Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Bayern" un vicečempione "Leipzig" iegādājas Francijas un Portugāles talantus

"Bayern" un vicečempione "Leipzig" iegādājas Francijas un Portugāles talantus
Korentēns Toliso
Foto: AFP/Scanpix

Vācijas Bundeslīgas čempione Minhenes "Bayern" iegādājusies franču pussargu Korentēnu Toliso, par viņu samaksājot 41,5 miljonus eiro. Tikmēr vicečempione Leipciga nopirkusi portugāli Brumu.

22 gadus vecais Korentēns Toliso martā debitēja Francijas izlases sastāvā. Ikdienā viņš pārstāvēja Lionas "Olympique", šajā sezonā aizvadītajā 31 spēlē izceļoties ar astoņiem vārtu guvumiem. Tāpat viņš tika iekļauts UEFA Eiropas līgas simboliskajā izlasē.

Šodien Toliso iegādājusies Vācijas čempione Minhenes "Bayern", par pussargu samaksājot 41,5 miljonus eiro, tomēr pēc bonusiem summa var pieaugt līdz 47,5 miljoniem. Puses parakstījušas sadarbības līgumu uz piecām sezonām. Jāatzīmē, ka ziema centra pussargs bija ļoti tuvu pārejai pie Itālijas čempiones Turīnas "Juventus", tomēr darījums pēdējā brīdī neizdevās.

"Vairākas Lionā aizvadītās sezonas bija lielisks laiks manā dzīvē, un par to esmu ļoti pateicīgs. Tagad esmu priecīgs, pievienojoties vienam no labākajiem klubiem Eiropā," sacīja Toliso. "Minhenes "Bayern" rindās man ir lieli mērķi. Šī manā karjerā ir teicama diena."

Minhenes "Bayern" Bundeslīgā uzvarēja, 34 spēlēs savācot 82 punktus, bet pie pārsteidzošas otrās vietas tika "RB Leipzig", kas apsteidza Dortmundes "Borussia". Tikai iepriekšējā sezonā Leipciga spēlēja otrajā Bundeslīgā, kur arī kļuva par vicečempioni.

"RB Leipzig" arīdzan ieguvusi ceļazīmi uz UEFA Čempionu līgu un sākusi gatavošanos jaunajai sezonai – par 12,5 miljoniem eiro, bet summa var pieaugt līdz 15 miljoniem, iegādāts 22 gadus vecais portugāļu uzbrucējs Bruma. Ar futbolistu, kurš iepriekš spēlēja turku "Galatasaray", panākta vienošanās par līgumu līdz 2022. gadam.

"Bruma lieliski atbilst mūsu komandas spēles stilam – viņš ir ātrs, tehnisks, spēcīgs un apveltīts ar vārtu garšu," pauda Leipcigas kluba sporta direktors Ralfs Rangniks. "Esam priecīgi, ka mums pievienojies tik talantīgs futbolists. Bruma mums uzbrukumā pavērs plašas iespējas, reizē padarot sastāvu elastīgāku."

Uzbrucējs "Galatasaray" rindās aizvadīja 84 spēles, gūstot 15 vārtus un atdodot 20 rezultatīvas piespēles. Viņš pārstāvējis visas Portugāles jauniešu izlases, tomēr pieaugušo valstsvienībā vēl nav debitējis. Turki viņu iegādājās par desmit miljoniem no Lisabonas "Sporting".

Izmantotie resursi:
Sportnachrichten - kicker


, 2017-06-14 20:22, pirms 7 gadiem
Labs pirkums, pat ļoti. Labs spēlētājs ar lielu potenciālu. Tagad vēl tik Sanchez jāmēģina dabūt vai jāatstāj Costa. Jāpiemin, ka šis ir Bayerna dārgākais pirkums.
, 2017-06-14 20:30, pirms 7 gadiem
Cenas futbola tirgū tagad tikai augs Ķīnas dēļ. Klubiem uzrodas liels piķis par to, ka pārdot viduvējības ķīniešiem par astronomiskām summām
, 2017-06-14 23:03, pirms 7 gadiem
Lindelofs oficiaali kljuvis par MU speeleetaaju
, 2017-06-14 23:10, pirms 7 gadiem
NilsK rakstīja: Lindelofs oficiaali kljuvis par MU speeleetaaju
Un Mourinju jau paspējis izteikties, ka zviedru MU klubā gaida spoža nākotne.
, 2017-06-15 02:02, pirms 7 gadiem
Tolisso būs nežēlīgi labs. Daudziem tas varētu būt nedzirdēts uzvārds. Bet tikai ne tiem, kuri spēlē FIFU
, 2017-06-15 02:04, pirms 7 gadiem
Vēl Lacazette vajag un Čempionu līgas tituls tikpat kā garantēts. (ja vien paliek Costa un Vidal).
, 2017-06-15 06:54, pirms 7 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Un Mourinju jau paspējis izteikties, ka zviedru MU klubā gaida spoža nākotne.
Mourinju pats gan ilgāk, kā līdz Ziemassvētkiem nenoturēsies ...
, 2017-06-15 10:55, pirms 7 gadiem
Nu ko tik maz samaksāja? Par Martinesu savulaik bija līdzīga summa... un ne par ko lielu Martiness nekļuva. Pēdējos gados par vidēji labiem spēlētājiem neticamas summas apgrozās.
Nabi Keitā. Foto: Picture Alliance/Scanpix

''Werder'' par atteikšanos doties uz spēli diskvalificē Keitā līdz sezonas beigām

LETA--DPA. Vācijas futbola bundeslīgas vienība Brēmenes "Werder" līdz sezonas beigām diskvalificēja pussargu Nabi Keitā, kurš atteicās doties kopā ar komandu uz maču.
Floriāns Vircs. Foto: Bayer 04 Leverkusen
11

Neticama sezona sagādā Leverkūzenes "Bayer" pirmo Bundeslīgas titulu vēsturē

Šovakar par Vācijas Bundeslīgas čempioni pirmo reizi vēsturē kronēta Leverkūzenes "Bayer", kas savā laukumā ar 5:0 sakāva Brēmenes "Werder" un kļuva nenoķerama tuvākajiem sekotājiem. Šavi Alonso vadītā komanda šosezon nav zaudējusi nevienā spēlē.
Tims Klaindīnsts. Foto: Reuters/Scanpix
2

"Bayern" no 2:0 zaudē jaunpienācējai, Opendā 2+2 Leipcigas panākumā

Vācijas Bundeslīgas vadībā nostiprinājušies Lēverkūzenes "Bayer" futbolisti, ar 1:0 uzvarot Berlīnē, toties otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja vicelīdere Minhenes "Bayern", sabrūkot Heidenheimā (2:3).