Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Frankfurte pirms lielās vasaras oficiāli izpērk sensacionālo serbu uzbrucēju Joviču

Agris Suveizda

Vācijas Bundeslīgas futbola klubs Frankfurtes "Eintracht" paziņojis, ka ir izmantojis īres līgumā paredzēto iespēju par septiņiem miljoniem eiro izpirkt Luku Joviču. Ar serbu uzbrucēju parakstīts jauns līgums līdz 2023. gada vasarai.

"Lukas progress mūsu komandas rindās ir ļoti iepriecinošs, un mums nebija nekādu šaubu par to, vai viņu izpirkt un padarīt par pilntiesīgu kluba spēlētāju," kluba mājaslapā citēts "Eintracht" sporta direktors Fredi Bobičs. "Viņš ir spēlētājs ar ļoti neparastām prasmēm." Par Joviču lielu interesi izrāda vairums Eiropas superklubu, tiesa, pēc "Barcelona" un Madrides "Real" baumotās izstāšanās no solīšanas kā galvenais galamērķis pārejas sakarā nu tiek minēts Minhenes "Bayern". Frankfurtes klubs Joviču gan labprāt paturētu arī uz nākamo sezonu.

21 gadu vecais Jovičs iepriekš pārstāvēja Lisabonas "Benfica", vairāk gan spēlējot otrajā komandā un Portugāles augstākajā līgā aizvadot tikai divas spēles. 2017. gada vasarā Jovičs divu gadu īrē devās uz Frankfurtes "Eintracht", kurai tika dota iespēja par septiņiem miljoniem eiro serbu uzbrucēju izpirkt pilnībā.

Debijas sezonā Bundeslīgā Jovičs sāka deviņas no 22 spēlēm un ar astoņiem vārtiem bija otrais rezultatīvākais komandā, bet šosezon ar 17 vārtiem 27 spēlēs ir otrais labākais snaiperis visā līgā, par vārtiem apsteidzot Pako Alkaseru no Dortmundes "Borussia" un par četriem atpaliekot no Minhenes "Bayern" bombardiera Roberta Levandovska. Bundeslīgā Frankfurtes klubs ar 52 punktiem 29 mačos ieņem ceturto vietu, par punktu apsteidzot Menhengladbahas "Borussia" un par sešiem atpaliekot no "Leipzig". Šovakar "Eintracht" mājās tiksies tieši ar "Benfica", kas Eiropas līgas pirmajā ceturtdaļfinālspēlē savā laukumā uzvarēja ar 4:2.

Karjeru Jovičs sāka Belgradas "Crvena zvezda", bet 2016. gada ziemā pievienojās "Benfica". Sākotnēji tika ziņots, ka Lisabonas klubs viņu iegādājies pa 2,2 miljoniem eiro, taču vēlāk Football Leaks atklāja, ka Jovičs ir piedalījies vienā no daudzām shēmām, kurās iesaistīts pazīstamais aģents Pini Zahavi. Jovičs, kā izrādās, uz "Benfica" pārgāja kā Zahavi pietuvinātā Kipras kluba Limasolas "Apollon" īpašums – "Apollon" iepriekš bija nopirkusi 70% tiesību uz Joviču, neilgi pirms pārejas uz "Benfica" iegādājoties arī pārējos 30%. Lisabonas klubs par transfēru esot samaksājis septiņus miljonus eiro.

Izmantotie resursi:
https://www.eintracht.de/news/artik...

     [+] [-]

, 2019-04-18 21:51, pirms 5 gadiem
Kāpēc pirms lielās vasaras?