Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Dortmundes fanu tribīnei pēc Leipcigas kritizēšanas draud slēgšana uz vienu spēli

Agris Suveizda

Dortmundes fanu tribīnei pēc Leipcigas kritizēšanas draud slēgšana uz vienu spēli
Dortmundes "Borussia" fanu plakāti
Foto: SIPA/Scanpix

Vācijas Futbola savienība savā mājaslapā izplatījusi paziņojumu, kurā pieprasa uz vienu spēli slēgt Dortmundes "Borussia" slaveno fanu tribīni jeb tā saukto Dzelteno sienu, kā iemeslu minot atkārtotus incidentus spēles laikā. Ņemot vērā šādu publisku spiedienu, kluba vadībai acīmredzot nāksies pieprasījumu izpildīt.

"Pēc masīviem skatītāju incidentiem Bundeslīgas spēlē pret RB "Leipzig", kā arī iepriekšējos mačos pret "Mainz", "Hoffeinheim" un pirmā apļa spēlē Leipcigā Vācijas Futbola savienības Kontroles komiteja pieprasa uz vienu Bundeslīgas spēli slēgt Dortmundes Dienvidu tribīni un piespriest klubam 100 tūkstošu eiro lielu sodu. Komiteja klubam ir iesniegusi attiecīgo prasību," teikts savienības paziņojumā.

Kontroles komiteja savu vēlmi pamato arī ar pagājušā gada jūlijā pieņemto lēmumu, kurā Dortmundes "Borussia" jau tika piespriesta Dienvidu tribīnes slēgšana, taču šīs sankcijas bija nosacītas ar pārbaudes laiku līdz 2017. gada 31. maijam. "Šāda individuālu personu un organizāciju nozākāšana ir apkaunojoša un nepieņemama. Un tā ir konsekventi jāsoda," sacīja Kontroles komitejas vadītājs Antons Nahreiners.

Dortmundes "Borussia" pirms sešām dienām savā laukumā pārspēja Bundeslīgas vicelīderi "Leipzig" (1:0), taču lielāko ažiotāžu radīja mājinieku fanu neskaitāmie plakāti, kas bija adresēti viesu klubam. Lai arī Leipcigas klubs debijas sezonā sensacionāli cīnās par titulu, daudz kur Vācijā "Red Bull" stutēto klubu lielās naudas un īpašnieku likuma apiešanas dēļ uztver ļoti negatīvi. Un Dortmundes fanu rīcība tika uztverta kā būtisks pagrieziena punkts Vācijas fanu ideoloģiskajā karā – konservatīvās un tradicionālās vērtības pret mākslīgu klubu, kas strauji būvēts ar eiro palīdzību.

Izmantotie resursi:
Sperre der Südtribüne und Geldstrafe für den...