Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Rudņevs: "Pāreju uz Ķelni uzskatu par svarīgāko lēmumu savā karjerā"

Rolands Eliņš

Rudņevs: "Pāreju uz Ķelni uzskatu par svarīgāko lēmumu savā karjerā"
Artjoms Rudņevs
Foto: Hasan Bratic/Pixathlon/SIPA/Scanpix

Latvijas futbolists Artjoms Rudņevs, kurš traumas dēļ šobrīd nav kopā ar valstsvienību, intervijā Vācijas medijam “Bild” paudis sarūgtinājumu par neveiksmīgo savainojumu, taču uzskata, ka Ķelnes komandā Bundeslīgā viņam vēl iespēju netrūks. Rudņevs gatavojas atgriezties laukumā jau nākamajā Bundeslīgas spēlē 15. oktobrī.

Traumas dēļ nevari spēlēt izlasē PK atlases ciklā. Kā šobrīd ar veselību?
Ar augšstilba muskuli problēmas ir jau kopš iepriekšējā izlases sasaukuma. Joprojām sāp, bet pamazām paliek labāk, katru dienu pie tā tiek strādāts. Mans mērķis ir atgriezties laukumā pret “Ingolstadt” (15. oktobra spēle).

Vai esi apmierināts ar sezonas sākumu Ķelnē?
Vairāk vai mazāk, jā. Sākumā biju arī komandas pamatsastāvā, taču sekoja muļķīgs savainojums. Bet tā nu gadās, zinu, ka man būs vēl iespējas.

Oktobra beigās Ķelnē uz spēli ieradīsies tavs bijušais klubs HSV. Kā tos abus salīdzinātu?
Ķelnē visi ir draudzīgāki. Vai nu tas ir laukumā vai ģērbtuvēs, bet ar visiem ir viegli saprasties un uzturēt labu garastāvokli. Pat kopā ar treneri. Hamburgā tomēr bija citādi.

Tev šāda atmosfēra ir nepieciešama?
Jā, noteikti. Visi redz, kā mūsu komanda strādā laukumā un ko tas dod mūsu vietai kopvērtējumā (pēc sešām spēlēm 4. vieta Bundeslīgā – aut.p.). Spēlējam kā ģimene! Ko treneris vēlas, to mēs arī paveicam. Pats svarīgākais man ir, lai treneris ticētu manām spējām, tad es varu justies atviegloti un mierīgi un koncentrēties futbolam.

Vai tev nav žēl sava bijušā kluba? ("Hamburger SV" pagaidām ir bez uzvarām un pēdējā vietā līgā – aut.p.)
Līdzjutējiem tā ir apkaunojoša un smaga situācija. Viņi vienmēr bija saprotoši un korekti pret mani. Hamburgā man joprojām ir draugi, un uzturu kontaktus ar viņu spēlētājiem, pavaicāju par situāciju komandā. Nevienam šobrīd tur nav viegli, bet cerams, ka ar jauno treneri sāks veikties labāk.

Tev pašam drīz var nākties spēlēt pret HSV.
Un arī gaidu spēli pret Hamburgu! Gūt vārtus vienmēr bijis mans mērķis.

Ja izdosies gūt vārtus, vai tu šo panākumu svinēsi?
Šobrīd laikam tādā gadījumā īpaši skaļi nepriecātos. Nezinu, kā būtu atbildējis pirms pāris nedēļām, taču es cienu HSV vienību.

Tavs pēdējais treneris Hamburgā bija Bruno Labadija. Kādas ir jūsu attiecības?
Tās bija normālas. Neko vairāk nevēlos teikt. Attiecības ar komandas biedriem un līdzjutējiem bija lieliskas. Hamburgas līdzjutēji vienmēr atbalstīja mani, tagad Ķelnē izskatās līdzīgi.

Tad jau jāuzskata, ka pāreja ir izdevusies?
Jā, pilnīgi noteikti, esmu priecīgs, ka varu spēlēt Ķelnē šajā lieliskajā komandā. Domāju, ka tas bija svarīgākais lēmums manā karjerā.

Vai nebaidies no konkurences ar Antonī Modestu?
Nē. Jau atnākot uz komandu, zināju, ka Antonī ir komandas pirmais uzbrucējs. Neuzskatu to par problēmu. Kad atgūšos no traumas, varēšu spēlēt kopā gan ar Modestu, gan Osaki, gan Girasī. Domāju, ka man ir vairākas iespējas.

Izmantotie resursi:
„In Köln ist alles freundlicher“ | Rudnevs...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: m.ruu

  +4 [+] [-]

, 2016-10-10 17:54, pirms 7 gadiem
Varējāt jau nenoslinkot un visu interviju iztulkot, arī interesantas lietas

  +4 [+] [-]

, 2016-10-10 18:28, pirms 7 gadiem
Pēdējā spēlē pret "Bayern" iznāca uz 5 minūtēm, bet tomēr paspēja izkārtot komandas biedram izgājienu pret vārtiem praktiski 1:1 ar vārtsargu. Būtu tas iesitis, Ķelne būtu uzvarējusi.

Hamburgā pazūd jebkurš talants, to ņemot vērā Rudnev pat labi tur noturējās. Ķelne viņam tiešām ir lielisks pavērsiens. Komanda labi saprotas, rada momentus gandrīz no nekā. Ir pamats optimismam.

  -4 [+] [-]

, 2016-10-10 20:26, pirms 7 gadiem
m.ruu rakstīja: Svarīgākais lēmums karjerā tev būs pāreja uz Tambovu .
+++