincīrla vietā līdz jauna galvenā trenera atrašanai stāsies kluba U-19 komandas stūrmanis Niko Viligs.

Pašlaik 44 gadus vecais Vaincīrls "VfB Stuttgart" grožus pārņēma pērn oktobrī, amatā nomainot atbrīvoto Taifunu Korkutu. "VfB Stuttgart" ar Vaincīrlu noslēdza līgumu līdz 2020.gada sezonai, bet viņa vadībā komanda uzvarēja vien četrās no 23 spēlēm. Vaincīrlam iepriekšējā darba vieta bija Gelzenkirhenes "Schalke 04" vienība, kuru viņš vadīja no 2016.gada jūnija līdz 2017.gada jūnijam.

Vaincīrls trenera karjeru sāka 2008.gadā, četras sezonas vadot trešās līgas komandu Rēgensburgas "Jahn". Pēc komandas ievešanas otrajā bundeslīgā viņš uzreiz dabūja darbu Vācijas spēcīgākajā čempionātā, stājoties pie "Augsburg" stūres. Vācu speciālists Augsburgas komandu vadīja četras sezonas, 2015.gadā aizvedot to līdz piektajai vietai bundeslīgā un nākamajā sezonā iekļūstot UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.

Izmantotie resursi:
LETA