Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Vācijas Bundeslīga sapņo par sezonas atsākšanu maija pirmajās nedēļās

Agris Suveizda

Vācijas Bundeslīga sapņo par sezonas atsākšanu maija pirmajās nedēļās
Eiropas futbola uzlecošā zvaigzne Ērlings Holanns. Foto: Leon Kuegeler/Reuters/Scanpix

Kamēr sporta pasaulē Covid-19 pandēmijas dēļ valda liela neziņa gan par finanšu, gan kalendāra jautājumiem, futbolā visoptimistiskākā lielā līga ir Vācijas Bundeslīga. Šodien vācu klubi mazās grupās atsāka treniņprocesu, bet līgas scenārijos, kā vēsta laikraksts Bild, sezonas atsākšana tiek paredzēta 2. vai 9. maijā.

Sezonas atsākšanas gadījumā tas tiktu darīts ar Dortmundes "Borussia" un Gelzenkirhenes "Schalke" derbiju. Pašlaik līgas darbība ir apturēta līdz 30. aprīlim, un Bundeslīgā nopietni apsverot stadionos atgriezties jau maijā – visdrīzāk gan, protams, aiz slēgtām durvīm. Vācijā vēl atlicis aizvadīt deviņas kārtas Bundeslīgā (plus vienu pārcelto spēli), kā arī pusfinālus un finālu kausa izcīņā. Tādējādi jāizbrīvē 11 logi spēļu kārtām, vēl viens pārceltajai spēlei un vēl divi pārspēlēm par palikšanu līgā jau pēc regulārās sezonas beigām.

Maijā ir paredzētas piecas vai sešas Bundeslīgas kārtas (ja sāktu 9., nevis 2. maijā, tad vienu kārtu pārceltu uz jūnija sākumu), Brēmenes "Werder" un Frankfurtes "Eintracht" pārceltā spēle, kā arī kausa pusfināli, savukārt viss pārējais tiktu izspēlēts jūnijā. Neatkarīgi no tā, vai sezona atsāktos 2. vai 9.maijā, Bundeslīgas sezonas beigas ir paredzētas 21. jūnijā, Vācijas kausa fināls – 27. jūnijā un pārspēles par palikšanu Bundeslīgā – 25. un 29. jūnijā. Tādējādi Vācija visoptimistiskākajā scenārijā sezonu varētu pabeigt jau līdz 30. jūnijam, kas ir finansiālā gada un arī daudzu spēlētāju līgumu beigu datums. FIFA darba grupa gan turpina strādāt pie kalendāra un juridiska rakstura risinājumiem un tuvāko dienu laikā visdrīzāk paziņos par sezonas un attiecīgi arī līgumsaistību pagarināšanu, ja līgām būs tāda nepieciešamība.

Jāpiebilst, ka abos minētajos scenārijos Bundeslīga rēķinās ar to, ka Čempionu līgas un Eiropas līgas astotdaļfināli notiks no 22. līdz 24. jūnijam. Ierēķinot gan līgu, gan kausa izcīņas, visas "Top 5" valstis atlikušo spēļu skaita ziņā ir samērā līdzīgās situācijās – nosacīti sliktākajā atrodas Itālija, kurai atlicis aizvadīt 12 kārtas A sērijā, kā arī pusfināla atbildes spēles un finālu kausa izcīņā jeb nepieciešami 14 spēļu logi.

Vācija ar 100,2 tūkstošiem saslimšanas gadījumu pasaulē ieņem ceturto vietu, bet pēc nāves gadījumiem (1591) atrodas desmitajā pozīcijā, no līderes Itālijas atpaliekot par vairāk nekā 14 tūkstošiem.

Izmantotie resursi:
Bild