Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Autors: Evita Skuja

Bundeslīgas neveiksminiece "Stuttgart" atbrīvo galveno treneri Grosu

Bundeslīgas neveiksminiece "Stuttgart" atbrīvo galveno treneri Grosu
Nu jau bijušais "Stuttgart" galvenais treneris Kristians Gross
Foto: AFP/Scanpix

Vācijas Bundeslīgas futbola kluba "Stuttgart” vadība šodien no galvenā trenera pienākumiem atbrīvoja Kristianu Grosu, komandas vadības grožus nododot asistentam Jensam Kelleram. Aizvadītajās septiņās līgas spēlēs komanda izcīnījuši tikai vienu uzvaru un šobrīd ar trim punktiem atrodas pēdējā, 18.vietā kopvērtējumā.

56 gadus vecais šveicietis komandā ieradās pagājušā gada decembrī, kad arī bija aizvadīta ļoti sarežģīta sezonas pirmā puse. Pārņemdams Markusa Bābela pienākumus, Gross no tā brīža 16.vietas spēja aizvest "Stuttgart” līdz 6.vietai sezonas izskaņā, tomēr acīmredzams, ka līdz ar jaunās sezonas sākumu problēmas atgriezušās. Gross ir pirmais šosezon atlaistais treneris Bundeslīgā.

"Pašlaik pārdzīvojam sarežģītāko brīdi kluba vēsturē,” atzina "Stuttgart” prezidents Ervins Štods. "Meklējām risinājumus kopā ar treneriem, taču pēc ilgām diskusijām un detalizētas sportisko rezultātu analīzes esam nolēmuši, ka mūsu ceļiem ir jāšķiras. Vēlamies palikt Bundeslīgā, tāpēc komanda, kuru turpmāk vadīs trenera asistents Jenss Kellers, saņems pilnu mūsu atbalstu."

Pirms sezonas sākuma komandai prognozēja labus panākumus, taču Sami Kediras pārdošana un vairāki savainojumi būtiski ietekmējuši komandas pārliecību un rezultātus. Pēc graujošās 7:0 uzvaras pār Menhengladbahas "Borussia” tika piedzīvots sāpīgs 1:2 zaudējums pret nosacīti otrā ešelona komandu Frankfurtes "Eintracht”, kas bija pēdējais piliens kluba vadības pacietības kausā. Sestdien "Stuttgart" tiksies ar citu šīs sezonas neveiksminieci - Gelzenkirhenes "Schalke".

Izmantotie resursi:
AFP


Nabi Keitā. Foto: Picture Alliance/Scanpix

''Werder'' par atteikšanos doties uz spēli diskvalificē Keitā līdz sezonas beigām

LETA--DPA. Vācijas futbola bundeslīgas vienība Brēmenes "Werder" līdz sezonas beigām diskvalificēja pussargu Nabi Keitā, kurš atteicās doties kopā ar komandu uz maču.
Floriāns Vircs. Foto: Bayer 04 Leverkusen
11

Neticama sezona sagādā Leverkūzenes "Bayer" pirmo Bundeslīgas titulu vēsturē

Šovakar par Vācijas Bundeslīgas čempioni pirmo reizi vēsturē kronēta Leverkūzenes "Bayer", kas savā laukumā ar 5:0 sakāva Brēmenes "Werder" un kļuva nenoķerama tuvākajiem sekotājiem. Šavi Alonso vadītā komanda šosezon nav zaudējusi nevienā spēlē.
Tims Klaindīnsts. Foto: Reuters/Scanpix
2

"Bayern" no 2:0 zaudē jaunpienācējai, Opendā 2+2 Leipcigas panākumā

Vācijas Bundeslīgas vadībā nostiprinājušies Lēverkūzenes "Bayer" futbolisti, ar 1:0 uzvarot Berlīnē, toties otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja vicelīdere Minhenes "Bayern", sabrūkot Heidenheimā (2:3).