Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Freimanis

"Bayern" vadība: "Vairs necietīsim mediju noniecinošās un izsmejošās reportāžas"

"Bayern" vadība: "Vairs necietīsim mediju noniecinošās un izsmejošās reportāžas"
Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas superkluba Minhenes "Bayern" vadības pārstāvji šodien speciāli sasauktajā preses konferencē par spīti četru neuzvarētu spēļu sērijai izteica atbalstu galvenajam trenerim Niko Kovāčam un spēlētājiem, kā arī apsūdzēja medijus cieņas trūkumā, atspoguļojot komandas futbolistu sniegumu.

Pēdējo sešu gadu Vācijas čempionvienība pašlaik Bundeslīgas kopvērtējumā ieņem tikai sesto vietu. Sestdien "Bayern" izbraukumā tiksies ar VfL "Wolfsburg" un ir skaidrs, ka jebkurš rezultāts, izņemot uzvaru, tikai padziļinās krīzi klubā. Tomēr kluba prezidents Karlhaincs Rummenige un izpilddirektors Uli Hēness apsūdzēja medijus "ļaunā, necieņas pilnā un polemiskā" notikumu atspoguļošanā, kā arī brīdināja par iespējamām juridiskām pretdarbībām.

"Vēlos atgādināt par pirmo rindiņu Vācijas konstitūcijā - cilvēka cieņa ir neaizskarama. Nezinu, vai futbolā ir citādi likumi. Kad lasīju par Manuelu Noieru, man trūka vārdu. Es vēlētos jums atgādināt, ka Manuels četru gadus bija pasaules labākais vārtsargs," norādīja Rummenige. "Tas pats attiecas uz Franku Riberī un Arjēnu Robenu. Viņi desmit gadus ir sekmējuši, lai "Bayern" būtu spoža zvaigzne pasaules futbolā. Gribu atgādināt, ka viņi abi ir uzvarējuši visu. Tādēļ diskusijas par viņu vecumu ir necieņas izrādīšana."

"Tāpat vēlos atgādināt, ka Vācija 2014. gadā Pasaules kausu izcīnīja lielā mērā pateicoties "Bayern" spēlētājiem. Pirms trim nedēļām viss bija kārtībā, bet tagad mēs neuzvaram četras spēles un pasaule brūk kopā. Nav nekādu iemeslu šādi izturēties pret komandu."

"Manuels gadu bija savainots. Jā, viņš neizskatījās tik labi pret "Augsburg" un Nīderlandes izlasi, bet, vai tas ir iemesls, lai eksperts, kurš pats spēlējis profesionālā līmenī (domāts Lotārs Mateuss), tādu spēlētāju nolīdzinātu līdz ar zemi. Vai viņš vispār zina, ko nozīmē būt tik smagi savainotam?" vaicā "Bayern" prezidents.

Kluba vadītāji atklāja, ka žurnālistiem tagad ir jāgaida "epasts no mūsu mediju advokāta" par kļūdainām vai neprecīzām ziņām. "Es nezinu, vai ir kādi speciāli likumi attiecībā uz medijiem, taču šāda veida žurnālistiku mēs ilgāk necietīsim. Šī ir svarīga diena, jo mēs jūs informējam, ka vairs nebūsim iecietīgi pret noniecinošajām un izsmejošajām mediju reportāžām. Mēs aizsargāsim savu treneri, spēlētājus un klubu. Tas ir ļauni, necienīgi un polemiski."

"Bayern" izpilddirektors Hēness piebildis, ka mediju pieeja ir smieklīga. "Mēs būsim kritiski pret mūsu spēlētājiem, taču mēs nepieņemsim necienīgu notikumu atspoguļošanu. Lielākajam klubam Vācijā ir jāreaģē uz notiekošo. Es šur tur redzēju, kas tiek rakstīts par Joahimu Lēvu. Par to, ka viņam pienācis laiks aiziet. Taču desmit gadus viņi bučoja viņa kājas."

Iepriekš šodien "Bayern" galvenais treneris Kovāčs izteicās, ka komandai nepieciešama tikai daļa veiksmes, lai situācija kardināli mainītos. "Ne viss ir tik slikti, kā tas tiek pasniegts. Turklāt pēc labā sezonas sākuma es teicu, ka ne viss ir tik rožaini. Tagad visu mainīt nozīmētu to darīt tikai mainīšanas pēc, bet tas nekad nenostrādā. Ir jāturpina turēties pie plāna. Izmest visu pāri bortam un pēkšņi izdomāt kaut ko jaunu nav prātīgi. No manis to nekad nesagaidīsiet."

Izmantotie resursi:
theguardian.com
twitter.com/iMiaSanMia


, 2018-10-19 16:05, pirms 5 gadiem
Uli Hēnes (tu, kas noteikti lasi sportacentrs.com komentārus), cienījamais, par personu, kas ir niecīga un smieklīga, nevar rakstīt noniecinošas un apsmejošas reportāžas! Kad tu esi dusmīgs, visa futbola Vācija priecājas un svin (un, jāatzīst, tas tev un tavai komandai ir pagodinājums, bet es vienalga apsveikšu un svinēšu katru tavu zaudējumu). Tāpēc dusmojies un tiesājies pēc sirds patikas! Vislabāk ar sarkanu seju!
, 2018-10-19 16:23, pirms 5 gadiem
Pareizi dara! Mediji lai raksta vai nu pozitvu vai nu neko!
, 2018-10-19 16:37, pirms 5 gadiem
Varu tikai piekrist. Tas, ko reizēm raksta ir pilnīgs absurds un ja godīgi pamatīgi jauc galvu, jo nevar vairāk saprast, kas no tā ir patiesība un, kas nav.
, 2018-10-20 00:43, pirms 5 gadiem
..ienākšu te pēc Bayern spēles, ja šie atkal pakāsīs. lai pasmietos ja nezaudēs, nekas, gan citreiz
Nabi Keitā. Foto: Picture Alliance/Scanpix

''Werder'' par atteikšanos doties uz spēli diskvalificē Keitā līdz sezonas beigām

LETA--DPA. Vācijas futbola bundeslīgas vienība Brēmenes "Werder" līdz sezonas beigām diskvalificēja pussargu Nabi Keitā, kurš atteicās doties kopā ar komandu uz maču.
Floriāns Vircs. Foto: Bayer 04 Leverkusen
11

Neticama sezona sagādā Leverkūzenes "Bayer" pirmo Bundeslīgas titulu vēsturē

Šovakar par Vācijas Bundeslīgas čempioni pirmo reizi vēsturē kronēta Leverkūzenes "Bayer", kas savā laukumā ar 5:0 sakāva Brēmenes "Werder" un kļuva nenoķerama tuvākajiem sekotājiem. Šavi Alonso vadītā komanda šosezon nav zaudējusi nevienā spēlē.
Tims Klaindīnsts. Foto: Reuters/Scanpix
2

"Bayern" no 2:0 zaudē jaunpienācējai, Opendā 2+2 Leipcigas panākumā

Vācijas Bundeslīgas vadībā nostiprinājušies Lēverkūzenes "Bayer" futbolisti, ar 1:0 uzvarot Berlīnē, toties otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja vicelīdere Minhenes "Bayern", sabrūkot Heidenheimā (2:3).