Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Berlīnes "Hertha" netiks sodīta par grupveida vārtu svinēšanu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Berlīnes "Hertha" netiks sodīta par grupveida vārtu svinēšanu
Berlīnes "Hertha" atzīmē gūtos vārtus. Foto: Imago Sport/Scanpix

Vakar atsākās Vācijas Bundeslīga, un viena no komandām, kas izcīnīja trīs punktus, bija Berlīnes "Hertha" – 3:0 izbraukumā pret "Hoffeinheim". Komandām pirms mačiem tika rekomendēts nesvinēt vārtus lielās grupās. "Hertha" pie rekomendācijas nepieturējās, tomēr sodu nesaņems.

Izcīnītā uzvara ļāva Berlīnes "Hertha" izrauties no izkrišanas zonas, un visi trīs vārtu guvumi tika nosvinēti, ignorējot norādes par sociālās distancēšanās ievērošanu, par kuriem pirms turnīra atsākšanās runāja Bundeslīgas vadība. Piemēram, Dortmundes "Borussia" savus pirmos vārtus nosvinēja, spēlētājiem ļoti uzskatāmi ievērojot divu metru distanci savā starpā. Ieteikumiem sekoja arī citas komandas.

Tiesa, amatpersonas paziņojušas, ka "Hertha" netiks sodīta. "Tika doti padomi un orientējoša informācija par vārtu svinēšanu, bet nekādas sankcijas nesekos," sestdienas vakarā paziņoja Vācijas Futbola līga. Tā pirms tam bija izstrādājusi 51 lapas garu medicīnisko un organizatorisko ziņojumu par to, kā atsākt sezonu koronavīrusa pandēmijas laikā. Komandām tika izveidots vēl viens saraksts, kurā tika sniegti padomi drošības pasākumu ievērošanai.

"Vārtu atzīmēšana – tā ir daļa no futbola. Mums regulāri tiek veiktas analīzes, tāpēc uzskatu, ka to vajadzētu atļaut. Būtu nepatīkami, ja mums neļautu pat atzīmēt vārtus. Tas iznīcinātu vēl vairāk," pauda Bruno Labadia, "Hertha" galvenais treneris kopš aprīļa.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/soccer/german-...

  +1 [+] [-]

, 2020-05-17 10:12, pirms 4 gadiem
"grupveida vārtu svinēšana" "žurnālist", Brože! Cik klašu izglītību esat apguvis?

  +2 [+] [-]

, 2020-05-17 11:41, pirms 4 gadiem
Pilnīgi muļķīgi būtu sodīt. Tāpat visu spēli tur visi kopā ir, aiztiek viens otru, it sevišķi pie standartsituācijām. 20 sekunžu svinības nemainīs neko izplatīšanās ziņā.

     [+] [-]

, 2020-05-17 12:06, pirms 4 gadiem
Dīvaini, ka netiek rekomendēts sieniņas izveidē ievērot 2m distanci starp komandas biedriem...

     [+] [-]

, 2020-05-17 13:48, pirms 4 gadiem
Ja viņi to būtu darījuši kopā ar sievām un draudzenēm, tad vēl varētu padomāt par sodiņu

     [+] [-]

, 2020-05-17 14:11, pirms 4 gadiem
Jova rakstīja: Dīvaini, ka netiek rekomendēts sieniņas izveidē ievērot 2m distanci starp komandas biedriem...
Arī pārkāpjot noteikumus (klupinot, turot aiz krekla, sitot ar elkoni utt.) jāievēro 2m distanci.

     [+] [-]

, 2020-05-17 14:52, pirms 4 gadiem
grupavnieks rasu miksļī, būs jāuzraksta Garlība Merķeļa radiniecei, kas notiek viņas deguna priekšā. Vai arī nē ?