Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

"Schalke" atlaiž Stīvensu, paaugstina Kelleru

"Schalke" atlaiž Stīvensu, paaugstina Kelleru
Hūbam Stīvensam - 2012. gada decembrī beidzies otrais darba termiņš "Schalke 04" klubā
Foto: AFP/Scanpix

Vācijas futbola kluba "Schalke 04" vadība pēc sestdien Bundeslīgas spēlē piedzīvotā zaudējuma "Freiburg" vienībai nolēmusi šķirt ceļus ar galveno treneri Hubu Stīvensu. Nīderlandiešu speciālista vietu līdz sezonas beigām ieņems kluba jaunatnes sistēmas treneris Jenss Kellers.

"Schalke" sezonu Bundeslīgā līdz šim aizvadījusi ļoti viduvēji - 17 mačos izdevies izcīnīt septiņas uzvaras un četrus neizšķirtus, kas dod 25 punktus un vien septīto vietu turnīra tabulā. Sestdien piedzīvotais zaudējums "Freiburg" vienībai ar rezultātu 1:3 izrādījās pēdējais Stīvensam pie komandas stūres. Nelīdzēja pat teicamais starts UEFA Čempionu līgā, kur izdevās uzvarēt savā B grupā.

"Šis bija ļoti smags lēmums, ņemot vērā, ko šis treneris sasniedzis ar mūsu klubu," sacīts "Schalke" izplatītajā paziņojumā. Stīvenss ar komandu strādāja jau pagājušajā gadu tūkstotī, palīdzot tam 1997. gadā triumfēt UEFA kausa izcīņā, bet jau pēc jaunā gadu tūkstoša izcīnīti arī divi Vācijas kausi. 1999. gadā "Schalke" līdzjutēju balsojumā Stīvenss pat tika atzīts par kluba labāko gadsimta treneri.

2011. gada septembrī Stīvenss atgriezās "Schalke" klubā pie komandas stūres, taču nu atkal būs spiest meklēt darbu citviet. "Šorīt apsēdāmies un izrunājāmies ar Hubu Stīvensu, analizējām situāciju un nonācām pie secinājuma, ka labāk būtu šķirties nekavējoties. Bundeslīga ir mūsu dienišķā maizīte, bet atrodamies krietni zemāk nekā sagaidīts," šķiršanās iemeslu skaidroja "Schalke 04" sporta direktors Horsts Heldts. Pirms sezonas "Schalke" tika minēta kā viena no galvenajām favorītēm uz čempiontitulu Vācijā.

Pirmdien treniņus sāks vadīt Jenss Kellers - bijušais futbolists, kurš līdz šim vadīja "Schalke 04" U17 komandu. Iepriekš Kellers īsu brīdi veicis arī "Stuttgart" galvenā trenera pienākumus. "Protams, biju pārsteigts, bet tas ir piedāvājums, no kāda neatsakies, esot vienā no Eiropas lielajām līgām," patīkamos jaunumus par paaugstinājumu amatā komentēja 42 gadus vecais Kellers. "Jārunā ar puišiem, jātiek vaļā no bailēm, ar kādām viņi spēlē."

Debiju galvenā trenera amatā pie "Schalke" stūres Kellers piedzīvos jau otrdien, kad Vācijas kausa izcīņas spēlē jātiekas ar "Mainz" vienību. "Vēlos, lai puiši uz šo spēli iziet kā uz finālu un pabeidz gadu uz pozitīvas nots," kaujiniecismu neslēpa Kellers.

Izmantotie resursi:
Reuters


, 2012-12-16 23:48, pirms 11 gadiem
bija gaidams
, 2012-12-17 09:50, pirms 11 gadiem
Nav no tām labākajām ziņām, jo vēlējos redzēt, cik viņa vadībā "Scheisse" punktus vēl pakāsīs Tā turpināt, ķēniņzilie!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Šavi Alonso. Foto: picture alliance/SvenSimon/Scanpix

Šavi Alonso plāno arī pēc šīs sezonas palikt Leverkūzenes ''Bayer''

Vācijas Bundeslīgas līderes Leverkūzenes ''Bayer'' galvenais treneris Šavi Alonso, par spīti interesei no Minhenes ''Bayern'' un arī Premjerlīgas kluba ''Liverpool'', visdrīzāk pēc šīs sezonas paliks Leverkūzenes trenera amatā.
Foto: AFP/Scanpix
6

Amerikāņu Nike pārtrauks vācu adidas vairāk nekā 75 gadu ēru Vācijas izlasēs

Vācijas Futbola savienība vakar pavēstīja, ka no 2027. līdz 2034. gadam par Vācijas izlašu ekipējuma ražošanu rūpēsies ASV uzņēmums Nike, tādējādi pārtraucot Vācijas milža adidas nepilnas astoņas desmitgades ilgo valdīšanu.
Leverkūzenes "Bayer" uzbrucēja Adama Hložeka vārtu guvuma mirklis. Foto: Sportfoto Rudel/Imago Images/Scanpix

Čehi tuvina Leverkūzeni pirmjam Bundeslīgas titulam, Dortmunde atspēlējas

Vācijas Bundeslīgas 26. kārtas izspēle noslēdzās ar vadošās komandas Leverkūzenes "Bayer" un Dortmundes "Borussia" rezultatīviem panākumiem.