Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

"Eintracht" dramatiski sakauj "Bayern" un iegūst Vācijas kausu

Gundars Zaburdajevs
Gundars Zaburdajevs

"Eintracht" dramatiski sakauj "Bayern" un iegūst Vācijas kausu
Divu vārtu autors Ante Rebičs
Foto: Reuters/Scanpix

Šovakar par Vācijas kausa ieguvēju kļuva Frankfurtes "Eintracht", kura smagā un dramatiskā cīņā ar 3:1 pieveica favorīti Minhenes "Bayern", iegūstot savu pirmo Vācijas kausu 30 gadu laikā.

Ierasti Berlīnes Olimpiskajā stadionā notiekošais Vācijas kausa fināls bija zīmīgs vairāku iemeslu dēļ. Šis bija Jupa Heinkesa pēdējais mačs pie Minhenes "Bayern" stūres – pieredzējušais speciālists bija atgriezies klubā pēc Karlo Ančeloti atlaišanas, lai novestu sezonu līdz beigām un dotu "Bayern" laiku atrast ilgtermiņa treneri. Tas ir izdarīts, un nākamsezon Minheni vadīs Niko Kovāčs, kuram šodien savukārt pēdējā spēle kā Frankfurtes "Eintracht" galvenajam trenerim.

Tā rezultāta Kovāčam bija lieliska iespēja vēlreiz pierādīt savas prasmes jaunajam darba devējam. Vēl interesantāku visu padarīja fakts, ka "Eintracht" pirms gada jau bija tikusi līdz Vācijas kausa finālam, bet ar 1:2 piekāpās Dortmundes "Borussia". Uzvara Frankfurtei nodrošinātu ne tikai kausu, bet arī dalību Eirokausos nākamsezon, savukārt "Bayern" uzvara nozīmētu kluba ceturto kausu pēdējo sešu gadu laikā, kā arī kārtējo dubultuzvaru Vācijā – gan čempionāta uzvara, gan triumfs kausa izcīņā.



Lai arī jau 8. minūtē tuvu vārtu guvumam bija "Bayern", kad Roberts Levandovskis izpildīja soda sitienu un trāpīja pa pārliktni, pāris minūtes vēlāk vadību pārņema "Eintracht". Ante Rebičs atņēma bumbu laukuma vidū un pēc saspēles ar Kevinu Prinsu Boatengu izrāvās vārtu virzienā. Par spīti trīs aizsargu tuvumam, Rebičs noslēdza uzbrukumu ar sitienu Svena Ulriha (jāpiebilst, ka Manuels Noiers šodien jau bija "Bayern" pieteikumā) sargāto vārtu apakšējā stūrī.

Pēc nonākšanas zaudētājas lomā "Bayern" apņēmīgi devās uz priekšu, lai izlīdzinātu rezultātu, tomēr puslaika pārtraukumā "Eintracht" devās ar joprojām noturētu pārsvaru – visi Minhenes centieni beidzās vai nu ar neprecīzu sitienu, vai arī vietā bija pretinieku vārtsargs Hrādeckis. Pirmajās 45 minūtēs "Bayern" kontrolēja bumbu 75% no spēles laika, bet tas nebija devis rezultātu.°

"Bayern" panāca izlīdzinājumu jau pašā otrā puslaika ievadā, kad Džošuā Kimihs pēc izrāviena pa labo malu pāradresēja bumbu vārtu priekšā Levandovskim – 1:1. Lai arī Minhene turpināja dominēt un vairākas reizes bija tuvu arī otrajam vārtu guvumam (jau atkal "Eintracht" glāba arī vārtu konstrukcija), mača noslēgumā par varoni kļuva Rebičs, kurš atkal tika galā ar vairākiem aizsargiem un 82. minūtē vēlreiz pārspēja Ulrihu.

Dramatiskā mača noslēgumā "Bayern" kompensācijas laikā pieprasīja 11 metru soda sitiena par šķietamu Boatenga pārkāpumu pret Havi Martinesu, bet tiesnesis pēc video atkārtojuma noskatīšanās to nepiešķīra. Uz priekšu bija devušies visi, Ulrihu ieskaitot, kā rezultātā "Eintracht" sekojošais prettrieciens noslēdzās ar Gačinoviča vieglu vārtu guvumu.

Frankfurte uzvarēja ar 3:1, satriecot valsts spēcīgāko klubu sezonas pēdējā mačā. "Eintracht" šis ir piektais Vācijas kauss, kā arī pirmais kopš 1988. gada. "Bayern", kura mača beigās netika pie pendeles ļoti strīdīgā situācijā, varēs šodienas pretiniekam atspēlēties jau pašā nākamās sezonas sākumā, kad abas komandas tiksies Vācijas Superkausa izcīņā.

Vācijas kausa fināls

Minhenes "Bayern" – Frankfurtes "Eintracht" 1:3 (0:1)
Vārti: Levandovskis 53' – Rebičs 11' 82'; Gačinovičs 90'+6
Bayern: Ulrihs, Kimihs, Zīle, Hummelss, Alaba, Alkantara (Tolisso 64'), Martiness, Rodrigess, Millers (Komans 72'), Levandovskis, Riberī (Vāgners 89')
Eintracht: Hrādeckis, Abrahams, Hasebe, Salsedo, de Guzmans (Russ 74'), da Kosta, Volfs (Gačinovičs 60'), Maskarells, Vilemss, Rebičs (Hallers 90'), Boatengs

Pēdējie 10 Vācijas kausa fināli

GadsUzvarētājsZaudētājsRezultāts
2018.Eintracht FrankfurtBayern München3:1
2017.Borussia DortmundEintracht Frankfurt2:1
2016.Bayern MünchenBorussia Dortmund0:0 (4:3 11m)
2015.VfL WolfsburgBorussia Dortmund3:1
2014.Bayern MünchenBorussia Dortmund2:0 (papild.)
2013.Bayern MünchenVfB Stuttgart3:2
2012.Borussia DortmundBayern München5:2
2011.SchalkeMSV Duisburg5:0
2010.Bayern MünchenWerder Bremen4:0
2009.Werder BremenBayer Leverkusen1:0

Visvairāk kausu ieguvušie klubi

KlubsSk
Bayern München18
Werder Bremen6
Schalke5
Eintracht Frankfurt5
Köln4
Nürnberg4
Borussia Dortmund4

     [+] [-]

, 2018-05-19 23:27, pirms 6 gadiem
EINTRACHT FRANKFURT ALLLLLLLEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!

     [+] [-]

, 2018-05-19 23:31, pirms 6 gadiem
Kāda jēga no video atkārtojuma? Vācijas fināls kā sētas futbols. Otrie vārti nebija jāieskaita!

     [+] [-]

, 2018-05-20 00:18, pirms 6 gadiem
Ziimiigi,jaunais treneris peedeejaa machaa ar savu veco komandu sakauj savus naakamos darba deveejus,bet nu Bayern speeleetaajiem,shitaa atvadiities no Hainkesa.

     [+] [-]

, 2018-05-20 00:38, pirms 6 gadiem
RAGNARS rakstīja: Kāda jēga no video atkārtojuma? Vācijas fināls kā sētas futbols. Otrie vārti nebija jāieskaita!
Jo?

     [+] [-]

, 2018-05-20 01:06, pirms 6 gadiem
Žēl Hainkesa, bet nu Eintracht bija labāki šodien. Berlīnē laba balle tagad iet vaļā, bayern fani dzer klusiņām pa kaktiem kamēr Eintracht tik dzied un ālējas.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja