Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Vācija futbola sezonu tomēr nepabeigs jūnijā – kausa fināls ieplānots jūlijā

Vācija futbola sezonu tomēr nepabeigs jūnijā – kausa fināls ieplānots jūlijā
Vācijas 4. līgas komanda "Saarbrucken" svin iekļūšanu pusfinālā. Foto: AP/Scanpix

Vācijas Futbola savienība pavēstījusi kausa izcīņas atlikušo spēļu kalendāru vīriešiem un sievietēm, kā arī vēlreiz izteikusi vēlmi pabeigt 3. līgas un sieviešu augstākās līgas sezonu.

Kamēr Bundeslīga un 2. Bundeslīga, kurām jāatsākas jau sestdien, ir Vācijas Futbola līgas pārziņā, par pārējām sacensībām ir atbildīga Vācijas Futbola savienība. Tā turpina pārrunas ar politiķiem un šodienas valdes ārkārtas sēdē atbalstīja vīriešu 3.līgas, sieviešu Bundeslīgas un Vācijas kausa pabeigšanu.

Vācijas kauss vīriešiem tika apturēts pirms pusfināliem. Vienā pusfinālā valsts bagātākajam klubam Minhenes "Bayern" ir jāuzņem Frankfurtes "Eintracht", bet otrā pārī Lēverkūzenes "Bayer" ir jāviesojas pie 4. līgas komandas "Saarbrucken". Pusfināli ir ieplānoti 10. un 11. jūnijā, toties fināls ir plānots nedēļu pēc Bundeslīgas sezonas beigām – 4. jūlijā.

Tādējādi Vācijas sezonu neizdosies pabeigt līdz jūnija beigām, kas acīmredzot nozīmē, ka līgumi, kuri beigtos 30. jūnijā, būs jāpagarina par dažām dienām. Toties kausa fināla spēlēšana jūlijā ir laba vēsts kalendāra un spēlētāju atpūtasziņā – ja viss ritēs perfekti, Vācijas futbola sezona tiks pabeigta astoņās nedēļās, no kurām tikai trijās gaidāmas spēles arī nedēļas vidū.

Vācijas sieviešu kausa ceturtdaļfināli notiks 3. jūnijā, bet pusfināliem un finālam atvēlēti tie paši datumi, kas vīriešiem.

Bundeslīgas 26. kārta

DatumsSpēleLaiks
16.05.Borussia D – Schalke16:30
Leipzig – Freiburg16:30
Hoffenheim – Hertha16:30
Fortuna – Paderborn16:30
Augsburg – Wolfsburg16:30
Eintracht F – Borussia M19:30
17.05.Koln – Mainz16:30
Union – Bayern19:00
18.05.Werder – Bayer21:30

Izmantotie resursi:
https://www.dfb.de/news/detail/dfb-...


Nabi Keitā. Foto: Picture Alliance/Scanpix

''Werder'' par atteikšanos doties uz spēli diskvalificē Keitā līdz sezonas beigām

LETA--DPA. Vācijas futbola bundeslīgas vienība Brēmenes "Werder" līdz sezonas beigām diskvalificēja pussargu Nabi Keitā, kurš atteicās doties kopā ar komandu uz maču.
Floriāns Vircs. Foto: Bayer 04 Leverkusen
11

Neticama sezona sagādā Leverkūzenes "Bayer" pirmo Bundeslīgas titulu vēsturē

Šovakar par Vācijas Bundeslīgas čempioni pirmo reizi vēsturē kronēta Leverkūzenes "Bayer", kas savā laukumā ar 5:0 sakāva Brēmenes "Werder" un kļuva nenoķerama tuvākajiem sekotājiem. Šavi Alonso vadītā komanda šosezon nav zaudējusi nevienā spēlē.
Tims Klaindīnsts. Foto: Reuters/Scanpix
2

"Bayern" no 2:0 zaudē jaunpienācējai, Opendā 2+2 Leipcigas panākumā

Vācijas Bundeslīgas vadībā nostiprinājušies Lēverkūzenes "Bayer" futbolisti, ar 1:0 uzvarot Berlīnē, toties otro zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja vicelīdere Minhenes "Bayern", sabrūkot Heidenheimā (2:3).