Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Dortmundes vārtsargs kritizē UEFA un atzīst, ka joprojām nevar mierīgi gulēt

Agris Suveizda

Dortmundes vārtsargs kritizē UEFA un atzīst, ka joprojām nevar mierīgi gulēt
Romans Birki
Foto: Reuters/Scanpix

Šveices futbola izlases un Dortmundes "Borussia" vārtsargs Romans Birki atzina, ka sprādzieni un uzbrukums komandas autobusam joprojām ietekmē viņa ikdienu.

"Sliktākās ir naktis. Joprojām nevaru gulēt un baidos. Man jābūt ļoti laimīgam, ka joprojām esmu dzīvs," sacīja 26 gadus vecais vārtsargs. "Zemapziņā joprojām esmu nobijies un naktīs bieži pamostos. Esmu ļoti priecīgs, ka ar mani kopā ir vecāki, ar kuriem varu par visu izrunāties."

Notikušo sprādzienu dēļ, kuros cieta spāņu aizsargs Marks Bartra, Čempionu līgas ceturtdaļfināla spēle pret "Monaco" (1:2) tika pārcelta dienu vēlāk. Birki uzskata, ka spēles aizvadīšana nākamajā dienā bija briesmīgs lēmums: "Nevarēju koncentrēties spēlei. Pēc mača beigām emocijas izlauzās uz āru un visi spēlētāji raudāja. Šķiet, ka UEFA svarīga ir tikai nauda, nevis cilvēcīgums. Dzirdēju, ka kāds UEFA vai FIFA pārstāvis paziņoja, ka spēle būtu jāatceļ tikai tad, ja kāds būtu miris…Ārprāts, vai tiešām jānotiek sliktākajam, lai kāds rīkotos?"

"Protams, ka pēc notikušā automātiski pievēršu lielāku uzmanību trokšņiem un skatos ārā pa logu," teica Birki. Dortmundes futbolists sacīja, ka blīvais spēļu grafiks palīdzēs pārvarēt notikušo: "Tas ir labi, ka mums ir daudz maču un nav laika, lai sēdētu dīvānā un atcerētos to, kas notika. Nesekoju līdzi ziņām par notikušo, lai nevajadzētu par to lieki domāt."

"Vienīgā labā lieta, ko varam izcelt šajā briesmīgajā pieredzē, ir fakts, ka esam vēl vairāk satuvinājušies kā komanda. Gluži kā ar faniem – pēc spēles beigām pret Frankfurtes "Eintracht" mums pār ķermeni skrēja skudriņas," Birki turpināja. "Domāju, ka tas ir labi, ka asociācija mums nodrošina psihologu. Katrs var izlemt par sevi, vai viņam tas ir nepieciešams. Katrs ir atšķirīgs."

Izmantotie resursi:
Roman Burki reveals struggles after Borussia...

Slēpts komentārs: oxa

  -1 [+] [-]

, 2017-04-17 15:21, pirms 7 gadiem
oxa rakstīja: Traki! Bet - savu lodi nedzirdēsi! Jāmācās vairāk paļauties uz Visuvarenā Dieva gribu - un cik Dievs būs atvēlējis, tik nu būs!

  -2 [+] [-]

, 2017-04-17 16:16, pirms 7 gadiem
oxa rakstīja: Traki! Bet - savu lodi nedzirdēsi! Jāmācās vairāk paļauties uz Visuvarenā Dieva gribu - un cik Dievs būs atvēlējis, tik nu būs!
Freimani, tas tu ?

     [+] [-]

, 2017-04-18 00:48, pirms 7 gadiem
..kas ir "līgas ceturtdaļfināla spēle pret "Monaco" (1:2)" ? cik man zināms, tāds rezultāts jau nu nebija gan

     [+] [-]

, 2017-04-18 10:18, pirms 7 gadiem
Nu varēja jau atcelt, bet tad mājniekiem 0-3? Vai tā būtu labāk vai patīkamāk, vai godīgāk?

Ir jau traki protams, bet Barta raud mazāk par šo empātu.