Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Mario Gecem sezona beigusies

Reinis Alksnājs
Reinis Alksnājs

Mario Gecem sezona beigusies
Mario Gece
Foto: AP/Scanpix

Vācijas Bundeslīgas vienība Dortmundes ''Borussia'' apstiprinājusi, ka komandas uzbrūkošais pussargs Mario Gece šosezon laukumā vairs neatgriezīsies. Pie vainas metabolisma slimība, kā dēļ laukumā spēlētājs nav devies jau kopš februāra.

Februārī tika paziņots, ka 2014. gada Pasaules kausa ieguvējs Mario Gece uz nenoteiktu laiku nespēlēs sakarā ar medicīniskiem traucējumiem. Šodien Dortmundes klubs, kurš nestabili atrodas trešajā vietā Bundeslīgā, nāca klajā ar paziņojumu, ka 24 gadus vecais futbolists komandā neatgriezīsies kā minimums līdz nākamās sezonas sākumam.

''Borussia'' oficiālajā mājaslapā rakstīts: ''Mērķis spēlētājam ir būt pilnībā gatavam spēlēt atkal, sākoties jaunajai sezonai.'' Klubs norāda, ka cer uz Geci atgriežamies treniņos vasaras agrajos mēnešos.

Mario Gece Dortmundes ''Borussia'' akadēmijai pievienojās deviņu gadu vecumā un sistēmā pavadīja 12 gadus (četrus galvenajā komandā), bet kā lielākais futbolista sasniegums "Borussia" sastāvā minams pārsteidzošais Čempionu līgas fināls, kad pa ceļam tika uzveikta Madrides ''Real''.

Tomēr talantīgais jauneklis šokēja savus fanus un izvēlējās pāriet uz galvenajiem konkurentiem cīņā par Vācijas titulu Minhenes ''Bayern''. Spilgtākais moments karjerā piedzīvots 2014. gadā, kad Gece guva izšķirošos vārtus un triumfēja Pasaules kausā.

Šovasar pēc trīs gadiem (katrā no tiem izcīnot Bundeslīgas titulu), Gece atgriezās Dortmundē, bet sezona reiz vienam no pasaules daudzsološākajiem spēlētājiem izvērsusies tuvu murgam. Daudz laika un spēka iztērējot traumās un slimībās, Gece spēlējis tikai 16 mačos, gūstot divus vārtus un divas reizes rezultatīvi piespēlējot.

Izmantotie resursi:
Dortmund confirm Gotze out for the season -...