Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

29 gadu vecumā karjeru noslēdz Širle, viens no PK 2014 fināla varoņiem

Rolands Eliņš

29 gadu vecumā karjeru noslēdz Širle, viens no PK 2014 fināla varoņiem
Andrē Širle. Foto: imago/Ulmer/Teamfoto/Scanpix

Vācijas futbolists Andrē Širle paziņojis, ka liek punktu savai futbolista karjerai, kas pēc daudzsološa sākuma tomēr nesasniedza augstākos punktus un, kā viņš pats šobrīd izsakās, vairs nesniedza viņam prieku.

Andrē Širle savai futbolista karjerai punktu nolēmis pielikt brīdī, kas daudziem ir pats brieduma laiks, proti, 29 gadu vecumā. Viņš 2016. gadā bija noslēdzis ilgtermiņa līgumu ar Dortmundes „Borussia”, taču iepriekšējās divās sezonās tika izīrēts „Fulham” un Maskavas „Spartak” klubiem.

Širle pirms tam pārstāvēja arī „Wolfsburg”, „Chelsea”, Leverkūzenes „Bayer” un „Mainz 05” vienības, kā arī aizvadīja 57 spēles Vācijas izlasē. Širle savā karjerā guva 17 vārtus Anglijas Premjerlīgā un 51 vārtus Vācijas Bundeslīgā.

Širle Vācijas izlasē guva 22 vārtus, taču izlases vēsturē iegājis ar rezultatīvu piespēli 2014. gada Pasaules kausa finālā, kad palīdzēja uzvaras vārtus gūt Mario Gecem. Tas ļāva Vācijai papildlaikā ar 1:0 pārspēt Argentīnu un kļūt par pasaules čempioni. Jāpiemin, ka savas karjeras augstākajā punktā šobrīd nav arī Gece, kurš šovasar atstājis „Borussia” un šobrīd ir bez kluba.

Sarunā ar Vācijas mediju „Der Spiegel” Širle skaidroja savu pieņemto lēmumu, norādot, ka futbols ir padarījis viņu bagātu, taču arī vientuļu: „Mani zemākie punkti palika arvien zemāki, kamēr pozitīvā palika arvien mazāk.”

Izmantotie resursi:
https://www.dw.com/en/bundesliga-tr...

     [+] [-]

, 2020-07-17 21:48, pirms 4 gadiem
..viņš bija labs Mainz laikos, kad Tuhels ar Mainz bija gatavi sasist jebkuru. ātri gan visi labie notīnās, bet bija labi tik un tā